zon Публикувано: 29 януари, 2014 Публикувано: 29 януари, 2014 От тези кактуси в Малта правят хубави ликьорчета. Моля да ме извините за спама, но някой да е попадал на такива в Южна Италия, Албания или Гърция?
Бръмбар Публикувано: 30 януари, 2014 Публикувано: 30 януари, 2014 От тези кактуси в Малта правят хубави ликьорчета. Моля да ме извините за спама, но някой да е попадал на такива в Южна Италия, Албания или Гърция? В Сардиния и Сицилия са известни като Liquore di fichi d'India, напр: http://www.gustosardoweb.com/ita/IT/bresca-dorada/liquore-di-fichi-dindia-50-cl-bresca-dorada-sardegna/15/54.html http://www.bontasiciliane.com/Fichidindia_siciliane.html
гост Публикувано: 30 януари, 2014 Публикувано: 30 януари, 2014 На Корфу са известни като "Λικερ απο παυλοσυκο" (лике'р апо павло'сико). На южните острови и Пелопонес го правят за домашна консумация - "павло'сико" го сменяш с "франго'сико".
Childish Публикувано: 30 януари, 2014 Публикувано: 30 януари, 2014 В Тунис се ядат директно, след като се обелят. Не бяха лоши. 1
royak Публикувано: 30 януари, 2014 Публикувано: 30 януари, 2014 В Мароко също го ядат като плод и правят от него мед и лекарства. Тикиут в оазиса на Мирлефт /на океанското крайбрежие/:
zon Публикувано: 30 януари, 2014 Публикувано: 30 януари, 2014 Много Благодаря за информацията! Ще съм подготвена, когато се запътя към тези прекрасни места. 1
mililia Публикувано: 30 януари, 2014 Публикувано: 30 януари, 2014 В Италия също го ядат. Ако решите да опитате този плод трябва да го купите само от пазар, но не и от супермаркет. В суперите не е добре узрял и определено е безвкусен. Също така трябва да се внимава много, защото по обвивката си има невидими бодилчета, които се забиват в ръцете и е невъзможно да бъдат извадени.
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега