Прескочи до съдържание

Южно Мароко - въпроси относно маршрути и кола под наем

Minko Mihaylov

Препоръчани мнения

Здравейте, ноември ми предстои пътуване из Мароко.

Ще кацнем в Маракеш. От там смятаме да вземем кола под наем от летището. Можете ли да ми препоръчате от къде е най-добре да си резервираме кола.

На отиване ще държим маршрут покрай океана Маракеш - Есауира - Агадир - Сиди Ифни - Тарфая.

Въпроса ми е за на връщане, чудя се между два маршрута, въпроса ми е някой минавал ли е по тези маршрути, кой от двата да избера, как е пътя като проходимост и като интересни места и забележителности.

Двата варианта ги прикачвам:

BACK_1.jpg

BACK_2.jpg

Връзка към коментар

Втория вариант (и специално Агадир- Турадант- Уарзазате) сме го пробвали, а и там (около Турадант) са градините с арган и можеш да видиш кози по дървета :) Пътищата бяха доста добри. Можете да предотвратите дублирането на гледки на отиване и на връщане, с избор на различни пътища между Агадир и Мирлефт (единя е магистралата, а другия е крайбрежния път, който е доста по- спокоен и добре ремонтиран)

За първия вариант- някъде бях чела, че на места пясъци са завзели пътя, но дали е така си нямам понятие.

пп- Най- южната точка, до която ние стигнахме бе Сиди Ифни 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Благодаря @vesi 

Аз съм минавал целия крайбрежен път през Западна Сахара до границата с Мавритания и там нямахме никакви проблеми, обаче вътрешността на Мароко ми е тъмна Индия :)

Междувременно решихме, че ще посетим и пустинята, виждам че има две места - Мхамид или Мерзуга. Кое от двете е за предпочитане?

Повечето хора ползват организираните екскурзии от Маракеш или Фес за посещение на пустинята, ние обаче сме с кола и директно ще отидем там, дали има опция да се букне екскурзия на място в Мхамид или Мерзуга.

Някой минавал ли е прохода Тичка ноември или декември, знам че е доста високо, дали е ок с лека кола или трябва да си вземем джип?

Благодаря предварително :)

Връзка към коментар

Проходът, ако е наваляло и е затворен и с танк да сте няма да ви пуснат.Ние бяхме в края на януари и се разхождахме по къси ръкави там и само след два три дни наш приятел ни прати снимка на проходът затрупан със сняг.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.