Прескочи до съдържание

Изповедта на селския кмет ...


Препоръчани мнения

Гледам 'Панорама" и виждам , че е направен театрална пиеса по монолога :

"Речта на селския крал"

 

Личното ми мнение още когато го гледах  - няколко верни неща съчетани с простодушно невежество и откровени смешки.

 

http://www.youtube.com/watch?v=o92_EgKvN5s

 

Във цяла Европа ... а некой да ми каже - къде има чешмичка да пийнете водичка бе ?

 

Не знам защо обаче такива неща толкова допадат на масовата публика.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Дори не искам да пускам видеото, че после ще трябва да се изкажа, а не знам дали тази тема ще бъде политически коректна по аршина на Жоро за "Магеланци", пардон, "Политиканци" точка ком... :lol:

Връзка към коментар

Не мисля, че става въпрос за политика. Даже е по-обща тема, не само българска (ще я преместя, в зависимост как тръгне дискусията). И по света ги има такива хора, които са затворени в техния си свят, всичко им е перфектно и едва ли не, няма причина да се ходи навън. 

 

Излишно е да казвам, че крайно не съм съгласен, веднъж като летиш до Австралия виждаш колко е малък света и дори цялата планета ти е тясна. Какво остава да се затвориш в собствената държава, град, селце...напомня ми малко на едни щурави канарчета на единия съквартирант тука. Човека цялата си стая е опасъл с клони, клетката им е отворена 24 часа в денонощието, но те предпочитат да си седят в нея...

  • Харесвам 3
Връзка към коментар

Клипът съдържа истини. Е,  стилистиката малко куца, но това прави управника още по-истински.

 

Кметът е готин. А вие, магеланци, не се срамувайте от народа си и неговия кмет. Той е добър, хубав, работлив народ, когато си знае сметката.

Кметът е по-достоен от г-жа Фандъкова, на която се чудя кога ще слезе от доста скъпия си служебен мерцедес и ще иде при хората като мъдрия халиф Харун ал Рашид.

 

Г-жо Фандъкова, освободете се и от дежурната си свита слагачи, подмазвачи и мижитурки... :wacko:

Много са смешни и жалки!

 

 

  • Харесвам 3
Връзка към коментар

В темата може да се говори за тесногръдието, за ограничения мироглед, за това до колко "моя дом е моята крепост" или "дома е там където е сърцето" и прочее клишета. Много малко общо с политиката, ма очевидно трябваше да се хванете, че човека е кмет на нещо си, ако беше всичко казано транслитерирано като монолог на някой магеланец и пуснато тук нямаше и да се забележи политиката, явно само кметството е интересно в случая.

 

Темата ми беше интересна, ама ще си намерим друг повод да я дискутираме, някой в който автора на монолога не предизвиква такива асоциации. 

Връзка към коментар
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.