Прескочи до съдържание

Флорида - Бахами през пролетта

smileyy

Препоръчани мнения

Публикувано:

Здравейте, съфорумници!

Отдавна планирам да пусна тема точно в този раздел.

След като туристическите визи са вече факт, започва голямото чудене и търсене къде, как, колко – билети, рент-а-кар, хотели, агенция(?!) и т.н.

Америка е любимо мое място, с прекрасни спомени от т.нар. бригада. Тъй като успях да посетя само Ню Йорк (преди 7 год.), и то за кратко, сега ми се иска да се насочим към по-топлите Щати.

Основният план е за април или май месец:

2 нощувки в Маями Бийч

4 нощувки на круизен кораб – Бахами + Кий Уест

2-3 нощувки Орландо – като ми се иска Юнивърсал, но бюджета вече ще натежи доста... (под 2К лв на човек за 2 нощувки не можах да открия...); Кенеди спейс ценър и аутлети.

Тук идва дилемата дали да не заменим Орландо със Сарасота. Казаха ни, че Сиеста бийч е много красив плаж, който си заслужава да се види. В този случай пътят (според картата) минава през Евърглейдс и бихме могли да комбинираме.

Не съм изцяло наясно кое колко време отнема, а с приятеля ми предпочитаме да отделим достатъчно време, за да се насладим на посетените места.

Много бих се радвала, ако някои от вас се присединят със съвети и насоки!

Публикувано:
преди 16 минути , funny каза:

Относно нощувките в Орландо - тези 2К на човек за хотел ли си ги намерила за 2-3 нощувки ???

За 2-ма, но може би не се изразих правилно. Включват освен 2 нощувки и атракциони, напр:

Capture.PNG.7c8c432c63fe2f38a2d9adb360f09d79.PNG

Публикувано: (редактирано)

Тук има промо билети за Юнивърсъл Студио ( изостанали от Кибер Понеделника :)

http://www.bestoforlando.com/theme-parks/universal-orlando/

А тук може да си вземеш хотел на приемливи цени ( обърни внимание че цената е дадена на човек за общия брой нощувки) :

https://buchen.neckermann-reisen.de/#/hotels?bis=31.05.2018&dauer=3d&erwachsene=2&produkt=h&sortierung=PRICE_ASC&stadtId=1123&sterne=3&von=01.04.2018

Редактирано от funny
Публикувано:
преди 26 минути , funny каза:

Тук има промо билети за Юнивърсъл Студио ( изостанали от Кибер Понеделника :)

http://www.bestoforlando.com/theme-parks/universal-orlando/

А тук може да си вземеш хотел на приемливи цени ( обърни внимание че цената е дадена на човек за общия брой нощувки) :

https://buchen.neckermann-reisen.de/#/hotels?bis=31.05.2018&dauer=3d&erwachsene=2&produkt=h&sortierung=PRICE_ASC&stadtId=1123&sterne=3&von=01.04.2018

Благодаря! Ще ги прегледам и сравня с алтернативния вариант за Сарасота. 

Публикувано:

Проверете още веднъж корабите и помислете дали наистина искате да се качите на такъв кораб - обикновено тези кораби са за хора.... с много житейски опит... (да не се разсърди някой по-мъдър магеланец) :)

За млади хора може да е скучно..

В Маями - вижте опциите - можете да спите в Miami Beach, може и в Brickell. В Brickell са високите сгради, roof top баровете, има влакче, което стига до марината с яхтите.

Ако ви трябват препоръки какво да видите в Маями, питайте - за някои по-интерсни забележителности съм разказал и в един пътепис.

От Маями до Key West се пътува 3 - 4 часа. Но по пътя има много на брой малки плажове, които са доста приятни. Ако търсите приятни плажове - наемете си кола и отидете от Маями до Key West и спрете на няколко от плажовете за по час-два.

Ако държите да стигнете до някой тропически райски остров, от Маями има лоукостове до Карибите - Allegiant, Frontier, Spirit, Southwest.

Орландо е любима дестинация на американските семейства заради Disney. Целогодишно има много полети от различни щати до Орландо, защото семействата ходят там на семейна ваканция - затова цените в Орландо обикновено са по-високи.

Ако държите да видите Universal, може да отскочите до ЛА с някой лоукост - може да излезне по-евтино от престой в Орландо. :)

• Харесвам 1
Публикувано:
На 11/28/2017 в 16:13, akair каза:

Проверете още веднъж корабите и помислете дали наистина искате да се качите на такъв кораб - обикновено тези кораби са за хора.... с много житейски опит... (да не се разсърди някой по-мъдър магеланец) :)

За млади хора може да е скучно..

