Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Така..Имаме новина. Обадихме се на италианския номер, който е предоставен за контакти в сайта на AZAL. Хората бяха доста любезни и ни казаха, че полети на отиване до 20.09 ще има, като резервациите ни остават валидни. За съжаление потвърдиха, че след тази дата обратни полети няма да има и трябва да се оправяме сами. Препоръчаха ни да се обадим на номер +994 12 598 88 80 за повече информация, когато сме в Азербайджан.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 6 часа, Otnesen каза:

От Грузия виж полет до Ереван и от там с Wizzair до София......Има варианти за прибиране,но цените не ми харесват и са с едно или две прекачвания....За мен не е проблем ,но другите хора не са толкова авантюристично настроени и на 25.9 трябва да са в София. 

Ако е бил преди това в Азербайджан, не препоръчвам дни по-късно да влиза в Армения (със същия паспорт), ако не иска разпит до 9-то коляно. 

Комбинирайте Азербайджан с Грузия или Армения с Грузия. 

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 10 минути , Guinness каза:

Вие какво смятате да правите с връщането или изобщо няма да ходите?

Отпада пътуването. Хотела е с безплатно анулиране.Изгорях с визата - другите не бяха подали все още.Ако бях сам щях да пътувам , но съм с други хора и логистиката е сложна. Всичките варианти за връщане са с прекачвания и дълги престои и смятам,че дестинацията не си струва толкова усилия. Щяхме да сме само в Баку при това.  

• Харесвам 1
Връзка към коментар

То ясно, че отпада. По-важното е: предлагат ли някакъв алтернативен маршрут за връщане, примерно Баку-Истанбул за същата дата? Питахте ли за това? Просто да ви променят билета на Баку-Истанбул или Баку-Букурещ (ако не са го спрели и него) или там... каквото има?

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Във фейсбук група видях потребител, който си е сменил отменените полети от София за същия период с такива за от/до Виена от където прибирането е лесно, защо не пробвате да ви сменят връщането до Виена и от там до София с Раян или Оустриян?

Връзка към коментар
Преди 1 час, Jorro каза:

Във фейсбук група видях потребител, който си е сменил отменените полети от София за същия период с такива за от/до Виена от където прибирането е лесно, защо не пробвате да ви сменят връщането до Виена и от там до София с Раян или Оустриян?

Писах през сайта, през What's up и на мейла за смяна с Истанбул - няма отговор. Някаква идея къде още мога да се свържа с тях? Звънях и на телефон +994 (12) 598 88 80 ,но не ме свърва.

Открих и това You can contact 24/7 Call Center of the Heydar Aliyev International Airport by calling +994 (12) 497 27 27.

Сега ще пробвам и там.

Връзка към коментар

Най-дразнещото е, че още на 29 юли установихме, че полети след 20 септември е много вероятно да няма и вместо да ни го потвърдят, когато ги попитахме веднага, предпочетоха да отричат до последно... Можеше много повече варианти да имаме пред себе си и все пак да си направим пътуванията, а така вместо да лъскат държавния имидж, го сринаха тотално 🤔

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 3 часа, Otnesen каза:

Писах през сайта, през What's up и на мейла за смяна с Истанбул - няма отговор. Някаква идея къде още мога да се свържа с тях? Звънях и на телефон +994 (12) 598 88 80 ,но не ме свърва.

Открих и това You can contact 24/7 Call Center of the Heydar Aliyev International Airport by calling +994 (12) 497 27 27.

Сега ще пробвам и там.

И аз мислих да им се обадя, ама като ги гледам колко бързо отговарят по мейла и колко словоохотливи са се отказах. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 12 минути , venceremos каза:

Най-дразнещото е, че още на 29 юли установихме, че полети след 20 септември е много вероятно да няма и вместо да ни го потвърдят, когато ги попитахме веднага, предпочетоха да отричат до последно... Можеше много повече варианти да имаме пред себе си и все пак да си направим пътуванията, а така вместо да лъскат държавния имидж, го сринаха тотално 🤔

Въпреки мейла за отмяна в профила стоят и двата полета

преди 5 минути , Guinness каза:

И аз мислих да им се обадя, ама като ги гледам колко бързо отговарят по мейла и колко словоохотливи са се отказах. 

Искам да върнат парите за билетите и онлайн не мога да задействам процедурата - изписва ми това :

Due to limitations placed on your ticket with regards to online refund we kindly ask you to contact us at the following number +994 (12) 598-88-80 or email address callcenter@azal.az

Все пак ще пиша на мейла,защото предпочитам да имам написано отколкото някой да ми обяснява по телефона.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 5 часа, Jorro каза:

видях потребител, който си е сменил отменените полети от София за същия период с такива за от/до Виена от където прибирането е лесно, защо не пробвате да ви сменят връщането до Виена и от там до София с Раян или Оустриян?

