Прескочи до съдържание

Перу февруари 2018 - програма и въпроси

Цвете

Препоръчани мнения

Да споделя какво решихме след обсъждане на вашите съвети. Програмата за сега е това:

Февруари 2018

1.       Полет София -Мадрид, хотел Hostal Mayor Hotel

2.       14:40 Мадрид – 10:48 Мексико Сити, хотел City Express Ciudad de Mexico Aeroporto

3.       8:20 Мексико Сити – 15:17 Лима, хотел Bed & Breakfast Liliana, Jr. Junín 215 interior 302 Magdalena del Mar, Lima. Ще се разходим покрай Океана, в Мирафлорес и вечерта фонтаните.

4.       9:00 Лима – 10:10 Куско. От летището с такси  до хотела, за да оставим багажа. Пак с такси до Писак, за да видим пазара и крепостта.

нощувка в Куско - La Escala Guest House

5.      С такси към   Оянтайтамбо  през Урубамба, Чинчеро, Марас, Морай и крепостта в Оянта. нощувка Picaflor Tambo

6.       6:10   сутринта влак от Оянтайтамбо към  Мачу Пикчу, може би с  изкачване. После  влак  и с такси или друго към Куско. 

В този период се предлага вариант за връщане влак + автобус до Куско на цената на влака. Най - добрата цена е за влак в 15:20ч. Въпросът е дали ще ни стигне времето, ако изкачваме планината МП? Следващия час е безумно скъп и по - добре да минем на схемата влак в удобно време + такси/маршрутка

7.       Куско – ако сме изпълнили програмата от първите ни два дни в района, ще можем да разгледаме забележителностите на града и крепостта Saqsayhuaman. нощувка в Куско - La Escala Guest House

8.       Куско, евентуално Rainbow moutin – това зависи от времето и аклиматизацията ни. нощувка в Куско - La Escala Guest House

9.       Cusco  - Puno, tour bus www.inkaexpress.com    Нужно ли е да купим билети онлайн?

Hotel Hacienda Plaza de Armas  Jr. Puno 419, 51 Puno  

Карнавалът ще е в кулминацията си и ние ще го гледаме от прозореца си на площада, фук!

10.   Titicaca tour –  Sillustani, евентуално

- 22:30 Puno – 4:30 Arequipa  bus www.cruzdelsur.com.pe 

11.    Arequipa – Chivay /Colca/ - нощувка хотел: Killawasi Lodge – Yanque. Ще ползваме тур на хотела вероятно.

12.  Chivay-Colca – 17:00 – 17:30  в Arequipa –  нощувка Los Andes Bed & Breakfast

13.  Arequipa – разглеждане и в  21:30  с www.cruzdelsur.com.pe към  Nazca

14. Nazca полет над линиите сутринта - на място ли да търсим полети или предварително?, следобед  към Ica /Huacachina - sand bugy. Нощувка в  Ica /Huacachina къде да изберем?

15. Ica - Paracas bus  - tour to Isla Ballestas, tour to Paracas desert . Автобус към Лима, нощувка

16. 7:30  Lima

17. 15:50 Lima – MXC, 23:55 MXC – Madrid

18. 21:20 Madrid – Sofia

Ще очаквам да ни посъветвате за чуденките ни, за което предварително благодаря!

Редактирано от Цвете
  • Харесвам 6
Връзка към коментар
преди 12 минути , Цвете каза:

6.       6:10   сутринта влак от Оянтайтамбо към  Мачу Пикчу, може би с  изкачване. После  влак  и с такси или друго към Куско. 

В този период се предлага вариант за връщане влак + автобус до Куско на цената на влака. Най - добрата цена е за влак в 15:20ч. Въпросът е дали ще ни стигне времето, ако изкачваме планината МП? Следващия час е безумно скъп и по - добре да минем на схемата влак в удобно време + такси/маршрутка

Вижда ми се малко времето до 15:20, щом ще е с изкачване. И без това има трансфер, не е като излезеш от МП да се качиш на влака. Ние седяхме цял ден, но доста време губихме, и се мотахме... Може да се удължи, ако спите в Агуас Калиентес и се качите по-рано до Мачу Пикчу, но пък предния ден ви е доста пълен... Може да се придвижите към Агуас Калиентес по тъмно с последния влак например...

