Прескочи до съдържание

Затруднения със спечелена екскурзия до Дубай

Препоръчани мнения

Здравейте, имам нужда от малко помощ.  Ще започна малко отдалеко. Моята щерка спечели Аква почивка в Дубай за двама за 3 дни от игра на Кока Кола. Та както казват старите хора "много хубаво не е на хубаво". Тъй като е на 13г. беше записала мен. Оказа се, че не можем да пътуваме само двете, защото тя няма 14г, а те имат такова условие. Разбрахме се да отидем заедно с баща й, а на нея да й платим. Решихме също така да удължим престоя на 4 или 5 дни. И тук започват всички препятствия. Агенцията, която го организира е с офис в Англия, казаха ни за начало, че ще се пътува с Turkis airline, защото нискотарифните компании не предлагали Кока кола.  Казахме им, че тогава  искаме да пътуваме от Варна/защото сме от Варна/, а в условията на играта пишеше " от най-близкото летище". След хиляда уговорки се съгласиха да е от Варна, според тях цената от София била по-изгодна, а разликата е 10 Евро. Сега поучавам писмо, че за детето ще ми струва 510 евро, а в сайта на турците е 370 евро. Като гледам и при хотела има разлика в цената, но е по-поносима, въпреки, че по-добрия вариант е да си ъпгрейтна сама стаята от двойна на семейна. Много ми е трудно да се разбера с тези англичани, едни цени ми изкарват, но да си дойда на въпроса. Първо ми предложиха един хоте, после друг, всички са на Novotel. Искам да попитам според Вас, кой хотел, разбира сее като местоположение е най-добре да изберем. Била съм в Дубай преди 6 години. Тогава бяхме в Дейра, хареса ни като място. Затова сега съм в чуденка, дали да сменим или пак там. Хотелите са: Novotel Dubai Deira City Center, Novotel Dubai Mall of the Emirates, Novotel Dubai Al Barsha.  Много ще съм Ви благодарна за всякакви съвети.

Връзка към коментар
преди 14 часа, Myraya каза:

Здравейте, имам нужда от малко помощ.  Ще започна малко отдалеко. Моята щерка спечели Аква почивка в Дубай за двама за 3 дни от игра на Кока Кола. Та както казват старите хора "много хубаво не е на хубаво". Тъй като е на 13г. беше записала мен. Оказа се, че не можем да пътуваме само двете, защото тя няма 14г, а те имат такова условие. Разбрахме се да отидем заедно с баща й, а на нея да й платим. Решихме също така да удължим престоя на 4 или 5 дни. И тук започват всички препятствия. Агенцията, която го организира е с офис в Англия, казаха ни за начало, че ще се пътува с Turkis airline, защото нискотарифните компании не предлагали Кока кола.  Казахме им, че тогава  искаме да пътуваме от Варна/защото сме от Варна/, а в условията на играта пишеше " от най-близкото летище". След хиляда уговорки се съгласиха да е от Варна, според тях цената от София била по-изгодна, а разликата е 10 Евро. Сега поучавам писмо, че за детето ще ми струва 510 евро, а в сайта на турците е 370 евро. Като гледам и при хотела има разлика в цената, но е по-поносима, въпреки, че по-добрия вариант е да си ъпгрейтна сама стаята от двойна на семейна. Много ми е трудно да се разбера с тези англичани, едни цени ми изкарват, но да си дойда на въпроса. Първо ми предложиха един хоте, после друг, всички са на Novotel. Искам да попитам според Вас, кой хотел, разбира сее като местоположение е най-добре да изберем. Била съм в Дубай преди 6 години. Тогава бяхме в Дейра, хареса ни като място. Затова сега съм в чуденка, дали да сменим или пак там. Хотелите са: Novotel Dubai Deira City Center, Novotel Dubai Mall of the Emirates, Novotel Dubai Al Barsha.  Много ще съм Ви благодарна за всякакви съвети.

На мен предпоследното ми ходене в Дубай беше за 4 дни и ми излезе 1000лв всичко(колкото ви искат само за билет на детето)В тези пари ни бяха включени самолетни билети,хотел,кола под наем, разходи в Дубай.И това е за двама.

Затова тук не обичаме тур оператори. :) При вас обаче явно няма как да ги прескочите.

Масово се предпочита Ал Барша като локация сякаш.Аз лично за спане предпочитам Дейра.Ако няма да взимате кола под наем, изберете Novotel-а който е най-близко до спирка на метрото.

Редактирано от christuff
Връзка към коментар
преди 14 часа, Myraya каза:

На първо място поставям този, който е по-близо до метростанция. Като локация МОЛ Емирейтс е най-добре, според мен. На второ - Ал Башра.  Има бърз достъп до основните забележителности с метро. В МОЛ има добър хранителен кът и супермаркет.

Връзка към коментар

Благодаря за отговорите, туроператорът настояват да изберем Ал Барша, гледам че има метро наблизо, а и ми омръзна да се разправям с тях, така че него ще вземем. И аз като знам колко евтино мога да си я организирам тази екскурзия, не мога да се побера в кожата си от яд :( Сега като им кажа, че сами ще си купим самолетния билет на детето пак ще започнат кореспонденции, защо стая за трима, а два билета. Награда, а пък само ядове. И още нещо, мислите ли, че времето ще е добро за аквапарк  след 20 март. Много съм благодарна на отзовалите се да ми помогнат:)

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Даже се изгаря, така че носете висок фактор слънцезащитен крем.

Аз мисля, че можете да проверите единичната стая на каква цена е в този хотел и да я букнете сами.

Не съм сигурна дали ще можете да закупите билет само за детето за същите полети. Нека някой с по-малки деца и опит да каже. 

Връзка към коментар

Проверих вече за единична стая, но излиза по скъпо, понеже имат някакви family suit на изгодна цена, Обадих се да питам Turkisaitline за детето, понеже е на 13г. няма проблем да му купим билет отделно от нас. Могат да ни го присъединят към резервацията, или направо на летището при чекинга да кажем, че сме заедно. Идеално е тогава март. 

Връзка към коментар
14 minutes ago, Myraya said:

ли направо на летището при чекинга да кажем, че сме заедно

Не искам да ви създавам илишни тревоги, но не е изключено билетът на детето да е в различна ценова категория (ticketing class) от този на възрастните. Това пък създава предпоставка при препълнен полет някой да остане - този, който има по-нисък ticketing class билет. По-добре е турците от рано да ви добавят всички на една резервация, за да е относително сигурно, че ще летите заедно.

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.