В Маями - вижте опциите - можете да спите в Miami Beach, може и в Brickell. В Brickell са високите сгради, roof top баровете, има влакче, което стига до марината с яхтите.

Ако ви трябват препоръки какво да видите в Маями, питайте - за някои по-интерсни забележителности съм разказал и в един пътепис.

От Маями до Key West се пътува 3 - 4 часа. Но по пътя има много на брой малки плажове, които са доста приятни. Ако търсите приятни плажове - наемете си кола и отидете от Маями до Key West и спрете на няколко от плажовете за по час-два.

Ако държите да стигнете до някой тропически райски остров, от Маями има лоукостове до Карибите - Allegiant, Frontier, Spirit, Southwest.

Орландо е любима дестинация на американските семейства заради Disney. Целогодишно има много полети от различни щати до Орландо, защото семействата ходят там на семейна ваканция - затова цените в Орландо обикновено са по-високи.

Ако държите да видите Universal, може да отскочите до ЛА с някой лоукост - може да излезне по-евтино от престой в Орландо. :)

Мислихме за полет до Бахами, има доста евтини. Но честно казано като "теглим" чертата и сякаш с круиз ще видим повече за по-малко пари. До сега не сме били на круиз, но все си мисля, че за 3 нощувки ще го преживеем :biggrin: 

Относно Маями бийч - South Miami beach все още е в листа за престой (въпреки скъпите нощувки..). Не бях чувала за опцията Brickell, но сега ще се разровя. 

Не знам за 2-3 дни колко можем да видим от Маями и как да приоритизираме. До момента сме включили: Ocean Drive, Art Deco, Calle Ocho (little Havana) и честно казано не знам още какво. Трябва да поразуча как да се придвижваме също.

Иска ми се да постеим Universal, но не на всяка цена. Може би ще го заменим със Сарасота и ще комбинираме по пътя с Everglades. 

Гледах за рент-а-кар и до момента намирам в rentalcars и kayak. Предполагам това са основните места, от които може да се намерят и сравнят цени?

Публикувано:

Предполагам сте го прегледали, но опитайте да направите резервация за круиз и я докарайте до плащането, за да видите пълната цена - обикновено компаниите предлагат някаква цена, която набъбва значително до check-out-a на покупката - екскурзия тук, храна там, задължителни бакшиши на третото място, ... Може да се окаже на финала, че все пак полетите са по-евтината опция :)

За 2-3 дни можете да видите цялото Маями - то няма чак толкова много неща. Ако искате и Keys - за тях отделете един цял ден, защото ограничението на магистралата е 35-45 мили в час. На Miami Beach се разходете по Ocean Drive. Задължително вижте Wynwood -  hype квартал с графити по стените на сградите. Опитайте от нощния живот на  Маями. А през деня - плажове. Малката Хавана сте я записали вече.

Universal Studios е интересно, но специфично - зависи колко много искате да видите декорите, на които снимат  (или са снимали) някои филми, които сте гледали на големия / малкия екран. На ЛА студиата показват част от колите от Transformers, коли от Jurassic Park, декори за уестърни,...

Eто го и пътеписа:

• Харесвам 2
Евгени Димитров

Аз лично Key West не го препоръчвам, абсолютно нищо няма впечатляващо там. Това е едно от местата, където със сигурност няма да отида втори път. Докато живях в Маями 3 месеца, много хора ми казаха, че не си заслуга и сам се убедих. Колкото до круиза, ходил съм с такъв до Бахамите, но ние бяхме 5 човека и студенти и за лапешките ни акъли беше

забавно. Щом не сте ходили на круиз, аз мисля, че ще ви хареса, но не си мислете, че ще видите кой знае какво за 3 дни. Може полет до Насау да е по-удачно. Вижте къде са спирките на тия круизи. Ние бяхме на Freeport, Grand Bahama и столицата Насау. От Freeport имам смътен спомен, че НЕ ни впечатли. 