преди 18 минути , Цвете каза:

Нужно ли е да купим билети онлайн?

По принцип бих казал не, но щом ще е баш по карнавала аз бих се подсигурил. Или поне ги купете още щом пристигнете в Куско първия ден.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

6. Щом цената е най-добра за 15:20, взимайте. Ако купите билети за влака в 6:10, около 7:50 ще сте в Калиентес. Оттам имате около 20-25 минути до автобуса, купуването на билетите и качването до МП, но пак зависи от навалицата. Мился, че между 8:15-8:30 най-късно ще сте там. Съдя по нас, ние влязохме по това време. Според мен, купете билети в комбинация с планината, мисля бяха само $12 по-скъпо. Ако времето е облачно, няма да има значение дали ще се качите на планината. Но имайте предвид, че винаги се прави планината първо, защото до определен час трябва да слезете от нея. След централния вход на МП, малко по-нагоре е входа за планината, ще се ориентирате по табелките.

14. За полетите над Наска, на място. На Aeroparacas цените бяха само $5 повече, ако запазите онлайн. Ама няма смисъл. 3 човека по $5, ето ви две шишета вино за пиене ;)

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 33 минути , neuromancer каза:

Вижда ми се малко времето до 15:20, щом ще е с изкачване.

До някъде се съгласявам с neuromancer. В МП ще сте преди 8:30, оттам директно тръгвате нагоре към планината без да блеете и замотава със снимки на МП, това е много важно! Бих дал 4 часа за качване и слизане с малко стоене горе. Ние го направихме малко над 3 часа, но вие сте 3-ма и не знам как сте физически (аз не съм много добре, не спортувам, затова си мисля, че ще го направите като нас - 3 часа и 15-20 минути), за всеки случай нека да кажем 4 часа, повече от достатъчно според мен. Значи около 12:30 ще сте долу на МП и ще имате 2 часа и малко за него, ако  направите планината под 4 часа, още по-добре. Билетите за автобуса от Калиентес до МП ги купете двупосочни за да не губите време на слизане и пак да чакате на опашка. 

Всичко това, което написах, ако прецените, че няма да го направите физически, качвате само МП и сте готови. Вижте като купувате билетите онлайн само за МП, дали има опция на място да включите и планината с доплащане. Казвам го, ако времето е облачно и се губи смисъла от качване.

Редактирано от Евгени Димитров
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Може би няма възможност на място да се добавя планината. Точно притеснението от ранен час не ми се иска да имаме. Ще си купим вероятно за по - късен влак, за да не се тормозим на най-фамозното място. Пък ще си вземем някакъв превоз до Куско от Оянта.

@Евгени Димитров, как  се случва това с гида в МП? Нали е задължителен вече. Пък и ние бихме искали да имаме гид за руините, къде да търсим?

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Те ще ви намерят, не е нужно вие да търсите. Стоят пред входа на МП. Ако не знаете испански, не знам дали има смисъл от гид, като знам какъв английски говорят. Но те ще ви забавят повече, имайте го наум. 

Между другото, пак погледнах програмата ви. Разбирам, че след нощния автобус от Арекипа към Наска, ако искате да правите полета над линиите веднага след пристигане, тогава ще трябва онлайн да запазите. 

Редактирано от Евгени Димитров
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Според мен спокойно може да си намерите полет на място, но ако програмата е твърда, може и предварително.

Ние като бяхме аз си бях запазил, после като отидохме жената реши и тя да лети, че не и се седеше сама и даже летя преди мен и по-евтино. Те там си знат в какъв ред излитат и кои компании имат места, така че може да се уредите по-рано.

Това беше преди години де, сега може да е много натоварено, не знам...

