Прескочи до съдържание

Azerbaijan Airlines (AZAL) - кратки новини и въпроси

Препоръчани мнения

Публикувано:

Оставам на мнението, че влизането на България и Румъния има връзка с това. Азербайджанските граждани по принцип кандидатстват за "шенгенска виза". За тях скоро няма да отпаднат визите за ЕС (както са отпаднали за грузинците, украинците и молдовците).  Догодина може и да я няма тази линия. 

Публикувано:
преди 17 минути , Hakkâri Spor каза:

Оставам на мнението, че влизането на България и Румъния има връзка с това.

Може и наистина да е така.  А може да е  някаква по-обща експанзия. Например от 2ри май започват Баку-Тиват в ден четвъртък и от 10 юни добавят  понеделник към четвъртъка. 

Публикувано:

E може и да имат нов самолет. А за Черна гора нямат визи, както и за всички балкански държави, които не са в ЕС.  Може да са решили да изпробват Будва.

• 4 седмици по-късно ...
Публикувано:

През trip.com цената само с ръчен багаж падна до 148 евро в двете посоки. Издадоха билетите за 10-на минути. Взех за дати 20-24 септември. С номера на резервацията веднага можеш да си избереш от сайта на AZAL безплатни места и специално меню, ако избягваш някакви храни, както беше споделено някъде из форума. Благодарности на @Hakkâri Spor за полезната информация 🍻

П.С. Малко обърках темата, ама вече публикувах и не мога да се преместя 😁

• Харесвам 4
  • 9 месеца по-късно ...
Публикувано:

Нови линии на AZAL:

▪️®️ 🇦🇿 𝗕𝗮𝗸𝘂 - 𝗦𝗮𝗺𝗮𝗿𝗸𝗮𝗻𝗱 🇺🇿 | 𝗔𝗽𝗿𝗶𝗹 𝟭, 𝟮𝟬𝟮𝟱 | 𝟮𝘅 𝘄𝗲𝗲𝗸𝗹𝘆 | 𝗘𝟭𝟵𝟬
•J2529 Baku 22:55 - Samarkand 01:55
•J2530 Samarkand 02:55 - Baku 04:15

▪️🆕 🇦🇿 𝗕𝗮𝗸𝘂 - 𝗠𝗲𝗿𝘀𝗶𝗻/Adana 🇹🇷 | 𝗝𝘂𝗻𝗲 𝟭𝟱, 𝟮𝟬𝟮𝟱 | 𝟮𝘅 𝘄𝗲𝗲𝗸𝗹𝘆 | 𝗘𝟭𝟵𝟬
•J295 Baku 14:45 - Mersin/Adana 16:15
•J296 Mersin/Adana 17:15 - Baku 20:35

p.s. може темата да се преименува на Azal или Azerbaijan airlines - кратки новини и въпроси.  Така или иначе Buta Airways не съществува, глътната е от AZAL 😉
  • Харесвам 3
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Миналата неделя тия сладури от AZAL ми изтеглиха полета на връщане от Китай с един ден. Ние и преди това се чудехме как да натъпчем каквото сме си избрали в 10 дена, а в 9 хич не става. Писах на GoToGate, през които взех билетите, да ни намерят следващ полет. Вече 8-и ден чакам отговор. И за да е всичко още по-забавно, сме на 2 отделни резервации, като 1000 пъти им казах, че искам всички 3+1 човека от двете резервации да сме заедно, но не съм много сигурна, че малоумният съпорт схвана какво искам.
Като им пиша, само казват, че случаят ми се разглежда и още нямат отговор от авиокомпанията. Само за инфо - заминаваме в събота, а още не знаем кога ще се връщаме.  И се чудя какво да правя вече. 

• Шок 8
  • Замислям се 1
Дани Магелани
Публикувано:
преди 35 минути , Lirea каза:

Миналата неделя тия сладури от AZAL ми изтеглиха полета на връщане от Китай с един ден. Ние и преди това се чудехме как да натъпчем каквото сме си избрали в 10 дена, а в 9 хич не става. Писах на GoToGate, през които взех билетите, да ни намерят следващ полет. Вече 8-и ден чакам отговор. И за да е всичко още по-забавно, сме на 2 отделни резервации, като 1000 пъти им казах, че искам всички 3+1 човека от двете резервации да сме заедно, но не съм много сигурна, че малоумният съпорт схвана какво искам.
Като им пиша, само казват, че случаят ми се разглежда и още нямат отговор от авиокомпанията. Само за инфо - заминаваме в събота, а още не знаем кога ще се връщаме.  И се чудя какво да правя вече. 

Ако си резервирала през букинг, писах за проблемите. Ще трябва да говориш на английски със специалния им съпорт за полети.

Ако резервацията е директно през GoToGate - нямам идея. Аз не успях да достигна до тях, макар че многократно им писах за проблема, който те създадоха.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 1 час, Дани Магелани каза:

Ако си резервирала през букинг, писах за проблемите. Ще трябва да говориш на английски със специалния им съпорт за полети.

Ако резервацията е директно през GoToGate - нямам идея. Аз не успях да достигна до тях, макар че многократно им писах за проблема, който те създадоха.

През GoToGate директно резервирах. Свързването с тях не е проблем, в чата отговарят бързо, но само един от тия, с които говорих, беше адекватен. И сега се чудя дали е при тях проблемът, или при авиокомпанията. 🤷‍♂️

Публикувано:
преди 2 минути , Lirea каза:

През GoToGate директно резервирах. Свързването с тях не е проблем, в чата отговарят бързо, но само един от тия, с които говорих, беше адекватен. И сега се чудя дали е при тях проблемът, или при авиокомпанията. 🤷‍♂️

А защо не опиташ да звъниш на авиокомпанията все пак.

