dtsekova Публикувано: 21 март, 2016 Сподели Публикувано: 21 март, 2016 Здравейте! Зачетох се в нашата оферта, която е през немски сайт и виждам, че пише нещо за Zika virus. Има препоръки за предпазване. Някой нещо повече знае ли? Толкова теми изчетох за Малдивите и това ми е убегнало Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 21 март, 2016 Сподели Публикувано: 21 март, 2016 Ако не сте бременна, няма никакъв проблем, дори и да се заразите. Иначе по принцип - избягвайте ухапвания от комари. http://magelanci.com/topic/5797-%D0%BD%D0%BE%D0%B2-%D0%B2%D0%B8%D1%80%D1%83%D1%81-%D0%B2-%D0%BB%D0%B0%D1%82-%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%BA%D0%B0/ Чак до Малдивите не вярвах да е стигнал... 1 Връзка към коментар
dtsekova Публикувано: 21 март, 2016 Автор Сподели Публикувано: 21 март, 2016 Благодаря за инфото! Сега ще прегчедам темата Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 21 март, 2016 Сподели Публикувано: 21 март, 2016 Според ECDC и CDC на Малдивите няма Зика. Там където сте го чели нещо конкретно ли пише, или по индукция, щом е тропическа страна и има комари... Я си живейте живота! 3 Връзка към коментар
dtsekova Публикувано: 21 март, 2016 Автор Сподели Публикувано: 21 март, 2016 В самата резервация за хотела ми го пише Но понеже е на немски и не всичко успях да разбера - реших да питам. Очевидно само за бременни е опасно. Връзка към коментар
Яничка Публикувано: 21 март, 2016 Сподели Публикувано: 21 март, 2016 Очевидно само за бременни е опасно. Преди месец ходих в Бразилия, където всички са полудели заради Зика вируса. Мисля, че е доста преекспонирано, ако има комари, просто се пръскай всеки ден с Аутан и не си създавай притеснения по време почивката си. Връзка към коментар
Ametist Публикувано: 21 март, 2016 Сподели Публикувано: 21 март, 2016 Здравейте! Зачетох се в нашата оферта, която е през немски сайт и виждам, че пише нещо за Zika virus. Има препоръки за предпазване. Някой нещо повече знае ли? Толкова теми изчетох за Малдивите и това ми е убегнало Не е Зика, а е Денга. Преди 3 месеца имаше епидемия от Денга, а дори и сега има случаи. Разболяваш се между 3-7 дни след ухапването. Така, че си вземете спрей против комари. Няма ваксина, а и тук медицината хич не е на ниво. 1 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 21 март, 2016 Сподели Публикувано: 21 март, 2016 Не е Зика, а е Денга. Преди 3 месеца имаше епидемия от Денга, а дори и сега има случаи. Разболяваш се между 3-7 дни след ухапването. Така, че си вземете спрей против комари. Няма ваксина, а и тук медицината хич не е на ниво. Не думай, бе А има ли някакви местни репеленти, които се продават на летището? Връзка към коментар
dtsekova Публикувано: 21 март, 2016 Автор Сподели Публикувано: 21 март, 2016 Благодаря за отговора, Аmetist! Ще вземем спрейове. Ако има и други такива неща - споделяйте Връзка към коментар
Ametist Публикувано: 21 март, 2016 Сподели Публикувано: 21 март, 2016 Да. Аз лично бях болна от денга и не ви пожелавам да ви се случи. Репеленти може и от България да си купите, но и тук се продават. Когато не вали почти няма комари, но през по-дъждовното време си ги има. Връзка към коментар
dtsekova Публикувано: 21 март, 2016 Автор Сподели Публикувано: 21 март, 2016 Ние както сме през Юни... Явно ще трябва да се запасим А на летището няма ли да ни ги вземат тези спрейове ? Връзка към коментар
Яничка Публикувано: 21 март, 2016 Сподели Публикувано: 21 март, 2016 А на летището няма ли да ни ги вземат тези спрейове ? Сложете ги в чекирания багаж. Иначе ако сте само с ръчен, по-добре на място да си купите спрейовете. Връзка към коментар
Ametist Публикувано: 21 март, 2016 Сподели Публикувано: 21 март, 2016 Сложете ги в чекирания багаж. Иначе ако сте само с ръчен, по-добре на място да си купите спрейовете. Спрейове има и на Маафуши. На летището е скъпо. Връзка към коментар
