Прескочи до съдържание

История на локациите, от които е достъпван magelanci.com

Препоръчани мнения

Може би е било дискутирани по-рано, но в Акаунт -> Настройки -> Използвани устройства има пълна история на това от какви устройства и браузъри сте достъпвали magelanci.com. Както и локацията, от която сте достъпвали сайта.

Това наложително ли е? И може ли да се спре?

Връзка към коментар
преди 15 часа, akair каза:

Може би е било дискутирани по-рано, но в Акаунт -> Настройки -> Използвани устройства има пълна история на това от какви устройства и браузъри сте достъпвали magelanci.com. Както и локацията, от която сте достъпвали сайта.

Това наложително ли е? И може ли да се спре?

Кое точно те притеснява? Локацията можеш да си я спреш, при първо логване в сайта те пита дали искаш да споделяш локация с него, след това може да се махне от настройките на браузера, за различните е различно. IP адрес, информация от браузера, резолюция и т.н. е общо взето от стандартната информация, която се споделя с абсолютно всеки сайт, доста от функционалностите работят на един браузер по един начин и на друг по друг начин (IE е главен виновник :)), съответно сървъра ни трябва да знае с какъв браузер се опитваш да отвориш сайта за да ти предостави нещата подходящи за него. 

Мога да я скрия информацията да не я виждаш, но това няма да промени това, че е налична и е необходима за функционирането на софтуера. Няма как да я премахна от него, а дори и да я махна сървър логовете в най-суров вид все още я имат. Оставил съм го да е видимо даже с цел някой да провери на какви устройства е логнат, дали не се е забравил някъде логнат където не трябва и дали някой друг не му достъпва профила. 

Връзка към коментар

Не взимайте всичко, което виждате там като меродавно.

Сега си разгледах локациите и установих, че докато съм бил в Малта на 4G се брои че съм влизал от София, а ако съм бил на wifi - се брои, че съм влизал от Малта.

Освен това, докато съм във Враца и влизам през телефона на 4G, някои клетки "рапортуват" софийски IP адрес, а други - такъв от Враца.

Но като цяло - целта на тази функция е да види човек дали някой му влиза в профила вместо него (или да не е забравил някъде да си излезе от профила).

Връзка към коментар

Мдааа, стана ми любопитно и отворих да проверя моите: докато съм била в Лондон в началото на месеца се оказва че съм влизала от много странни места, вкл. Глазгоу, а кракът ми не е стъпвал никога там. :blush:

Връзка към коментар

ИП-тата винаги ще ги има в аксес логовете на уеб сървъра. Разлиакта е, че в единия случай са анонимни, а в другия случай са атрибютнати на съответния потребител.

Що се отнася до ползването на мобилни клетъчни мрежи в роуминг - последният маршрутизатор, който участва във връзката за пренос на данни на потребителя, винаги е в домашната му мрежа (на доставчика му на услуги - Теленор, МТел, Виваком, ...). Затова е нормално ИП-тата да се виждат от България...

Клетките НЕ "рапортуват" IP адреси...

Връзка към коментар
преди 5 часа, akair каза:

Клетките НЕ "рапортуват" IP адреси...

Ако съм в офиса и вляза през телефона през 4G - пише София.

Няколко километра на север в същия град - пише Враца.

Може и гълъбите да дават адреси - нямам идея, а и няма значение.

Връзка към коментар

Когато потребителят избере браузъра да споделя информация за локацията (както и @Георги е писал по-горе), браузърът я взема от позициониращия сензор (GPS). Ако конкретното у-во няма GPS (например стационарен компютър) или GPS позицията не е налична (Indoor location), браузърът предава само наличната информация (IP адрес). Няма как да не се съглася, че  "Ignorance is a bliss".

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.