Прескочи до съдържание

Перу февруари 2018 - програма и въпроси

Цвете

Препоръчани мнения

Здравейте, мили хора!

С @Desi75 и @Яничка ще пътуваме от 01.02.2018 до Перу с AeroMexico. Колкото и теми да има, не успявам да направя нашата програма на 100%. Необходима ни е вашата помощ, за да изчистим неяснотите и да финализираме резервациите. Ето плана за сега и моля за всякакви препоръки и съвети, за които предварително благодаря!

Февруари 2018

1.       Полет София -Мадрид, хотел Hostal Mayor Hotel

2.       14:40 Мадрид – 10:48 Мексико Сити, хотел City Express Ciudad de Mexico Aeroporto

3.       8:20 Мексико Сити – 15:17 Лима, хотел Bed & Breakfast Liliana, Jr. Junín 215 interior 302 Magdalena del Mar, Lima. Ще се разходим покрай Океана, в Мирафлорес и вечерта фонтаните.

4.       9:00 Лима – 10:10 Куско. От летището с такси /taxidatum или една агенция на  мацка с добър английски/ към Ollantaytambo.  

Важен въпрос: Какъв тур да направим? Денят е неделя, има пазар в Писак. Можем ли без да рискуваме да разгледаме Писак – крепост и пазар, да продължим към Олянтайтамво, като включим Марас и Морай. Това би бил най – добрия вариант. Притеснението ми е, че Писак е на почти 3000м и да не ни замине на кино плана да започнем постепенно изкачване. Набавили сме и хапчета и дъвки.

5.       Олянтайтамбо – руини, следобяд влак към Мачу Пикчу поебло, нощувка

В този ден, ако в предишния не сме били до Марас и Морай, можем сутринта да направим тур с такси и после да разгледаме крепостта в Олянтайтамбо. Това е от значение за часа на влака към МП. Колко време да предвидим?

6.       Мачу Пикчу без изкачване – рано сутринта, след това влак до Олянтайтамбо и с такси или друго към Куско. За колко часа да купим билети за влака наобратно –14:55, 15:20 или 16:22?

7.       Куско – ако сме изпълнили програмата от първите ни два дни в района, ще можем да разгледаме забележителностите на града и крепостта Saqsayhuaman.

8.       Куско, евентуално Rainbow moutin – това зависи от времето и аклиматизацията ни.

9.       Cusco  - Puno, tour bus www.inkaexpress.com    Нужно ли е да купим билети онлайн?

Hotel Hacienda Plaza de Armas  Jr. Puno 419, 51 Puno  

Карнавалът ще е в кулминацията си и ние ще го гледаме от прозореца си на площада, фук!

10.   Titicaca tour – препоръка?, Sillustani, евентуално

- 22:30 Puno – 4:30 Arequipa  bus www.cruzdelsur.com.peвъпрос – какво да правим посред нощ? Къде спират автобусите в Арекипа, за да търсим евентуално хотел наоколо?

11.    Arequipa – Chivay /Colca/ - нощувка хотел: Killawasi Lodge – Yanque. Ще ползваме тур на хотела вероятно.

12.  Chivay-Colca – 17:00 – 17:30  в Arequipa –  нощувка

13.  Arequipa – разглеждане и в  21:30  с www.cruzdelsur.com.pe към  Nazca

- Или да спим и на 10 – ти в Пуно и да пътуваме на 11-ти от Пуно до Чивай с туристически бус „4М“ . На 12-ти Колка каньон – Арекипа, нощувка. 13 – ти Арекипа и нощен автобус към Наска.

14. Nazca полет над линиите сутринта, следобяд  към Ica /Huacachina - sand bugy

15. Ica - Paracas bus  - tour to Isla Ballestas, tour to Paracas desert – препоръки как да ги направим? Хотел в Паракас или Писко

16. 7:30  bus  Paracas – Lima, хотел в кой квартал да вземем?