Идеята за косм. център Кенеди е много добра. Бяхме пред него 2005, оттам ни тръгна кораба за Бахамите. Не го посетихме, че ни трябваха около 4 часа, а нямахме това време. Тази година пак не го посетих и сега ме е яд, ама... За Орландо не мога да помогна. AkAir е написал основните неща за Маями. За South Beach, по това време на годината цените ще са по-достъпни (не е сезон) даже и за хотел на Ocean Drive. Вижте и Airbnb. 

https://youtu.be/IwBS6QGsH_4

Редактирано от chandni
Корекция поради изпусната отрицателна частица "НЕ" от потребителя.
  • Харесвам 1
Публикувано:
преди 20 часа, smileyy каза:

Но честно казано като "теглим" чертата и сякаш с круиз ще видим повече за по-малко пари.

Повече в избрания круиз няма как да видите. Не че не препоръчвам круиз. Аз бях на няколкодневен до Бахамите и имаше спирки за плажуване [на частния остров на компанията] и т.н. Т.е. Ефективно от към "разглеждане" беше единствено Насау.

Аз си взех автомобил под наем за обикалянето из Флорида и смятам, че беше изключително добро решение - и като независимост и като възможност да посетиш каквото и когато поискаш. До Кий Уест ми беше по интересно  с автомобил-а. Тук имам началото на писанието [някога ще опитам да довърша].

• Харесвам 1
Публикувано:
На 11/30/2017 в 15:02, akair каза:

Предполагам сте го прегледали, но опитайте да направите резервация за круиз и я докарайте до плащането, за да видите пълната цена - обикновено компаниите предлагат някаква цена, която набъбва значително до check-out-a на покупката - екскурзия тук, храна там, задължителни бакшиши на третото място, ... Може да се окаже на финала, че все пак полетите са по-евтината опция :)

За 2-3 дни можете да видите цялото Маями - то няма чак толкова много неща. Ако искате и Keys - за тях отделете един цял ден, защото ограничението на магистралата е 35-45 мили в час. На Miami Beach се разходете по Ocean Drive. Задължително вижте Wynwood -  hype квартал с графити по стените на сградите. Опитайте от нощния живот на  Маями. А през деня - плажове. Малката Хавана сте я записали вече.

Universal Studios е интересно, но специфично - зависи колко много искате да видите декорите, на които снимат  (или са снимали) някои филми, които сте гледали на големия / малкия екран. На ЛА студиата показват част от колите от Transformers, коли от Jurassic Park, декори за уестърни,...

Eто го и пътеписа:

Адмирации за пътеписа, прочетох го за втори път :biggrin: Със сигурност ще добавя в графика някои места от него. Мисля, че круизът ще остане в плановете за момента. Разгледах различни оферти и полети, но може би разликата да е в порядъка от 100-200 лв, а май ще си спестя многото ровене и букване. Не сме били на круиз до сега и вероятно краткият ще ни даде представа за в бъдеще дали е "за нас", ако пожелаем по-дълъг престой. LA е в списъкът е в "to visit" списъка за следващ път.. Исками се всички наведнъж, нооо бюджетът решава :lol:

• Харесвам 1
Публикувано:
На 12/1/2017 в 7:52, Евгени Димитров каза:

Аз лично Key West не го препоръчвам, абсолютно нищо няма впечатляващо там. Това е едно от местата, където със сигурност няма да отида втори път. Докато живях в Маями 3 месеца, много хора ми казаха, че не си заслуга и сам се убедих. Колкото до круиза, ходил съм с такъв до Бахамите, но ние бяхме 5 човека и студенти и за лапешките ни акъли беше

забавно. Щом не сте ходили на круиз, аз мисля, че ще ви хареса, но не си мислете, че ще видите кой знае какво за 3 дни. Може полет до Насау да е по-удачно. Вижте къде са спирките на тия круизи. Ние бяхме на Freeport, Grand Bahama и столицата Насау. От Freeport имам смътен спомен, че НЕ ни впечатли. 

Идеята за косм. център Кенеди е много добра. Бяхме пред него 2005, оттам ни тръгна кораба за Бахамите. Не го посетихме, че ни трябваха около 4 часа, а нямахме това време. Тази година пак не го посетих и сега ме е яд, ама... За Орландо не мога да помогна. AkAir е написал основните неща за Маями. За South Beach, по това време на годината цените ще са по-достъпни (не е сезон) даже и за хотел на Ocean Drive. Вижте и Airbnb. 

https://youtu.be/IwBS6QGsH_4

За Кий Уест чета различни мнения, но май ми се иска да го посетя. Последното, което гледах беше на Royal Caribbean - Miami, Key West, Nassau, Miami за 3 нощувки. Излиза около $800 за двама. Единствено не мога да разбера какво е включено, тъй като от описанието на "What's included" не става много ясно, но ще им пиша. Има включени $50 Onboard Spending Credit, което предполагам е за двамата.

