Прескочи до съдържание

Buta Airways кратки новини и въпроси

Препоръчани мнения

Публикувано:

Такава стисната откъм багаж  АК май не съм виждал. Задминават и руснаците от "Победа" 

Дано О'Лиъри не научи. 

П. П. Винаги по инерция отварям темата  мислейки че е тази за British 🙂

• Харесвам 1
  • Смея се 3
Публикувано:

От 21.05.2019 сме обратно в играта. 😎

Бута подновяват полетите от Баку до София със същото разписание и отново 1 седмично във вторник.  Цените са същите. 

• Харесвам 5
  • Браво 3
  • 2 месеца по-късно ...
Публикувано: (редактирано)

Тъкмо написах нещо за Бута и то взеха, че се появиха цени за юни...

Дано тази година да ми се получат нещата с район,  от години планирам и все нещо се получава...:)

Редактирано от Coo
появиха се цени
  • 3 месеца по-късно ...
Публикувано:

Някой от пътувалите може ли да сподели колко са стриктни в политиката за ръчен багаж?

Ще пътуваме с детето (под 2г. е) и не искам да носим и куфар нито да чекирам багаж - една по-голяма раница, една по-малка и количката (32*38*20cm сгъната, има си чанта, при другите лоукости минава като ръчен багаж). Та не знам да пробвам ли да мина с обикновената тарифа или да платя за багаж. А дори и да платя, дали няма да ме набутат да чекирам?

Публикувано:
11 hours ago, Coo said:

Някой от пътувалите може ли да сподели колко са стриктни в политиката за ръчен багаж?

Ще пътуваме с детето (под 2г. е) и не искам да носим и куфар нито да чекирам багаж - една по-голяма раница, една по-малка и количката (32*38*20cm сгъната, има си чанта, при другите лоукости минава като ръчен багаж). Та не знам да пробвам ли да мина с обикновената тарифа или да платя за багаж. А дори и да платя, дали няма да ме набутат да чекирам?

Ами много са стриктни. Аз пътувах в посока София и в Баку бяха безкомпромисни. Не ме пуснаха с малка раничка (тези миниятурните от деклатлон), в която ми беше зарядното и таблета, защото според правилата им чантата може да бъде мъжка чанта или чанта за лаптоп с някъв изчоклен размер и то само, ако се ползва по предназначение. Приятелката ми я пуснаха обаче с малка дамска чанта. Ние бяхме избрали тарифата с чекиран багаж 10 кг , за който въпреки, че бяхме на 1 резервация, ни накараха да разпределим теглото до 10 кг. на куфар т.к единия куфар беше 8кг, а другия 11 кг. В потрес съм.....така, че на твое място не бих рискувал. Имай предивд, че при тях ръчния багаж със стандартен размер струва да го качиш на борда повече от чекирания.  Прочети им добре правилата, защото са много специфични. 

• Харесвам 7
Публикувано:

Благодаря, @Jorro!

Абсолютно криви са им размерите за багаж и неясна е политиката за багаж. Ще им пиша и ще добавям багаж явно...

Мислех да ги ползвам за още 1-2 места, но ще си дам парите на друг превозвач.

Пълни ли са самолетите, че толкова се престарават?

Публикувано:
6 minutes ago, Coo said:

Благодаря, @Jorro!

Абсолютно криви са им размерите за багаж и неясна е политиката за багаж. Ще им пиша и ще добавям багаж явно...

Мислех да ги ползвам за още 1-2 места, но ще си дам парите на друг превозвач.

Пълни ли са самолетите, че толкова се престарават?

Не, не са . На нашия на 28-ми бяхме не повече от 50 човека от 109. Не се настройвай толкова негативно, моя съвет е да прочетеш внимателно опциите им за багаж и да прецениш какъв чекиран багаж ти трябва 10 или 23 кг. Във фейсбук отговарят много бързо на въпроси в работно време така, че ги питай, ако нещо е ти е ясно. 

• Харесвам 3
Публикувано:
Преди 1 час, Coo каза:

Благодаря, @Jorro!

Абсолютно криви са им размерите за багаж и неясна е политиката за багаж.

Аз в началото се бях опитал да направя някаква систематизация за цените на багажа ето тук.
С уговорката, че е било валидно към онзи момент, нямам представа дали има/няма някакви промени.

• Харесвам 3
Публикувано:

Благодаря, @Jorro, @Фичо, аз днес направо ще им пиша, защото София-Баку вече го купих на най-базовата тарифа... Заради детето е сложното. Количката (супер мини, сгънато 38*32*20см) не искам да я оставям в багажното, страх ме е, че още на отиване може да я строшат и няма оправия пътуването после. В добавка памперси, кърпички, резервни дрехи (напоследък повръща като го държа дълго да не мърда в транспорт),  2-3 играчки за 3ч полет ми трябват в ръчния, а такъв размер ръчен просто не виждам да имат. И на това отгоре, не искам после да се изнервяме допълнително да чакаме чекиран багаж на лентите. 🙂Нямаме как да го оставим тук, носим си го по света...

Публикувано:

За инфото, ако някой друг мисли да пътува с или без дете с Buta:

1. Писаха ми, че количката може да е се вземе на борда

2. Питах за разрешени размери за бебешка чанта. Казаха, че за детето е разрешено да взема храна на борда, но написаха нищо за размерите на чантата

3. РЪЧЕН багаж (размери до 110см, 25€) понеже не излиза никъде да се добавя нито по време, нито след резервацията, питах как става. Казаха ми, че няма такъв вариант онлайн. 25€ за ръчен багаж се плаща на летището директно преди полет.