А този потребител и отиването ли си го е променил? Странно. Явно отива след 20 септември-

Мързи ме да проверявам, ама ... какво се случва с Баку-Букурещ? Пуснаха полетите до София и Букурещ едновременно, малко след като влязохме в Шенген и двете държави. Гражданите на Азербайджан имат визов режим с ЕС и се нуждаят от Шенгенска виза. Тази, която преди важеше.. когато летяха да речем до Будапеща, не важеше за България, защото не бяхме влезли ние. Сега с шенгенската виза си пътуват из 27-28 държави.

@Otnesen, да нямаш предвид WhatsApp? То идва от Application. И да, игра на думи е с What's Up, ама се изписва по другия начин.  И ако в Азербайджан кажеш "Уотсап" ще те гледат странно. Кажи "Вацап" и ще те разберат 😉 Същото важи и за Турция, Северен Кипър и др. 😄 

Връзка към коментар
преди 31 минути , Hakkâri Spor каза:

А този потребител и отиването ли си го е променил? Странно. Явно отива след 20 септември-

Мързи ме да проверявам, ама ... какво се случва с Баку-Букурещ? Пуснаха полетите до София и Букурещ едновременно, малко след като влязохме в Шенген и двете държави. Гражданите на Азербайджан имат визов режим с ЕС и се нуждаят от Шенгенска виза. Тази, която преди важеше.. когато летяха да речем до Будапеща, не важеше за България, защото не бяхме влезли ние. Сега с шенгенската виза си пътуват из 27-28 държави.

@Otnesen, да нямаш предвид WhatsApp? То идва от Application. И да, игра на думи е с What's Up, ама се изписва по другия начин.  И ако в Азербайджан кажеш "Уотсап" ще те гледат странно. Кажи "Вацап" и ще те разберат 😉 Същото важи и за Турция, Северен Кипър и др. 😄 

Ето тук може да прочетете :

https://www.facebook.com/share/p/FwRoxCCHgxaxNJEC/

Връзка към коментар
преди 10 часа, Hakkâri Spor каза:

Писах вчера след обяд дали е възможно да сменят билетите Баку - София за Баку - Истанбул. След като никой не отговори няколко часа и  обсъждане с останалите решихме в крайна сметка да не пътуваме и да върнат парите за билетите. Снощи писах мейл на съпорта за връщане - получих мейл ,че е прието искането ми и дотам. След това имам 4 ( четири ) мейла с питане дали съм доволен от обслужването. Току що получавам мейл с отговор на въпроса за смяна на билетите с Баку - Истанбул и пишат ,че могат да върнат изцяло сумата не и да премаршрутират......за "Вацап" няма да ме огрее явно да имам възможност да го кажа на място (пиша някой път от телефона и не гледам как изписва автоматично) .

Връзка към коментар

Съжалявам за така стеклите се обстоятелства. Прекрасна страна е това и ... някой ден ще я видите, пожелавам ви го. Препоръчвам 1 седмица, за да се видят няколко места (Баку, Губа̀, Габала̀, Шеки...), както и България не е само София.  Жалко и за калпавото обслужване на авиокомпанията. Не знам дали нашият национален превозвач се справя по-добре. Като гледам бъгавия  сайт на България еър и неудобната търсачка, съм в пълен потрес. Не знам какво правят, когато канселират полет.

Докато не падне визовият режим, тези полети между двете държави са обречени на провал.  Когато азербайджанските граждани започнат да пътуват до ЕС безвизово (както грузинците), може би ще е по-различно. Ние също сме изпитвали на гърба си какво е да имаме визи за навсякъде и да взимаме 100-200 долара заплата.

p.s. И в Узбекистан, и в Казахстан казват "вацап", хаха. Включително и руснаците, които живеят там.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Е те сигурно от руснаците са го прихванали Бях потресен да науча как учител по английски официално преподава W като В. Welcome  става "Велкъм" и подобни ужасии.

С толкова газ наистина ли изкарват по 200$ месечно ?!!

А АЗАЛ са достойни за счупения тъпомер , като чета за какво става дума тук.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Печалбите от газа и нефта отиват за инфраструктура, пътища, лъскави сгради и хубав имидж настраната. Заплатите са между 500 и 1000 маната.

Друг е въпросът, че пари за транспорт почти не дават, това не го имат за месечен разход.  С 50 ст. автобус/метро.. .А един литър бензин е по-малко от 1 манат. 

Всички домове са газифицирани и никой не готви на електрическа печка, тоест не харчи ток за това.   Драсваш клечката, палиш газта и си правиш кафе/чай.

