Прескочи до съдържание

Предварително проучване за Сингапур в комбинация с Бали или Тайланд


Jenbel

Препоръчани мнения

Здравейте,

Имам покана за гостуване в Сингапур и понеже не ми е оправдано пътуването до там само за няколко дни на гости, си мисля да го оправдая като комбинирам с десетина дни семейна почивка на някой хубав плаж. Не знам къде да бъде почивката, но си падам по цивилизация и не обичам мизерия, лоша хигиена и нужда от ваксини. Мъжът ми е със същата настройка и досега това ни спираше да поглеждаме към Азия. Сега, ако ще ходя в Азия, искам да си прекарам добре и спокойно. Можем да не се възползваме от поканата за гостуване, разбира се, но няма да имаме друг повод да пътуваме натам.  

Мисля си мястото да не е далеч от Сингапур, на един кратък или средно дълъг полет, още повече, че не съм купила самолетни билети и не знам откъде ще се прибираме.

На този етап ми трябват съвети за подходящото време и според него - подходящото място за почивка на море. Така се надявам да избера между Бали и Тайланд, пък при равни условия ще избирам по-евтиното. През юни/юли/август (нашето лято) подходящо ли е времето да се направи ваканция на море в Бали или Тайланд? И какво мислите за сравнение и избора между двете?

За Сингапур нищо не питам, защото разбрах, че по всяко време на годината е подходящо без разни китайски празници, пък и за няколко дни времето не е от първостепенно значение.

Връзка към коментар

Моята препоръка е Бали и то в курорта Нуса Дуа. Влизането в него става с пропусквателен режим (почти затворен курорт), хубави хотели и перфектно обслужване. Ако реша да повторя далечна дестинация - това ще е Бали. За изброените от теб месеци местните ми казаха, че е висок сезон, което леко ме изненада. Ако имате време отделете поне 2 нощувки за Убуд.

Редактирано от Diana Doncheva
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

За места за градски туризъм наблизо, които са ок, подредени и не са мизерни бих препоръчал Куала Лумпур като компромисен вариант. Не че там също няма да намерите мизерни места, но е най-доближаваща се според мен до идеята за модерно изглеждащ, развит град. Поне на мен много ми допадна. Бали от друга страна е малко нож с две остриета. Там има много луксозни, лъскави хотели с невероятни гледки и цени разбира се. Но извън хотела, истинския Бали си е едно постоянно гъмжило от мотори, клаксони, мръсотийка, молове, храмове, миризми, пушек. Няма как да избягате от това, освен ако не стоите цялото време на басейна на хотела. В Тайланд съм ходил само в Банкок и околията на екскурзия. Не съм си почивал. Там Бангкок е същият - една невероятна азиатска смесица между лукса на моловете и хубавите хотели и тротоарите, пълни с амбулантни търговци, деца, къпещи се в легени и прочие. Според мен за Азия човек трябва да има една особена нагласа. Това не е Европа. Сингапур разбира се е един невероятно уреден град, но дори и в индийския квартал има лека мизерийка. Разбира се за нашите стандарти, там си е страхотна чистота. Съберете мнения, преценете докъде ще можете да сте толерантни от към околна среда и вземете решение :) Успех :)

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

През Юни Юли е дъждовния сезон в Тайланд така че имайте го в предвид.Но пък на Бали ще е пика.Няма как в Азия да отидете и да не се сблъскате с мизерия  дали по голяма или по малка.Ако ще стоите само в луксозен хотел  по добре въобще не ходете до Азия.въобще няма да разберете нищо .Вместо това отидете където ще се чувствате добре.

  • Харесвам 3
Връзка към коментар

Благодаря за мненията! Имам да поработя върху правилната нагласа за Азия :lol:, но съм наясно какво ще видя извън луксозните хотели. 

Изненадана съм, че нашите летни месеци са висок сезон в Бали. Това значи ли, че юни-юли там е пълно с европейци-отпускари? Diana, ти в кой месец беше там?

Връзка към коментар

Бях средата на ноември. Всъщност Бали е предпочитан курорт от австралийците. Европейците сякаш са умерено количество. В блога ми (виж подписа) имам няколко статии за Бали, вкл. и за няколко хотела в Нуса Дуа. Когато се пътува с кола с шофьор (препоръчвм го), няма сериозен проблем с трафика. За мен обслужването в Бали е на много високо ниво и успях и да си почина и да разгледам почти всичко, което исках. Вероятно, ако се бях настанила в Кута, щях да имам съвсем друго мнение... Там е много по-шумно, а и доста по-мръсно. Аз поддържам мнението, че за една дестинация, може да има най-различни мнения, защото когато се изберат неподходящи места за отсядане, спестявайки малко пари, се оказва, че си изхарчил напразно много повече за една провалена почивка.

