Прескочи до съдържание

Африка - бързи въпроси

Георги
chandni
Съобщението е добавено от chandni

Това е тема за бързи въпроси, свързани с Африка. Какво е бърз въпрос? Това е въпрос, който има достатъчно конкретика, така че да му бъде отговорено с до 2-3 отговора, т.е. въпрос, който не предизвиква дискусия. Примери:

- Има ли нужда от ваксина за жълта треска в Уганда?

- Има ли денонощни обменни бюра в Йоханесбург?

Има и друг тип въпроси, които може да изглеждат бързи, но да са въпрос на лично мнение и може да предизвикат дискусия. За тях се пуска отделна тема. Примери:

- Коя е най-добрата страна за сафари?

- Намибия или Танзания?

Възможно е да решите, че въпросът ви е бърз, да го пуснете тук и да се зароди дискусия - няма лошо, ще бъде отделен в нова тема, да не се чудите :)

Разбира се, ако искате да обсъдите цялото си пътуване в детайли, винаги пускайте нова тема. По този начин най-добре ще си го проследите от първите въпроси до самото пътуване и разказите ви след него. 

Препоръчани мнения

Публикувано:

Онлайн визата за Занзибар за колко време става, че бях забравил за нея и сега чета, че била за около 10 работни дни, а ние пътуваме след 9 календарни. Да рискувам ли с онлайн или по-добре да си се редим на опашката за visa on arrival?

Публикувано:
преди 7 часа, Jorro каза:

Онлайн визата за Занзибар за колко време става, че бях забравил за нея и сега чета, че била за около 10 работни дни, а ние пътуваме след 9 календарни. Да рискувам ли с онлайн или по-добре да си се редим на опашката за visa on arrival?

Би трябвало да няма разлика от общата виза за Танзания (преди време поне нямаше). За чий ти е тази онлайн виза и занимания, като можеш да си я вземеш при пристигане на място срещу банкнота от 50 долара без да попълваш нищо? На някои места (в Уганда) ми се е случвало на опашката за Visa on arrival да има много по-малко хора от опашката от хора с визи, взети онлайн. Не гарантирам за Занзибар де, но винаги ако визата може да се вземе на място, аз си я вземам на място.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 7 часа, Jorro каза:

Не рискувай, нашата беше готова за 10 дни. Пък и ще спестиш долар-два за банков превод  🙂

• Харесвам 1
Публикувано:
В момента, Argentique каза:

Не рискувай, нашата беше готова за 10 дни. Пък и ще спестиш долар-два за банков превод  🙂

Благодаря, дано не висим много по опашки. 

Публикувано:

Ние си взехме виза онлайн преди 2,5 год., вече не помня за колко време стана. Мога да поровя. Но нямаше абсолютно никакъв смисъл, защото всички (с и без виза) чакахме на една и съща опашка. Даже нас май ни проверяваха повече, дали наистина сме си платили визата предварително.

• Харесвам 1
Публикувано:

Според изискванията на IATA за Занзибар трябва специална застраховка и е посочен този линк- https://visitzanzibar.go.tz/insurance/apply

За 2-ма за 10 дни ми искат 88 USD и изрично пише, че няма да те пуснат в Занзибар, ако нямаш тази застраховка. Някой пътувал скоро може ли да даде информация?

пс. Намерих информация:

От 1 октомври 2024 г., всички международни посетители трябва да закупят местна туристическа застраховка от Zanzibar Insurance Corporation (ZIC). Тази застраховка струва $44 USD и е валидна за 90 дни. Тя включва покритие за медицински грижи, изгубен багаж, злополуки, спешни евакуации, загуба на важни документи като паспорти и репатриране в случай на смърт

• Шок 2
Публикувано:
преди 9 минути , Jorro каза:

Според изискванията на IATA за Занзибар трябва специална застраховка и е посочен този линк- https://visitzanzibar.go.tz/insurance/apply

За 2-ма за 10 дни ми искат 88 USD и изрично пише, че няма да те пуснат в Занзибар, ако нямаш тази застраховка. Някой пътувал скоро може ли да даде информация?

От края на есен'24 вкараха тази простотия със застраховката- задължителна е, само през въпросния сайт и ти я тръсят на чекин в София и на влизане в Занзибария.
Интересен казус е влизането с ферибот от към континента... дали и къде проверяват за застраховката?
Визата съм взимал on arrival- никакви ядове.

