Прескочи до съдържание

Помощ за избор на най-добър маршрут?


randomlad

Препоръчани мнения

Здравейте магеланци!

 

В момента съм в Чанг Май, летя за Банкок след седмица, там ще стоя 5-10 дни и се чудя от там на къде да поема. Вариантите са 2 - Камбоджа или Лаос. Кой е най-удачния /евтиния вариант? Нямам против да ползвам автобуси/влакове ако си заслужава. Трябва да стигна до:

 

Лаос - Луанг Прабанг, Ванг Виенг и може би Виентиен.

 

Камбоджа - Сием Риип и Пном Пен

 

Виетнам - Хо Чи Мин и евентуално Ханой, и всичко наблизо което си заслужава

 

Накрая трябва да се върна до Сингапур от където ми е полета до Лондон  на 5ти декември. Така че ще е добре на 4ти да съм в Сингапур.

 

Имам виза само за Виетнам. Лошото е че тайландската ми е само с 1 влизане, иначе естествено от Чанг Май щеше да е най-удачно да отида до Лаос.

 

И за да не отварям нова тема, ще задам и 2рия си въпрос тук, надявам  се че не е проблем!

 

Тъй като в последствие реших да си удължава пътуването с около месец, а бях закупил доста билети предварително, вече половината изгоряха, но имам още няколко които няма как да използвам освен евентуално ако успея да си преместя датата на полета. Пътувам с AirAsia предимно и имам един полет с VietJet. Та въпроса ми е някой успявал ли е да си премести датата на полета? Или да ги описвам и тях?

 

Благодаря на отзовслите се!

Връзка към коментар

Малко ми е объркано описанието ти, но общо взето хващаш и завърташ едно кръгче в избраната посока. 

 

Банкок - Сием Реп: има автобуси, има и самолети. Има и някаква екзотична комбинация влак+автобус, но не е за препоръчване. 

Сием Реп - Пном Пен - Хошимин: автобус. Има и полети, но са на ужасни цени. Общо взето една от малкото останали отсечки в района, която е монопол на една авиокомпания и цените са височки. 

Хошимин - Ханой (евентуално Да Нанг по средата): има доста полети, на прилични цени. Другата опция е влака, но отнема много време и само ако държиш на подобен тип екзотика. 

 

До Сингапур също има много лоу костове, вярвам, че цената ще е прилична независимо коя ти е последната точка. 

 

Преходите Тайланд - Лаос, Виетнам - Лаос са ми непознати и не мога да те посъветвам как е там. 

 

Билетите почти ги отписвай, не вярвам да има някаква гъвкавост имайки предвид, че са лоу костове, но не пречи да провериш дали таксите за промяна и доплащане няма да е по-евтино от цял нов билет. 

Връзка към коментар

Благодаря за информацията. На мен като цяло не ми е ясно как стоят нещата с Лаос по суша. Други дестинации са ми ясни просто не знам как да ги навържа с Лаос най-удачно.

 

За билета намерих един офис тук в Чанг Май, занимават се със всичко свързано с Air Asia, смяна на дати включително. В моя случай не си заслужава. 1200 бата такса за международен полет по- кратък от 2 часа + разликата в цената на билета.

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.