Колкото до хотелите, цените на нощувките започват от $200 в букинг (с оценка 8+). Разгледах airbnb, има някои нелоши оферти, но се доближават до хотелските. Ще пада ровене :blink:

Публикувано:
На 12/1/2017 в 8:05, cck каза:

Повече в избрания круиз няма как да видите. Не че не препоръчвам круиз. Аз бях на няколкодневен до Бахамите и имаше спирки за плажуване [на частния остров на компанията] и т.н. Т.е. Ефективно от към "разглеждане" беше единствено Насау.

Аз си взех автомобил под наем за обикалянето из Флорида и смятам, че беше изключително добро решение - и като независимост и като възможност да посетиш каквото и когато поискаш. До Кий Уест ми беше по интересно  с автомобил-а. Тук имам началото на писанието [някога ще опитам да довърша].

И този пътепис съм чела :biggrin: очаквам края! От къде наехте кола? До сега гледах в kayak & rentalcars, но на мустанг не попаднах :huh: Обмисляме от Маями до Сарасота да наемем кола, но ще носим със себе си 2 (до 3) куфара, та май няма да ни огрее..

Публикувано:

Ако наемате кола във Флорида, обърнете внимание на таксите за магистралите - какво е влючено и какво не е в наема. Поне една от магистралите около Маями има автоматична система за проверка - има камери по магистралата, които снимат автомобилите и  проверяват по регистрационен номер дали колата има "винетка". Въпросните камери имат и светкавици за през нощта, също снимат колата отпред и отзад - съответно предизвикват емоции в по-суетните дами (и господа) :lol:. Папараци няма - камерите за пътни такси са.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 5 часа, smileyy каза:

От къде наехте кола?

Ами сума оферти преглеждах предарително, но понеже взимахме за по няколко дни във връзка с програмата ни та в крайна сметка - от летището. Имаше цяла зала с представителства на различни фирми и там си избирахме.

И да внимавай ги таксите , както е отбелязал Akair!

Виж и тази темичка

• Харесвам 2
Евгени Димитров

За toll таксите по магистралите, всички коли си имат т.нар transponder (пластмасово устройство, може да е и стикер залепен на предното стъкло) Карате си по магистралата и където има такса, те ще ви ги начислят и вземат от кредитната карта. Таксуването беше $5 на ден за транспондера, плюс сумата от toll-, която варира от $0,25 до няколко долара. Сумата за ползването транспондера не беше по-голяма от $25 на месец. Т.е. ако ползвате колата от 1 до 4 дни ще платите $5-20 плюс тол таксите, ако я ползвате 5 до 30 дни, максимума ще е $25 плюс таксите. По магистралите, където има тол такси, минавате директно без да спирате през камерите, където има надпис "Sunpass". Но има винаги и опция да зададете на навигацията път без тол такси. Така че това с таксите, не го мислете. Сумите, които посочих горе са на Hertz. 

Колкото до круиза, значи вие ще спрете на Key West с него, щом е така, едва ли ще изкарате повече от половин ден там или една нощувка максимум. Щом ви е мерак, давайте.

За това какво е включено в круиза, би трябвало всичко БЕЗ разходи от личен характер и алкохолните питиета на кораба.

Гледам хотелите, за около $100 на вечер има на South Beach. Разглеждайте като локация по Washington, Collins Av. и Ocean Drive. И между 1 и 17 улица. Така ще сте с отлична локация. Авенютата са успоредни на Ocean Drive, на 3 минути пеш от плажа. 

За колко време ще наемате кола, ще ползвате ли предплатена сим карта за телефона?

Ако твърдо сте решили за колата под наем, свалете си на телефона навигацията Waze. Показва всички red light камери по пътя, ще ви е полезна. Те не мерят скорост, но следят за други нарушение, например за преминаване на жълт светофар. А глобите са доста солени и е хубаво с повишено внимание да минавате през такива кръстовища. 

Редактирано от Евгени Димитров
  • Харесвам 1
Публикувано:
На 12/3/2017 в 20:49, Евгени Димитров каза:

За toll таксите по магистралите, всички коли си имат т.нар transponder (пластмасово устройство, може да е и стикер залепен на предното стъкло) Карате си по магистралата и където има такса, те ще ви ги начислят и вземат от кредитната карта. Таксуването беше $5 на ден за транспондера, плюс сумата от toll-, която варира от $0,25 до няколко долара. Сумата за ползването транспондера не беше по-голяма от $25 на месец. Т.е. ако ползвате колата от 1 до 4 дни ще платите $5-20 плюс тол таксите, ако я ползвате 5 до 30 дни, максимума ще е $25 плюс таксите. По магистралите, където има тол такси, минавате директно без да спирате през камерите, където има надпис "Sunpass". Но има винаги и опция да зададете на навигацията път без тол такси. Така че това с таксите, не го мислете. Сумите, които посочих горе са на Hertz. 

Колкото до круиза, значи вие ще спрете на Key West с него, щом е така, едва ли ще изкарате повече от половин ден там или една нощувка максимум. Щом ви е мерак, давайте.

За това какво е включено в круиза, би трябвало всичко БЕЗ разходи от личен характер и алкохолните питиета на кораба.

Гледам хотелите, за около $100 на вечер има на South Beach. Разглеждайте като локация по Washington, Collins Av. и Ocean Drive. И между 1 и 17 улица. Така ще сте с отлична локация. Авенютата са успоредни на Ocean Drive, на 3 минути пеш от плажа. 

За колко време ще наемате кола, ще ползвате ли предплатена сим карта за телефона?

Ако твърдо сте решили за колата под наем, свалете си на телефона навигацията Waze. Показва всички red light камери по пътя, ще ви е полезна. Те не мерят скорост, но следят за други нарушение, например за преминаване на жълт светофар. А глобите са доста солени и е хубаво с повишено внимание да минавате през такива кръстовища. 

Благодаря за информацията! 

Ще разгледаме различни оферти за коли под наем. До сега сме наемали само в Италия, но не знаех за съществуването на Waze.

Мислим да наемем за 3/4 дни - от Маями до Сарасота и обратно. Не мисля, че ще ни трябва предплатена карта, всъщност не съм се интересувала дали има добри оферти (вкл интернет) и дали си заслужава за 10-на дни. 

Сега започва "дебненето" на билети. До момента търкиш май са най-добра оферта - около 2400 лв за двама... :shout:

Публикувано:

Само като идея го давам - защо не прегледате офертите на Tui.co.uk за Флорида - Fly&Drive. 

Както гледам имат оферти за полет + рента кар 14 дни ( бейсик ниво) за 530 паунда на човек ( например за тръгване 02.05 и връщане 16.05) с включен багаж в полета.

Така ще имате на разположение кола през цялото време и ще може да обикаляте до Маями, Сарасота, Орландо и където решите.

https://www.tui.co.uk/destinations/packages?airports[]=&units[]=007001%3AHOTEL&when=02-05-2018&until=&flexibility=true&flexibleDays=3&noOfAdults=2&noOfSeniors=0&noOfChildren=0&childrenAge=&duration=1413&first=0&searchType=search&room=undefined&searchRequestType=ins&sp=true&multiSelect=true#XyCCU6fTW/jr4MY6rLaxMg0H5so=

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 23 часа, funny каза:

Само като идея го давам - защо не прегледате офертите на Tui.co.uk за Флорида - Fly&Drive. 

Както гледам имат оферти за полет + рента кар 14 дни ( бейсик ниво) за 530 паунда на човек ( например за тръгване 02.05 и връщане 16.05) с включен багаж в полета.

Така ще имате на разположение кола през цялото време и ще може да обикаляте до Маями, Сарасота, Орландо и където решите.

https://www.tui.co.uk/destinations/packages?airports[]=&units[]=007001%3AHOTEL&when=02-05-2018&until=&flexibility=true&flexibleDays=3&noOfAdults=2&noOfSeniors=0&noOfChildren=0&childrenAge=&duration=1413&first=0&searchType=search&room=undefined&searchRequestType=ins&sp=true&multiSelect=true#XyCCU6fTW/jr4MY6rLaxMg0H5so=

Тъкмо ги прегледах и не са лоши офертите. Кофтито е, че трябва да предвидим и полет от София до UK и обратно. Дори и да са Low cost, багаж ще има включен, а и трудно ще ги напаснем с датите, летищата са далече.. Отделно ще трябва да мислим паркинг за времето, в което няма да ни трябва колата (Маями бийч + круиза), та май ще бъде повече разправия и не съм сигурна, че ще оправдае крайната цена. Благодаря все пак! Не знаех за тази опция, ще го имам предвид за други пътувания.:)

Само да дам лек жокер, че специално във Флорида не може да разчитате на градски транспорт за придвижване в градовете а разстоянията са доста големи.

