Прескочи до съдържание

Флорида - Бахами през пролетта

smileyy

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 10 часа, akair каза:

Може би е малко късно, но интересна информация от тази сутрин - от Форт Лодърдейл има скоростни лодки до Бахамите. Пътувало се 2 часа и хората ходели за еднодневна екскурзия - тръгват сутриинта и се връщат вечерта. Това може да е добра опция за тези, които искат да видят самите острови и не държат на преживяванията, свързани с разходката с круизър.

Ако тръгвате от круизния порт на Форт Лодърдейл - той се намира много близо до плажа. Отново потвърдено - ФЛЛ е по-спокойното място и далеч не е купон, какъвто е в Маями.

Ако ми остане време тези дни, ще пусна един пътепис от февруарско ходене по къси гащи.

Да, всичко е платено... Но винагина има следващ път :) Със сигурност е различно преживяване. 

Очаквам пътеписа!

• 3 месеца по-късно ...
Публикувано: (редактирано)

Преди две седмици се прибрахме от прекрасното, но кратко за нас пътуване. Вероятно и повече дни нямаше да са достатъчни, но 10 дни определено не бяха. (От сега се извинявам за възможно малко разхвърления разказ).

Пътуването до Щатите беше 1-вото за приятеля ми и не дотолкова приятно за мен, тъй като последните години развих някакъв панически страх, който ме изтощава и леко помрачава всяка приятна мисъл за пътуването като цяло. Все пак вълнението от предстоящото помогна донякъде. Но това настрана, всичко си заслужаваше! Летяхме с Търкиш за първи път и останахе с добри впечатления, въпреки лутащата се хлебарката по подноса, на който ни сервираха вечерята :unsure: Получихме безплатен интернет за оставащия 1 час от полета като компенсация...

Пристигнахме вечерта на 27-ми на летището в Маями, тъкмо беше валяло и  веднага се сблъскахме с високата влажност. Отседнахме в този хотел, който е на 15 мин пеша от плажа и лудницата на Маями бийч. Останахме доволни от обслужването и въпреки притесненията за отдалеченото място, цената (предвид цените там) и местоположението си заслужаваха. Както всички посъветваха, ползвахме убер и лифт за по-отдалечените места. Взехме си карта с интернет от Т-мобайл за $35 с 2ГБ интернет и неограничени съобщения. Не знам дали беше най-удачния вариант, но сякаш не намерих нищо по-изгодно. Регистрирахме се с кодове за отсъпки 2-те кредитни карти и спестихме около $30 за няколко пътувания. За нас пълни 2 дни бяха напълно достатъчно за Маями Бийч заедно с Малката Хавана.

IMG_1641.thumb.jpg.0f742f4bd27da6ceacf4b02e7721cba2.jpgIMG_1744.thumb.jpg.3c198f8fa229eeb958c3dc5f4502146c.jpg

Със сигурност бихме могли да прекараме още време без проблем, но сякаш и това беше ок. Не съм с особени впечатления от Малката Хавана, а нямах конкретни очаквания. Може би е въпрос на предпочитания... От друга страна залезът от Саут пойнт парк беше уникална гледка. Толкова много хора се събират там по това време на деня, а съчетано с напускащите пристанището круизни кораби и практикуващите йога групи, усещането е много приятно.

IMG_1688.thumb.jpg.4f0b7eb4ad40948e66fea931a41f47e6.jpg

След прекарани 3 нощувки в Маями бийч, се качихме на кораба Enchantmen of the sease на Royal Caribbean. За пъри път бяхме на круиз и силно се впечатлихме, най-вече от безупречната организация. Със сигурност човек не може да скучае на подобно място. Бяха помислили дори за най-малкия детайл и имаше хора от обслужващия персонал на всяка крачка, и по всяко време. Определено не останах с впечатление, че круизите са за възрастни хора. Имаше ергенски партита, млади и възрастни, деца... Ще имаме предвид този вид пътувания и за друг път и други дестинации. 

G0646741.thumb.JPG.8b121f8f51acd5f576a034b2c7e94886.JPG

1-вото пристанище, на което акустирахме беше Насау, а на следващия ден трябваше да бъдем на Кококей. Точно поради тази причина решихме, че деня в Насау ще го прекараме в разходки и посещение на Queen's Staircase, Parliament square, местните магазинчета и заведения. Гуугъл мапс ни прекара през малки квартали докато стигнем до "стъпалата".

IMG_1902.jpg.121a910efb83b8304a60b20a9e8e34af.jpg

Не очаквах да се сблъскаме с бедността там, беше доста занемарено и изглеждаше, че хората се издържат само и единствено благодариение на туризма. Навръщане минахме по главната улица, но преди да стигнем площада пред парламента всички сгради и бивши магазини изглеждаха изоставени сякаш след преминал ураган, което вероятно се е и случло. 

IMG_1913.thumb.jpg.0e8a4c09760f79a34c07c4855fa60085.jpg

За съжаление времето беше лошо и пропуснахме плажния ден на Cocokey.. Бяхме много разочаровани, защото очаквахме да се "топнем" поне веднъж в бахамски води, но явно ще трябва да го оставим за друго пътуване, но съжалихме за предишния ден... 

