Прескочи до съдържание

Мексико - бързи въпроси

Георги Матеев
rik4o
Съобщението е добавено от rik4o

Това е тема за бързи въпроси, свързани с Мексико. Какво е бърз въпрос? Това е въпрос, който има достатъчно конкретика, така че да му бъде отговорено с до 2-3 отговора, т.е. въпрос, който не предизвиква дискусия. Примери:

- Какви са температурите през май в Мексико Сити?

- Може ли да шофираме в Мексико с българска шофьорска книжка?

Има и друг тип въпроси, които може да изглеждат бързи, но да са въпрос на лично мнение и може да предизвикат дискусия. За тях се пуска отделна тема. Примери:

- Кое да изберем - почивка на плажа или руините на маите?

- Опасно ли е за туристи в Мексико?

Възможно е да решите, че въпросът ви е бърз, да го пуснете тук и да се зароди дискусия - няма лошо, ще бъде отделен в нова тема, да не се чудите :)

Разбира се, ако искате да обсъдите цялото си пътуване в детайли, винаги пускайте нова тема. По този начин най-добре ще си го проследите от първите въпроси до самото пътуване и разказите ви след него. 

Препоръчани мнения

В момента, Дани Магелани каза:

Варират, защото те вземат от хотела  връщат, и те возят също и до Валядолид, и още неща по път.

Добре, но аз не искам да ме взимат от хотела. Пристигаме сутринта в Чичен Итца, разглеждаме и си тръгваме. Не искаме да букваме турове, а само General admission билети. Да разбирам ли, че онлайн може да се запази само тур, но не и самостоятелни билети?

Връзка към коментар
В момента, chandni каза:

Добре, но аз не искам да ме взимат от хотела. Пристигаме сутринта в Чичен Итца, разглеждаме и си тръгваме. Не искаме да букваме турове, а само General admission билети. Да разбирам ли, че онлайн може да се запази само тур, но не и самостоятелни билети?

Вероятно може, но не съм срещала в платформите. Прерови Групон Канкун, може да излезе нещо.

• Благодаря 1
Връзка към коментар

Отговарям си сама. General admission tickets не се продават онлайн, а само на касите. Олнайн се продават само турове, като всички турове (с изключение на частния), закупени от официалния сайт, включват и входната такса. Най-евтините турове в настоящия момент са Classic и Express по $79. При около $30 входна такса, това оставя около $49 за самия тур. Всички останали турове онлайн, на които попаднах и се предлагат на други сайтове, са без включен билет за вход.

• Харесвам 1
  • Благодаря 2
Връзка към коментар
преди 40 минути , chandni каза:

Отговарям си сама. General admission tickets не се продават онлайн, а само на касите. Олнайн се продават само турове, като всички турове (с изключение на частния), закупени от официалния сайт, включват и входната такса. Най-евтините турове в настоящия момент са Classic и Express по $79. При около $30 входна такса, това оставя около $49 за самия тур. Всички останали турове онлайн, на които попаднах и се предлагат на други сайтове, са без включен билет за вход.

Погледни тези https://www.tiqets.com/en/checkout/tickets-for-chichen-itza-guided-walking-tour-p1044717/personal_details/?partner=archaeology

Ние сме купували от тях.

• Благодаря 2
Връзка към коментар

@chandni а как ще пътувате дотам? С кола под наем ли? Ако да, тръгнете от ПДК към 7 сутринта. Пътят е около 3 часа с кола по магистралата (тя е платена), но Чичен Ица е в друг щат, който е един час назад от ПДК. Тоест ще сте там към 9 часа сутринта. Тогава все още е много спокойно. И колата може да си паркирате спокойно. Ние бяхме януари 2020 и работеха около 4-5 каси. Не сме чакали повече от 10-на мин. Към 10:30-11 започнаха да пристигат автобусите и веднага се усети вътре. Когато има и круизни кораби е още по-натоварено.

Към 9:45 на опашката (забутахме се, докато паркираме и се ориентираме в обстановката), чакахме 10-на мин.:

Спойлер

IMG_3739.jpg.7e726b0392d9c1431e3cc6aeab409e17.jpg

Ако искате да посетите сеноте (задължително е), на нас местни ни препоръчаха ето това:

Спойлер

IMG_3740.jpg.b05807146d270917c442891448c41935.jpg

Имаше точно толкова хора, колкото виждаш на снимката:

Спойлер

IMG_3132.jpg.1ac0bd2699fd0542c718af36f9391f36.jpg

Беше страхотно преживяване без хора и бутаница. Иначе бяхме и на други сенотета, но около Тулум и имаше доста хора.

• Харесвам 2
  • Благодаря 2
Връзка към коментар
преди 57 минути , ivelina666 каза:

Кога ще сте там? Последните дни Чичен Итца е затворен заради стачки на персонала. Дано скоро се разрешат проблемите им. 

В края на февруари. 

преди 39 минути , DaBo каза:

как ще пътувате дотам?

Мъжът ми не иска да се занимава с рент-а-кар в Мексико и се спряхме на обществения транспорт. Така че ще пристигнем с автобус, предполага се около  9 часа. Благодаря за ценната информация + снимковия материал! Сенотета съм включила в програмата, но около Тулум, отбелязах си и предложеното от теб с малкото посетители. :girl_in_love:

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 40 минути , chandni каза:

В края на февруари. 

