Прескочи до съдържание

Eastern Discovery...или 15 дни по източното крайбрежие през Май 2018

iliana_t

Препоръчани мнения

Публикувано:

Здравейте!

След като премина еуфорията от интервюто и успешно взетата 10-годишна виза, вече мога да си събера мислите и да започна планирането на едно мое дълго мечтано пътешествие. :)

Пускам „моята“ тема, тъй като не мисля, че без вашата помощ и подкрепа ще се справя напълно сама. Имам толкова много въпроси и съм сигурна, че ще намеря отговор на всеки един от тях. :)

С риск да стане твърде дълъг първият пост, иска ми се да разкажа малко по-подробно и систематизирано как се случиха нещата с интервюто и последствие какви планове тръгнах да кроя, за да може и на вас да ви стане ясно какво имам предвид и с какво можете да ми помогнете. :)

Първа стъпка на кандидатстване за Американска туристическа виза В2:

1. Попълник документ DS-160 онлайн и запазих последната страница с потвърждението за успешно приета форма. Много е важно да се разпечата, защото трябва да се занесе на интервюто! Официален сайт за попълване на DS-160: https://ceac.state.gov/genniv/
  2. Платих онлайн таксата за интервю чрез създаване на профил в официалният сайт: https://cgifederal.secure.force.com/?language=English&country=Bulgaria .Много важно е да имате онлайн банкиране и 3D парола или токен, за да можете да заплатите таксата. Ако нямате едно от тези неща, тя се заплаща на каса само в клон на банка Уникредит. Запазих потвърждението за плащане, защото се носи на интервюто!
  3.  Имах възможност веднага от същият сайт да си избера дата и час за интервю като в моят случай ми даде варианти за след една седмица. Ако плащате на каса в банка, ще можете на следващият ден да насрочите дата и час. Потвърждението се носи на интервюто!
  4. Събрах „доказателства“ в подкрепа на моето намерение да пътувам с цел туризъм. Тук може би е важно да спомена и дам кураж на други кандидати. В моят случай: неомъжена, без деца, без имоти или друго движимо и недвижимо имущество, имам работа с добър доход, имам събрани пари в банка, които биха покрили разходите ми за пътуването.

Интервю:

Опитайте се да отидете 15-20 мин преди насроченият час. Няма смисъл по-рано, защото няма да ви пуснат да влезете. Първо на входа ще ви искат задграничния паспорт от едно прозорче, след това минавате проверка за сигурност като не пускат с чанти, така че дамите нека вземат само най-най-необходимите неща със себе си. Телефоните се изключват, флашки, ключове от коли и други предмети с батерия се оставят при охраната. Прекосява се двора и се влиза директно в залата за провеждане на интервюта като първата спирка е точно срещу вратата – там искат само паспорт и потвърждението от DS-160. След като ги върнат се отива на следващо гише, където се предават подготвените документи. Аз оставих абсолютно всичко, което носех. След това се сяда в залата и се чака да ви повикат по име за пръстови отпечатъци на всички пръсти. Пак се сяда и се чака, за да ви повикат за самото интервю. На мен ми зададоха следните въпроси:

1.Сама ли ще пътувате или с някой друг? – Сама.

2. Имате ли роднини в САЩ? – Не.

3. Къде работите и на каква позиция? – Казвам къде и какво

4. През 2014г. била ли сте в Малайзия? – Да.

5. Къде сте била през 2016г.? – Изброявам къде.

Ок. Вашата виза е удобрена! Довиждане.“ :yahoo:

Документите, които бях подготвила:

- Задължителни: Паспорт, Потвърждение DS-160, Потвърждение за насрочено интервю и платена такса.

- Допълнителни: Мотивационно писмо, Служебна бележка от работодател, Банкова референция с подпис и печат от банката, Примерна програма и забележителности, които искам да посетя, Резервация от хотел (с право на безплатно анулиране) , Договор за клубна карта с платен едногодишен членски внос. Ако имате брак, деца, имоти, заеми, други договори – ако искате, за ваше спокойствие, може да направите по едно копие от всеки документ, който мислите, че ще е в подкрепа на здрави връзки с родината.