dtsekova Публикувано: 21 март, 2016 Автор Сподели Публикувано: 21 март, 2016 С чекиран бажаг сме, така че няма проблем значи. Благодаря за инфото! Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 21 март, 2016 Сподели Публикувано: 21 март, 2016 Да. Аз лично бях болна от денга и не ви пожелавам да ви се случи. Репеленти може и от България да си купите, но и тук се продават. Когато не вали почти няма комари, но през по-дъждовното време си ги има. Благодаря ти за отговора. Кога вали най-много, през кои месеци, по твое наблюдение? И още нещо - ако, разбира се, е удобно да те питам - може ли да разкажеш как протича това заболяване и с какво те лекуваха там? Че никой не е застрахован, На всеки може да се случи. Пък аз питам, че един комар да има, ще ме изпоизяде точно мен. Само мазане ли е протекцията или може и нещо да се пие? Евентуално да се подготвим и с лекарства оттук. Връзка към коментар
Ametist Публикувано: 21 март, 2016 Сподели Публикувано: 21 март, 2016 Благодаря ти за отговора. Кога вали най-много, през кои месеци, по твое наблюдение? И още нещо - ако, разбира се, е удобно да те питам - може ли да разкажеш как протича това заболяване и с какво те лекуваха там? Че никой не е застрахован, На всеки може да се случи. Пък аз питам, че един комар да има, ще ме изпоизяде точно мен. Само мазане ли е протекцията или може и нещо да се пие? Евентуално да се подготвим и с лекарства оттук. https://bg.m.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0%B5%D0%BD%D0%B3%D0%B0 Аз пиех някакви обезболяващи и някакви за грип, но тук лекарката въобще не можа да каже какво ми е. Не мога да кажа какви точно лекарства. А обрива е ужасен. Направете си застраховка, поне да си покриете разходите, ако не дай боже ви се случи. Мислете позитивно! Аз не се мажа с нищо, затова може и пак да ми се случи. Вали през дъждовния сезон. Вие Октомври ли щяхте да идвате? Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 21 март, 2016 Сподели Публикувано: 21 март, 2016 (редактирано) https://bg.m.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0%B5%D0%BD%D0%B3%D0%B0 Аз пиех някакви обезболяващи и някакви за грип, но тук лекарката въобще не можа да каже какво ми е. Не мога да кажа какви точно лекарства. А обрива е ужасен. Направете си застраховка, поне да си покриете разходите, ако не дай боже ви се случи. Мислете позитивно! Аз не се мажа с нищо, затова може и пак да ми се случи. Вали през дъждовния сезон. Вие Октомври ли щяхте да идвате? Благодаря ти, аз имам представа за заболяването, но само от книгите и учебниците. А то протича най- различно, дано при теб да е било по- леко. Да, ние ще сме през втората половина на октомври. А ти защо не се мажеш, все пак е някаква защита, не се изгражда имунитет и пак си застрашена. Редактирано 21 март, 2016 от AlexandraKo Връзка към коментар
Ametist Публикувано: 21 март, 2016 Сподели Публикувано: 21 март, 2016 Благодаря ти, аз имам представа за заболяването, но само от книгите и учебниците. А то протича най- различно, дано при теб да е било по- леко. Да, ние ще сме през втората половина на октомври. А ти защо не се мажеш, все пак е някаква защита, не се изгражда имунитет и пак си застрашена. Октомври вали. В тази жега ми е само до репеленти Тук температурата е около 32 градуса, с изключение на редките по-хладни дни, при които е около 27 градуса. Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 21 март, 2016 Сподели Публикувано: 21 март, 2016 (редактирано) Октомври вали. В тази жега ми е само до репеленти Тук температурата е около 32 градуса, с изключение на редките по-хладни дни, при които е около 27 градуса. Каквото - такова, ама ние хубавото време си го носим, та може и да не вали, докато сме там. Редактирано 21 март, 2016 от AlexandraKo 2 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега