mpetkov91 Публикувано: 28 ноември, 2017 Сподели Публикувано: 28 ноември, 2017 Някой знае ли какво е ограничението за изнасяне на пури и ром от Куба? Все още ли е 50 пури и 2 бутилки ром на човек? Връзка към коментар
luba_rizova Публикувано: 29 ноември, 2017 Сподели Публикувано: 29 ноември, 2017 Аз онзи ден се върнах, но никъде не видях написано колко и какво ограничение има. В никакъв случай не оставяйте пурите за купуване от летището, ужасно скъпи са. И да си отговоря на въпроса, който сама си зададох - работи чейндж бюрото на летището до късно, в 23 часа вечерта беше все още отворено, имаше опашчица, макар и малка. 3 Връзка към коментар
Гост Публикувано: 29 ноември, 2017 Сподели Публикувано: 29 ноември, 2017 преди 9 часа, mpetkov91 каза: Някой знае ли какво е ограничението за изнасяне на пури и ром от Куба? Все още ли е 50 пури и 2 бутилки ром на човек? Стана ми интересно и се разрових за информация. За ром не видях нищо, но за пури - както ти самият си отбелязал - според официалния митнически сайт http://www.aduana.co.cu/ -> FAQ regarding Export of Cigars 1.- Which is the amount of cigars passengers may take when leaving the country? Up to twenty (20) units of bulk cigars, without submitting any document. Up to fifty (50) units of cigars, but they must come in their original package, unopened, sealed and with the official established hologram. The export is not authorized without meeting these requirements; and Amounts exceeding fifty (50) units of cigars, provided that passengers produce the official sales invoice issued by the store chains authorized to sell Cuban cigars, corresponding to all the cigars they intend to export which should be in the original package, unopened, sealed and with the official established hologram. Връзка към коментар
luba_rizova Публикувано: 29 ноември, 2017 Сподели Публикувано: 29 ноември, 2017 Хъм, това е много лошо, че до 20 може без документ. Щото те ги продават на кутии цели по 25 броя, а естествено, нямат ни печат, ни нищо, само кутия и това е. Нали са уж от "кооператива". Рейни, Мари, вие купихте ли пури? Ние не взехме и малко съжалявам, от казата ни ги даваха Кохитата по 2 кука парчето, но трябваше цяла кутия да се вземе - 50 кука, това ни и спря, няма на кой да ги пробутваме толкова много пури. Тук в България цената им е .... в ОМВ са по 40 лв. броя. В интернет ги продават по 25 лв. броя. С две думи, минахме се, че не купихме, щяхме да раздаваме до безкрай 2 Връзка към коментар
chandni Публикувано: 29 ноември, 2017 Сподели Публикувано: 29 ноември, 2017 До 20 е за "насипни" - така наречените street cigars. За пакетирани в оригинална опаковка и неразпечатани - 50. 3 1 Връзка към коментар
Mary Публикувано: 29 ноември, 2017 Сподели Публикувано: 29 ноември, 2017 преди 13 минути , luba_rizova каза: Рейни, Мари, вие купихте ли пури? Лично аз - символично количество. Все още имам няколко из нас. Около нас почти няма пушачи. И ром си имам - дълго време ... ще слагам в сладкиши. 3 1 1 Връзка към коментар
Гост Публикувано: 29 ноември, 2017 Сподели Публикувано: 29 ноември, 2017 преди 1 час, luba_rizova каза: Хъм, това е много лошо, че до 20 може без документ. Щото те ги продават на кутии цели по 25 броя, а естествено, нямат ни печат, ни нищо, само кутия и това е. Нали са уж от "кооператива". Рейни, Мари, вие купихте ли пури? Ние не взехме и малко съжалявам, от казата ни ги даваха Кохитата по 2 кука парчето, но трябваше цяла кутия да се вземе - 50 кука, това ни и спря, няма на кой да ги пробутваме толкова много пури. Тук в България цената им е .... в ОМВ са по 40 лв. броя. В интернет ги продават по 25 лв. броя. С две думи, минахме се, че не купихме, щяхме да раздаваме до безкрай И аз купих символични количества - две пакетчета пурети за подарък и няколко насипни - пак за подарък. Аз не пуша - освен пури в самата Куба , но и при мен се мотаят още две-три пури май - за гъдел на душата, ако някой ми дойде на гости Мотае се малко още от рома, но той няма да оцелее дълго - идва зима Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 29 ноември, 2017 Сподели Публикувано: 29 ноември, 2017 Aз бих погледнал лимитите за внос в ЕС по-скоро, май-беше до литър концентрат на човек, за пурите не помня, но 50 пури ми се виждат огромно количество, разрешеното беше много по-малко отколкото цигари. 1 Връзка към коментар
