Прескочи до съдържание

Рим или Париж края на октомври за седмица

Vanessabg

Препоръчани мнения

Сладури , имам купен еднопосочен към Рим и платени  4 нощувки в на пъпа на света през ерата на Римската империя . Ще бъда флексибъл и оттам ще реша дали да летя с Райян до Париж ,дали да пътувам до Милано ,следвайки Леонардо Да Винчи или да се насладя на макс на Рим ... Ще гледам любимеца ми Антъни Бурдейн от Рим и тогава + вашите безценни идеи и съвети ще планирам , доколкото е въжможно щот пък хич не си падам да бързам или да се юркам ,когато съм на почивка. Приготвям 2 чифта маратонки ;):):)   , че мнооого обичам да ходя пеша .  А в комплект с гледки за душата и храна за тялото ,моляяя да ме извините ама отсега предвкусвам пълноооо ,тотално , потресаващо наслаждение на живота. Трябва да видя ко е прайл император Клавдий , че и той ме беше впечатлил от филма " Аз ,Клавдий "

• Харесвам 3
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

От римското приключение :

1. Най - неочаквано се влюбих в ... италианската пица   божествена с лека хрупкава коричка , а по средата мекичка ,мнооого тънък блат а върху му  всички вкуснотии накупчинка двойно по - голяма от блата  : рукола , тиквички , рикота , прошуто ,домати ,спанак .... и  толкова вкуснооооо .Сега съм в брашно ,щото .... правя пица  :ok::wub: :lol:

2.Италианските ( римските )мъже  са такива красавци. Зеленооки , стройни ,елегантни , с интерес към живота и красивите жени никога не съм се чувствала къпана с погледи от толкова обожатели ...:wub:  О , наследници на императори и гладиатори вие сте невероятни . И галантни , впускайки се да помагате при всяка нужда , с ентусиазъм за живота ...  За римлянките само добро : красавици ,поддържани ,с грим ,прическа ,облечени с вкус  просто жени - мечти . И най -хубавото  :wub: смятат ме за една от тях .

Чувствах се сред свои ....:lol: ...

3. За 2 дни и половина обиколих главните забелижителности . Много се изненадах ,защото имах очаквания за огромен град с огромни разстояния ,Нищо подобно - всичко е на ходене пешком разстояние от тренирал лека атлетика ентусиаст , който разстоянията не го плашат .Само за отбелязване :lol: изтощиха ми се батериите на фотоапарата , изтощи се батерията на телефона , но моите батерии си бяха на ниво :lol: и ако не беше вече толкова тъмно щях да си ходя още ...

4.За грандоманщината на императорите впечатлих се !!! Любимата ми сграда е монумента на Виторио Емануеле II . 

• Харесвам 5
  • Смея се 1
Връзка към коментар

5.Музеят на Леонардо Да Винчи : на улицата ,свързваща площад Св. Петър и замъка Дианджело вдясно. Толкова не бях се вълнувала от години .Да усещаш как ти се сбъдва мечтата .Моя тинеъджърски фаворит ,когато всички искаме да следваме някого ... Е ,това е тинейджърското ми увлечение и преклонение към многостраният талант на Леонардо Да Винчи .Случайно след разходката из вила Боргезе и тръгвайки надолу към пияца Пополо попаднах на втори музей .Момчето на входа беше много мил и след като разбра ,че съм посетила другият музей вече и видя ентусиазмът ми и обожанието ми към личността на Леонардо Да Винчи ми обясни ,че има още един трети музей в Рим , а общо в Италия са 20 на брой.

6. Толкова спокойна и сигурна не бях се чувствала в европейски град.Дори в метрото или по тъмното ...Навсякъде имаше полицаи , въоръжени войници с автомати и дори успях да ги снимам веднъж , а те сладурите ми направиха знак да не снимам и нищо ... В бялата джамия в Абу Даби след като снимах храната ,която ми дадоха в една голяма шатра заради Рамадан ме накараха да си изтрия снимките ... 

7. Ватикан и ватиканските музеи са най -голямата легална печатница за пари ,която са виждали очите ми. Не си падам по религии и не ми се видя забавно да чакам на потресаваща опашка. Успях да вляза на 50см навътре във Ватикана на централният вход и един любезен гид дори ме снима.Всички помолени от мен ме снимаха с желание :lol::ok: в пълна сила правилото : както се обърнеш към даден човек ,така и той ще се обърне към теб. Само положителни емоции... в пълна сила :lol:

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.