Прескочи до съдържание

Програма за 12 пълни дни през април 2018

Light

Препоръчани мнения

Императорския в Токио имах предвид. Този в Токио не мисля, че е достъпен. В Киото има Ниджо касъл, който е интересен, но не задължителен също. Има чудна градина. 

Ако ви е интересно и имате време, погледнете моя разказ, описано е по дни.

Редактирано от Цвете
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

И още нещо за плана. Самурайка ако може да даде идея дали не може да се изтегли Йошино по-рано за да хванете края на сакурата.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 2 минути , lesy каза:

И още нещо за плана. Самурайка ако може да даде идея дали не може да се изтегли Йошино по-рано за да хванете края на сакурата.

Ами ако се окаже, че има евтини самолети от Токио до Фукуока, като нищо може да завъртим едноседмичния пас да е в началото и за престоя около Осака.

Но пък после с какъв пас ще обикаляме Токио?

Връзка към коментар
преди 54 минути , rdd каза:

Непременно трябва да се види, къде един милион човека преминават всеки ден.  

И ние много се "надъхвахме' преди заминаването, гледайки този стрийм :)

• Харесвам 3
  • Браво 1
Връзка към коментар
преди 27 минути , cybersimo каза:

Но пък после с какъв пас ще обикаляме Токио?

Tokyo Subway Ticket.

Императорския дворец в Токио -  е просто една разходка от Токио стейшън до парка пред двореца. Приятно е, красиви градини, интересен контраст между дзен усещането на парка и небостъргачите наоколо. В Киото няма смисъл от ходене в двореца.

За Осака - виж дневните планове на Амейзънг паса са много подробни и с много добри идеи, подредени оптимално. Прегледай и си избери. Доттомбори, телевизионната кула (тя самата не е нищо особенно, но в паса влиза вход за музея, който е интересен и разказва за историята на Осака), парка край Оскак касъл, корабче по реката. И до едно Кобе ако отидете няма да е лошо. Крайбрежната променада е много приятна.

На борда на Прасковките продават интересни комбинирани билети също, обикновенно са за достъп от летището до града и карта за метро. Има за всички радове, до които летят.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Едно предложение за тези които обмислят ходене до Нара, може да отскочат до Nara park да видят еленчетата.

Аз съм си ги набелязала за моя трип като топ атракция.

image.jpg.eabf0d583f0be6a4cb2094623eb286c0.jpg

• Харесвам 5
Връзка към коментар

Еленчетата са, разбира се, голяма атракция, но в Нара номера е по-скоро да се оттървеш от тях, отколкото да не ги пропуснеш. Големите храмове, Националния музей, езерото Сарусава - основна част от атракциите са в Нара Парк и са заобиколени от стада сърнички и еленчета.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
  • 2 месеца по-късно ...

Резервирахме нощувките, ето как изглежда програмата към момента:

13.04. Пристигане в 8.30 в Осака, следващия полет за Фукуока е в 19.30 - кажете какво да правим в този интервал? Мислим да си заверим JR-pass и да си вземем бисквитката с интернета и след това да търсим някакъв дневен трип за Осака. Четох за някакъв дневен трип до спа център? предвид умората от дългия полет - вероятно би ни се отразило добре :)

13.04. Пристигаме около 20.30 ч. във Фукуока. Нощувка Фукуока - Hotel Clio Court Hakata - мисля, че локацията е перфектна - точно на гарата на Шинкансена и на 2 спирки с метрото от летището. Дано не е много шумно и успеем да се наспим след дългите полети.

14.04. Пътуване до Осака - избрахме Hotel Sakura Suite Osaka Juso за петте нощувки - какво да посетим в този "половин ден"? Набелязани цели - Юнивърсал студиос, Аквариум, Абено Харукас. Ден събота предполагам за Юнивърсал е убийствено, а пък и сугрно няма да ни стигне времето. Може да посетим аквариума и вечерта да се разходим до небостъргача и да вечеряме.

15.04. Йошино

16.04. Нара - Градина Isuien, храм Todaiji, Nara парк, Toyosawa Sake Brewery

17.04. Киото - източна част

18.04. Киото - западна част

Въпроси за района на Осака: Ще вземем Osaka Amazing Pass (двудневния) - за кои дни и дестинации може да го ползваме? Как се стига до другите набелязани цели? Трябва ли ни друг Pass? И ако да - какъв?

19.04 Пътуване до Токио - избрахме Hotel Graphy Nezu за четирите нощувки - Rikugien градини, Ueno парк, Skytree (кога е по-добре да се посети? през деня или вечер?)

20.04 Токио - Akihabara шопинг, Императорски дворец (визирам само парка и градините), Yurakucho ресторанти

21.04 Токио - сградата на Кметството, храм Meiji, гара Шибуя, Roppongi Hills

22.04 Токио - Tsukiji рибен пазар, Odaiba (този ден може би е най-добре да си изпратим куфарите директно към Фукуока и да останем за следващите две нощувки в Мишима и Хирошима само с ръчен багаж)

Въпроси за района на Токио: Само карта за метрото достатъчна ли е за всичко набелязано?

23.04 Пътуване до Мишима - избрахме Dormy Inn Mishima за една нощувка - ще търсим да посетим някой onsen в подножието на Фуджи, както препоръчахте. Ако не - просто ще направим дневен трип до подножието на планината

24.04 Пътуване до Хирошима - избрахме Hotel Park Side Hiroshima Peace Park - в непосредствена близост до Пийс парк

25.04 Пътуване до Фукуока - нощувка в същия хотел като първата вечер

26.04 Полет в 10.30 до Сеул

26.04 Ще търсим дневен трип за Сеул - имаме 13 часа престой - от 12 на обяд до малко след полунощ - препоръки?

• Браво 1
Връзка към коментар

Много хубава програма!

Направо по конкретните въпроси :

В първият ден в Осака не мисля, че ще имате време за спа трипове - водата много изтощава и след дълъг полет не мисля, че е добра идея, като се има предвид, че пак предстои полет. По-скоро, ако питате мен, се разходете из южната част на Осака - RINKU има интересни места за ядене и виенско колело за гледки, крайморския парк също не е далеч. Ако има сериозни ножари сред вас - отидете до Сакаи Хамоно Музея (думам ти @cybersimo, сещай се @Alexander )

За повторното ви пристигане на 14.4 в Осака - набелязаното от вас за половин ден е напулно непосилно! Юнивърсъл в събота! хапсурд! Първо че парка е огромен и за половин ден трудно ще се види дори да беше обявена чумна епиденмия и да нямаше никой, а в събота ще се чака по около час на всеки райд, като по-популярните ще са с по 90 минутни опашки, което прави около 3 райда за един ден...В този половин ден вижте района около Абено - най-високата сграда, до нея е зоопарка, който е евтин и не лош, отидете и до кулата Тсутенкаку - смата тя не е нищо особенно, но музея към нея е интересен, погалете Биликен по петичките да ви върви на пари - района е интересен, според мен. Гледайки програмата ви - не ви трябва Амейзинг пасс - имате само половин ден в Осака, просто си купувайте билетчета за метрото. За ходенето до Киото и Нара JR pass ви върши работа. Ако откраднете време някоя вечер - отидете и до Кобе - много приятен град, с красиви нощни гледки, крайморска променада и чайна таун (пълен с китайци, които се редят на опашки за храна, ще речеш че идват от Северна Корея, а не Китай...). Препоръчвам този ресторант - ядеш на корем морски дарове и международна кухня.

16.4 - за Нара ви препоръчвам една друга сакеджийница - Харушика. Там имат добро представяне на саке и местни мезета, а и чашката си остава за вас - много добре като за 5 пари.

19.4 Небесното дърво го вижте нощем, според мен и вечеряйте няйде из района. За района на Токио не витрябва нищо друго, освен JRpass - основните неща са по кръговата линия Яманоте, Одайба не се покрива от картата за метро така или иначе, а ако за някъде ви се наложи да хванете метро за няколко спирки - просто си купете билет.

Успех!

• Харесвам 1
Връзка към коментар

@samuraika продават ли се ножове или това е само музей??

Ако не се продават, къде да търся, че трябва да купувам два шефски.

Предния път попаднах на магазинче в Каназава и успях да купя.

Връзка към коментар

@Alexander тагнах те, защото знам че си ценител :) Сакаи има хилядолетна история в изработката на ножове и наистина са уникални, но и цените им си ги бива...(има и магазин, не е само музея, но цените са в порадъка от 100-1000$...). Отлично място за покупка на ножове, както и на всякакви интересни неща за готвене и сервиране е Сенничимае пазара. Винаги е пълно с чужденци.

@cybersimo до Йошино не може да се стигне с JR. Отива се до Йишино гучи с JR и после се прехвърляте на частната Кинтецу линия за няколко спирки до самото Йошино.

Редактирано от samuraika
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Има ли някакъв начин да накарам Google Maps или някое мобилно приложение да оптимизира маршрутите ми според това, че имам JR pass?

Ако не ми беше посочила до коя гара се отива с JR и да видя маршрута през japan-guide - нямаше да знам изобщо, че може да се стигне до Йошино с JR. Всички предложения на Google (няколко на брой) бяха с Kintetsu express.

Връзка към коментар
преди 27 минути , cybersimo каза:

Има ли някакъв начин да накарам Google Maps или някое мобилно приложение да оптимизира маршрутите ми според това, че имам JR pass?

Ами за съжаление перфектен метод няма, малко като с GPS - водите по най-бърз или най-евтин маршрут, но не винаги най-удобен...На HyperDia е възможно най-удобно - от падащото меню за повече опции можеш да зададеш частни или JR линии, да махнеш бързите шинкансени, които не се покриват от паса и т.н., но пак щастието не е пълно, защото ако вземем примера с Йошино - ако зададеш само държавни линии ще ти излезе, че няма опции. Така че гледай по картата в гугъл местата, които искаш да посетиш - JR линиите са отбелязани с пунктирна линия, а частните - с непрекъсната. Така ще видиш какъв маршрут да си зададеш и докъде ще те доведе паса и откъде ще трябва да продължиш с доплащане.

Освен това за навсякъде има някакви гайдове из нета и обяснения за това как се стига, така че просто директно търси страницата на съответната забележителност.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...

Леки промени в програмата:

13.04. Пристигане в 8.30 в Осака - заверка на JR Pass, Rinku Pleasure Town, музей Sakai Hamono, полет в 19.30 за Фукуока.

13.04. Пристигане в 20.30 ч. във Фукуока. Нощувка Фукуока - Hotel Clio Court Hakata.

14.04. Пътуване до Осака - пет нощувки в Hotel Sakura Suite Osaka Juso - аквариум Kaiyukan, Abeno Harukas.

15.04. Йошино

16.04. Нара - градина Isuien, храм Todai-ji, парк Nara, Harushika Sake Brewery - ако остане време вечерта може да отидем до Kobe.

17.04. Киото - Ginkakuji, Philosopher's path, храм Nanzenji, Keage Incline, парк Maruyama, Kodaiji, квартал Higashiyama, Gion

18.04. Киото - дистилерия Yamazaki, парк на маймуните, мост Togetsukuyo, храм Tenryuji, бамбукова гора, храм Gioji, улица Saga-Toriimoto, Daikakuji.

19.04 Пътуване до Токио - четири нощувки в Hotel Graphy Nezu - Rikugien градини, Ueno парк, Akihabara шопинг, Skytree

20.04 Токио - Императорски дворец (визирам само парка и градините), Tsukiji рибен пазар, Yurakucho ресторанти, Odaiba

21.04 Токио - храм Meiji, гара Шибуя, Roppongi Hills, Laforet Harajuku

22.04 Токио - сградата на Кметството, гара Shinjuku, Museum of Yebisu Beer (този ден може би е най-добре да си изпратим куфарите директно към Фукуока и да останем за следващите две нощувки в Мишима и Хирошима само с ръчен багаж)

23.04 Пътуване до Мишима - нощувка в Dormy Inn Mishima - ще търсим да посетим някой onsen в подножието на Фуджи, както препоръчахте. Ако не - просто ще направим дневен трип до подножието на планината

24.04 Пътуване до Хирошима - нощувка в Hotel Park Side Hiroshima Peace Park

25.04 Пътуване до Фукуока - нощувка в същия хотел като първата вечер

26.04 Полет в 10.30 до Сеул

26.04 Ще търсим дневен трип за Сеул - имаме 13 часа престой - от 12 на обяд до малко след полунощ - препоръки?

