Прескочи до съдържание

Azerbaijan Airlines (AZAL) - кратки новини и въпроси

Препоръчани мнения

Публикувано:

@Георги Матеев излезе ерор феър за двупосочни полети, ако не си букнал още

https://www.secretflying.com/posts/error-fare-istanbul-turkey-to-beijing-china-for-only-e152-roundtrip/

DEPART:
Istanbul, Turkey

ARRIVE:
Beijing, China

RETURN:
Istanbul, Turkey

DATES:
Availability from May to June 2025

Example dates:
29th May – 7th Jun
5th-18th Jun
9th-18th Jun
12th-23rd Jun
12th-25th Jun
14th-25th Jun

and more…

STOPS:
Baku

AIRLINES:
Azerbaijan Airlines

• Харесвам 4
Публикувано:
13 minutes ago, Jorro said:

@Георги Матеев излезе ерор феър за двупосочни полети, ако не си букнал още

https://www.secretflying.com/posts/error-fare-istanbul-turkey-to-beijing-china-for-only-e152-roundtrip/

DEPART:
Istanbul, Turkey

ARRIVE:
Beijing, China

RETURN:
Istanbul, Turkey

DATES:
Availability from May to June 2025

Example dates:
29th May – 7th Jun
5th-18th Jun
9th-18th Jun
12th-23rd Jun
12th-25th Jun
14th-25th Jun

and more…

STOPS:
Baku

AIRLINES:
Azerbaijan Airlines

Има я на предната страница в скрийновете от вчера.

• Харесвам 1
Публикувано:
Преди 1 час, stanimir каза:

Има я на предната страница в скрийновете от вчера.

Аз съм се заблудил, че вчера беше еднопосочен билета и сега като излезе в SF побързах да я пусна, мой пропуск.

• Харесвам 1
Публикувано:
On 4/16/2025 at 3:37 PM, Георги Матеев said:

А офертата за Пекин е топ, мисля да взема.

Издадоха ли билетите от грешката ? 

• Харесвам 1
Георги Матеев
Публикувано:
преди 55 минути , stanimir каза:

Издадоха ли билетите от грешката ? 

В крайна сметка не взех, датите не ме устройваха.

• Харесвам 1
Публикувано:

преди 6 часа, stanimir каза:

@master_of_germs е открил рядко добри цени до Душанбе за летния сезон.

SAW - DYU , 155€ двупосочен

П.П. полетите до Душанбе са на Azal от двете истанбулски летища ,  

https://www.skyscanner.se/transport/flights/ista/dyua/250822/250830/?adultsv2=1&cabinclass=economy&childrenv2=&ref=home&rtn=1&preferdirects=false&outboundaltsenabled=false&inboundaltsenabled=false#/details/16096-2508221040--32532-1-11191-2508230055|11191-2508300225--32532-1-12585-2508302150/index/2

Много добра оферта. От сайта на AZAL излиза към 262.5$ (което е към 231€ ). Само не става ясно трябва ли транзитна виза за Азербайджан при това положение, дори и да не се излиза от летището. Има си паспортна проверка и си чакат визите...

image.png.f97a243e1917b7aebe7219d1d30b80ca.png

преди 5 часа, master_of_germs каза:

Находката за Душанбе е на @Argentique , а аз само препредадох към потенциално заинтересувани баирбудали 😄 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 1 час, Hakkâri Spor каза:

Много добра оферта. От сайта на AZAL излиза към 262.5$ (което е към 231€ ). Само не става ясно трябва ли транзитна виза за Азербайджан при това положение, дори и да не се излиза от летището. Има си паспортна проверка и си чакат визите...

image.png.f97a243e1917b7aebe7219d1d30b80ca.png

Според инфо от @Lirea която в момента е в Китай и пътуваше с AZAL, не е необходима транзитна виза, когато не се излиза от летището.

• Харесвам 5
Публикувано:

Потвърждавам, че няма нужда от транзитна виза за престой на летището.

Това мизерно подобие на авиокомпания повече не бих го ползвала, поради цял куп причини:

1. Смениха ми не просто часовете, а датите на полетите и ми орязаха и без това малкото дни.

2. Удобните 2-часови престои станаха по 10 часа. Плюс това на отиване се добавиха още 4 часа закъснение на втория полет.

3. Тук започва да става още по-весело: Опитите ми де се свържа с тях по какъвто и да е начин бяха посрещнати с тотално игнориране. Когато им писах многократно на имейлите, които намерих, получих само един отговор след повече от седмица да пиша на WhatsApp номера за обслужване на клиенти. На всичките ми опити, в които писах на  WhatsApp, получих само един отговор, отново след около седмица и той беше да им пиша на имейла.

4. На връщане получих от посредника уведомление, че полетът ми от Пекин до Баку в 2,15 има закъснение и ще лети в 6,35. От авиокомпанията получих единствено информация, че полетът ми има закъснение, но абсолютно никаква информация кога точно ще лети. Не получих информация дори когато питах пак на всичките им възможни канали. Продължаваше да излиза информация, че полетът ми е в 2,15. На информацията в сайта на летището също показваше 2,15. Така се наложи да изкараме цялата нощ на летището, защото не бяхме сигурни кога ще лети тоя жалък самолет, а от AZAL единствената информация беше една бележка на гишетата за чек ин, че полетът ще бъде в 6,35 и чек-инът ще отвори в 3.

5. Не получих и отговор кога ще ни е вторият полет от Истанбул до Баку, след като първият ни полет има закъснение 4 часа и очевидно с престой в Баку от 2 часа изпускаме следващия си полет. До пристигането ни в Баку беше пълна изненада кога изобщо ще можем да се приберем.

6. На 26.04.2025 г. получих 4 имейла от AZAL, че полетът ми в 2,15 на 23.04.2025 (демек полетът ми преди 3 дни) има закъснение. (Да, благодаря за уведомлението)

Customer support-ът им генерално НЕ СЪЩЕСТВУВА!

7. В 3 от 4-те ми полета с тях мултимедията беше покъртително зле, вероятно нищо не е подобрявано в последните 20-30  години - тачскрийн екраните почти не хващат. Ако изобщо успееш да пуснеш някакъв филм, никой няма субтитри, звукът е ужасен и на всичкото отгоре го чуваш само в едната слушалка, тоест почти нищо не чуваш. На полета от Баку до Пекин първите 2 часа екраните бяха генерално изключени в целия самолет и ги пуснаха чак след първото ядене.

За да бъда честна, ще спомена и 2-3 положителни неща. В Баку, когато вече има контакт с живи хора, нещата можело и да се случват. Предложиха ни да ни качат на следващия полет до Истанбул след 1 час, но проблемът беше, че е до "Сабиха Гьокче", а на нас колата ни е на голямото летище. Не ни се стори никак идейно да влачим багажи (като никой друг път бяхме и с чекирани такива) през целия Истанбул, та решихме да вземем следващия полет до летище "Истанбул", който е след 10 часа. Тогава служител лично ни заведе в бизнес салона на AZAL да чакаме там, халилуя за което.
И другият позитив беше, че разстоянието между седалките в самолета е прилично голямо.

И за бонус 2-3 думи и за посредника GoToGate: В чата отговарят бързо, понякога дори и адекватно. Взеха ни по 30 лв. на човек, защото след промяната на първоначалните полети, искахме на връщане да сменим за следващия полет след 3 дни. Отговор от тях никакъв, а в 10-ината пъти, когато им писах да ги питам какво се случва с промяната, казваха, че нямат отговор от AZAL. 24 дни по-късно, и няколко часа преди полета на връщане, който искахме да сменим, получихме отговор от посредника, че са се свързали с AZAL и не може да ни сменят полета... 

• Харесвам 7
  • Шок 5
  • Благодаря 1
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 8 минути , Lirea каза:

Това мизерно подобие на авиокомпания повече не бих го ползвала, поради цял куп причини:
са се свързали с AZAL и не може да ни сменят полета... 

Свиквайте  с такова отношение на всякъде.  Аз бих сложил като извод:  ползва се най-евтината и удобна опция, защото всички са зле. 

• Харесвам 4
  • Шок 1
Публикувано:

Е , при много АК може дори онлайн да управляваш резервациите си.

GoToGate за мен си отдавна съм ги отписал , благодарение на Lirea ( и не само) отписвам и Azal за всичко по-далеч от Баку и околията.

И 100$ да е до Пекин , ако не може да си изкараш почивката спокойно по-добре да не тръгваш.

• Харесвам 8
Публикувано:
преди 25 минути , Lirea каза:

Предложиха ни да ни качат на следващия полет до Истанбул след 1 час, но проблемът беше, че е до "Сабиха Гьокче", а на нас колата ни е на голямото летище. Не ни се стори никак идейно да влачим багажи (като никой друг път бяхме и с чекирани такива) през целия Истанбул, та решихме да вземем следващия полет до летище "Истанбул", който е след 10 часа.