• Харесвам 1
Връзка към коментар
Преди 1 час, neuromancer каза:
преди 1 час, Цвете каза:

Нужно ли е да купим билети онлайн?

По принцип бих казал не, но щом ще е баш по карнавала аз бих се подсигурил. Или поне ги купете още щом пристигнете в Куско първия ден.

С коя компания да направим тура от Куско към Пуно? Намерила съм :

https://www.inkaexpress.com/

http://www.turismomer.com/en/

Връзка към коментар
преди 4 часа, Евгени Димитров каза:

Между другото, пак погледнах програмата ви. Разбирам, че след нощния автобус от Арекипа към Наска, ако искате да правите полета над линиите веднага след пристигане, тогава ще трябва онлайн да запазите. 

Няма проблем да е сутринта същия ден. Ние пристигнахме късно вечерта и минахме с багажите по улицата с офисите на агенциите, и имаше доста отворени, но бяхме уморени и не ни се занимаваше. Сутринта отидохме в офиса на една агенция и си купихме директно полети за преди обяд. Така или иначе на летището се чака, особено във висок сезон, а те няма да са във висок сезон. Само времето да позволява полети.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

И според мен 15:20 за влак е рано с изкачване на планината. Аз правих изкачване с начален час 9:00 и в 15:20 още разцъквах из самото МП.

Полет може и на място, но ако сте със стриктен график може би по-добре предварително. Следобедните турове в Уакачина започваха май в 16:00, ако си спомням добре, имате 2 часа, 2 часа и половина Наска-Ика, оттам още малко до Уакачина. Имайте предвид, че като отидете на летището не ви качват веднага на самолетчетата, а се чака независимо от времето.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...

Да повдигна темата с питане относно междуградските автобуси. Може ли да споделите сайт, от който да е видно разписанието на повече автобусни компании, а не само на Крус дел сур. Конкретно ме интересува автобус от Наска към Ика и не мога да открия нищо, освен Крус дел сур.

Другата ни главоблъсканица е, дали да направим тур около Наска след полета, и дали ще ни остане време за тур в Уакачина. 

Връзка към коментар
преди 38 минути , Цвете каза:

Да повдигна темата с питане относно междуградските автобуси. Може ли да споделите сайт, от който да е видно разписанието на повече автобусни компании, а не само на Крус дел сур. Конкретно ме интересува автобус от Наска към Ика и не мога да открия нищо, освен Крус дел сур.

Другата ни главоблъсканица е, дали да направим тур около Наска след полета, и дали ще ни остане време за тур в Уакачина. 

http://www.go2peru.com/peru_bus.htm

виж на този сайт има ли друга автобусна компания за Наска - Ика.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 1 минута , Цвете каза:

@zon, благодаря ти! И този го проверих, но и тук само тази фирма излиза. Не ми се вярва да са само те, но никак не успявам да се добера до други, уви!

Ако търсиш на испански, излиза ли нещо? Иначе имат във всеки град частни транфери с коли, които действат като таксита. Обикновено паркингите са разположени близо до автобусните гари и се пазариш за брой хора в кола. Това също може да ви е вариант, но трябва на място да се пазарите.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

На испански не съм търсила, може да опитам. Но това с частните трансфери е много добра информация. Благодаря!  Много ни се иска след полета да направим тур из околностите/ този, който Евгени беше правил/ и след това да успеем да стигнем преди 16ч. в Уакачина, за да се включим и в тамошния тур. Малко мисията невъзможна ми звучи, та и над това умуваме, да се задоволим ли само с тура и пясъчните активности около Наска и Уакачина да отпадне от плана - направо към Паракас за нощувка. Или оазиса не трябва да пропускаме, поне ще ме гложди и ще ме е яд. Пуста лакомия! :)

• Смея се 1
Връзка към коментар
преди 4 часа, Цвете каза:

Много ни се иска след полета да направим тур из околностите/ този, който Евгени беше правил/ и след това да успеем да стигнем преди 16ч. в Уакачина, за да се включим и в тамошния тур.