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 4 часа, cybersimo каза:

Леки промени в програмата:

Чудесна програма, браво!

Аз само някои леки съображения да добавя - 18.04 помислете дали да не сложите дестиарната накрая за на връщане, защото имате наситена програма и ще трябва да потеглите отрано, не съм сигурна дали ще ви се отрази добре "шотландска закуска" ;) . А за Харушика сакеджийницата имайте предвид, че затваря в 5.15 - както ми обясниха, те не са бар, а търговец на едро с малка дегустационна част (на практика дегустацията им е станала основна атракция, но упорито не си го признават, може би нещо с данъци да е свързано, не знам).

Айде, разкрих се като килерен алкохолик, от цялата програма само пиенето ме впечатли...:maninlove:

• Харесвам 2
Връзка към коментар
Преди 1 час, samuraika каза:

Чудесна програма, браво!

Аз само някои леки съображения да добавя - 18.04 помислете дали да не сложите дестиарната накрая за на връщане, защото имате наситена програма и ще трябва да потеглите отрано, не съм сигурна дали ще ви се отрази добре "шотландска закуска" ;) . А за Харушика сакеджийницата имайте предвид, че затваря в 5.15 - както ми обясниха, те не са бар, а търговец на едро с малка дегустационна част (на практика дегустацията им е станала основна атракция, но упорито не си го признават, може би нещо с данъци да е свързано, не знам).

Айде, разкрих се като килерен алкохолик, от цялата програма само пиенето ме впечатли...:maninlove:

Разбира се, че я мислех за накрая. Не всички неща съм ги описал по реда, в който искаме ги посетим. Засега все още само ги отмятам, за да не забравя нещо :)

Безценна си в помощта за Япония! :fan:

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Въпроси за валутата. Чел съм, че е най-изгодно на чейндж на летището, където след това ги изкупуват на същия курс.

1. Има ли значение какво се обменя? Евро, долари? Какви купюри?

2. Трябва ли задължително да е на същото място връщането на валутата? Може ли да я купим от Осака (при големия престой) и да я върнем във Фукуока на излитане?

Връзка към коментар

По-сведущи не се включват, та ще се опитам да съм ти полезна. Ето линк към ексчейндж бюрата на Кансайското летище, можеш и курсовете да видиш. Няма изискване за купюри и деноминации, доколкото знам.

А дали можеш да купиш на кансай и върнеш на Фукуока - това ще трябва може би да питаш на гишето. Предполагам ако са от една и съща фирма ще може.

Но също имай предвид и че най-хубавите сувенири и на съвсем прилични цени се купуват на летището, така че това е дбър начин да се оттървеш от останали йени и напазаруваш неща за ръчен багаж (аз винаги купувам саке, Кит-Кат със зелен чай и сакура, соев сос в малки опаковки).

Редактирано от samuraika
  • Харесвам 2
Връзка към коментар
На 1/25/2018 в 8:02, samuraika каза:

По-сведущи не се включват, та ще се опитам да съм ти полезна. Ето линк към ексчейндж бюрата на Кансайското летище, можеш и курсовете да видиш. Няма изискване за купюри и деноминации, доколкото знам.

А дали можеш да купиш на кансай и върнеш на Фукуока - това ще трябва може би да питаш на гишето. Предполагам ако са от една и съща фирма ще може.

Но също имай предвид и че най-хубавите сувенири и на съвсем прилични цени се купуват на летището, така че това е дбър начин да се оттървеш от останали йени и напазаруваш неща за ръчен багаж (аз винаги купувам саке, Кит-Кат със зелен чай и сакура, соев сос в малки опаковки).

Единствено успях да видя, че не приемат банкноти от 200 и 500 евро. Ще търся на летището във Фукуока дали има бюро на същата фирма.

Благодаря!

Връзка към коментар
  • 3 месеца по-късно ...

Нашето пътешествие приключи и преди да опиша впечатленията си и да кача повече снимки, искам още един път да изкажа огромните ни благодарности към един велик Магеланец @samuraika за безценната помощ по програмата ни и за насоките по време на нашия престой. 

Очакваме те в София!

3D0D11E6-7F5A-4850-9DAB-6BA103107F29.jpeg

• Харесвам 8
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.