Не случайно в този щат на децата им е разрешено да изкарат шофьорски книжки на 15 години.

( Аз живях 3 години там  в град с 300 х. души и 3 автобуса на кръст там. Близкия супермаркет беше на 1 миля , та... без кола не става даже и да си напазаруваш :) 

Редактирано от funny
  • Харесвам 1
  • Шок 1
  • 2 месеца по-късно ...
Публикувано:

Ъпдейт по темата:

Билетите са купени (ще пътуваме с Търкиш края на Април), не на най-добра цена вероятно, но предвид удобство и багаж, не се оплаквам.

3 нощувки в Маями саут бийч (букнати)  - Никак евтини нощувки... Имам чувстовото, че обърнах цялото интернет пространство, но не успях да намеря по-сносни цени. Спряхме се на този хотел на West Avenue. С 10% отстъпка през букинг идва на цената на почти всички останали с добри оценки - 300 лева на нощувка :shout:

Програмата все още е неясна. Като наближи ще я дооформя. Предполагам ще разчитаме до голяма степен на трип адвайзър. Когато е нужен транспорт си мислех за убер или лифт. Казаха ми, че за 1-вото ползване на убер през гуугъл мапс има отстъпки. Ще потърся такива и в гуугъл за лифт. 

4 нощувки на круиза, който първоначално искахме (букнат) с Royal Caribbean - В Насау ми се иска да видим Queen's staircase. Отделно ми казаха, че Атлантис парадайс си заслужавало и толкова... Но за там, само за вход, (който не включва нищо освен входна такса) искат $75 на човек :O  Дали не се залужава нещо друго на подобна цена, но с повече "benefits"? 

3 нощувки в Сарасота (букнати) - След слизането от круиза ще наемем кола (това е единственото, което остана да се резервира) и мислим да се отправим към Евърглейдс на път към Сарасота. Все още оглеждам оферти за коли под наем.. До момента сякаш rentalcars имат най-добри оферти (през аламо), тъй като включват и всичко "допълнително". Идните дни ще свърша и тази работа. :rtfm:

Чудех се за Палм Бийч и Форт Лодърдейл, но не знам как и кога да ги включа в прoграмата, дали си заслужава?

Публикувано:

Форт Лодърдейл е доста близо до Маями и не е проблем да отскочите. Но партито е в Маями, Форт Лодърдейл е  по-спокойно и лежерно.

Лифт имаха наскоро някакво промо: https://www.lyft.com/promo-coupon-code-free-rides

Подгответе се, че е много вероятно шофьорът на Лифт/Убер да не говори англ, а само испанки.

• Харесвам 1
  • Шок 1
Публикувано:
На 2/8/2018 в 14:31, smileyy каза:

В Насау ми се иска да видим Queen's staircase. Отделно ми казаха, че Атлантис парадайс си заслужавало и толкова... Но за там, само за вход, (който не включва нищо освен входна такса) искат $75 на човек :O  Дали не се залужава нещо друго на подобна цена, но с повече "benefits"? 

Прикачам ти брошурата на Royal Caribbean за активностите в Насау. В Атлантис има различни варианти, разгледай.

IMG_6770.jpg

IMG_6771.jpg

IMG_6772.jpg

Тъкмо до този ден стигнах в започнатия разказ :)

Публикувано:
преди 41 минути , cck каза:

Прикачам ти брошурата на Royal Caribbean за активностите в Насау. В Атлантис има различни варианти, разгледай.

IMG_6770.jpg

IMG_6771.jpg

IMG_6772.jpg

Тъкмо до този ден стигнах в започнатия разказ :)

Супер! Веднага се зачитам ^_^ А дали ще има възможност да ми пратиш брошурите на лично? Опитвам се да ги сваля, но явно качеството пада и не се чете абсолютно нищо :unsure:

Публикувано:

Може би е малко късно, но интересна информация от тази сутрин - от Форт Лодърдейл има скоростни лодки до Бахамите. Пътувало се 2 часа и хората ходели за еднодневна екскурзия - тръгват сутриинта и се връщат вечерта. Това може да е добра опция за тези, които искат да видят самите острови и не държат на преживяванията, свързани с разходката с круизър.

Ако тръгвате от круизния порт на Форт Лодърдейл - той се намира много близо до плажа. Отново потвърдено - ФЛЛ е по-спокойното място и далеч не е купон, какъвто е в Маями.

Ако ми остане време тези дни, ще пусна един пътепис от февруарско ходене по къси гащи.

• Харесвам 4

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.