Прескочи до съдържание

Филипини


stanimir

Препоръчани мнения

Давайте идеи какво не бива да се пропуска в Мanila и Сеbu  ?

Време за вулкани и оризови поля явно няма да има , но  добре дошло е всякакво инфо за цени , какво е задължително в тези градове и близо до тях   ?

Ще ровя и в tripadvisora , но друго си е идеи от съфорумци  ;)

 

Плажът вече е избран - доста туристическо място , но пък ще  живот и здраве  ще падне голям мързел в края на пътуването:

 

http://en.wikipedia.org/wiki/Boracay

 

П.С. Някакви мнения за PAL express http://www.flypalexpress.com/ ?

Резервирах вече два техни полета заради тази гарга : De havilland Dash 8 turboprop  :P 

Връзка към коментар

Кога ще ходиш, че от сега се припотих като си представих влагата? :)

 

Иначе не мога да ти кажа много, чувал съм че гмуркането е супер, ако не си пробвал, може би ще е добро и евтино място да се зарибиш и ти. 

 

PAL Express е сестричето на главната им авиокомпания, която пък е единствената, която има разрешение да лети до ЕС, приемай го както искаш :) Като ги няма Малев да я мъкнат тая гарга ще ходим по Филипините да я търсим :)

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Резервирах вече два техни полета заради тази гарга : De havilland Dash 8 turboprop  :P 

 

 Като ги няма Малев да я мъкнат тая гарга ще ходим по Филипините да я търсим :)

Вътрешните на поляците - EuroLOT ги ползват масово. Даже мисля, че са най-големият оператор на  De havilland Dash 8 в Европа.

...и определено по-близо от Филипините до нас ;)

 

Другите са SAS и LUXair.

Връзка към коментар

Давайте идеи какво не бива да се пропуска в Мanila и Сеbu  ?

Време за вулкани и оризови поля явно няма да има , но  добре дошло е всякакво инфо за цени , какво е задължително в тези градове и близо до тях   ?

Ще ровя и в tripadvisora , но друго си е идеи от съфорумци  ;)

 

Плажът вече е избран - доста туристическо място , но пък ще  живот и здраве  ще падне голям мързел в края на пътуването:

 

http://en.wikipedia.org/wiki/Boracay

 

П.С. Някакви мнения за PAL express http://www.flypalexpress.com/ ?

Резервирах вече два техни полета заради тази гарга : De havilland Dash 8 turboprop  :P 

Стенк,в Китай се запознах с група италианци почивали две седмици в Филипините(единият беше с местни корени).Всички бяха възхитени и говореха с такъв плам в очите за там,че ми идеше да хвана самолета и директно на почивка.Показваха ми снимки за някаква местност която била сред 7 природни чудеса на света.Не съм сигурен дали ставаше въпрос за Боракай,или за някаква лагуна?(не искам да ти давам неточна информация)

Погледни тази статия не е кой знае какво но все пак.http://www.idi.bg/blogs/view/blog/1802

 

П.П.Сега като се разрових-става въпрос за подземната река Пуерто Принцеса-наистина уникално място

Редактирано от krasen_denev
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Да първия ми план включваше остров Палаван и Puerto Princesa  заради реката , но после реших , че след триседмично пътуване ще ми се иска просто няколко дни пълен мързел на снежнобял плаж преди финалния щурм   :) 

  • Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Най добрия и евтин вариант за придвижване от Бг до филипините си остават близкоизточните авиокомпании. Два пъти пътувах с Емирейтс през Истанбул, но 9 часовото лашкане с автобуса от София не е ме изкефи много.

Друг вариант, от който се възпозлвах миналата година беше Турските авиолинии, през Хонг Конг, а от там Себупасифик. Мога даже да се похваля, че на 21 януари летях от Манила до ХК за 47 лв, което беше най - големия удар в живота ми. 

Сега мога да препоръчам пътуване със Саудитските авиолинии през Рим, като от София може да се използва България еър. Често към тази дестинация е по - изгодно от Уиз, особено ако се пътува с багаж и часовете за връзка. По изгодната оферта е през Милано, но до там няма удобни връзки от София.

Във Филипините по - изгодни оферти от Себу пасифик на практика няма, за това даже няма смисъл да се търсят други оферти. Препоръчвам да се абонирате за фейсбук страницата и да се дебнат оферти. 

