Прескочи до съдържание

Разходка Виетнам/Камбоджа/Тайланд


Green_label

Препоръчани мнения

Привет,

 

Това ми е първа тема тук. Сметнах, че е крайно време да се възползвам от този чудесен форум, а и ако някога мога да съм полезен, ще се радвам.

 

Та по темата... 

 

Малка група от 4-ма летим на 26.02. към Ханой, а връщането е на 14.03. от Чианг Май.

Между тези две дати всичко е в процес на уточняване от нас 4-мата. Идеята е повече релакс, без да се пришпорва програмата. Лично съм правил суперплътни програми из други държави, но с тази група, няма как да се получи :)

 

Първоначалната идея е да разгледаме само малка част от северен Виетнам. Примерно 2-4 нощувки в Ханой, Ха Лонг бей. Като в Ханой мисля да разгледаме известните пагоди/цитадели, старата част, мавзолея, а в залива да се направи екскурзия с лодка. Има ли смисъл да се спи в Ха Лонг или всички нощувки да ги направим в Ханой и да правим дневни пътувания? Какво още бихте препоръчали за този регийон на Виетнам?

След Виетнем с vietjet до Камбоджа Сиемреп, като тук мисля 2-3 нощувки, тъй като групата се интересуват само от Ангкор Ват, без езерото. 

 

После продължаваме към Бангкок 3-4 нощи (храмове, пазари, барове...). Пукет 5-7 нощи, като тук ще са най-многото екскурзии до близки острови. Накрая летим към Чианг Мей за 2-3 нощи (пак храмове,...) като видях, че има еднодневна екскурзия с бусче към Чианг Рай, а от там вход в Лаос и Бирма. Тази екскурзийка ми допадна.

Има ли смисъл се включи посещение на Лаос за 2 нощи и какво е добре да се види там за такова кратко време? 

 

Ще ми е интересно да прочета евентуалните ви коментари и препоръки :)

Връзка към коментар

Я дай малко повече информация за избраните полети като часове, че престоя е малък, а за вътрешните полети излитане в 9 сутринта и 9 вечерта има огромно значение. А и като цяло като ти се съберат броя нощувки в грубия план се получава едно 5-6 нощувки повече от колкото имаш и то с намерение да е релаксираща почивка :)

 

За спането в ХаЛонг (имаш предвид спане на лодка, нали?), мненията са противоречиви. Ще чуеш и положителни и отрицателни ревюта, трябва да прецениш дали изживяването ви привлича. Иначе и дневен трип от Ханой е достатъчен да усетите мястото. 

 

Та...ще изчакам часовете на полетите за допълнителен коментар, просто има голямо противоречие между това за 2 седмици да има релаксираща почивка, а в същото време да посетиш 5 държави, че и да разгледаш лежерно :) Кажи и дали билетите са купени, за да може поне между начална и крайна точка да сглобим нещо. 

 

 

Връзка към коментар

Привет,

 

Купени са билетите от и до България. Съответно 27.02. в 7:25 съм в Ханой, а на 14.03. 7:10 излитам от Чианг Май

 

Идеята е да се включат Лаос и Бирма с еднодневна екскурзия през Чианг Рай, затова стават 5 държавите :)

Иначе от Виетнам засега е само Ханой и Ха Лонг. Затова съм отделил само 3 нощувки за тази държава. Освен ако някой не изскочи с нещо примамливо, но да е в северната част.

 

Камбоджа е твърдо само руините.

 

Останалото само Тайланд, затова казах по-лажерно, въпреки че май не е най-точното определение...

 

Мерси за отговорите :)

Връзка към коментар

Относно екскурзията от Чианг Май , не съм виждала еднодневна такава с посещение и в Лаос, и в Бирма. Има екскурзия от Чианг Май до Златният триъгълник - включва половин - един часов престой в Лаос, но в Бирма не се влиза, стига се саво до границата. Ето за какво говоря /линкът е към трипа, който ние правихме/ https://www.klook.com/activity/387-chiang-rai-the-golden-triangle-chiang-mai/

 

Връзка към коментар

Аз във Виетнам се бях базирал в Ханой и от там си правех дневни трипове - бих препоръчал.

3-4 дни ще са ви достатъчни, но според мен ще са запълнени доста, има много неща за гледане и правене в Ханой, супер интересно е ,не съм сигурен, че ще имате време за релакс там.

Връзка към коментар

Значи, забрави за релакса според мен, освен ако не искаш да отрежеш повече от половината програма :)

 

27.02 - пишем го за аклиматизация и разходка из Ханой

28.02 - трип до Халонг, без преспиване, обратно в Ханой

01.03 - полет до Сием Реп (надявам се си е ориентирал в цените, не мога да се сетя дали имаше евтин начин за превоз, но общо взето нямаш избор). Ако полета е ранен и смогнете да видите някой от кръговете ще е супер. 

02.03 - втори ден на храмовете

03.03 - по някое време отлитане към Банкок. 

04.03

05.03 - Банкок, при сгъстения график, повече според мен не му трябва. Вечер отлитане към Пукет. 