Не мисля, че ще имате време за всичко, а и не знам доколко има смисъл, просто си изберете къде да направите buggy + sandboarding tour, там където ви е по-удобно логистично.

Относно автобуси Наска-Ика, според https://www.redbus.pe/ освен Cruz del Sur, пътуват и Oltursa https://www.oltursa.pe , но в момента страницата им нещо не се отваря. Би трябвало всички или почти всички автобуси пътуващи по линията Наска-Лима да спират в Ика... Проверете вариант споделен трансфер/такси, ако сте повече хора може би няма да е голяма разликата.

Редактирано от Carrie
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Други въпроси:

1. Ако решим да направим тур около Наска + buggy + sandboarding, има ли особен смисъл да ходим до оазиса Уакачина за нощувка? В този случай ще пристигнем след залез и ще трябва да тръгнем рано сутринта към Паракас. Опитвам се да си изясня дали този оазис е наистина задължителен за виждане, за да не съжаляваме после. Другия вариант е ясен - в 12,30ч. трябва да хванем автобус към Ика, за да успеем за последния тур в Уакачина, който е в 16ч. Иначе логистично ще ни е най - удачно от Наска да се насочим към Паракас. Моля билите в оазиса да споделят виждането си! Благодаря!

2. Предстои да купим билетите за влака до Мачу Пикчу. На място се представя разпечатка, предполагам. Важно ми е дали искат да се представи кредитната карта, с която са закупени.

Връзка към коментар

Ако е само за нощувката, според мен няма особен смисъл да се ходи в Уакачина. Поне според снимките, buggy + sandboarding tour-а около Наска е доста сходен, не го мислете толкова.

Да, на място се носи разпечатка, за карта нямам спомен да са ми искали, май паспорт искаха.

• Благодаря 1
Връзка към коментар
Евгени Димитров
На 1/4/2018 в 7:59, Цвете каза:

Други въпроси:

Важно ми е дали искат да се представи кредитната карта, с която са закупени.

Да, искат да представиш кредитната карта с която са купени. Даже ако видите гише на железниците, вземете си билетите предварително, че да не се редите на опашка сутринта преди влака.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Днес купихме билетите с чужда карта и в условията пише, че трябва да имам снимка на картата и на ID на собственика. Ще гледаме да намерим бюро на железниците и да сменим по- рано за билетите. Надявам се да няма проблеми.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...
Евгени Димитров

Вие, нали кацате в Куско? На летището има гише на железниците точно срещу лентите за получаване на багаж. Ние оттам си взехме принтираните билети.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
  • Браво 1
Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...

Може ли да споделите как направихте програмата от Наска (+ полета) до Ика- ако сте ходили там? Пристигам със същия ранен автобус в Наска и се чудя как да го организирам най-оптимално.

Връзка към коментар
Преди 1 час, lub4oo каза:

Може ли да споделите как направихте програмата от Наска (+ полета) до Ика- ако сте ходили там? Пристигам със същия ранен автобус в Наска и се чудя как да го организирам най-оптимално.

На автогарата чакат таксита и разни други коли. Цена между 2 и 5 сола. Проверихме всички компании и най - добра цена ни дадоха от Aero Palcazu-точно срещу вратата - $ 60. Чакахме около 1/2 час и летяхме 4 човека + двама пилоти. След полета ни откара обратно един от служителите във фирмата. Срещу гарата на Круз дел Сур има друга, на Peru bus. Имат бусове на 1/2 час към Ика - 12 солес. Ние взехме в 10:30. Спахме в Уакачина и правихме бъги и бординг по дюните - беше супер. 

Ние утре следобед тръгваме обратно към дома. :) 

Редактирано от Цвете
  • Харесвам 8
Връзка към коментар

Благодаря за последната информация, беше ми много полезна!

Имам резервиран тур за островите Ballestas за сутринта. Може ли да споделите как направихте тура в пустинята Paracas (от къде букнахте, ориентировъчни цени) и как стигнахте след това до Лима (освен Круз дел сур какви други опции има)?

Поздрави от оазиса! :)

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.