Прескочи до съдържание

Референдум в Каталуня и последствия от това

boogy83

Препоръчани мнения

Привет...гледам каталунската тема заключена, а пък мисля, че е редно и важно да споделя информация, така че пиша тук. Определено в темата е било по драматично от колкото в Барселона :)

Бях няколко дни в Барселона и околията. Снощи се прибрах. Там всичко е повече от добре. По нищо, абсолютно по нищо не се различава от това, което всеки ходил до там знае и помни. Обстановката е повече от спокойна. Няма барикади, няма скандализирани тълпи, няма напрежение, няма засилено полицейско присъствие. За последното не ме разирайте погрешно. Полиция си има, но за обходен голям периметър от Каталуния площад, през Рамбла, до Колумб...видях точно една патрулка и 3-ма униформени, а тълпите туристи бяха огромни, някак не се забелязва присъствието на закона по начин по който да си кажеш, че определено се случва нещо. Чисто е, спретнато, предвид, че преди година бях и Рамбла приличаше на кочина, буквално, а ароматите бяха нетърпими. Транспорта от и до летището е повече от редовен. Транспорта вътре в града е чудесен, всичко се движи по разписание. Хората са спокойни, усмихнати (местните), напрежение 0. Моя съвет е, ако някои още има чудене дали да променя планове или да отменя вече направени такива...да не го прави. Всичко е повече от добре, наистина. Даже едната вечер към 00:00ч. се разхождах из центъра и се чувствах адски добре и в безопасност и не срещнах никакъв обезпокояващ фактор или ситуация. Със сигурност както всеки град или държава и те си имат своите проблеми и на местно ниво те не са за подценяване между тях и управата, но това по никакъв начин не е нарушило комфорта, сигурността или плаяновете на туристите (изключение разбира се бяха дните около референдума), така че народе пътувай и се забавлявай, там лятото още не си е отишло. 28-30 грдуса...ПЕРФЕКТНА! :)

Дано съм бил полезен!

• Харесвам 8
Връзка към коментар
преди 43 минути , Георги Василев каза:

Дано съм бил полезен!

Благодаря за споделената информация. Местя мнението ти в заключната тема.

Връзка към коментар
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.