Публикувано:
преди 25 минути , MayaS каза:

А защо не опиташ да звъниш на авиокомпанията все пак.

Писах на офиса им в Баку - пратиха ме да се оправям с посредника. Освен да пробвам пак, току-виж попадна на по-разбран служител.

• Харесвам 3
Дани Магелани
Публикувано:
преди 44 минути , Lirea каза:

При мен на 1 билет полети на 2 различни АК. Първата АК си анулира полета. Те изобщо не реагираха, дори когато многократно им писах имейли с доказателства. Пълно безхаберие. 

• Шок 1
Публикувано:
преди 23 минути , Дани Магелани каза:

При мен на 1 билет полети на 2 различни АК. Първата АК си анулира полета. Те изобщо не реагираха, дори когато многократно им писах имейли с доказателства. Пълно безхаберие. 

Какво стана накрая?

Публикувано:
2 hours ago, Lirea said:

Не ги оставяй и за миг на мира! GoToGate са страшни дебили , колкото и да е калпава авиокомпанията няма как за една седмица да не могат да се свържат с тях и да направят промените.

В краен случай си направете и план Б с новите часове на полетите, ако останат така.

Публикувано:
На 7.04.2025 г. в 16:38, stanimir каза:

Не ги оставяй и за миг на мира! GoToGate са страшни дебили , колкото и да е калпава авиокомпанията няма как за една седмица да не могат да се свържат с тях и да направят промените.

Мисля, че и Azal са дебили. При повторен опит за свързване в чата след 13 часа и 5-6 напомняния, че чакам отговор, ми написаха да им пратя имейл. Нещо, което отдавна съм направила и отговор нямам.

Това е първият и, като гледам, последният път, в който ползвам тая измислена авиокомпания.

• Замислям се 1
Публикувано:
преди 2 часа, Lirea каза:

Мисля, че и Azal са дебили. При повторен опит за свързване в чата след 13 часа и 5-6 напомняния, че чакам отговор, ми написаха да им пратя имейл. Нещо, което отдавна съм направила и отговор нямам.

Това е първият и, като гледам, последният път, в който ползвам тая измислена авиокомпания.

След последните ми драми с тях аз също не смятам да ги използвам.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 1 час, Guinness каза:

След последните ми драми с тях аз също не смятам да ги използвам

Нервите не си заслужават, а явно имат масова практика да ги образуват за клиентите си. Така че да.

Иначе да продължа темата. Ден 2 след изпращането на имейла до Azal - получавам отговор, който най-общо гласи: Получихме вашето запитване, но сме много натоварени. Ще ви отговорим, когато можем. 
2 дена до заминаването, а още не знам кога ще се връщаме... Подозирам, че няма да е на датата, за която исках да ми сменят полетите.

Публикувано:

Beijing: €142 One-Way Azerbaijan Airlines Flights from Istanbul (Incl. Checked Bags, Overnight Layover in Baku)

If you are looking to get from Europe to China as cheap as possible, you should check out Azerbaijan Airlines‘ current offer for one-way tickets from Istanbul to Beijing. Prices go as low as €142 (~TRY 6,135) for a oneway trip from Turkey’s largest city to China’s capital. This fare includes two checked bags of 23kg each.

A long layover in Azerbaijan’s capital Baku is necessary to get the lowest fare. Non-stop flights from Baku to Beijing are discounted, too. From Baku, you can also score cheap roundtrips, starting at just €142 (~AZN 273).

Our availability calendar highlights all possible flight dates at the lowest price for trips up to 28 days. It will forward you to Skyscanner with your selected flight dates. There, you can check what OTAs have to offer, as they sell these tickets up to €10 cheaper.

Search on Skyscanner*
 1 2 3 4 5 6 7 8 9  Adults  0 1 2 3 4 5 6 7 8 9  Children  0 1 2 3 4 5 6 7 8 9  Infants
SAW PEK 142 ow

Azerbaijan Airlines deploys their Boeing 767-300ER fleet on flights between Baku and Beijing. They have the industry standard 2-3-2 seating pattern in economy class, with video-on-demand and USB charging ports at every seat. Flights between Istanbul International (IST) and Baku are operated by the same aircraft. You can find a review of the product here.

An Airbus A320 handles flights from Sabiha Gokcan airport (SAW) to Baku

• Харесвам 4
Георги Матеев
Публикувано:

Последните 10 дни имах 4 полета с AZAL и съм супер доволен. Авиокомпанията е на много високо ниво (явно без съпорта, ако съдя от отзивите по-горе). Нови самолети, голямо разстояние за краката, любезни стюардеси, безплатен избор на място, безплатна и вкусна топла храна на борда + включен голям ръчен багаж дори в най-евтината тарифа. Баку е страхотен град (дори и само за транзит), в който винаги се връщам с удоволствие, а визата е лесна. Излишно е да споменавам, че цените на AZAL са чудесни, летях Истанбул-Баку за €50 и Баку-Алмати за €70, което е по-евтино от Пегасус, например (особено ако включим храната и багажа), но е поне 3 класи нагоре.

При възможност ще ги ползвам винаги, дори и при една идея по-високи цени от тези на конкуренцията.

А офертата за Пекин е топ, мисля да взема.

• Харесвам 14
  • Благодаря 1
Георги Матеев
Публикувано:
преди 2 часа, Hakkâri Spor каза:

А какво стана с азербайджанската виза, бавеха ти я? В последния момент ли я пратиха?

В крайна сметка като се взе предвид Байрама пратиха визата на четвъртия работен ден след подаването. Нямаше инфарктни ситуации.

• Харесвам 4

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.