Нарочно обръщам внимание и подчертавам какво е задължително да се носи на интервюто, защото преди мен на опашката имаше един господин, който не носеше абсолютно нищо и много му се ядоса служителят, който събираше документите. Интересно ми беше да разбера дали ще му дадат виза или не, но аз минах преди него :popcorn:

И сега дойде същинската част на приготовления и планиране! :lol:

Зная, че тук е прието сами да организираме екскурзиите си, но няма да крия от вас, че си харесах една агенция, която предлага 10 дневен трип, който точно уцелва в 10-ката нещата, които искам да видя. Че даже и надхвърли очакванията ми като за бонус е включено в програмата и 3 дневно посещение на Канада. За първи път ще стъпя на Американска земя, мечта ми е от дете, искам всичко да бъде перфектно и колкото се може по-„stress free”. Затова първият път с цел ориентиране в остановката ще разчитам някой да ме води, а аз само да си щракам с апарата насам-натам. :) Въпреки този организиран трип, мисля да разгледам Ню Йорк в рамките на една седмица. Набелязала съм си много от съветите на Akair, които е дал в други теми и ще се постарая да се придържам към тях като основа. Ще се радвам, който може да помага с каквато информация разполага, за да допринесете за сбъдването на мечтата на едно магеланче ;)  

Като начало на милионите ми въпроси, най-спешно сега ми е да ми дадете насоки за City Pass. Заслужава ли си такова начинание? Реални ли са по-намалените цени, които предлагат, в сравнение с обикновен билет купен от официален сайт на дадената атракция? Има ли фирма, която сте ползвали и е за предпочитане? Питам, защото намерих един вариант, който в момента и до 27-ми Декември е в промоция и не искам да изпускам момента. https://www.newyorkpass.com/new-york-pass-prices.php

Да дам повече информация за мен: ще се придвижвам соло, с градски транспорт, мога и с бързо темпо, мога и с бавно, но искам да видя колкото се може повече неща. В галерии няма да влизам, но музеи и платформи за наблюдение със сигурност – Да.

Темата ще бъде развивана постепенно в продължение на времето и отразяване на настъпващите събития. Други въпроси в следващ пост :biggrin:

• Харесвам 9
  • Браво 2
Публикувано:
преди 10 часа, iliana_t каза:

Като начало на милионите ми въпроси, най-спешно сега ми е да ми дадете насоки за City Pass. Заслужава ли си такова начинание? Реални ли са по-намалените цени, които предлагат, в сравнение с обикновен билет купен от официален сайт на дадената атракция? Има ли фирма, която сте ползвали и е за предпочитане? Питам, защото намерих един вариант, който в момента и до 27-ми Декември е в промоция и не искам да изпускам момента. https://www.newyorkpass.com/new-york-pass-prices.php

Абстрахирай се от задрасканите червени цифри на паса и си направи трезва сметка. Например аз не виждам смисъл да се правят и Емпайър Стейт, и Топ ъф дъ Рок. Хвани нещата, които наистина искаш да видиш, виж колко им струват входовете и виж дали бият цената на паса. За мен е доста соленичка, но това е на пръв поглед. 

Друг трик е, че много от музеите имат само препоръчителни такси, нещо което те не рекламират особено :) Т.е., в зависимост от процента ти непукизъм може да отидеш до касата, да дадеш долар и да кажеш 5 билета...примерно. Нямат право да ти откажат и аз лично не виждам нищо нередно в това, особено ако в съответния музей да речем те интересуват 1-2 експоната, а не цялата експозиция. Аз така направих в Museum of Natural History, имах само час и малко за там и им дадох 5 долара, ако не се лъжа. Препоръчителният вход от $20+ беше твърде скъп за прекараното време. 

Споменавам го само, че може тази дребна подробност да не е отчетена в паса и те да рекламират безплатен вход вместо $25, докато на практика и без пас ти е безплатен. 

• Харесвам 3
Публикувано:

Аз бях през май'17 за седмица и взех newyorkpass за 7 дни. Солена му е цената, но ако минеш всички основни забележителности спестяваш много време(не се чака на опашки) и пари. Включени са много турове, които препоръчвам-

SoHo-­Little Italy-­Chinatown Walking Tour, Brooklyn Bridge Sightseeing Walking Tour, Madison Square Garden, All Access Tour,Central Park TV & Movie Sites Walking Tour. На туровете чуваш неща, които няма как да ги прочетеш в някой пътеводител. Имаш и Hop-on/hop off, също си заслужава малко за ориентация.

Единственото от което не бях много впечатлена беше THE RIDE.

Аз обичам да правя снимки и  посетих и двете - Емпайър Стейт и Топ ъф дъ Рок, естествено през деня и през нощта .:blush:

Така, че започвай с въпросите.:)

• Харесвам 2
Публикувано:

Менажирай очакванията, за да не стане едно голямо разочарование

Организираните екскурзии имат толкова мн скрити такси, че може свят да ти се извие...

+1 за top of the rock

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 11 часа, БраниB каза:

Аз бях през май'17 за седмица и взех newyorkpass за 7 дни.

Брани, за същият пас ли говорим като този от линка в първия пост? Имам предвид от тази фирма ли купи?

Публикувано: (редактирано)
преди 1 час, iliana_t каза:

Брани, за същият пас ли говорим като този от линка в първия пост? Имам предвид от тази фирма ли купи?

Да, за същия от линка. Ако искаш мога да ти изброя какво сме видяли. 2010 бях там на Нова Година и пак го ползвах. Беше пълно навсякъде, а ние успявахме на ден да минем 3/4 неща, ако чакаш на нормални опашки, 2 неща на ден. Тогава минахме и много музеи. Много от забележителностите са отворени вечер до късно. Сега предимно правих тур-ове, защото и времето ставаше. На мен туровете много ми допаднаха, защото са в много забавна форма. И наистина повдигат настроението. Естествено всичко е повърхностно, но като турист защо не?!

Първия път чаках Пасс-а по пощата и много се забави, сега го поръчах и го взех на място и беше доста по-лесно. 2010 ходихме до "Статуята на Свободата" и влизахме вътре и бяхме многооо разочаровани, първо минаваш през няколко проверки, вътре няма нищо особено(според мен) и е много тясно, загубихме половин ден.^_^ Отвън е по-впечатляваща статуята.

Скрити такси при организираните екскурзии не съм имала, на някои места ти предлагат Upgrade, но ако не искаш, не го правиш. Единственото е, че на края винаги си просят бакшиш, но това е типично за САЩ.

Редактирано от БраниB
  • Харесвам 2
Публикувано:

Щом ще ходиш през месец май, виж кога е   Memorial Day - изключително подходящо време за разходка в Ню Йорк Сити - градът се изпразва, но всичко си работи - остават само туристите, което е за предпочитане пред лудницата, когато всички са там.

Част от преживяването в Ню Йорк е да се доближиш до преживяванията на местните - да ходиш пеша из Манхатън, да ползваш метрото, да се разхождаш в парковете, да ядеш там, където ядат и те. Личен избор е дали ще гледаш града, изолиран на втория етаж на автобуса, заобиколен от туристи, или ще си от хората, които хвърлят лоши погледи на същия този автобус, защото им създава лудница в града, образно казано.  ;)

Ако споделиш какво точно си набелязала по крайбрежието, можем дружно да ти дадем насоки кое по-скоро си струва, кое по-скоро не си струва, ...

Що се отнася до екскурзиите - бакшишите са само един от примерите. Не е нищо чак толкова страшно, ако не им дадете бакшиши, стига да сте ок следващия 1/2 час останалите да ви гледат със съжаление и/или възмущение. В някои щати заетите в туризма нямат и минимална заплата, защото получават бакшиши. Личното ми мнение е, че 20-30 или 50 долара е приемлива цена, ако този човек ти е говорил по 4-5 часа на ден, занимавал се е с билетите и другите детайли в продължение на 3-4 или 5 дни. Но имам спомен от една отдавна отминала екскурзия, че входовете по някакви места на бяха включени - например разходката с лодка на Ниагара, гледката от платформата горе, разни входове по музеите, които имат вход, ...

• Харесвам 4
Публикувано:

Направих едни задълбочени изчисления и за атракциите, които планирам да посетя, паса върши чудесна работа. Ще се спести добра сума.

преди 1 час, БраниB каза:

Първия път чаках Пасс-а по пощата и много се забави, сега го поръчах и го взех на място и беше доста по-лесно.

Брани, аз също така ще направя, но за някои атракции трябва предварителна резервация. Вие правихте ли такива или направо отивате на място и влизате?

Доколкото виждам не на всички места има fast track entry.

преди 18 минути , akair каза:

Щом ще ходиш през месец май, виж кога е Memorial Day.

Част от преживяването в Ню Йорк е да се доближиш до преживяванията на местните - да ходиш пеша из Манхатън, да ползваш метрото, да се разхождаш в парковете, да ядеш там, където ядат и те.;)

За съжаление ще изпусна празника, тъй като планирам да съм в NY от 06-12 Май. Със сигурност ще имам времето да се доближа до местните и да хапна от прочутите специалитети: "уличен" хот дог, пица New York style, която задължително се яде с ръце като се огъва в средата :lol: и NY чийзкейк. Което ми напомня, че в друга тема беше споменал, че е must. Къде би препоръчал на един чревоугодник да си подслади живота? ;) Нещо не намирам на Гугул мапс да има Cheesecake Factory в NY...  

преди 42 минути , iliana_t каза:

Направих едни задълбочени изчисления и за атракциите, които планирам да посетя, паса върши чудесна работа. Ще се спести добра сума.

Брани, аз също така ще направя, но за някои атракции трябва предварителна резервация. Вие правихте ли такива или направо отивате на място и влизате?

Доколкото виждам не на всички места има fast track entry.

За тур-овете трябва резервация . В книжката е описано за кое какво трябва да се направи, но става с email.   За Madam Tussauds, Empire State etc....отиваш на място и минаваш.  Единственото, което не е включено в този пас, беше вход за One world observatory.

За метрото си взехме едноседмична карта, беше най - удобно.

Другото, което бих препоръчала е обиколка с хеликоптер (при хубаво време), това е единствения начин да видиш града, както го познаваш от филмите, много е туристическо, скъпичко е, но гледките са пред очите ми до ден днешен.

Редактирано от БраниB
Публикувано:

Книжката кога я дават? Нали ще си взема паса като пристигна, ще има ли време да правя резервации толкова късно?

Само с метрото ли се придвижвахте, когато бяхте на туристическите обиколки? Аз също трябва да взема карта за 1 седмица и тепърва ще проучвам въпроса.

За момента съм резервирала хотел в Queens, в близост до Queensboro Bridge и до там с метро ще ми е най-удобно.

Публикувано:
преди 1 минута , iliana_t каза:

Книжката кога я дават? Нали ще си взема паса като пристигна, ще има ли време да правя резервации толкова късно?

Само с метрото ли се придвижвахте, когато бяхте на туристическите обиколки? Аз също трябва да взема карта за 1 седмица и тепърва ще проучвам въпроса.

За момента съм резервирала хотел в Queens, в близост до Queensboro Bridge и до там с метро ще ми е най-удобно.

Книжката я дават заедно с паса. Метрото е най-удобно, няма съмнение. 

Ние нямахме проблеми с резервациите през май. Ние пристигнахме в понеделник, взехме пас-а веднага и направихме програма горе-долу. А самите резервации ги направихме в следващите дни. Никъде не ни отказаха. Само за Food on Foot Tours нямаше места, но тези турове са със седмици предварително разпродадени (предполагам).

New York 059 (2).JPG

• Харесвам 1
Публикувано:

Разходката с хеликоптера пак ли от паса направихте? Колко ви излезе и трябваше ли предварително да се заяви? Гледам, че правят 15% отстъпка, ако мине през пас-а.

Публикувано:
1 hour ago, iliana_t said:

За съжаление ще изпусна празника, тъй като планирам да съм в NY от 06-12 Май. Със сигурност ще имам времето да се доближа до местните и да хапна от прочутите специалитети: "уличен" хот дог, пица New York style, която задължително се яде с ръце като се огъва в средата :lol: и NY чийзкейк. Което ми напомня, че в друга тема беше споменал, че е must. Къде би препоръчал на един чревоугодник да си подслади живота? ;) Нещо не намирам на Гугул мапс да има Cheesecake Factory в NY...  

То хубаво ги планираш тези тежки храни, но да знаеш, че май месец вече е жега в Ню Йорк. Липсата на зеленина и бетона по улици и тротоари допълнително повишават температурата. Аз повече бих се притеснявал за вода... Във всеки старбъкс ще ти налеят чешмяна вода и няма да ти струва нищо. Но водата в  NYC има характерен вкус, който не е задължително да е приятен... Иначе вода продават изгодно във всеки RiteAID или CVS - това е нещо средно между аптека и convenience store.

За чийзкейк - едно от любимите ми места се казва Мърчантс - долу при реката (Хъдзън) - точно до марината на финансовия. Другото място е пак при марината, но не знам как се казва. Едни приятели, които са местни там, казаха, че Мърчантс било почнало да позалязва и не било това, което беше преди време...

Чийзкейк фактори е верига закусвални - нещо като някой да пита за място за българска храна и да го пратите в кантината за българска кухня в бинзес парка... :)

И за да няма разочарования - чийзкейковете в The Cheesecake Factory са адски сладки - доста над европейския вкус....

• Харесвам 2
Публикувано:

The Cheesecake Factory е наистина много вкусно. В Ню Йорк не сме били вес още, но мястото в което задължително ще похапнем е “Катц Деликатесен”. Съществува от 1888г. 

Препоръчано ми е от доста хора, а срещала съм го и в книги за Ню Йорк. 

• Харесвам 1
преди 4 часа, iliana_t каза:

Разходката с хеликоптера пак ли от паса направихте? Колко ви излезе и трябваше ли предварително да се заяви? Гледам, че правят 15% отстъпка, ако мине през пас-а.

Ами не си спомням много, но беше около $200 на човек. Има тур за 15  и 20 мин, ние взехме 2рия. Не резервирахме предварително, заради времето. Беше слънчев ден, просто отидохме и почакахме.

Като бях през май, само последния ден валя много , през останалия престой времето беше супер.

Редактирано от БраниB
  • Харесвам 1
Публикувано:
преди 3 часа, EliNik каза:

мястото в което задължително ще похапнем е “Катц Деликатесен”. Съществува от 1888г.

Гледах им сайта и на тях. Дано да стигне времето за местата, които съм си набелязала, че аз май повече места за ядене гледам, отколкото забележителности :lol:

Но то си е част от общото преживяване де ;)

Платих вече 5-дневният NYPass. Сега започвам да чета за градския транспорт. Картите освен метро, включват ли и рейсове?

Публикувано:
преди 8 минути , iliana_t каза:

;)

Платих вече 5-дневният NYPass. Сега започвам да чета за градския транспорт. Картите освен метро, включват ли и рейсове?

Да. Целият транспорт е включен.

• Харесвам 1
Публикувано:

Може периодично да хвърляш по едно око на Grupon. Има доста изгодни оферти понякога , а и могат да ти хрумнат и нови идеи :)

https://www.groupon.com/browse/new-york?locale=en_US&address=New York, NY&lat=40.712776&lng=-74.005974&topCategory=all-deals

• Харесвам 1
Публикувано:

Ако яденето е толкова специален момент, в сградата на Top of the Rock (Rockefeller Center), но не на главния вход, а отстрани има един магазин, в който правят истински ягоди, ръчно потопени в разтопен шоколад. Не знам какво им е специалното на тези ягоди, но всички жени умират за тях...

Също в градинката пред FlatIron Building има заведение за бургери - американски мазни бургери. Но са вкусни - хората чакат по 40 минути за тях.

Ако споделиш другите градове, може да се опитаме дружно да ти помогнем с още идеи...

• Харесвам 1
Публикувано:

@iliana_t Браво за визата:) Ще надничам и аз в твойта тема, защото започвам и аз след празниците да доизкусурявам програмата, ние пътуваме средата на август. Ще се радвам и като се върнеш да споделиш прясна информация:) Успех с планирането и ГОЛЯМО БЛАГОДАРЯ на всички, които помагат:)

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 14 часа, akair каза:

...ягоди...

Ако споделиш другите градове, може да се опитаме дружно да ти помогнем с още идеи...

Смея се на глас! :lol: Какви ти ягоди, дай да говорим за някаква по-смислена храна. Искам сочни стекове, мазни бургери и всякакъв вид нездравословна храна. Дето се казва, веднъж съм попаднала в Ню Йорк, после ще му мислим как да отслабваме с ягоди и мюсли. :lol:

Иначе другите спирки от този трип ще са:

Бостън

Квебек сити

Монреал

Отава

Торонто

Ниагара

Гетисбърг

Вашингтон

Филаделфия

Обратно Ню Йорк, от където ще си взема полета за прибиране.

• Във Филаделфия толкова ли няма какво да се прави ?! Само камбаната и Independence Hall ли са интересни? 
  • За Вашингтон, @akair , споменаваш в друга тема, че снимките на Белия дом се правят от "крива" точка. Имаш предвид, че не е централно ли? От къде мога да проверя за други точки?  
  •  
преди 5 часа, Olia каза:

@iliana_t Браво за визата:) Ще надничам и аз в твойта тема, защото започвам и аз след празниците да доизкусурявам програмата, ние пътуваме средата на август. Ще се радвам и като се върнеш да споделиш прясна информация:) Успех с планирането и ГОЛЯМО БЛАГОДАРЯ на всички, които помагат:)

@Olia , задължително ще споделя като се прибера. Аз от твоята тема черпих вдъхновение, така че ще се радвам и аз да помогна с каквото мога преди заминаването ви.

