Прескочи до съдържание

Китай - студено ли е през зимата?

Препоръчани мнения

Едно въпросче на бързичко от мен. Позамислих се около промоцията на Катарците и тъй като датите изобилстват някой ще бутне ли едно рамо относно този избор.

Искаше ми се около нова година , но предполагам , че е безмислено в студа.

Връзка към коментар

Хаххаа, гледам си горният коментар, дори не съм описала маршрута, та ако някой се интересува от по-нестандартен Китай, да знае. Обещавам да попълня този пропуск. 

@Щастливеца зависи къде ще ходиш. В южната част на Китай би трябвало да е по-топло. Ако оставаш в Пекин или Сиан там ще е студено.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 26 минути , Tedy каза:

Хаххаа, гледам си горният коментар, дори не съм описала маршрута, та ако някой се интересува от по-нестандартен Китай, да знае. Обещавам да попълня този пропуск. 

@Щастливеца зависи къде ще ходиш. В южната част на Китай би трябвало да е по-топло. Ако оставаш в Пекин или Сиан там ще е студено.

Пекин - да . Да се ориентирам към началото на есента или след средата на пролетта а ?

Връзка към коментар
преди 2 минути , Щастливеца каза:

Пекин - да . Да се ориентирам към началото на есента или след средата на пролетта а ?

Зависи от теб. Там имат 4 сезона и на север знам, че духа през зимата, ти си прецени кога ще ти е комфортно да разглеждаш.

Връзка към коментар

Ми на прима виста климата е , като в България , но пък със сигурност си има някои климатични особенности. Ще изчета и ще пиша, защото няма да е комфортно да катерип великата китайска стена в кучи студ. :codemafia:

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 19 минути , Щастливеца каза:

Ми на прима виста климата е , като в България , но пък със сигурност си има някои климатични особенности. Ще изчета и ще пиша, защото няма да е комфортно да катерип великата китайска стена в кучи студ. :codemafia:

Там духа повече и в Пекин зимата е малко по-сурова, но пак зависи от времето в момента. За стената не си прав, виждала съм фотоси със сняг и е много красиво. Лятото е мега жега, та есен или пролет би било идеално.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Аз съм ходила зимата в Пекин - на стената беше кучи студ! Макар да бях "подготвена" пак вятъра ни пронизваше и ходехме дотолкова омотани в шапки и шалове, че поискалите да се снимат с нас местни ни поразмотаха малко лицата да се види, че се снимат с чужденци :) Иначе в града беше добре, не много студено, въздуха не много мръсен (поради относителната влага зиме), така че не съжалявам.

Пролетта трябва  да се избягва, поради пясъчнитте бури - отвратителна гнъс! Лятото е жега и нивото на смога е много високо.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
На 27 юни 2017 г. в 10:47, Щастливеца каза:

Ако не е късно, мога да ориентирам, че началото на септември 2016, беше доста топло навсякъде, където бяхме (включително и на Аватарските планини) - за по тениска и бермуди

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.