ПС: Отговарят на мейл супер бързо, за две минути

• 1 месец по-късно ...
Публикувано:

Бута се оказаха супер. Да ги похваля:
Пътувахме с една малка чанта (всъщност средно голяма чанта с бебешките неща тип памперси, паучове храна, резервни дрехи, кърпички и т.н. циркове, за нея нямаше коментари, мина безплатно) + голяма раница (за нея доплатихме 25евро на летището, не можахме да се разберем преди това със съпорта да я добавя предварително и казаха, че само на летището се плаща. Бебешката количка (тя е супер-компактните) както си е реда за деца до 2г. не плащахме за нея, нямаше настоявания за багажното, сложихме си я в транспортната чанта, сложиха й стикер и пътува в кабината с нас.
По време на полета раздаваха безплатно вода и сандвичи (два вида имаха - с някакъв салам и с кашкавал), дори на детето му дадоха сандвич, макар че той още е без място и май по принцип не се полага. Иначе на купуването на билета има и възможност да си избереш топла храна няколко вида и бебешка храна. Аз сметнах, че за 3ч. полет ще оцелеем и без това, но една жена по диагонал на нас си беше поръчала нещо с ориз, изглеждаше доста прилично. Има дребни неща да си купуваш горе. Всехме си две малки местни сладкишчета за по едно евро, бяха добре сиропирани и пресни.
На детето му дадоха специална книжка на авиокомпанията с игри и с пастели за оцветяване. Голяма радост беше.
Лети се с Embraer, разстоянието между седалките е голямо, чисто е.

Персоналът е много любезен.
Не знам колко им се пълнят самолетите. Като летяхме имаше голяма група азербайджанци в самолета, може да е било инцидентно. Още като купувах билетите доплатих 3евро за избор на място и си седяхме заедно.
Като цяло съм много доволна, че летяхме с Buta и ги препоръчвам.

IMG_20190702_114837.jpg

• Харесвам 14
  • 1 месец по-късно ...
Публикувано:
На 8.07.2019 г. в 13:52, Coo каза:

+ голяма раница (за нея доплатихме 25евро на летището

В кой точно момент се плаща ? На чек ин ? На гейта? На бюро за билети?

Публикувано:

@домосед през чекин се минава задължително за бордни карти. Тогава казах, че имаме и ръчен багаж, дадоха бележка и платихме на летището. 25 евро за 1бр раница. Иначе има и някакви варианти още при покупка на билети до вземеш и ръчен, но аз като купувах взех най-базовата тарифа.

• Харесвам 1
  • 1 месец по-късно ...
Публикувано:

Дано ги подновят чакам и следя и аз. Юни мисля да сме в Азербайджан за европейското.

Публикувано:

@MARTiNSHO 2018 ги пуснаха през зимата, спряха ги есента по това време септември-октомври. Аз зимата помня, бях им писала и те някакви общи приказки да следя разписанието ми бяха казали...

2019 ги пуснаха края на пролетта-началото на лятото, пак веднъж седмично и пак във вторник. Сега есента пак ги спират.

Ако им пишеш сега, вероятно няма да знаят 100% и чак напролет ще могат да кажат. 

Ако търсиш бюджетен вариант и сравнително сигурен, а не сезонен, Уиз имат полети: София-Будапеща и после си хващаш Будапеща-Баку, но може да се наложи нощувка в Унгария и като теглиш чертата да не е съвсем бюджетно. Някакви спомени и за евтини варианти през Атина с Егейците имам, там на промо сметката беше приемлива. Иначе Бута са супер, директно, любезно обслужване и съм много доволна от тях.

Публикувано:

Имайки предвид, че според мненията тук линията е предимно каприз на президента на държавата, най-вероятно само той знае, а някой низш служител, който отговаря на телефона няма какво смислено да ви отговори...

• Харесвам 4
  • Браво 1
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Новото разписание е налично, но за жалост София вече липсва на всякъде в сайта им. Който пътувал, пътувал. Още една спряна линия от София.

• Харесвам 1
  • Шок 1
Публикувано:
4 minutes ago, BlackArt77 said:

Новото разписание е налично, но за жалост София вече липсва на всякъде в сайта им. Който пътувал, пътувал. Още една спряна линия от София.

Недей с лошо:) те миналата година на късна пролет пуснаха пак линията за лятото, по това време нямаше билети още:)

Публикувано:
преди 7 часа, BlackArt77 каза:

Но пък от Истанбул летят всеки ден и цените са прилични. Да не говорим, че с нискотарифната Пегасус flypgs.com  е още по- евтино.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 10 минути , Роми каза:

Но пък мисля , че полетите са от Сабиха. А до там не е лесно прехвърлянето.

Да от Сабиха са и са по 109 долара в момента за двупосочен. Пегасус не е оферта. Първо са с прикачване на Измир и второ са по почти 200 евро.

Публикувано:
преди 22 минути , BlackArt77 каза:

Да от Сабиха са и са по 109 долара в момента за двупосочен. Пегасус не е оферта. Първо са с прикачване на Измир и второ са по почти 200 евро.

Ако някой търси билети от днес за следващата седмица, за където и да са, билетите са скъпи, за всички дестинации. За април с buta airways до Баку билет в едва посока е 69 usd базисна цена.

Публикувано:
преди 10 минути , muchachote каза:

Ако някой търси билети от днес за следващата седмица, за където и да са, билетите са скъпи, за всички дестинации. За април с buta airways до Баку билет в едва посока е 69 usd базисна цена.

И в двата случая гледах билети за началото на юни.

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.