• Харесвам 2
Публикувано:

Сочните стекове в Ню Йорк са много хубави и доволно скъпи. Според мен си струват, но това вече е много субективно мнение.

Пак в Ню Йорк Сити е измислен кронъта (cronut) - това е нещо средно между кроасан и донът. Инвенторът се казва Доминик Ансел и хората чакат на опашка за кронъти.

Бостън - Бар Наздраве (има оригинален в мазето и нов над него), ресторантите по пристанището са хубави

до Ниагара е Бъфало с известните уайлд уинг, което са люти пилешки крила, най-общо казано

Гетисбърг - там само музея на войната и наоколо няма нищо

ДЦ - има хубава храна. Зайтиня е ресторант с фюжън китчън - гръцка и мидъл ийст. Пак там - Амстердам Фалафел (или нещо подобно се казваше) - верига ресторанти (почти) и най-старият си е в Амстердам. Пак в ДЦ опитай някой бар за стриди - изобщо в Дюпонт Съркъл има много приятни местенца.

Балтимор - повечето места по пристанището са много яки, а на улица Ланкастър има неверояно кафене, където собственикът има ръчна машина за еспресо - ръчно поддържа определено налягане на машината. Още по-интересно е, че собственикът яде българска лютеница :)

Филаделфия - фили стек (който според мен не е хубав, но това е само субективно мнение). Освен камбаната и залата, в която са писали конституцията, друго не знам какво можеш да правиш - можеш да се разходиш евентуално в кампуса на университета, който е от бръшлянената лига, ако това минава за атракция... Има и някакви местни пивоварни, които не знам дали са ти интересни...

За Белия дом - виж го на гугъл мапс - той е заобиколен от дървета. Реално дървета няма само пред моравата в задния двор (там кацат хеликоптерите). Последно оградата беше през центъра на парк The Elipse - виж го на картата. В центъра на парка се събират хора за снимки.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:

Относно бъргерите има едно друго легендарно място в Ню Йорк. Влиза се във фоайето на Le Meridien близо до Central Park. Не се шашкай, че хотела е доста луксозен, а вътре зад една завеска е мястото за бургерите, което изглежда, ами...доста мизерничко :) Но това е част от изживяването, също се чака на прилична опашка. За вкуса не бих се наел да кажа дали си заслужава, но изживяването със сигурност :) На една опашка може да видиш туристи, нюйоркчани, мениджъри на корпорации, шаренията е гарантирана.

https://www.burgerjointny.com/56thstreet

https://untappedcities.com/2009/07/23/secret-burger/

Иначе от масовите фаст фуд места, много ми харесаха бъргърите и особено картофките във Five Guys. 

• Харесвам 3
Публикувано:

@Георги спомена Five Guys - там има фъстъци - да се занимаваш с нещо, докато ти стане готова поръчката. Фъстъците са си с черупките и можеш да ядеш колкото искаш. Там, а и не само там, газираните напитки са с колкото искаш безплатни refills. Ако искаш просто вода, а не някаква газирана напитка, поискай чаша за вода - те са различни, често по-малки и в общия случай не струват нищо. Повечето машини или имат специален бутон "вода", или до бутона на някоя от газираните напитки има малко сиво лостче за вода - зависи от кой модел е машината. Знам, че някои хора не обичат газирани напитки. :)

• Харесвам 1
Публикувано:

За Вашингтон сигурно няма смисъл да отбелязвам, но изхождам от това, че беше на обиколката из Луфтханза Техник, така че авиацията ти е в интересите. Задължително, ама задължително да посетиш National Air and Space Museum. Ако има как да посетиш клона до летището Dulles, още по-добре, но най-малкото виж този в центъра. 

Совалката Discovery, Blackbird, Concorde, Enola Gay, самолетът на братята Райт...абе ако тръгна да изброявам ще изпусна някой фундаментален експонат от аерокосмическата история на човечеството. 

Резервен вариант, ако нямаш опция да посетиш тези музеи (чудовищен пропуск, пак казвам!) е музея на самолетоносача Intrepid в Ню Йорк. Там също има Конкорд, подводница и един от прототипите на совалката. Но бледнее. 

• Харесвам 2

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.