Мъжът ми не иска да се занимава с рент-а-кар в Мексико и се спряхме на обществения транспорт. Така че ще пристигнем с автобус, предполага се около  9 часа. Благодаря за ценната информация + снимковия материал! Сенотета съм включила в програмата, но около Тулум, отбелязах си и предложеното от теб с малкото посетители. /cdn-cgi/mirage/f2f9312d2b286dad4c16a8307baa8b60defb25d715a411dcff3d0a77ca40f219/1280/https://magelanci.com/uploads/emoticons/girl_in_love.gif

А аз ще ви следвам по петите от 5 март.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Здравейте, търся информация за вариантите за придвижване от Cancun airport до хотела ни, като полета ни каца в 21:40 ч.

Запазих 1 нощувка в апартамент, който се оказа на 18 км ,по Google map , от летището. Домакина на мястото ме информира, че не може да ни вземе от летището, защото било забранено и можело само такси или Uber. Скоро приели нови правила и имало глоба от 10 000 долара за нарушителите.

Някой има ли скорошна информация по въпроса?

Предварително благодаря на отзовалите се.

Връзка към коментар

Здравейте, някой, който скоро е бил в Канкун  с наблюдения има ли места, където правят бързи ковид тестове? Обмисляме да отскочим до там за няколко дни от Колумбия и после да се върнем, но в южноамериканската държава все още се изискват тестове на кацане.

Връзка към коментар

За пътуващите към Мексико пушачи :  "Мексико налага един от най строгите закони против тютюнопушенето в света"  . Повече тук и тук

Новия закон е влязъл в сила на 15.01.2023 и с две думи : не може да се пуши никъде (почти).

• Харесвам 3
  • Браво 4
  • Замислям се 1
Връзка към коментар
преди 16 минути , ivelina666 каза:

В момента съм тук и виждам, че много не се спазва забраната. А се надявах да не усещам цигарен дим 😶

Мен лично това ме радва. След забраната изхвърлих Мексико от списъка с бъдещи дестинации генерално. Явно още има шанс 🙂

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 10 минути , Цвете каза:

Мъжът ми пуши и ми е важно да знам. Прерових всички възможни сайтове и чета, че може да се внесат по 10кутии(200бр.) цигари на човек. Нали не греша? 

Ние 2 пъти ходихме в Мексико и двата пъти носехме по 3 стека на човек. Не съм проверявала колко може. Леко на принципа - ако не може - оставяме ги на гранична проверка.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
На 15.01.2023 г. в 21:19, Дани Магелани каза:

А аз ще ви следвам по петите от 5 март.

Привет. Ние ще сме там от 4 март , ако всичко е наред с тия истерии на влизане . Засега мислим около Канкун да обиколим и до Чичен Итца.  Ще се радваме да срещнем и други магеланци там  🙂

Връзка към коментар
преди 30 минути , gunnermuri каза:

Привет. Ние ще сме там от 4 март , ако всичко е наред с тия истерии на влизане . Засега мислим около Канкун да обиколим и до Чичен Итца.  Ще се радваме да срещнем и други магеланци там  🙂

Аз пристигам на 4 март в 17 ч. с полет от Хюстън.  Мисля за 5 март да букна в Букинг Чичен Итца и да покажа и този ваучер, освен хотелската резервация.

Връзка към коментар
преди 1 час, vino4erpec каза:

Здравейте, моля някой със скорошен опит от летището в Канкун за съвет, достатъчно ли е да се явим два часа преди полет, летим с Търкиш до Истанбул.

Ние бяхме час и 50 мин преди полета и ни беше достатъчно, но може би зависи колко натоварено е от към полети в часа в който вие летите.

( Пътувахме средата на януари)

• Харесвам 3
Връзка към коментар

В сряда се прибрахме. Полетът ни беше в 14.45ч, ние бяхме в 12 без 10 на летището. Много бързо минахме към гейтовете. Само, ако пътувате от Плая дел Кармен за летището трябва да си придвидите повече време, защото трафикът е сериозен. На нас последните нощувки ни бяха в Канкун, за да е по-удобно за полета. 

Връзка към коментар
преди 11 часа, vino4erpec каза:

Здравейте, моля някой със скорошен опит от летището в Канкун за съвет, достатъчно ли е да се явим два часа преди полет, летим с Търкиш до Истанбул.

Здравейте! Ние бяхме 2.50 ч по-рано там и минахме доста бързо-за 20 минути на 31.01. Така, че всичко е нормално.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 58 минути , ivelina666 каза:

В сряда се прибрахме. Полетът ни беше в 14.45ч, ние бяхме в 12 без 10 на летището. Много бързо минахме към гейтовете. Само, ако пътувате от Плая дел Кармен за летището трябва да си придвидите повече време, защото трафикът е сериозен. На нас последните нощувки ни бяха в Канкун, за да е по-удобно за полета. 

Здравей, ние сме в хотел в Zona Hotelera в Канкун, просто се чудя да си позволим ли час повече за плаж или да идем на летището три часа по-рано да са ни мирни главите. 

преди 3 минути , tsvety25 каза:

Здравейте! Ние бяхме 2.50 ч по-рано там и минахме доста бързо-за 20 минути на 31.01. Така, че всичко е нормално.

Здравейте, благодаря за информацията! 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.