Прескочи до съдържание

Живописни гръцки села край море


Tedy

Препоръчани мнения

Публикувано:

От тези кактуси в Малта правят хубави ликьорчета. Моля да ме извините за спама, но някой да е попадал на такива в Южна Италия, Албания или Гърция?

Публикувано:

От тези кактуси в Малта правят хубави ликьорчета. Моля да ме извините за спама, но някой да е попадал на такива в Южна Италия, Албания или Гърция?

 

В Сардиния и Сицилия са известни като Liquore di fichi d'India, напр:

 

http://www.gustosardoweb.com/ita/IT/bresca-dorada/liquore-di-fichi-dindia-50-cl-bresca-dorada-sardegna/15/54.html

 

http://www.bontasiciliane.com/Fichidindia_siciliane.html

Публикувано:

На Корфу са известни като "Λικερ απο παυλοσυκο" (лике'р апо павло'сико).

 

На южните острови и Пелопонес го правят за домашна консумация - "павло'сико" го сменяш с "франго'сико".

Публикувано:

В Мароко също го ядат като плод и правят от него мед и лекарства.

Тикиут в оазиса на Мирлефт /на океанското крайбрежие/:

 

post-786-0-77719100-1391073601_thumb.jpg

 

 

Публикувано:

В Италия също го ядат. Ако решите да опитате този плод трябва да го купите само от пазар, но не и от супермаркет. В суперите не е добре узрял и определено е безвкусен. Също така трябва да се внимава много, защото по обвивката си има невидими бодилчета, които се забиват в ръцете и е невъзможно да бъдат извадени.

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.