 

Преди всичко искам да кажа, че във Филипинските градове, реално няма какво толкова да се види. Няма впечатляваща архитектура, както в европейските градове, няма и добра градска среда. Реално човек се сблъсква в ужасяващ трафик, блъсканица от хора и мръсен въздух. В Метро Манила, който е съставен от десетина, а може би и повече града най голямата забележителност е Интрамурос, намиращ се в Манила сити, който представлява останали стари испански сгради от колониалните времена. Ризал парк и Лунета парк с много красиви танцуващи и пеещи фонтани и интересна карта на Филипините. В близост са и основните музеи, както и Manila Cathedral. Градската разходка може да завърши ако на човек са му останали сили, по Рохас булевард, с изглед към Манила бей и залезът на слънцето. Малко по на север се намира Mall Of Asia, който до скоро беше един от най - големите молове в света, където може да се разходи по крайбрежната улица с много атракции и приятна среда. Американските военни гробища пък се намират Тагиг сити. Там се намира и една новоусвоена територия с нови сгради и много хубава среда за разходка, особено надвечер. Там е и молът Маркет Маркет в който има интересен базар и страхотни ресторанти. Макати сити е финансовия и бизнес район, който впечатлява с лъскавите си сгради и молове в които може да се намери от пиле мляко, както и хубави ресторанти в Green Belt. Препоръчвам една разходка по Ayala Ave, а за по - любопитните и по страничните улички :) В общи лини това е максимума който може да се види в Манила сити. Мен лично не ми харесва факта, че всичко се върти около моловете и местните всячески се опитват да те набутат там вместо да ти покажат нещата за които наистина си дошъл.

 

Себу сити е втория по значение финансов и промишен център в страната. Там може да се разгледат магелановият кръст и църквите наоколо. Забележителното там, е че Магелан, стъпва в Себу и съответно намира смърта си от местния герой Лапу Лапу. И двамата се почитат по един и същ начин. Лапу Лапу има голям мемориал в негова чест на остров Лапу Лапу, където се намира и международното летище на Себу. Острова е свързан посредством два моста със Себу, но трафика е невероятен и човек трябва да се приготви за дълги пътувания и чакане в задръствания, които в нашите представи са нещо невиждано. Друга по - интересна забележителност е Китайския храм в гъзарския квартал, който се казва Бевърли Хилс. Не знам защо не са се понапънали малко и не са измислили някое собствено име. 

Препоръчвам рестораните около Ayala Center. Ако на човек му се пътува около два часа, може да посети ресторант Lantaw restaurant, който е едно от най - добрите места, които съм посещавал във Вилипините. Външен ресторант на платформа във водата с красива гледка към нощен Себу сити. Горещо го препоръчвам.

 

Това всичко е за един ден. Препоръчвам човек да си веме ферибора и да се пръждоса за остров Бохол, където са основните курорти около Себу и да изкара остатъка от почивката си там. Там се предлагат еднодневни екскурзии Bohol Country Side Tour, където могат да се видят Chocolate Hills и една от най - малките маймуни на света. 

 

Боракай е най - известния курорт във Филипинте. Препоръчвам да се посети в най - скоро време, защото филипинците имат склонност към изливане на бетон. Основния плаж е страхотно място, особено вечер по време на отлив, където слънцето на залез прави страхотни отблясъци върху мокрия пясък. По - късно целия плаж се превръща на ресторанти и барове. Интересното е че на другия ден няма и следа от това :)

 

Най - доброто място предоставящо отлично съотношение цена/качество в Манила и Себу е Tune Hotels. В Метро Манила се намира в Макати и район Ермита в Манила сити. И в двата района е пълно с проститутки и барове с червени фенери. Трябва да се внимава защото много от супер готините момичета приканващи ви по улиците са момчета и човек може да се изненада неприятно. Tune Hotels e верига собственост на нискобюджетната Air Asia и е на същия принцип като Easy Hotel. 

 

Това са основните насоки, които мога да дам. Ако има някои допълнителни въпроси питайте, аз ще отговарям. Може би, като ми остане малко време, ще напиша няколко по - подробни пътеписа за различните дестинации, манталитета на местните и ресторантите.