17. 15:50 Lima – MXC, 23:55 MXC – Madrid

18. 21:20 Madrid – Sofia

• Харесвам 5
  • Благодаря 1
  • Браво 2
Връзка към коментар
преди 16 минути , Цвете каза:

4.       9:00 Лима – 10:10 Куско. От летището с такси /taxidatum или една агенция на  мацка с добър английски/ към Ollantaytambo.  

Важен въпрос: Какъв тур да направим? Денят е неделя, има пазар в Писак. Можем ли без да рискуваме да разгледаме Писак – крепост и пазар, да продължим към Олянтайтамво, като включим Марас и Морай. Това би бил най – добрия вариант. Притеснението ми е, че Писак е на почти 3000м и да не ни замине на кино плана да започнем постепенно изкачване. Набавили сме и хапчета и дъвки.

Според мен определено ще ви дойде малко множко цялото това юркане за половин ден (като се има предвид, че излезете към 11 от летището в Куско). По-добре прехвърлете нещо към следващия ден. Ако ще сте с частен превоз, питайте какво препоръчват, не си спомням вече как са групирани местата, т.е. кое да се види единия ден и кое другия... Но щом има пазар в Писак го вижте, че после не се знае...

Връзка към коментар

Местата са групирани точно така - Писак + Уробамба и край в Олаянта и другия тур включва Чинчеро + Марас+ Морай и край в Олянта.

Малко ни е времето в този ден и единствено се притеснявам за н.в. в Писак.

Благодаря!

Връзка към коментар

Цвете, ще добавям едно по едно.

Не знам къде точно е гарата в Арекипа, но търсете хотел в центъра на града. До него ще се придвижите с такси. Ние така направихме. Ако се притеснявате как ще се оправите, търсете хотел в центъра, който ще ви организира трансфера. Ние хванахме такси дитектно на автогарата и не сме се пазарили за цената, но тя си беше в границите на нормалното.

След тура до островите Байестас и пустинята в Паракас, спокойно можете да се придвижите до Лима. Туровете свършват около 3 следобяд и после има автобуси за Лима. Когато си организирате тура в агенция в Ика или оазиси, кажете че искате да пътувате след тура до Лима. За квартал в Лима аз бих избрала нещо близо до пласа Майор. Но все пак решението, дали да сте в новата част или колониалната си е ваше.

Карнавалът в Пуно гледайте на улицата вместо от прозорците. Целият град танцува и пее.

• Харесвам 6
Връзка към коментар

Реакциите на височината са индивидуални и не може да се каже предварително... Но те всичките места са високо. Ако ще е постепенно, от летището направо към Олантайтамбо, влака и към Мачу Пикчу Пуебло, където спите, там е сравнително ниско. После Мачу Пикчу, връщане и нещата из долината. По принцип Мачу Пикчу е най-ниско, после долината и Куско е най-високо.

Ама пък така губите пазара, та може да минете през пазара пътем първия ден...

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 7 минути , mililia каза:

След тура до островите Байестас и пустинята в Паракас, спокойно можете да се придвижите до Лима. Туровете свършват около 3 следобяд и после има автобуси за Лима. Когато си организирате тура в агенция в Ика или оазиси, кажете че искате да пътувате след тура до Лима. За квартал в Лима аз бих избрала нещо близо до пласа Майор. Но все пак решението, дали да сте в новата част или колониалната си е ваше.

Благодаря!

А турът от Ика ли да го организираме? Имаш ли препоръка за агенция? А автобусът към Лима да го купим на място или и него през агенциата, ортганизираща тура?

• Харесвам 1
Връзка към коментар
Преди 1 час, Цвете каза:

Благодаря!

А турът от Ика ли да го организираме? Имаш ли препоръка за агенция? А автобусът към Лима да го купим на място или и него през агенциата, ортганизираща тура?

Ами, ние купихме тура от първата агенция, изпречила се насреща ни. Не мога да препоръчам нищо, но едва ли има кой знае каква разлика. Аз бих оставила купуването на билета до Лима също на агенцията, тъй като те ще изберат този автобус, който пасва най-добре на програмата, а освен това ще имат грижата да ви закарат в точния час на гарата в Паракас.