Редактирано от Diana Doncheva
  • Харесвам 1
  • Браво 1
Връзка към коментар

Аз бях през Август и беше фраш от народ. Основно австралийци ходят там, защото им е близо, но имаше всякакви други. Аз също се присъединявам към мнението, че ако ще биете път само заради хотела, то си изберете по-наблизо някой, в който ще се чувствате удобно. Азия, по мое мнение, е континент на контрастите, на миризмите, на моторите, на шума ако щете. Това е съвсем различна култура, религия, привички, хора. Няма начин да не го усетите. То се усеща още от летището. :)

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Ако сте в хубав хотел и се движите из острова с кола и гид, ще минимизирате негативите на Азия. Ще видите това, което е ценно, а там има доста за разглеждане. Гидът ще ви покаже най-доброто, според заложените от вас критерии. Препоръчва се нашето лято като сух и негорещ сезон. Аз бях през април и също беше хубаво. Бих се върнала заради хубавите плажове и най-добрите масажи.

Това за мен е Бали. А забележителностите са бонус.

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Мая повелителката на Бали !

Абе там има и други хора , Мая , Мая та Мая ...

Като си с кола с гид сигурно летиш над задръстванията и трафика или пък точно Мая има свръхчовечшки способности.

Мая ти казва къде да идеш , какво да видиш , къде да ядеш , какво да ядеш . 

Без гид и по-конкретно без Мая не сме  заникъде в това Бали.

 

По темата - да биеш толкова път за едните плажове според мен не си заслужава.

Затворените комплекси далеч от местните и обграден само от туристи не коментирам , защото хората сме различни може би това търсите.

С тая нагласа изобщо не бих тръгнал в тая част на света .

Редактирано от stanimir
  • Харесвам 9
Връзка към коментар
преди 6 минути , stanimir каза:

Мая повелителката на Бали !

Абе там има и други хора , Мая , Мая та Мая ...

 

По темата - да биеш толкова път за едните плажове според мен не си заслужава.

Затворените комплекси далеч от местните и обграден само от туристи не коментирам , защото хората сме различни може би това търсите.

С тая нагласа изобщо не бих тръгнал в тая част на света .

Няма да споря с теб. :)

На по-младите години и аз така разсъждавах. Сега търся спокойствие, комфорт, сигурност.

А относно масажите, трябва да те заведе местен на правилното място. Също и за храната.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

След това "трябва" е хубаво да се казва - според мен .

Мая не е местна  и при това все пак работи за пари. Това разбира се не лошо , но не е и като да ти е пръв приятел. Днес си ти , утре друг ..

 

Храната беше чудесна.

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

И аз търся спокойствие, комфорт и сигурност.

Кажете повече за тази Мая. Коя е, каква е. Споменаването й предизвиква емоции :lol:

Stanimir, къде е хубавата храна?

Връзка към коментар
преди 1 час, Dani Magelan каза:

А относно масажите, трябва да те заведе местен на правилното място. Също и за храната.

Местен ще те заведе там, където ще вземе комисионна от това, че е завел клиент. Освен това как ще знаеш, че си попаднал на най-добрите масажи, ако не пробваш и на друго място и да сравниш. В Бали ходих два пъти на масаж. Първият път отидох в някакво студио, което хотела ми уреди, с намаление, а вторият път просто влязох в едно на пътя ми. И двата пъти масажът беше уникален. Няма смисъл нито някой да ти препоръчва масаж, нито да търсиш нещо специално, просто влизаш в това студио, което ти е удобно и на път и толкова.

Между другото масажите са много добри и на остров Ява, които се правят по различен начин с натиск, което показва, че индонезийците са добри в тази област.

Хранех се също, където аз реша и не е имало проблем с храната. Навсякъде беше вкусно. Гледаш къде има хора и влизаш. Това означава, че в заведението се готви вкусно.

 

Масажите в Тайланд и Индонезия са напълно различни и не могат да се сравняват. Аз лично предпочитам тези в Индонезия, но смятам че трябва да се пробват и другите, тайландските. Техниката е съвсем различна.

 

И аз като Станимир смятам, че да се бие път за плаж чак до Азия няма никакъв смисъл. Доста по-добри плажове има и в Гърция, и в Италия. Вероятно ол инклузива в Турция е по-добър. Азия е усещане и ако се тръгва с нагласата да не видиш мизерия, да се чувстваш по-начина, по който се чувстваш във Виена, просто си спестете разходите и обикаляйте Европа. Няма нищо лошо в това, но тръгнете ли към различна култура се отворете и попивайте от нея.

Редактирано от Георги
без квалификации, моля
  • Харесвам 5
  • Браво 1
Връзка към коментар
преди 48 минути , stanimir каза:

След това "трябва" е хубаво да се казва - според мен .

Мая не е местна  и при това все пак работи за пари. Това разбира се не лошо , но не е и като да ти е пръв приятел. Днес си ти , утре друг ..

 

Храната беше чудесна.

Нормално е когато си професионалист да получаваш пари за труда си. И гид Буда също работи срещу заплащане.

Първият ден бях без гид, за да се запозная с реалността и не ми хареса особено. Нито плажът, нито масажите, които бяха в случайно студио. За това, от моя гледна точка, е добре да ти препоръчат студио.

От 6 дни в Бали ползвах услугите на Мая като гид и на нейният шофьор-местен в два срещу заплащане, половин  ден безплатно, по нейно желание. В останалите дни се оправях сама, но тя ми съдействаше дистанционно безплатно.

Не търсете във всеки корист.

Мили, аз уважавам твоят стил на пътуване. Но не е моят. Хората сме различни и всеки намира как да види нови места, с максимум положителни емоции, без да понесе стрес.

Редактирано от Dani Magelan
Връзка към коментар
преди 27 минути , Dani Magelan каза:

Мили, аз уважавам твоят стил на пътуване. Но не е моят. Хората сме различни и всеки намира как да види нови места, с максимум положителни емоции, без да понесе стрес.

Дани, не съм си позволявала да коментирам стила ти на пътуване, а това че поддържаш теза, която не е вярна. Не знам за какъв стрес пишеш при избиране на масажно студио, просто излизаш на улицата и влизаш в някое.

На никой не са му нужни препоръки за масажно студио, храна или бар и може да попадне на добри такива и без да му бъдат препоръчвани от Мая. С писанието ми исках да покажа, че масажите в Бали навсякъде са добри.

 

 

  • Харесвам 1
Връзка към коментар
Преди 1 час, mililia каза:

И аз като Станимир смятам, че да се бие път за плаж чак до Азия няма никакъв смисъл. Доста по-добри плажове има и в Гърция, и в Италия. Вероятно ол инклузива в Турция е по-добър. Азия е усещане и ако се тръгва с нагласата да не видиш мизерия, да се чувстваш по-начина, по който се чувстваш във Виена, просто си спестете разходите и обикаляйте Европа. Няма нищо лошо в това, но тръгнете ли към различна култура се отворете и попивайте от нея.

 

Смятам, че се подразбира правилната нагласа към новите култури. Щом съм отворила  тема да обсъждам пътуване до Азия, навярно съм узряла за това. Както вече писах, поводът е покана за гостуване в Сингапур. От видяното на снимки, смятам, че Сингапур много ще ми хареса. Опитвам се да си набележа още 1-2 места, близо до Сингапур, подходящи за почивка, спрямо моите вкусове.   

Благодаря на всички за мненията, които до момента се разделиха на двете противоположности: едната група ме насърчава за Бали, другата група смята, че няма смисъл да пътувам до Азия, ако нямам правилната нагласа :).

 

Споменавате храната многократно, преобладава ли лютото? За тайландската храна така чух от познат и го питах децата му с какво са се хранили, защото не ядат люто. И моето дете, а и аз самата не ядем люто и се чудя дали няма да ни е трудно да си намираме храна по вкус. Ако сме в луксозен хотел, предполагам, че ще има храна за всички вкусове.  

  • Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 12 часа, Jenbel каза:

Изненадана съм, че нашите летни месеци са висок сезон в Бали. Това значи ли, че юни-юли там е пълно с европейци-отпускари? Diana, ти в кой месец беше там?

Бали е на юг от Екватора и за разлика от Тайланд дъждовният сезон е зимата. Най-брутално пренаселено е август, когато са отпуските на австралийците. Може би топ балансът е април - май и септември-октомври. Точно след и преди дъждовете. 

 

преди 11 минути , Jenbel каза:

Споменавате храната многократно, преобладава ли лютото? За тайландската храна така чух от познат и го питах децата му с какво са се хранили, защото не ядат люто. И моето дете, а и аз самата не ядем люто и се чудя дали няма да ни е трудно да си намираме храна по вкус. Ако сме в луксозен хотел, предполагам, че ще има храна за всички вкусове.  

Из топ туристическите места, разбират като им кажеш, че не искаш люто, но тъй като храната обикновено се готви за стотици хора дневно и не се мие тигана след всяко готвене, понякога остава доста люто от предишното. Също понякога си идва "леко" люто спред техните разбирания и готвачът ти обяснява "как така, само леко люто е, не може без хич." :)

  • Харесвам 1
  • Смея се 1
Връзка към коментар

Вместо всякакви гимнастики за да се избегнат характеристиките на Азия, защо просто не добавиш някой час към полетите и не заминете към Австралия? Покрива всичките ти желания - чудесни плажове, острови, цивилизация, липса на ваксини. За плаж в Мелбърн и Сидни ще е студено, но сезона в Куинсленд ще е перфектен. 

 

Сега гледам, че за около 300 евро с багаж се намират двупосочни билети от Сингапур, до Голд Коуст полета е около 7 часа. 

  • Харесвам 3
Връзка към коментар

Супер идея! Не ми беше хрумвало. А всичко далечно е желано по принцип :) Много си прав, че Сингапур е подходяща отправна точка за Австралия.

Редактирано от Jenbel
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.