Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Някой правил ли го е скоро това упражнение - трансфер с градски транспорт между двете летища и ако може да сподели идеи?

Мерси.

 

Редактирано от Двуцветко
  • Замислям се 1
Връзка към коментар

Има двадесетина варианта поне - немска му работа :)

 

1. X9 или 109 до Цоологише и от там с регионален влак RB14 до SXF -  най-удобно e, няма блъсканица, X9 е с минимални задръствания, обаче региото е на половин час, ако го изпуснеш - лошо. А и чат пат ги отменят.

2. Тегел експрес до Хауптбанхоф и от там пак регионалния влак - Тегел експреса само името му е експрес - виси доста в задръствания, за сметка на това е през 5 минути. Прекачването на централната гара е по-удобно и приятно+можеш да убиеш време ако изпуснеш регионалния.

3. Тегел експрес за две спирки до Бойселщрасе, после ринговия S41 до Осткройц (десетина спирки) и прекачване на S9  до SXF - прекачването е на същия перон и е удобно и ако си багаж

4. Тегел експрес до Бойселщрасе, после  ринговия есбан  S42  до Зюдкройц и прекачване на S45 до SXF - същото като горния вариант, ама в обратна посока на ринговия есбан - което дойде първо :) 

5. Х9 до Якоб Кайзер плац, метро U7 до Рудов, и после автобус Х7 или 107 до SXF в момента има прекъсване на метрото обаче и прекачването с автобус и после пак U7 надали е опция.  А и U7 не е най-приятната линия.

6. Подвариант на 1. като най добър - ако си на Цоо и няма регионален - вземаш S5 или S7 и на Осткройц прекачваш на S9 (като 3.)

 

7. Вариант за търсачи на силни усещания - да се изпълнява нощно време - TXL до края - Александърплатц - после U8 до Херманщрасе - после S45 до SXF .  Херманщрасе го даваха по новините - наш "сънародник" ритна момиче в гръб. А U8 e известна и като drogenlinie  

 

 

При нормални условия ти трябва час и четвърт - час и половина. Обаче това е Берлин - най не-германския Град в Германия. Постоянно има някакви ремонти или затваряне на улиците заради шествие, протест  (автобусите си сменят маршрута частично), или прекъсване на метрото. Или отменят някой регионален влак. А за да е по-забавано - след 10 декември ще правят големи промени в маршрутната мрежа на есбаните

 

  • Харесвам 3
  • Браво 4
Връзка към коментар

Едва ли по-подробно можеше да се обясни, мерси за труда :)

 

След малко проучвания бях се спрял на варианта автобус Х9 или 109 до гара Шарлотенбург и от там RE7 или RB14. Как ти звучи? Доколкото се ориентирам ми трябва билет ABC?

 

  • Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 9 часа, Двуцветко каза:

Шарлотенбург и от там RE7 или RB14. Как ти звучи? Доколкото се ориентирам ми трябва билет ABC?

Това е точно така.Трябва ти билет АВС.:)

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Може и така, но X9 не минава през Шарлотенбург - 109 и X9 с еднакви крайни точки (Тегел и Цоо) но маршрутите им се разделят. Ако хванеш 109 може да прекачиш на региото на Шарлотенбург или Цоо, ако е Х9 - само на Цоо. И двата автобуса са през десетина минути. Аз лично предпочитам Х9 защото е по бърз, спира на по-малко спирки и е даже и в час пик почти не го лови задръстването. Всъщност Цоо (гарата) е предпоследна спирка, последната на автобусите е на 200 метра по-нататък. Но то така или иначе автобуса се опразва напълно на предпоследната, трудно може да се обърка човек :lol:

 

И да, трябва ти билет ABC - тарифна зона B свършва на има-няма 300 метра преди летището.

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.