Що се отнася за аклиматизацията, едва ли разглеждането на пазара ще ви навреди по някакъв начин. За няколко часа нищо няма да ви стане. Обаче освен пазара в Писак, крепостта също е добре да се види, но пък няма да имате време за всичко. Крепостта в Оланта, работи до 17 ч, така че гледайте да имате време и за нея. Или пък я оставете след МП. Придвижването от Оланта до Куско става евтино с маршрутки.

Прехода от летището до Оланта и Мачу Пикчу много накъсва времето, но не знам как да го избегнете. На нас и това ни беше една от причините да изберем Куско като първа точка.

При нас комбинациите бяха: 1 ден  Четирите крепости над Куско, монумента на Христос, Чинчеро с църквата, Морай и Морас.

2 ден Долината на Урубамба с Писак, крепостта и пазара и крепостта в Оланта. Вие обаче нямате достатъчно време, та ще ви се наложи да избирате.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Надявам се половин ден да ни стигне да видим пазара и крепостта в Писак. Ще искаме да ни закарат до горния вход на руините и да ни чакат на долния. Все си мисля, че и да пристигне по тъмно в Олянтайтамбо/ правилно ли го изписвам се чудя от одеве? :)/ няма да е проблем.

А какво ще кажете за  следващия ден? Пак с такси, предполагам от хотела ще могат да ни го уредят, да отидем до Марас и Морай, след това да разгледаме крепостта в Олянтайтамбо. Тук много трудно мога да реша колко време да отделим, за да предвидим в колко часа да купим билети за влака към МП.

Връзка към коментар

Пиши на хотела и питай колко ще ви струва и дали е възможно? После ще прецените, а и ще имате база за преговори с други.

Цвети, вие не сте в топ сезон и няма да има много хора. Прецени има ли смисъл всеки ден да се местите? То ще ви е скучно две нощувки там, но пък непрекъснатото стягане на багаж също уморява. На нас прехода до МП със сутрешен влак напълно ни устройваше. Преценете го.

За крепостта в Олайтентамбо ви трябва около час и половина. За останалото, пътя, трябва да питаш, който ще ви води. За разглеждане на солниците 30-45 минути максимум и за другото около час. Може и по -бързо, ако само хвърлите по един поглед. Ако обаче не включите и Чинчеро с църквата ще загубите. Уникално красива е. Тя се комбинира с другото. Идете сутринта рано до тях и оставете крепостта в Оланта за след това. Ако не ви остане време ще разглеждате след МП, защото ще имате време.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Наистина трябва да помислим за 2 нощувки в Ollantaytambo. Четох, че много рано сутрин опашките за бусовете са огромни, а по- късно, около 8 ч. не е така натоварено. И @Евгени Димитров пътуваха сутринта с влака и от него очаквам включване с най-пресните впечатления. Ние няма да катерим планините и трябва да преценим на тази основа в колко да се върнем с влака.

Чинчеро го включват със солниците и кръговете и ще попитаме как е възможно да се направи.

Връзка към коментар
Евгени Димитров

Цвете, аз бих направил следното: вие пристигате много късно в Куско и тепърва да тръгвате да обикаляте всичко с крайна спирка Олантайтамбо, със сигурност времето няма да ви стигне. Бих ви предложил следното, въз основа на това, което видях: от летището ще излезете преди 11 часа, ако не закъснее полета. Оставяте си багажа в хотела и отивате към Писак да видите руините и пазара. Някой беше казал, че има маршрутки (обществен транспорт) до там, но за него не мога да дам съвет. Проучете. За това, че пазара в Писак е само в неделя, не е така. Ние бяхме там в сряда. Разглеждането на крепостта в Писак ще отнеме между 2-3 часа. Ние бяхме там час и половина и смятам, че не бяха достатъчни. След Писак се върнете в Куско и отидете на 

Saqsaywaman. Нощувка. На следващия ден, запазете една кола от taxidatum, но им кажете да дойдат да ви вземат в 8 часа. Идват обикновено към 8:30. От Куско направо към Урубамба (въпреки, че там няма нищо за гледане), след това стоп в Чинчеро, следва солната мина, Maray, пристигане в Олантайтамбо. Разглеждане на руините и нощувка. 