  • Харесвам 13
Връзка към коментар

Аз вече резервирах с PAL Express  които имаха по-добра цена от Cebupacific  Последните имат често промоции по за 1 песо без таксите,  но не мога да чакам толкова време и искам да ми е сигурно отсега.

Иначе аз ще летя от Токио до Манила.

P.S. Извинявам се че пускам всичко като цитат , но  онлине кирилизатора  не работи директно с  copy/paste в магеланци незнаино защо и само така мога да пускам мнения минали през кирилизатора ...

Редактирано от stenk
Връзка към коментар
  • 4 седмици по-късно ...

Може ли малко по-вече инфо за билети? -  до Токио от къде и с коя авиокомп. и от там до Манила с коя? Ориентир за цена? Плануваната дестинация за пролетта е пред провал и май единствено Филипини са някаква алтернатива. Благодаря предварително! :)

Връзка към коментар

Възползвах се от промоцията на Air France и KLM в края на септември.

Полетите са София-Осака и Хонконг-София . Цената  беше 485 евро за края на февруари/средата на март.

 

От Токио до Манила най-евтини са JetStar - 160 eвро с вкл. багаж.

После от Филипините до Хонконг е около 70 евро.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

С тоя тайфун новините май не са много добри . Сред най-тежко засегнатите е и споменатия по-горе остров Bohol , който е сред главните туристически забележителности на Филипините.

Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...

А какви според вас са най-подходящите начини на придвижване из самите Филипини? Ясно е, че не става без фериботи, но дотам? Коли, автобуси, влакове? Като гледам как са "разпокъсани", особено ме интересува как би могло да се спести време по трасето от Манила до Боракай, е и парите са от някакво значение все пак, няма нужда от разхищения :) Имайте предвид, че не съм ровила още никъде, но тъй като тук има доста хора с опит, ей така да попитам първо ориентировъчно, преди да се гмурна в дебрите на търсачките :) 

Връзка към коментар

Имам предвид да се разглежда местната флора и фауна по пътя :) От самолета няма много да се види, за предпочитане е наземният транспорт, когато не е много голямо разстоянието, но все пак и да не отнеме 2 дена...

Връзка към коментар

Вътрешните на поляците - EuroLOT ги ползват масово. Даже мисля, че са най-големият оператор на  De havilland Dash 8 в Европа.

...и определено по-близо от Филипините до нас ;)

 

Другите са SAS и LUXair.

Austrian (Tyrolean) летят с Dash 8 от Виена до Варна.

Връзка към коментар

Боракай е прекалено mainstream курорт. Аз лично много бих искал да отида в El Nido и Coron на о-в Palawan, където е просто изключително красиво, ама ти вече си купил билети за вътрешните полети, доколкото разбрах... Чукни на Гугъл снимки горните две места да видиш за какво става дума. До едно от местата (май Корон беше) летяха и още по-малки и редки самолети - L 410.

Връзка към коментар

Ако става дума за мен -  Palawan ми беше първоначалния замисъл и го бях проучил много подробно , но после реших че в края на дълго азиатско пътешествие имам нужда от няколко дни чист релакс ... преди финалния щурм на Хонконг.

 

Palawan си е също доста  туристически пренаселен с хиляди one day trip туристи до въпросните забележителности.

 

Сега чуденката ми е само как да разпределя два дни и половина които имам в Cebu,

Редактирано от stenk
Връзка към коментар

Здравейте,

Според мен най-добрите оферти за вътрешните линии във Филипините са на AirAsia Zest.

На второ място CebuPacificAir.

От Истанбул до Манила най -тънките цени са на GulfAir  и SaudiArabia Airlines.

При саудитците може да се намерят билети от 374 евро.

Ние се включихме на впъщате на 404 евро,  което пак си е добре.

Във Филипините ще ви хареса ако сте за малко и се движите от ресорт към ресорт без много да гледате извън тях. 

Ето тук накратко нашия опит.

http://kayamping.blogspot.com/2014/01/100.html

 

 

  • Харесвам 7
Връзка към коментар

Здравейте,

Според мен най-добрите оферти за вътрешните линии във Филипините са на AirAsia Zest.

На второ място CebuPacificAir.