Режийните през зимния период (15 ноември-31 март, когато температурите падат до 2-3 градуса, никога под нулата) са 35 маната. Приятел ми го каза в понеделник, бяхме на кафе, каза.. всичко е на газ, супер ниски сметки идват за вода и ток, само за газ през зимата стига до 35 маната (18 долара). Там е "моят дом, моята крепост", всеки си има жилище, никой не плаща наем, транспорт почти безплатен, режийни - пълен смях. И ... просто се дава за храна. Но и в супермаркетите е доста по-евтино оттук, винаги е било, всъщност. А навън.... един голям дюнер на метростанция Нефтчилер 2.80 маната, в центъра и до 4 маната да стига. Минерална вода е 50 гепик. Значи една голяма вода, кроасан и фъстъци... общо 2 маната, в Стария град. За нас супер евтино, но за тях не е. 

Ако си зареждате БакъКарт за метрото, повече от 3 маната не е нужно. Едно пътуване и 0.50 манат (преди няколко години беше 0.40, преди това и 0.30), много евтино. В автобусите невинаги може с БакъКарт, понякога се дават пари директно на шофьора, на слизане. Билет или касова бележка... нанай.  Пушат и говорят по телефона без хендсфрий едновременно, докато шофират. Често и на отворени врати, да става проветрение 😄 На връщане от Балаханъ пътувах в един минибус, дето щеше да се разпадне.

преди 41 минути , stanimir каза:

Бях потресен да науча как учител по английски официално преподава W като В. Welcome  става "Велкъм" и подобни ужасии.

Е като в Индия: ви виль би хепи ту сий ю агейн. We will be happy to see you again.

• Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 58 минути , stanimir каза:

С толкова газ наистина ли изкарват по 200$ месечно ?!!

А АЗАЛ са достойни за счупения тъпомер , като чета за какво става дума тук.

Сигурно и по-малко извън столицата. Бях гледал един влогър, който пътуваше из Узбекистан и извън столицата положението беше безнадеждно - бедност, та бедност...

Иначе АЗАЛ направо счупеха тъпомера. Аз ги заплаших, че ще ги съдя, ако не ми върнат парите за проваления полет Баку - Тбилиси. Не очаквам да се трогнат, но да видим утре какво ще ми отговорят.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Миналата година бях в Узбекистан, в няколко провинциални града, освен столицата. Изключително нисък стандарт, супер евтиния. Но и .. голяма бедност за тях. На този фон супер модерен влак стрела (Афрозияб), с кожени седалки, wi-fi, климатизация, инфо-табла, сервитьори и кетъринг, включен в цената на билета. Нещо, което БДЖ никога няма да постигне.

image.png.75a0f665cca7a96add6d1f500c82840c.png

В Азербайджан също много модерни влакове, возил съм се на тях до Сумгаит, но има и до Гендже.  Супер ниски цени на билетите. 

image.png.5d10cd45237f1028e1541a383b318fa2.png

Такива имаше и до Грузия, но ги спряха от пандемията насам.

• Харесвам 3
  • Браво 1
Връзка към коментар
Преди 1 час, stanimir каза:

Е те сигурно от руснаците са го прихванали Бях потресен да науча как учител по английски официално преподава W като В. Welcome  става "Велкъм" и подобни ужасии.

Чак сега си потресен? Ами Вашингтон? Вилям Шекспир? Гаага? Вокзал - думата за станция, която произлиза от железопътната станция Vauxhall?

Че те в трънско говорят по-добре английски...

• Харесвам 2
  • Смея се 1
Връзка към коментар
преди 1 час, Zaro каза:

която произлиза от железопътната станция Vauxhall?

Сигурно е вярна  твоята  информация.  Логична е и   някак си силно правдоподобна.  Години наред  съм бил заблуден от учителката ми по немски, че  вокзал идва от немското  Volksaal (чакалня).  Обаче, май такава  немска дума изобщо няма.  Ще добавя към горните руски  думи още Виндос и Виски.  😀

P.S. Проверих в интернет. Абсолютно си прав. 

• Смея се 1
Връзка към коментар

Сега получих мейл,че ще възстановят пълната сума за билетите в рамките на 33 дни. Имаше и друг мейл в който молят запитванията да се осъществяват само по един канал ,а не в няколко поради многобройните съобщения от клиенти и натовареност на съпорта.

Връзка към коментар
преди 6 минути , epetkov каза:

Сигурно е вярна  твоята  информация.  Логична е  някак си силно правдоподобна.  Години наред  съм бил заблуден от учителката ми по немски, че  вокзал идва от немското  Volksaal (чакалня).  Обаче, май такава  немска дума изобщо няма.  Ще добавя към горните руски  думи още Виндос и Виски.  😀

Едва ли нещо може да бие "Сабвэй" или "Генрих Гиммлер"

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.