Прескочи до съдържание

Мобилни оператори в Мексико, купуване на SIM карти, безплатен WiFi...

AlexandraKo

Препоръчани мнения

Публикувано: (редактирано)

След малко тръгваме за Мексико и Куба. Някой може ли да даде съвет, дали е възможно да се купи някаква местна карта за разговори и интернет?

Независимо, че ще сме в хубави хотели, явно безплатният нет не е наличен навсякъде.

И дали това ще може да стане още на летището? Мексиканско песо съм заредила оттук.

Редактирано от AlexandraKo
  • Браво 3
Публикувано:
преди 12 минути , AlexandraKo каза:

След малко тръгваме за Мексико и Куба. Някой може ли да даде съвет, дали е възможно да се купи някаква местна карта за разговори и интернет?

Независимо, че ще сме в хубави хотели, явно безплатният нет не е наличен навсякъде.

И дали това ще може да стане още на летището? Мексиканско песо съм заредила оттук.

Предполагам, че питането е за Мексико?

Публикувано:
преди 32 минути , Mary каза:

Предполагам, че питането е за Мексико?

Предимно, ама, ако някой знае и за Куба, моля, да рече.:O

Само да кажа, че единият от операторите в Мексико (не помня кой) таксува от момента на набирането, тоест и свободния сигнал се плаща.

Безплатен нет има във всяка кръчма.

Съжалявам за лекия офтопик, ама тя и темата е за Южна Америка:lol:

Редактирано от Sun4o
  • Харесвам 2
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 3 минути , Childish каза:

Надявам се, че знаете, че отивате в Северна Америка, а не в Южна?<_<

Ох, хич не съм погледнала заглавието:(, че е Южна.

Нищо де, нали се разбра, за къде питам. Модератор да го премести, моля, където прецени.

Публикувано:

За Мексико - да, можеш да си купиш - въпросът е да се разбереш, че искаш SIM карта, мисля, че използвахме думата "чип", за да се разберем. От летището дали може да се купи - не знам.

За Куба - сигурно е ставало многократно в темите. Там си купуваш скреч карта (търкаш с монета), която ти дава код за wifi на определени места - улици, паркове. По-добре питай в хотела как стои въпросът, защото някои хотели предлагат интернет на гостите си.

• Харесвам 1
Публикувано:

Аз затова попитах дали за Мексико е въпроса, че да сложа питането в подходящата тема, но щом е и за двете държави, то го местя във въпросите за подфорума - Северна и Централна Америка. :) 

Аз мога да кажа за Куба.

Както Childish вече спомена - за там се купуват карти.

Ето една схема с цени и време.

etecsa_infografias_nuevas_nauta.jpg

В по-големите хотели има нет, но за да го ползваш пак се нуждаеш от данни.

Сигурно там може да са и без карта, но по някакъв начин ще ви ги дадат/продадат.

За карта, която да си сложиш в телефона вместо твоята не съм чувала в Куба.

Поради страх да не ни блокират телефоните(беше споменато в една от темите за такъв случай), ние изкарахме цялото пътуване на самолетен режим.

• Харесвам 1
Публикувано:
Преди 1 час, Childish каза:

За Мексико - да, можеш да си купиш - въпросът е да се разбереш, че искаш SIM карта, мисля, че използвахме думата "чип", за да се разберем. От летището дали може да се купи - не знам.

За Куба - сигурно е ставало многократно в темите. Там си купуваш скреч карта (търкаш с монета), която ти дава код за wifi на определени места - улици, паркове. По-добре питай в хотела как стои въпросът, защото някои хотели предлагат интернет на гостите си.

Много ти благодаря! В хотела в Мексико има безплатен нет в лоби-зоните.

Ама ми се ще, като щъкаме насам-натам, пак да си имаме.

преди 52 минути , Mary каза:

Аз затова попитах дали за Мексико е въпроса, че да сложа питането в подходящата тема, но щом е и за двете държави, то го местя във въпросите за подфорума - Северна и Централна Америка. :) 

Аз мога да кажа за Куба.

Както Childish вече спомена - за там се купуват карти.

Ето една схема с цени и време.

etecsa_infografias_nuevas_nauta.jpg

В по-големите хотели има нет, но за да го ползваш пак се нуждаеш от данни.

Сигурно там може да са и без карта, но по някакъв начин ще ви ги дадат/продадат.

За карта, която да си сложиш в телефона вместо твоята не съм чувала в Куба.

Поради страх да не ни блокират телефоните(беше споменато в една от темите за такъв случай), ние изкарахме цялото пътуване на самолетен режим.

Благодаря! За Куба ще отпадне, сега проверих, в Мелия има навсякъде безплатен нет.