Много е важно какво искате да видите по отношение на билетите за вход. Ако си купите билет за 70 солес от Писак, той ще включва входа за крепостта, входа за крепостта в Олантайтамбо, Чинчеро и Maray (кръговете). Солната мина се плаща отделно. Билета важи за два дни. Ако искате да влезете и в Saqsaywaman, ще трябва да го купите отделни, пак за 70 солес. Има вариант да отидите първо до Saqsaywaman и да видите там на входа какво опция има за вход в комбинация за другите обекти. Ако наистина искате да видите всичко, купувате билет за 10 дни и имате 14 обекта за посещение струва 140 солес. Кажете ми колко точно дни ще стоите в Куско плюс МП за да дам максимално точна програма и да видим как ще е най-удачно.

Колкото до надморската височина, както е писал newromancer, всичко е много индивидуално. Писак е 2900 метра, Куско е 3400. Леко неразположение ще имате със сигурност, ама съм сигурен че ще оцелеете ;)

За колко часа са ви билетите за влака от Олантайтамбо до Калиентес? Горе долу да видим кога ще свършите там, че да направим сметка за влака наобратно. Защо само МП?  Горе в планината над МП, гледката си заслужава много. Аз не бих я пропуснал. 

Редактирано от Евгени Димитров
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Евгени, нищо не сме фиксирали за момента. Нямаме купени билети за никъде, освен за полетите. Хотелите, които имаме са с отмяна, така че всичко можем да променим. За Куско и района + МП имаме 5 дни. Имаме хотел в Пуно за 9 -ти и ни се иска да не променяме тази нощувка, защото тогава е пика на карнавала. Приемаме всякакви съвети. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
Евгени Димитров

Забравих да отметна, щом ще сте 3-ма човека, най-добре ползвайте taxidatum. Ако отидите на агенция съм убеден, че няма да излезе по-евтино, а при taxidatum спират и чакат колкото им кажете, и където искате. По пътя до Писак а и на много други места има мирадори, които не трябва да се пропускат. Там автобуса от тура я спре, я не.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Предвидили сме да сме с такси от тази фирма или с една Вероника, която в ТА има оценка 5. Плюсът е , че говори английски и това си струва 15-на  $ повече. Много ми е важно да намеря най- точния вариант за обиколки, нощувки и последователност, точно в началото. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
Евгени Димитров

Добре, оставяме 9-ти за пътуване от Куско до Пуно. Между другото автобусът е малко над 6 часа, даже нашият закъсня с почти час и пътуването стане 7 часа. Дали ще хването нещо от карнавала, ако пътувате същия ден? Ще проверя за InkaExpress, че не помня къде го ползвахме, а билетите са ми на компа. 

По моята сметка, щом ще сте 5 дни в Куско и региона, значи полетът ви от Лима до Куско е на 04 февруари? 

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Да, точно така , на 4 февруари летим за Куско. Така съм написала програмата - цигрите са дните от месеца.

Имаме намерение да ползваме туристически автобус до Пуно.

Редактирано от Цвете
Връзка към коментар
Евгени Димитров

04.02 пристигане в Куско, разглеждане крепостта в Писак и пазара; евентуално Saqsaywaman

05.02 тур Куско, Урубамба, Чинчеро, Марас и Морай, крепостта в Олантайтамбо (работи до 17ч.)

06.02 влак Олан.-Калиентес; ние бяхме взели този влак в 06:10, от МП излязохме малко след 16:30 часа. На планината изкарахме малко над 3 часа, което означава, че ако не бяхме се качвали там, още преди 14 часа щяхме да сме приключили с МП. Значи аз бих купил билет за влака  15:20 или 16:22. Имате и автобус 15-20 Мин от МП до Калиентес и оттам 5 минути до жп гарата. Сложете и това време. Мисля, че 15:20 ще е ОК.

