Прескочи до съдържание

Цяла къща за гости в Родопите - 5 май'18

Гост

Препоръчани мнения

Публикувано:

Здравейте :) 

Хрумна ми изневиделица да направя купон с приятели за Гергьовден. 7 май е Bank Holiday в Англия, та чудно става връщането без да препускам, а и цените на билетите са преглъщаеми...  

Дайте едно рамо от личен опит за цяла хубава къща за гости в Родопите - слабост ми е това място! - която да наема.

Искам да има повече места за преспиване (поне 12+) - нямам никаква идея колко хора ще събера, впрочем! :biggrin: Да има вътрешна механа - като стане хладно вечерта, както и външно местенце за сладки приказки, с оджак по възможност :) 

Бюджет - не съм дефинирала, но като гледам пазара, около 200-240 лева се намира. 

Разбира се, има много предложения на пазара, гледала съм в района на Орехово и Косово, но ми се иска да споделите лични препоръки.

Благодаря! 

Публикувано:

Трябва ли да е една къща или може отделни къщички с общо помещение в едната от тях за всички хора например? Има малко опит около яз. Цигов Чарк, но с доста по прилична по размер група :)

Имай предвид и че тогава ще е пиков период и може да ти откажат само за една вечер, на мен ми се е случвало дори когато исках да наема за уикенд и то не в празнична седмица през лятото. Тези почивни дни предпочитат да ги дадат на някой всичките пакетно. 

• Харесвам 2
Публикувано:

Предпочитам една къща, защото няма да събирам резервации от хората - които не знам колко ще са, а аз ще я платя. Разбирам за сезона, но аз само една вечер мога...

Публикувано:
преди 6 часа, Георги каза:

Трябва ли да е една къща или може отделни къщички с общо помещение в едната от тях за всички хора например? Има малко опит около яз. Цигов Чарк, но с доста по прилична по размер група :)

Имай предвид и че тогава ще е пиков период и може да ти откажат само за една вечер, на мен ми се е случвало дори когато исках да наема за уикенд и то не в празнична седмица през лятото. Тези почивни дни предпочитат да ги дадат на някой всичките пакетно. 

мисля, че и ние сме били в тази група от къщи там, имаше барбекю между всеки две, а се събирахме в механата на една от тях - достатъчно голяма за 15-20 души, хубаво беше там :)

Публикувано:
преди 5 минути , Двуцветко каза:

Това се вписва в пейзажа ти http://kovachevica.bg/

Благодаря! Но ми е леко лъскаво, ако ме разбираш - и доста далече. Ковачевица е чудесна, но преди 7-8 години беше комерсиалиизрана, за сега не ми се мисли... Но наистина благодаря! :)

Публикувано:
преди 2 минути , ivooo каза:

Нещо което не е в Родопите :), не и само една къща :), на всичко отгоре е и много скъпо :) Но просто е уникално .

П.П. Мисля че може и  срещу някаква такса само  да се разгледа . 

Е, тия нулите за нищо ги нямаха преди време. 

• Харесвам 1
Публикувано: (редактирано)

Ххахаха... боя се, че нито толкова време, нито толкова пари имам :) 

Ето нещо, което съм харесала. Екстериорът на къщата не ме кефи - изключая оджака, ама аз съм си претенция... Интериорът е точно каквото търся.

https://pochivka.bg/kashta-dima-o5479 

Само където така и не се научихме на обслужване като нация. Звъня за информация, отговорите бяха леле :) Не искам лъскаво, а домашно, с уют. И ако може, собствениците да са една идея любезни :lol:

Редактирано от Гост
Публикувано:
преди 6 минути , kali каза:

Била съм тук и прероръчвам:

http://www.guesthouse-betula.com/prices.html

Бюджета е над твоя, но пък и доста повече хора се събират. Няма механа, но на първия етаж имаше доста голяма трапезарна маса. 

Благодаря ти, но наистина не искам такива огромни комплекси... Идеята е по-задушевно събиране. И да се побера в бюджета - защото къщата е едно на ръка, но смятам да взема за хапване, кола под наем от София, самолет от Лондон...

Публикувано:
34 minutes ago, Rainy said:

Само където така и не се научихме на обслужване като нация. Звъня за информация, отговорите бяха леле :) Не искам лъскаво, а домашно, с уют. И ако може, собствениците да са една идея любезни :lol:

Един колега, британец, казваше "You should learn to manage your expectations" :)

Има какво да се желае откъм обслужване...

• Харесвам 1
Публикувано:

Погледни тези къщички - всяка е с различен интериор и капацитет, максимум 10 човека са 2 от къщите. Всичките са много уютни, разгледахме ги подробно. Има механа и трапезария (различни помещения са, на мен трапезарията повече ми хареса). Но резервацията за там ще трябва да е по-рано, че точно уикенда се пада 7-ми. В Илинденци е комплексът. 

clayhouses.bg

Публикувано:
преди 20 минути , akair каза:

Един колега, британец, казваше "You should learn to manage your expectations" :)

Има какво да се желае откъм обслужване...

Уча се вече 52 години :lol:

Публикувано:
преди 20 минути , mradulova каза:

Погледни тези къщички - всяка е с различен интериор и капацитет, максимум 10 човека са 2 от къщите. Всичките са много уютни, разгледахме ги подробно. Има механа и трапезария (различни помещения са, на мен трапезарията повече ми хареса). Но резервацията за там ще трябва да е по-рано, че точно уикенда се пада 7-ми. В Илинденци е комплексът. 

clayhouses.bg

Много ти благодаря, само че не е това, което търся. Едната от колите ще пътува от Пловдив, обаче, и разстоянието е от значение, а и ми се иска да не сме напъхани с други хора, както и имам слабост към Родопите... 

Да, разбрах за уикенда, но все вярвам да намеря за една вечер :) Резервацията веднага не е никакъв проблем.

Публикувано:
преди 12 часа, Rainy каза:

Да, разбрах за уикенда, но все вярвам да намеря за една вечер

От личен опит ти казвам, че за една вечер при дълъг уикенд няма да намериш самостоятелна къща. Обикновено те се заемат за целия уикенд, а и собствениците са отрано в час с календара на почивните дни. При три почивни дни да ти дадат само първия може да е само в последния момент.

Постави се на тяхно място, ако някой ти вземе първия от три почивни дни, вероятността да се появи кандидат за втория и третия ден е много, много малка.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 13 минути , Zaro каза:

От личен опит ти казвам, че за една вечер при дълъг уикенд няма да намериш самостоятелна къща. Обикновено те се заемат за целия уикенд, а и собствениците са отрано в час с календара на почивните дни. При три почивни дни да ти дадат само първия може да е само в последния момент.

Постави се на тяхно място, ако някой ти вземе първия от три почивни дни, вероятността да се появи кандидат за втория и третия ден е много, много малка.

Напълно разбирам. Никого не насилвам, просто търся и питам :) 

Не мога да си позволя цял уикенд. Опитът ми е доказал, че пазар има за всички. Стиковането е друга история обаче... 

Два пъти съм била и силно препоръчвам. Вкусна храна, отделна битова стая за вечеря. Настаняването е базово, но гледките от чердака са уникални. За Гергьовден може да си поръчате агне, заек, пататник, домашна баница/торта и каквото ви душа иска за сума, която наистина ще те зарадва. :)

http://www.ekohotel-slavi.com/index.php

П.П. МОже да си поръчате Пламен -  собственика, да ви попее родопски песни в съпровод с гайда. Вярвай ми, това е преживяване, което не се забравя.

Редактирано от Tedy
  • Харесвам 1
Публикувано:
преди 2 минути , Tedy каза:

Два пъти съм била и силно препоръчвам. Вкусна храна, отделна битова стая за вечеря. Настаняването е базово, но гледките от чердака са уникални. За Гергьовден може да си поръчате агне, заек, пататник, домашна баница/торта и каквото ви душа иска за сума, която наистина ще те зарадва. :)

http://www.ekohotel-slavi.com/index.php

А баш! 17 легла нямам идея как ще ги запълня :lol: Но ще им пиша, много ти благодаря! 

Публикувано:
В момента, Rainy каза:

А баш! 17 легла нямам идея как ще ги запълня :lol: Но ще им пиша, много ти благодаря! 

Не е нужно да ги запълваш, само трябва по-ранна резервация, че мястото е евтино и се заема.

Публикувано:
преди 11 минути , Tedy каза:

Не е нужно да ги запълваш, само трябва по-ранна резервация, че мястото е евтино и се заема.

Аз нямам идея колко приятели ще събера - всички се стресират, като им ръсна дата за след близо година :lol: А за мен е нормално, свикнала съм така да планирам. Затова исках цяла къща - която принципно е по-евтина, а и ще сме по-гъвкави, а не отделни стаи... 

преди 4 минути , Tedy каза:

За съжаление, не мога да видя видеото, но вярвам на преценката ти! Ще видя детайлно и ще им пиша... 

преди 43 минути , Rainy каза:

Аз нямам идея колко приятели ще събера - всички се стресират, като им ръсна дата за след близо година :lol: А за мен е нормално, свикнала съм така да планирам. Затова исках цяла къща - която принципно е по-евтина, а и ще сме по-гъвкави, а не отделни стаи... 

Цената е фиксирана и отстъпка за цяла къща няма да има, затова си резервирай толкова стаи, колкото ти трябват.

Редактирано от Tedy
Публикувано:
преди 4 минути , Tedy каза:

Цената е фиксирана и остъпка за цяла къща няма да има, затова си резервирай толкова стаи, колкото ти трябват.

Ама аз не знам колко ще сме! хахаххахаа... Можем да сме 8, 10... или да се съберем в един момент 15 :lol:

Ще им пиша и ще видим... 

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.