От Истанбул до Манила най -тънките цени са на GulfAir  и SaudiArabia Airlines.

При саудитците може да се намерят билети от 374 евро.

Ние се включихме на впъщате на 404 евро,  което пак си е добре.

Във Филипините ще ви хареса ако сте за малко и се движите от ресорт към ресорт без много да гледате извън тях. 

Ето тук накратко нашия опит.

http://kayamping.blogspot.com/2014/01/100.html

Тези дни попаднах на вашия блог и съм направо очарована!!! Леле, как ми се прави нещо подобно, ама нещо не ми стиска... :(  

Връзка към коментар

Изчетох с голямо удоволствие пътеписа. Съжалявам , че не сте намерили своя екзотичен рай , но може би грешката е била в големите очаквания преди изобщо да сте попадали в този район на света . Повечето неща които са ви направили толкова неприятно впечатление , като прахоляка , миризмите , това че в туристическите райони ви гледат като ходещ портфейл са съвсем типични за голяма част от региона.

Срещнах мои познати които мисля са с много близки виждания и желания за живота като вашите. Повечето неща които прочетох за житейската ви философия направо стряскащо съвпадат с техните , които честно казано аз не споделям много-много. Те са намерили засега своя рай само , че в Тайланд и май се чустват добре  :)

 

Та понеже аз започнах темата за Cebu ето какви насоки ми дадоха експертите във филипинския раздел на tripadvisor .

Последното нещо което ме интересува са разни увеселителни паркове , та или ще е плуване с акули или ще мъча да организирам трип до Бохол .  Лошото , че като съм сам излиза скъпичко . Ще видя на място дали не мога да комбинирам с някой , аз затова обичам хостелите по такива места ама в Себу няма :mad:

 

Here is a list of things you might do in or near Cebu City

 

 

 

You could

 

- Watch the latest blockbuster movies in 3D on the huge screen at the Imax Theatre in SM Mall

 

- Go to kart zone and ride on the Go Karts

 

- Go to the Sky Experience Adventure

 

http://www.skyexperienceadventure.com/

 

- Go to the St James Amusement park in the reclamation area

 

tripadvisor.com.au/Attraction_Review-g608518…

 

Just be aware it is only open from 4pm on Friday, Saturday and Sunday and is P200 for unlimited rides.

 

- Visit Crocolandia

 

tripadvisor.com.au/Attraction_Review-g294261…

 

- Go for a picnic at a water park such as Tubod Flowing Waters, Villa Terisita or Aqua Cainta

 

http://www.cebuspring.com/

 

www.villateresitaresortcebu.com/index.html

 

http://aquacainta.webs.com/

 

- Go swimming with whale sharks at Oslob

 

- Go for a day tour to Kawasan Falls

 

- If you will not already be spending time on Bohol, you can see the main sights in a day tour from Cebu City. You can go for a day tour to Bohol and go swimming underground in the Hinagdanan cave, visit the Chocolate Hills and do a lunch cruise on the Loboc River

 

- Pay to use the facilities of a beach resort, for the day, on Mactan island

 

- Tour the Metro Cebu historical sites dating back to 1521.

 

- Visit a guitar factory on Mactan island and see guitars being made.

 

- Go diving from Mactan island

 

- Take a day tour to Moalboal to go diving

 

- Island hop the small islands near Mactan island

 

- Take the Bojo river Eco cruise.

 

mynomadichabits.com/2012/11/bojo-river-alogu…

 

- Go to a cock fight

 

- Gamble in one of the 3 casinos in Metro Cebu

 

- Go ten pin bowling with expats on Wednesdays at the Gaisano Country Mall Bowling Center at 1pm

 

- Go running/walking with the Cebu hash House Harriers on Saturdays

 

http://cebuhash.org/

 

- Go drinking at one of the numerous expat bars in Cebu City

 

- Dance the night away at one of the numerous discos and night clubs.

 

- Go shopping in a mall or spend some time hunting for bargains in the Downtown markets. Cebu City contains some big shopping malls. SM Mall in Cebu City is about the 19th biggest mall in the world.

 

 

 

Ще проуча подробно и какво казват феновете на Вински  :)

  • Харесвам 2
Връзка към коментар
  • 3 месеца по-късно ...

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.