07.02  разглеждане на Куско и посещение на Saqsaywaman, ако не сте успели на 04.02. Между другото от статуята на Христос се вижда Saqsaywaman, ако решите да не влизате там.

08.02 тур Rainbow Mountain, нощувка в Куско

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Благодаря!

Ще помислим над този вариант, звучи ми добре. Моите спътнички трябва да кацат какво мислят. 

А как ще определиш като трудност изкачването на планината Мачу Пикчу? 

Връзка към коментар
Евгени Димитров

Ако имаме скала от 1 до 5 по трудност и 5 е най-трудното, бих казал 3. Изморително си е, ама с почивките се избутва. Като се има предвид, че аз пуша и обичам ракията, да, беше ми зор, но гледката горе си заслужава усилията. Няма полегато, все са стълби и затова идва малко зор, ама то по тази логика, пропуснете и Rainbow Mountain, защото там ми се стори по-трудно, макар да е по-полегато. Може би от натрупаната умора. Цвете, до МП не се ходи всеки ден или месец, та ако ще е гарга, нека да е рошава, давайте планината също! 

• Харесвам 2
Връзка към коментар
Евгени Димитров

Aвтобусите на Cruz Del sur в Арекипа спират на Terminal Terrestre. Не е далеч от централния площад - 4 км. Много ранен този час, нещо друго като вариант няма ли? Ако пътувате от Пуно директно до Chuvay, има ли такава опция? 

Връзка към коментар
преди 26 минути , Евгени Димитров каза:

Цвете, автобус на inkaexpress не сме ползвали. Иначе автобусите на Cruz Del sur в Арекипа спират на Terminal Terrestre. Не е далеч от централния площад - 4 км. Много ранен този час, нещо друго като вариант няма ли? Ако пътувате от Пуно директно до Chuvay, има ли такава опция? 

Много е рано, но бихме могли да отидем до хотела, в който ще спим след Колка тура, да оставим багажа и да изчакаме до 7,30 - 8 ч да ни вземат за тура - 2дни. Имаме букнат хотел в Yanque, който ни предлага и тур директно от Пуно. В този случай обаче ще трябва втора нощувка в Пуно и тура е двойно по- скъп. Това е точката от плана, която трябва да решим как да направим, много се чудя.

Връзка към коментар

А защо след прехода от Пуно, не оставите деня за разглеждане на Арекипа. на другия ден ще ви вземат от хотела за тура до каньона. Така хем ще се наспите на другия ден и ще починете, хем няма да ви дойде много пътуване наведнъж.

От хотела в Колка правят безплатен тричасов трек из планината и ако не сте починали ще ви дойде нанагорно. Имате време за всичко просто разместете програмата.

Редактирано от mililia
  • Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 15 минути , mililia каза:

А защо след прехода от Пуно, не оставите деня за разглеждане на Арекипа. на другия ден ще ви вземат от хотела за тура до каньона. Така хем ще се наспите на другия ден и ще починете, хем няма да ви дойде много пътуване наведнъж.

От хотела в Колка правят безплатен тричасов трек из планината и ако не сте починали ще ви дойде нанагорно. Имате време за всичко просто разместете програмата.

Първоначалния план беше точно такъв, но при този имаме възможност да избираме дали да пътуваме директно от Пуно до  Yanque или до Арекипа. Ако изберем първо да разгледаме и спим в Арекипа, то след като се върнем от Колка вечерта трябва да пътуваме към Наска с нощен автобус. Притеснението тук пък е дали няма да ни е в повече пътя. 

mililia, знам, че вие бяхте в този хотел и пътувахте точно по този начин, та ми е важно ти как мислиш, че е най -добре и най - щадящо.

Връзка към коментар

Ми аз лично пътувах от Арекипа до Наска с нощния. Легла, пристигаш към 5-6 и направо летиш, после си свободна за нещо друго.

преди 5 минути , Цвете каза:

mililia, знам, че вие бяхте в този хотел и пътувахте точно по този начин, та ми е важно ти как мислиш, че е най -добре и най - щадящо.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.