• Харесвам 1
Публикувано:

В Мексико, ако купувате карта за телефон, е добре, да е на Telcel. Другите два оператора, макар и по-атрактивни като цени, често нямат покритие извън големите населени места.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 45 минути , nomad каза:

В Мексико, ако купувате карта за телефон, е добре, да е на Telcel. Другите два оператора, макар и по-атрактивни като цени, често нямат покритие извън големите населени места.

Благодаря ти, много ценна информация!:)

преди 45 минути , Topfly каза:

@AlexandraKo За интернета не знам, но скоро познати имаха проблеми с ползване на банкомати в Куба. Носете си достатъчен за целия престой кеш.

Топфлай, благодаря ти,  по принцип, не ползваме банкомати в чужбина. След  стресираща случка.

Някъде съм разказвала из форума, как преди години един банкомат в чужбина  ми глътна картата. Добре, че беше в банка, та си ми я дадоха. Картата си беше читава, ама банкоматът - не.

• Харесвам 2
Публикувано:

Предплатения пакет на Телсел се казва Амиго. Има няколко различни пакета амиго, според цената на пакета варират и минутите разговори и интернета. Погледнах им на сайта и в момента за 200 песос(18 лева) клиента получава 1гб данни и отделно 1.5гб които са само за социалните мрежи, валидността на пакета е 33 дни от датата на активиране- https://www.telcel.com/personas/telefonia/amigo/paquetes#!paquetes-amigo-sin-limite .

Първоначално в Мексико ползвах точно Амиго на Телсел и бях доволен от покритието и качеството на интернета, след като ми откраднаха телефона в метрото на DF се наложи да мина на Movistar защото новия ми телефон беше кодиран и работеше само с тяхна карта, пълно разочарование от този оператор,  никакво покритие извън градовете.

• Харесвам 7
Публикувано:
На 3.10.2017 в 12:24, nomad каза:

Предплатения пакет на Телсел се казва Амиго. Има няколко различни пакета амиго, според цената на пакета варират и минутите разговори и интернета. Погледнах им на сайта и в момента за 200 песос(18 лева) клиента получава 1гб данни и отделно 1.5гб които са само за социалните мрежи, валидността на пакета е 33 дни от датата на активиране- https://www.telcel.com/personas/telefonia/amigo/paquetes#!paquetes-amigo-sin-limite .

Първоначално в Мексико ползвах точно Амиго на Телсел и бях доволен от покритието и качеството на интернета, след като ми откраднаха телефона в метрото на DF се наложи да мина на Movistar защото новия ми телефон беше кодиран и работеше само с тяхна карта, пълно разочарование от този оператор,  никакво покритие извън градовете.

Номад ,  много ти благодаря!

Запомних го това Амиго и ще потърся.Срокът ми е достатъчен,  пък и за тази цена е чудесно. :))

• 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Ние си решихме въпроса, като си купихме карта за Интернет от хотела и ползвахме Вайбър  и Телеграм за разговори по телефона.

Публикувано:
На 10/3/2017 в 3:24, nomad каза:

Поддържам препоръката на Telcel. Купих си тяхна СИМ карта в Баха, Калифорния, като повечето от комуникацията беше махане с ръце.... Доплатих само веднъж, по време на втората половина на месеца ми там.

• Харесвам 1
  • 1 година по-късно ...

От къде може да се купи сим- карта на Телсел във Плая Дел Кармен?Ако някой знае, нека даде един жокер.

Редактирано от Marin Petrov
Забравена дума
Преди 1 час, Marin Petrov каза:

От къде може да се купи сим- карта на Телсел във Плая Дел Кармен?Ако някой знае, нека даде един жокер.

В голям курорт като Плая дел Кармен, опциите ти са много, това е основният мобилен оператор в страната, със статут на монопол. Просто напиши "telcel Playа del Carmen" в Гугъл и ще ти излязат много адреси на магазини - https://www.google.com/search?client=firefox-b-ab&amp;q=telcel+playa+del+carmen&amp;npsic=0&amp;rflfq=1&amp;rlha=0&amp;rllag=20633564,-87088152,1860&amp;tbm=lcl&amp;ved=2ahUKEwjKk5aWoujeAhUF2ywKHXQrDEUQjGp6BAgAECw&amp;tbs=lrf:!2m1!1e3!3sIAE,lf:1,lf_ui:4&amp;rldoc=1#rlfi=hd:;si:;mv:!1m2!1d20.650310599999997!2d-87.0662375!2m2!1d20.6168178!2d-87.0978949;tbs:lrf:!2m1!1e3!3sIAE,lf:1,lf_ui:4

Редактирано от nomad

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.