На другият ден бяхме в Кий Уест - определно бихме искали да се върнем там отново някой ден. Атмосферата вдъхва спокойствие, подреденост и безгрижие (на богатите, живеещи там :biggrin:). Отбихме се в къщата на Хемингуей и изслушахме интересната беседа, също видяхме котките с 6 пръста - големи лапи!

IMG_2020.thumb.jpg.38a9e08c7aec2d2c1198691d835f4c01.jpg

Разходихме се до Малкия Бял дом, пихме вода от кокос (жената от магазинчето е хърватка, която е пила българска мента!), хапнахме гигандска шоколадова бисквита, взех си безплатни перли (с купон, предоставен от круизния кораб), починахме си малко на "изкуствения" плаж с пясък, докаран от Бахамите и се отправихме за последна нощувка на кораба.

IMG_2159.thumb.jpg.b158c386faa1d84649b8cb01397636cf.jpg

На следващият ден взехме предварително резервираната кола и се отправихме към Евърглейдс сафари парк. Беше горещо и много вълнуващо приключение. Прекарахме 30 минутна обиколка по Grass river и наблюдавахме "мързеливи" алигатори. След това имаше кратко шоу-демонстрация с няколко от тях и накрая завършиха със снимки с бебе алигатор.

IMG_2240.thumb.jpg.25b3f151cd081a5ebaccc6a42df06e21.jpg

Продължихме към последната спирка на нашето пътуване - Сарасота. Направо се влюбих в това място - плажове, заведения, хора, аутлети :biggrin: Хубаво американско градче, бих живяла там. Плажът на Сиеста кий е с най-белия пясък, който съм виждала, а залезите на Лидо бийч са незабравими! Там бяхме само за 3 нощувки, изключително недостатъчни за нас, но все пак бяха незабравими. Тук, сякаш успяхме да се потопим в американската култура (особено през уикенда).

IMG_2420.jpg.839641b6b3d4cef5ed436869cd321f3c.jpg

IMG_2482.jpg.4ceacd270ad67cb8efd6ed12a5766102.jpg

IMG_2553.thumb.jpg.813fdef773a69d58dfae7d8984f82dac.jpg

Това беше "накратко" нашето приключение в Слънчевия щат. Хич не съм по увлекателните писания, но след като всички бяха така добри да помогнат с организацията по пътуването, почувствах че трябва да се отблагодаря поне с един (опит за) разкараз за преживяното.

Редактирано от smileyy
  • Харесвам 15
  • Браво 1
Публикувано:
преди 8 минути , Olia каза:

За мен ще е полезно и ти благодаря! Предстои ни пътуване средата на август :)

Отворена съм за всякакви въпроси, тук или на лично. Следих и вашата тема с интерес. Обмисляме следващото ни пътуване в САЩ да е в този регион.^_^ желая ви прекрасни изживявания!

• Харесвам 2
  • 3 седмици по-късно ...
Публикувано:

Май не съм единствената завърнала се скоро, която прави планове за завръщане. 😃

Много искам и аз да се излегна на този пухкав бял пясък. Еееххх, размечтах се пак....😍

• Харесвам 1
Дани Магелани
Публикувано:
На 19.05.2018 г. в 15:55, smileyy каза:

Евърглейдс сафари парк. Беше горещо и много вълнуващо приключение. Прекарахме 30 минутна обиколка по Grass river и наблюдавахме "мързеливи" алигатори. След това имаше кратко шоу-демонстрация с няколко от тях и накрая завършиха със снимки с бебе алигатор.

IMG_2240.thumb.jpg.25b3f151cd081a5ebaccc6a42df06e21.jpg

През юли ще бъда в този парк. Ще се возим на нещо, което се плъзга по водата като сал. Има ли някаква опасност от алигаторите?

Благодаря за чудесния разказ!

Публикувано:
преди 17 часа, iliana_t каза:

Май не съм единствената завърнала се скоро, която прави планове за завръщане. 😃

Много искам и аз да се излегна на този пухкав бял пясък. Еееххх, размечтах се пак....😍

Приятелят ми беше за 1-ви път и още в самолета навръщане ми каза "Догодина пак, нали?" 😄

преди 14 часа, Дани Магелани каза:

През юли ще бъда в този парк. Ще се возим на нещо, което се плъзга по водата като сал. Има ли някаква опасност от алигаторите?

Благодаря за чудесния разказ!

Предполагам става въпрос за "Air boats". Движат се с тях там, защото е много плитко. Никаква опасност не мисля, че има. Освен шеги като "с какво се хранят алигаторите тук? - С туристи..." 😄 Нашият гид даже дрифтеше и всички страшно се изкефиха.  Раздават тапи за уши, заради шума. 

Да не забравите да си вземете слънцезащитно... май месец беше топличко, представям си юли 😳

• Благодаря 1
  • Смея се 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.