06.03 - Пукет, трип по островите

07.03 - Пукет, трип по островите

08.03 -

09.03 - Пукет, пълна почивка. Че нали каза, че търсиш релакс :)

10.03 - полет към Чанг Май, вечерен, ако искате повече да се поизлежавате.

11.03 - обиколка на Чанг Май, храмове (сигурно ще ви е писнало), зоологически градини

12.03 - избран дневен трип - може до Чанг Рай. 

13.03 - ден да покрие фугите в програмата, защото не знам предишните дни дали ще летиш сутрин/вечер и т.н. Може този ден да е на което искаш от местата - Ханой, Сием Реп, Банкок, Пукет, Чанг Май.

14.03 - кой откъде е :)

 

Така като го разпише човек, откажи се от релакса, супер плътна програма е това, но пък постижима. Виетнам ще е претупан, Камбоджа ще е леко претупана, основите на Тайланд са горе-долу ОК.

 

Според мен от Лаос и Бирма се откажи на този етап, освен ако не си ловец на паспортни печати. ЮИ Азия е един от най-наситените региони за пътешествия, само въпрос на време е пак да се засилиш натам, така че няма смисъл да стъпиш в Лаос и Бирма, само колкото да кажеш че си бил там. 

 

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Честита Коледа,

 

Релаксът го забравям. Останалите от групата се навиха да го направим по-раздвижено, а пък ще почиваме като се върнем :)))

Съгласен съм, че леко претупваме северен Виетнам, ама половината група изобще не се интересуваше от тази държава, така че аз съм доволен. 

Лаос и Бирма отпадат на 100%

 

За Виетнам познати ми препоръчаха агенция, която да подпомогне за още по-плътното разглеждане из околията на Ханой 

activetravel.asia

Или на място да си ги организирам?

 

Връзка към коментар
преди 22 минути , Green_label каза:

За Виетнам познати ми препоръчаха агенция, която да подпомогне за още по-плътното разглеждане из околията на Ханой 

activetravel.asia

Или на място да си ги организирам?

 

Всичко на място организирайте. Така ще ви излезе по евтино, а и Виетнам е много лесен за организиране.

Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...

ЧНГ, магеланци

Ето малко ъпдейт по темата. Полетите и част от нощувките са платени 

26/02                тръгване София

27/02-03/03     Ханой

03/03-05/03    СиемРеп

05/03-08/03    Бангкок

08/03-12/03    Пукет

12/03-14/03    ЧиангМай

14/03              вечерта тръгване

 

Останаха да се запазят нощувките в Пукет и ЧиангМай. Като за Пукет се чудим дали да не наемем някаква вила за 4-ма. В airbnb има прилични за по 140-200лв на нощ. Има ли значение в коя част на Пукет ще са нощувките, защото като гледам за екскуризиите повечето идват и те взимат от място? В самия Пукет едва ли ще прекараме повече от ден, тъй като и без това имаме само 5 дни...

 

Връзка към коментар
преди 14 часа, Green_label каза:

Има ли значение в коя част на Пукет ще са нощувките, защото като гледам за екскуризиите повечето идват и те взимат от място? В самия Пукет едва ли ще прекараме повече от ден, тъй като и без това имаме само 5 дни...

Сам си си отговорил. При положение, че ще ходите много по външни екскурзии, то аз лично бих потърсил по-хубаво място без директен достъп до плаж, вместо на същата цена мизерийка близо до плажа. 

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Ако мястото, от което ще ви вземат за екскурзиите, е "по-екзотично" и трябват да правят отклонения специално за вас, както и ако букнете много на север, а повечето екскурзии тръгват от юг, очаквайте да доплащате повече.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...
На 1/15/2018 в 17:51, Green_label каза:

Като за Пукет се чудим дали да не наемем някаква вила за 4-ма. В airbnb има прилични за по 140-200лв на нощ. Има ли значение в коя част на Пукет ще са нощувките, защото като гледам за екскуризиите повечето идват и те взимат от място? В самия Пукет едва ли ще прекараме повече от ден, тъй като и без това имаме само 5 дни...

 

Бих ви препоръчал да отседнете в южната част на острова - Равай, защото е по-спокойно, туристите са по-малко и наистина почти всички морски екскурзии тръгват от пиера в Чалонг или Равай бийч. Мога да ви препоръчам много китно хотелче с басейн на много тихо и спокойно място (перфектно за спане, защото понякога близоста до баровете може да те остави ранобуден до 1-2 сутринта), само на 5 минутки пеша от Равай бийч. Казва се Tambon Rawai >> https://www.airbnb.com/rooms/12842941?guests=4&adults=4 . Имат 6-7 стаи и една отделна вила за 4-ма. Мястото е доста ключово и ако си вземете моторче под наем ще имате достъп до поне 5-6 от най-добрите плажове на острова, които са на между 5 и 15 минути от там. Ако решите да отседнете наоколо в този район, то мога да ви упътя и откъде да си наемете евтино моторче и ексурзии :)

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.