Публикувано:
преди 5 часа, mitkobiker каза:

От края на есен'24 вкараха тази простотия със застраховката- задължителна е, само през въпросния сайт и ти я тръсят на чекин в София и на влизане в Занзибария.
Интересен казус е влизането с ферибот от към континента... дали и къде проверяват за застраховката?
Визата съм взимал on arrival- никакви ядове.

Благодаря. Аз се притеснявах главно да не ми искат визата в София, но е добре че потвърждаваш, че няма. Застраховката я направих, с нея пратиха и qr код

• Харесвам 2
Публикувано:

Тези съвсем луднаха... :shok: 50$ виза + 44$ застраховка – твърде висока начална цена за плажна дестинация точно от този тип.

• Харесвам 2
Публикувано:

Ако вече си застрахован за същите рискове от друг застраховател, защо трябва да те принуждават да я сключваш отново? Нахалници. За доене на туристи далеч по-елегантно е да се въведе екотакса - като гърците.

• Харесвам 2
  • 1 месец по-късно ...
Публикувано:

Здравейте, моля ако има хора, ползвали организирани турове из ahaggar national park в Алжир , да споделят къде и с кого са резервирали. Изглежда няма как да стане самоорганизирано 

• 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Здравейте,

За хората ходили на Мавриций може ли човек да изкара 2 седмици там без на човек да му доскучее? Досега сме били два пъти на Сейшелите и оптимума който виждам е около 8 дни с полета, а сега се очертава от 22 Декември до 2 Януари което си е фактически 11 дни .

Отиваме с друга група семейства и предполагам, че те ще искат да са на ресорт там а ние с половинката не сме по такива неща точно а по скоро по обикалянето. А не искаме и да се делим с групата.

Някакви предложения какво да се прави за 9-11 дни – от разходки, до барове всичко се приема 😊.

Публикувано:
преди 8 часа, fxtrader каза:

За хората ходили на Мавриций може ли човек да изкара 2 седмици там без на човек да му доскучее?

Кратък отговор: не може

• Харесвам 3
  • Смея се 2
Публикувано:
преди 9 часа, fxtrader каза:

Някакви предложения какво да се прави за 9-11 дни – от разходки, до барове всичко се приема 😊.

- ден за качване на Le Mourne и обикаляне на полуострова;

- ден за обиколка с кола под наем из югозапада (нещо такова: https://mauritiustaxi-service.com/full-day-excursion-mauritius-south-west-tour/), повече време от списъка отнема Grand Bassin и Шамарел. Ако не ви се кара, частните турове са на приемливи цени. Аз бих се возила и на местен автобус, защото за мен са атракция.

- ден за трек в Black river Gorges (https://www.alltrails.com/parks/mauritius/savanne/black-river-gorges-national-park)

- ден за няколко часа за шматкане в столицата (пазарът, Caudan waterfront, център, цитаделата + Sir Seewoosagur Ramgoolam Botanical Garden, градината е сравнително близо до Порт Луи.

- ден за обиколка из северните плажове Trou-aux-Biches, Mon Choisy, La Cuvette, Grand Baie, Pereybere, Bain Boeuf и църквата на Cap Malheureux

- ден за групова разходка с катамаран, не са скъпи, ром се лее на поразия

- ден за друго водно развлечение, тип плуване с делфини или риболов: https://mauritiusexplored.com/top-activities-mauritius/swim-with-the-dolphins/ (в този сайт има достатъчно инфо за активности на Мавриций)

Станаха седем. Повече не мога да измисля 😄
Да речем, ден за изтрезняване след НГ купон или дегустация на ром. 😄
Аз бях уж за осем нощувки, но по вина на а/к станаха шест дни и половина, от които половин отиде за отспиване за двата дни по летища. Освен това бях през май, а това е все едно да идеш в Созопол на море на 10 септември - не е жега, няма хора, но още си става. При вас ще е точно обратното. :biggrin: Доколкото чух от разкази на местни, Коледа се празнува активно дори от хиндуистите - почивни дни са и всички се юрват фамилно на море, някой на вила, но повечето с шатри, палатки, грилове и тонколони къмпингуват в горичките на плажовете.

Вероятно трековете трябва да се пренесат в по-ранните часове заради жегата. При мен нямаше проблем, защото всяка сутрин валя проливано до към 10, а после беше с приятни градуси.

• Харесвам 3

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.