Прескочи до съдържание

Спешно помощ за Месина


Topfly

Препоръчани мнения

Поради буря в Средиземно море круизният кораб бе пренасочен от Малта към Месина в Сицилия. Ще съм благодарен за всякакви полезни съвети през следващите 2-3 часа какво може да се прави в Месина и околностите. Ще имаме общо около 7 часа в Месина. Таормина ми изглежда далече за да може с обществен транспорт да отидем и се върнем. Ще се радвам и за предложения за програми с деца. От време на вереме хващам нет от брега, но си играем на тука има, тука няма :)

 

Връзка към коментар

Ако сте по/около обяд не пропускайте да се насладите на кулата с астрономическия часовник до катедралния храм Duomo и шоуто, започващо точно в 12ч. Особено за деца ще е много интересно, само да не се стреснат от рева на лъва :) Наоколо също е приятно за лежерни разходки, има добри заведения. Пристанището, фериботите... Около 7ч щом имате, не знам доколко си струва да пътувате нанякъде, та и обратно, пък и параходът няма да ви чака, ако нещо, пу, пу, пу :)

А от треновете и бусите в тази част на Италия(макар, че местните казват - това е Сицилия, не Италия:) винаги могат да ви погодят номер.

 

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Месина е доста приятен град за лежерна разходка. Ние нямахме особено подробен план за там, та затова и по-скоро се мотахме. Терасирана е и от по-високите части на града има красива гледка към полуострова и селищата отсреща. На обед можете да видите приятно представление пред Duomo di Messina, събират се много хора и е голяма атракция за децата.

 

Edit: Писали сме едновременно със @Светославов :)

 

Редактирано от Gripping
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

1/ Duomo - катедралата - на 200-250м от крайбрежната алея, която води до пристанището

2/ Sacrario di Cristo Re - на хълма Capperina - намира се на пешеходно разстояние от катедралата (около 700м) - от там се откриват панорамни гледки над града

3/  Teatro Vittorio Emanuele в неокласически стил, построен от Бурбоните - буквално на няколко крачки от пристанището и катедралата; може да разгледате вътре, ако се интересувате от фрески (тавана)

4/ Museo Regionale - малък е, отразява най-вече историята на града от 12 до 18 век. Но той се намира по към края на града в северна посока, преценете дали си струва.

5/ И аз мисля, че е по-добре да не рискувате да пътувате нанякъде, че транспорта не е много читав. Ако времето е сухо - лежерно ходене насам-натам, хапване, сладолед, снимки... 
Приятно прекарване! :) 

Редактирано от iaia_mama
  • Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 10 минути , Светославов каза:


:)

А от треновете и бусите в тази част на Италия(макар, че местните казват - това е Сицилия, не Италия:) винаги могат да ви погодят номер.

 

 

мм, щото от Тоскана  нагоре като завали дъжд и половината гари са под вода, не робувайте на фалшиви митове само ;)

Връзка към коментар

1.Има малък океанариум, за децата е интересно  -  Acquario Comuna

2.Не зная колко са ти големи децата, има и Baby Park, с разни атракции, игрови площадки и просто красив парк за разходка.

3. Museo Tesoro del Duomo, мисля, че ще им хареса - пълно е с красиви безценни украшения, кръстове, ордени и всичко това, отрупано с рзноцветни скъпоценни камъни.

И аз смятам, че хич не е добре да тръгвате нанякъде, просто се разходете из града, приятно и лежерно.

  • Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 20 минути , bad kid каза:

 

мм, щото от Тоскана  нагоре като завали дъжд и половината гари са под вода, не робувайте на фалшиви митове само ;)

А, не че не съм им ял попарата и по севера :)

Нищо фалшиво, само споделен опит.

 

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.