mpetkov91 Публикувано: 29 ноември, 2017 Автор Сподели Публикувано: 29 ноември, 2017 Относно ЕС намерих този линк: https://ec.europa.eu/taxation_customs/individuals/travelling/entering-eu_en Не е обяснено много добре и не съм сигурен дали разбирам правилно, но май е 50 пури и 1л ром на човек. Връзка към коментар
JazzMaster Публикувано: 29 ноември, 2017 Сподели Публикувано: 29 ноември, 2017 С цялото ми уважение към хората непушещи и донесли си пури, ако нямате хюмидор, пурите ви стават само за изхвърляне. Имат някакъв нищожен шанс да се спасят, ако поседят отново в подходящата атмосфера и влажност, жалко ако са хубави. 1 Връзка към коментар
chandni Публикувано: 29 ноември, 2017 Сподели Публикувано: 29 ноември, 2017 Тъй като се заформи дискусия и темата излезе извън обхвата на "бързите въпроси", отделих мненията. Връзка към коментар
Doctor Who Публикувано: 29 ноември, 2017 Сподели Публикувано: 29 ноември, 2017 Кубински пури с прилично качество продадени в Англия правят почивката безплатна. 1 Връзка към коментар
tougherty Публикувано: 29 ноември, 2017 Сподели Публикувано: 29 ноември, 2017 Аз изнесох пури, ром и кафе колкото успях да събера в багажа без оглед на ограниченията. Беше нещо от сорта на 6-7 кутии пури, 7-8 бутилки ром. Никой никъде не ме е проверявал нито на летището в Хавана, нито на това в Мадрид. Конкретно притеснението ми беше за Мадрид - в Куба корупцията е на ниво, но даже не видях митничар на летището. Може и късмет да е било, не знам. А в България пурите заминаха за месец-два - много приятели бяха напоръчали. 1 Връзка към коментар
luba_rizova Публикувано: 29 ноември, 2017 Сподели Публикувано: 29 ноември, 2017 Явно са те оставили да минеш метър, багажа се проверява на скенер и на влизане , и на излизане, до колкото уж всички твърдят. Късмет и че не са те проверили и тук, аз бях безкрайно изненадана, когато полета София-Лондон при кацането в Лондон всички, които бяхме от България, ни прекараха багажа /ръчния/ един по един на скенер. То вярно, че в ръчния никой не носи такива огромни количества, да не говорим, че вероятно гледаха за бомби ли, не знам за какво. Полезна информация дадохте, дано се възползват следващите ходещи. 2 Връзка към коментар
Alexander Публикувано: 29 ноември, 2017 Сподели Публикувано: 29 ноември, 2017 преди 2 часа, tougherty каза: Аз изнесох пури, ром и кафе колкото успях да събера в багажа без оглед на ограниченията. Беше нещо от сорта на 6-7 кутии пури, 7-8 бутилки ром. Никой никъде не ме е проверявал нито на летището в Хавана, нито на това в Мадрид. Конкретно притеснението ми беше за Мадрид - в Куба корупцията е на ниво, но даже не видях митничар на летището. Може и късмет да е било, не знам. А в България пурите заминаха за месец-два - много приятели бяха напоръчали. Имал си късмет просто. Точно в Мадрид са спирали приятел испанец идващ от Ю. Америка и му конфискуваха рома, не помня колко имаше, нещо от сорта на 7-8-10 бутилки. Това е както проверката на ръчния багаж на качване в самолетите, по принцип не гледат, но има и изгорели. 3 Връзка към коментар