Ако някой ги няма тези 10 часа и трябва да се прибере по-бързо, има директен автобус на Havaist на всеки час горе-долу. Тип междуградски е, багажът се слага в багажник, не влачиш нищо. В момента е 310 tl, около 15 лв.

Screenshot.png.821abcc1e930dffefbf4ac186fcfe74f.png

Благодаря за отзива за Azal!
Всичко е на късмет и всеки си знае. Миналата година долу-горе по това време бяхме много морално ощетените от Кения, обаче като мине и се забравя. Особено като ти преведат едно обезщетение. :grin: Ако имате закъснения на изходящия полет от Истанбул (дори и втората му част) – в Турция си има от сравнително скоро действащ регламент за обезщетения при закъснения, сходен с този на ЕС, и можете да си търсите правата.
Миналото лято/есен тук доста хора взехме за закъснение на втората отсечка от полета Париж-Найроби-Мавриций (изходен пункт, който попада в обхвата на Регламента, при закупен цял билет до крайна точка).

• Харесвам 6
  • Благодаря 1
Публикувано:
В момента, Lirea каза:

А решихме да вземем следващия полет до летище "Истанбул", който е след 10 часа. Тогава служител лично ни заведе в бизнес салона на AZAL да чакаме там, халилуя за което.

Е да, 10 часа на летището е тегаво.  При наличие на транзитна виза, ще ви позволят да излезете от летището. И е можело да използвате часовете да разгледате Баку. Явно сега са ви държали в транзитната зона през цялото време... Тегаво и изморително. Но е важното, че сте имали 4 кацания и сте се прибрали живи и здрави.

Правилно каза @makler, случва се и при скъпите, и при евтините пътувания. Затова плащайте най-евтината опция, за да се чувствате най-малко ощетени. И при Луфтханза, и при Турските се случва това с разбичканите полети и промяна в последния момент.

p.s. By the way AZAL имат code share с THY и в сайта имат всякакви комбинации до малки турски градове или до Северен Кипър например.

• Харесвам 5
Георги Матеев
Публикувано:

След силно позитивния ми скорошен опит с AZAL малко се изненадах от написаното от @Lirea, но явно авиокомпанията е ОК предимно за полети до 3-4 часа и то ако не се наложи връзка със съпорта, който изглежда е катастрофален. Жалко, тъй като иначе Баку има чудесен потенциал като транзитен хъб, а и летището е супер, но явно липсва достатъчно добър мениджмънт.

Иначе на основния терминал 1 има 4 Приорити Пас/Лаундж Кий бизнес салона - 1 за пристигащи, 1 за излитащи (още преди паспортен контрол и секюрити) и 2 в транзитната зона. Успях да пробвам и четирите и препоръчвам Premium Bank Lounge - има най-добър кетъринг, дизайн и разположение.

• Харесвам 7
Публикувано:

И аз не бих летяла отново с Azal- около 12 часа на летището, около 6 часа в самолета, около 8 месеца, за да си платят компенсациите са все неща, които бих си спомняла всеки път като чуя името на тази авиокомпания, а за провалената програма да не говорим.

• Харесвам 1
  • Замислям се 1
Публикувано:

Възможно ли е, ако се купят през посредник economy билети, после през сайта на AZAL да се добави чекиран багаж само за някои от пътниците в резервацията?

Георги Матеев
Публикувано:
преди 3 часа, master_of_germs каза:

Възможно ли е, ако се купят през посредник economy билети, после през сайта на AZAL да се добави чекиран багаж само за някои от пътниците в резервацията?

Да, но е скъпичък. Преди няколко седмици симулирах покупка на чекиран багаж за полета Баку-Алмати и беше възможно да добавя само за 1 от пътниците срещу €60 за 23 кг. куфар.

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 5 часа, Георги Матеев каза:

Да, но е скъпичък. Преди няколко седмици симулирах покупка на чекиран багаж за полета Баку-Алмати и беше възможно да добавя само за 1 от пътниците срещу €60 за 23 кг. куфар.

То толкова що-годе (54 евро) е и ако се купува по-скъпата тарифа директно в Азал. Така че, като посредникът спестява по 30+ евро на човек, ще си струва после да добавим един чекиран за палатка/ки.

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.