Прескочи до съдържание

Търся съвет къде е подходящо за море през януари?

Препоръчани мнения

Здравейте,

Искам съвет,къде бихте ми препоръчали да се отиде на море през януари?Единственото задължително условие е страната да не е мюсюлманска.Става въпрос за семейна почивка,пътуваме с детето.Предварително благодаря за съветите!

Връзка към коментар
преди 12 минути , bratvlad каза:

Здравейте,

Искам съвет,къде бихте ми препоръчали да се отиде на море през януари?Единственото задължително условие е страната да не е мюсюлманска.Става въпрос за семейна почивка,пътуваме с детето.Предварително благодаря за съветите!

Карибите

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Ако трябва водата да е тропически прозрачна с приятна температура за къпане и да не е мюсюлманска държавата - Карибите, западното крайбрежие на южен Тайланд (Андаманово море), Филипините. За Австралия, южният  Пасифик (вкл. Хавайските о-ви) не съм се интересувал особено за сезоните. Като съотношение цена-красота-удобство, аз бих избрал Андаманово море в Тайланд. Има плажове и във Виетнам, Камбоджа и Мианмар, но не са точно моят тип.

Редактирано от FlyTraveler
  • Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 22 минути , ruwenzogy каза:

Сейшелите, Малдивите....

Местните острови на Малдивите са мюсюлмански.  Ризортите не са мюсюлмански.

Редактирано от Dani Magelan
Връзка към коментар
преди 22 минути , ruwenzogy каза:

Сейшелите, Малдивите....

Нали не трябва да е мюсюлманска страната...

Аз съм била в Бали по Нова Година, не с едно, а с три деца - изкарахме си супер! Да, тогава се води дъждовен сезон, но за мен беше дори предимство - не толкова силно слънце и разхлаждащ дъжд от време на време. С уговорката, че Бали не е точно "морска" дестинация според мен, но ние си бяхме наели вила с басейн и си изкарахме супер. В съответната тема съм разказвала - зоологически градини, фабрика за шоколад, малко храмове, плаж реално - много малко, но това си беше наш избор. А, да, страната е мюсюлманска,  но острова не е.

В Австралия също е много хубаво по това време, има много какво да се прави и да се избира - кеф ти безкрайни плажове, кеф ти градски разходки, кеф ти природа...

На какво акцентирате повече - на плаж и море или и на допълнителни неща за правене?

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Ако не ви се лети твърде дълго - Канарите са отлична опция.

Бих предположил и Ейлат на червено море, но в Израел ще ви излезе доста по-скъпо - на Канарите има и доста икономични опции.

От гледна точка цена на билетите - те също са по-достъпни за Канарите през Италия/Испания, а след нова година, цените допълнително падат.

преди 38 минути , samuraika каза:

Бали ...

Австралия...

Май пътво да каже откъде пътува и за колко дни - сигурен съм, че и Хавай са прекрасни през януари :biggrin:

Връзка към коментар
преди 54 минути , Боби каза:

Май пътво да каже откъде пътува и за колко дни - сигурен съм, че и Хавай са прекрасни през януари :biggrin:

Имаше само едно условие - да не е мюсюлманска държава.

Като се добавят още параметри - бюджет, дължина на полет, продължителност на престоя, интереси - ще се посвият опциите.

Връзка към коментар
преди 58 минути , Боби каза:

Ако не ви се лети твърде дълго - Канарите са отлична опция.

Бих предположил и Ейлат на червено море, но в Израел ще ви излезе доста по-скъпо - на Канарите има и доста икономични опции.

От гледна точка цена на билетите - те също са по-достъпни за Канарите през Италия/Испания, а след нова година, цените допълнително падат.

Каква е температурата на морската вода там по това време?

Погледнах статистически данни, но друго си е личното мнение.

Връзка към коментар
преди 5 минути , Mary каза:

Каква е температурата на морската вода там по това време?

Погледнах статистически данни, но друго си е личното мнение.

За мен никога не е достатъчно топла ;)

През февруари обаче сме намирали приятно места дори за кратко къпане - Puerto de Mogán на Гран Канария и плажовете до дюните на Corralejo на Фуертевентура.

Мисля, че на всеки остров има по някой плитък закътан плаж, в който водата става по-топла от средната температура в океана.

Редактирано от 45#2
Връзка към коментар

На Канарите зимата става, но с уговорки, същото и за водата, топа е за някои, за други не е.

За сравнение, ако е в началото на януари, общо взето става, водата и времето е както във Варна в началото до средата на юни месец най-грубо.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 32 минути , Боби каза:

За мен никога не е достатъчно топла ;)

През февруари обаче сме намирали приятно места дори за кратко къпане - Puerto de Mogán на Гран Канария и плажовете до дюните на Corralejo на Фуертевентура.

Мисля, че на всеки остров има по някой плитък закътан плаж, в който водата става по-топла от средната температура в океана.

преди 5 минути , Alexander каза:

На Канарите зимата става, но с уговорки, същото и за водата, топа е за някои, за други не е.

За сравнение, ако е в началото на януари, общо взето става, водата и времето е както във Варна в началото до средата на юни месец най-грубо.

Така като го написахте, за мен не си е морска почивка това през януари. :) 

Аз обичам топлата вода.

Автора на темата ще си каже те какво харесват.

Връзка към коментар

Благодаря за многото предложения.Предпочитам да е по-топличко и водата да става за киснене по цял ден.Май първо ще видим за къде има по-изгодни билети и спрямо тях ще уточним дестинацията.

Връзка към коментар

Ако е само плажна дестинация аз бих предложил Дубай, като най-близка и топла дестинация. На Дубай Марина например няма нищо мюсюлманско. Нито джамии, нито някакви сериозни рестрикции на плажа. 90% от плажуващите също са европейци. Единствено по монокини не е прието да се ходи по плажа, но проблем с монокините има и на доста места в Европа цък Температурата на въздуха и водата са с една идея по високи от тези на Канарските острови, но вечер и сутрин може да е по хладно. Най-голямото предимство на Дубай е, че е близо и билетите за самолет са най-евтини.

Място с идеални плажове, добри цени и много добро време е Тайланд, но до там билетите са по скъпи.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 19 минути , Topfly каза:

Ако е само плажна дестинация аз бих предложил Дубай, като най-близка и топла дестинация. На Дубай Марина например няма нищо мюсюлманско. Нито джамии, нито някакви сериозни рестрикции на плажа. 90% от плажуващите също са европейци. Единствено по монокини не е прието да се ходи по плажа, но проблем с монокините има и на доста места в Европа цък Температурата на въздуха и водата са с една идея по високи от тези на Канарските острови, но вечер и сутрин може да е по хладно. Най-голямото предимство на Дубай е, че е близо и билетите за самолет са най-евтини.

Място с идеални плажове, добри цени и много добро време е Тайланд, но до там билетите са по скъпи.

С две ръце гласувам за Дубай Марина, но е висок сезон и цените на нощувките там са високи.   

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.