Спас. Публикувано: 29 ноември, 2017 Сподели Публикувано: 29 ноември, 2017 преди 2 часа, tougherty каза: Аз изнесох пури, ром и кафе колкото успях да събера в багажа без оглед на ограниченията. Беше нещо от сорта на 6-7 кутии пури, 7-8 бутилки ром. Никой никъде не ме е проверявал нито на летището в Хавана, нито на това в Мадрид. Конкретно притеснението ми беше за Мадрид - в Куба корупцията е на ниво, но даже не видях митничар на летището. Може и късмет да е било, не знам. А в България пурите заминаха за месец-два - много приятели бяха напоръчали. Аз бях скромен - 2 кутии пури и бутилка ром, в Куба никой не ме е проверявал. Прекачихме се в Истанбул, но изненадата беше на летище София - веднага ни прихванаха митничарите/които бяха нетипично вежливи и културни/, та сложихме багажа на скенера и последва въпрос - Пури ли носите? - Да - две кутии - Да,да виждам тук, от Cohiba Esplendidos в дървената кутия, нали? Тук онемях... ебаси скенера... - Виждам и бутилка ром си носите... Ами добре всичко е наред и в позволените количества. Радвам се , че не сте се изкушили да внесете повече, защото налагаме и глоби за минтническо нарушение. Хубава вечер. Та така, за първи път за толкова години ми се случи някой да ме спре за митническа проверка и то точно след Куба. Вероятно е случайност, и въпрос на късмет, но го имай впредвид. 2 Връзка към коментар
theo Публикувано: 29 ноември, 2017 Сподели Публикувано: 29 ноември, 2017 , хм интересно форматът ,,кулебра,, за една пура ли я броят или за три ,на митницата ______________________________________ 1 Връзка към коментар
Ивайла Публикувано: 29 ноември, 2017 Сподели Публикувано: 29 ноември, 2017 Аз донесох 40 пури(поръчка от приятели) и ром, повече от позволеното(май разрешеното количество беше 1,5 литра, тоест две от най - разпространените бутилки)... И понеже много ми личи, ако съм направила нещо забранено, в София само ме погледнаха и привикаха за проверка на багажа - откъде идвате/какво носите...Но бяха благосклонни, нищо не ми взеха... А по повод качеството на престоялите пури - носех пура = магнит и едва запазих самообладание след като ми казаха, че са изпушили пурата и ми благодарят... Както се казва - магнит, та пушек се е вдига... 1 Връзка към коментар
Yavor Публикувано: 7 декември, 2017 Сподели Публикувано: 7 декември, 2017 На мен ми казаха, че може да взема до 50 пури с бандерол и 50 без бандерол. Тези с бандерол (50 бр.) са ми в ръчния багаж, другите са в куфара. На летището в Мадрид минах без проблем с ръчния багаж и пурите. В Куба никой за нищо не ме е проверявал. За рома - казаха ми, че количеството е до 2 л. за Европа и до 1 л., ако полетът е през Германия. Взех 3 бутилки ром от по 0.7 л, като от едната отпих 100 мл, за да съм в нормата . 1 4 Връзка към коментар
bonboneva Публикувано: 1 февруари, 2019 Сподели Публикувано: 1 февруари, 2019 На 29.11.2017 г. в 12:45, tougherty каза: Аз изнесох пури, ром и кафе колкото успях да събера в багажа без оглед на ограниченията. Беше нещо от сорта на 6-7 кутии пури, 7-8 бутилки ром. Никой никъде не ме е проверявал нито на летището в Хавана, нито на това в Мадрид. Конкретно притеснението ми беше за Мадрид - в Куба корупцията е на ниво, но даже не видях митничар на летището. Може и късмет да е било, не знам. А в България пурите заминаха за месец-два - много приятели бяха напоръчали. От къде купихте кафе? Чудех се дали да оставя покупката на кафе за летището на връщане? Връзка към коментар
Yavor Публикувано: 2 февруари, 2019 Сподели Публикувано: 2 февруари, 2019 Взех кафе от Cafe O'Reilly, което се намира в старата част на Хавана. Мелят кафето на място и го пакетират в различни хартиени опаковки. Кафето е много ароматно и приято. 2 Връзка към коментар
bonboneva Публикувано: 4 февруари, 2019 Сподели Публикувано: 4 февруари, 2019 На 2.02.2019 г. в 11:36, Yavor каза: Взех кафе от Cafe O'Reilly, което се намира в старата част на Хавана. Мелят кафето на място и го пакетират в различни хартиени опаковки. Кафето е много ароматно и приято. Благодаря! А помните ли големината на пакетите? Виждам, че в някои кафета пакетират над 250 грама... Връзка към коментар
Yavor Публикувано: 4 февруари, 2019 Сподели Публикувано: 4 февруари, 2019 бяха по 250 гр: общо взех 2 кг, разпределени в 8 пакета, които подарих на различни приятели и роднини, ценители на кафе 🙂 3 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега