Прескочи до съдържание

Уикенд до Пулия - малко бебешки въпроси


Георги

Препоръчани мнения

След неуспешния опит за полет с бебе миналия март, събрахме смелост за втори опит, този път до Бари вместо до Бергамо. Дните са в средата на февруари, много близо до дните на култовото пътуване с буса преди две години на група магеланци. Един вид, мини трибют ще ви направим :)

 

Имам обаче малко въпроси от практическо естество, свързани най-вече със спецификите на пътуване с бебе. Програмата ни е общо взето лежерна и хич не задължителна, не гледаме да видим всичко, няма и как за 3 дни, друга риба пържим в тигана. Най-вероятно ще имаме кола под наем, освен ако не излезе скъпо с всичките му нужни столчета, а може да се справим и с обществен транспорт. Грубо искаме да видим Матера и някои от другите малки градчета в Пулия - Локоротондо, Мартина Франка, Полиняно и т.н., но както казах - нищо задължително. Датите са от следобед на 09.02 до следобед на 12.02.

 

И така, въпросите:

 

1. Къде да се базираме?

 

Ще ми се и трите нощувки по възможност да ги изкараме на едно място, за да се избегне всекидневното стягане на куфари, но не знам дали е добра идея логистично. Първоначално мислех да ползваме Матера за база, но региона около Мартина Франка сякаш ще в по-удобен, а до Матера да направим само еднодневен трип сутрин-вечер? Сутрин-вечер е много оптимистично всъщност, по-скоро е обяд вечер, докато се замъкнем. 

 

Вариантите така както ги гледам са:

 

- Първа нощувка в Матера, втора и трета около Мартина Франка. Предимство - повече време за Матера, недостатък - местене на багажи между първи и втори ден. 

- Три нощувки в района на Мартина Франка. Предимство - не местим багажи, недостатък - по-кратко време за Матера.

 

Кой вариант бихте препоръчали и дали има някой друг, който изпускам? Подвъпрос относно базирането - кой от градовете бихте препоръчали за вечерни разходки? Февруари все още ще се стъмва рано, така че голяма част от времето ни ще е по тъмно?

 

2. Удобни ли са улиците за количка?

 

Малки градчета, с тесни, каменисти, извиващи се чаровни улички звучи чудесно, но може да са истински кошмар, ако трябва да се движим с количка. Спомням си уличките в стария град на Гранада, както и улицата между двете нива на стария град на Бергамо - стърчащи камъняци, стълби, никакъв шанс да се мине с количка. Има ли градчета в района, които може да са предизвикателство от този тип, за да планираме или да оставим количката в колата, или да ги избягваме?

 

3. Идеи за храната

 

Аз ще попия идеите от другите теми, но ако имате и други конкретни предложения за места за хранене давайте смело. Може дори да са "на крак", не съм сигурен че детето ще ни позволи винаги да обядваме/вечеряме спокойно в ресторант. Особено ако можете да дадете идеи за просторни ресторанти/тратории, където маневрирането с количка около масите да не е трудно и за нас, и за персонала. 

 

 

 

 

Връзка към коментар

Ще следя темата с интерес, защото планирах бебешко Бари и района преди 2 месеца, когато изведнъж се сетих, че двумесечната ми дъщеря още няма паспорт и решихме да не насилваме нещата. Сега планирам Канарски о-ви с бебе за април, да видим дали ще се случи, но да се върна на темата:

По точка 2 - в историческите части на градовете не е много подходящо за количка, особено в Матера ми се вижда абсурд, до голяма степен същото важи за Полиняно и за Бари, но не в чак такава степен. Ако се мотате само из "новата част" няма смисъл да ходите.  Какво имам предвид - пътищата не са, като в Албисин или в Бергамо, но също са павирани или калдъръмени (тук някой може да ме поправи термините, не съм много сигурен в правилната им употреба). Тротоарите са много тесни, където изобщо ги има и има много стълби. Павирана улица там и павирана улица тук не са едно и също, но все пак минимум "високо проходима количка" и повечко "на крак". 

По точка 1 - ако не ме лъже паметта - разстоянията не бяха много големи, но се кара по "селски път" и не става много бързо, а общественият транспорт май не беше перфектно уреден, поне за ходене до Матера или повече щъкане, което не е обременено от постоянно гледане на часовник за бус или влак. Сигурен съм, че от Бари до Полиняно, Мартина Франка или Бриндизи ще има често превоз, но за Матера - Мартина Франка не съм убеден как стоят нещата, поне преди 2 години не бяха идеални. 

Ужас - прочетох си мнението, нищо положително не съм написал :wacko:

Връзка към коментар

Септември направихме подобен тур около Бари с дете(тогава на две и половина). И трите нощувки бяха на едно място в един Ризорт до Castellaneta Marina, на час от Бари който беше на смешна цена, защото беше малко off season, а даже единия ден си ставаше за плаж. Мястото беше супер, но за февруари определено не става иначе го препоръчвам за по-топлите месеци Всеки ден ходихме на различни места (мястото е на по около час от Бари,Алберобео и Матера)и за мен варианта с локализиране в една база за трите нощи е най-добрия. Представи си още едно или две разнасяния на багажа до други места.... Харесай си някое градче, може и във вътрешността и го ползвай за база. За количките и тесните улички, като цяло примерно в Матера имаше една две по-главни улици по които става за колички, но не на всякъде,защото релефа не го позволява - има много стълби т.е. не е най-удобното място с количка, но не и невъзможно. Справихме се. За храната, на доста места има пекарни от които има доста вкусотии за хапване на крак.

Връзка към коментар

Аз лично предлагам да се базирате на едно място. С бебе човек мъкне половината къща, без значение дали му трябва, та няма защо да си усложняваш живота.

За бебето нещо раница, вместо количка може би е по-добра идея.

За три дена наема на столчето за кола няма да е прекалено много, друг вариант е да си носите (в самолета е безплатно), но така става прекалено много багаж.

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Когато ние ходихме в региона през март преди 2-3 години бяхме избрали за база Локоротондо и от там пътувахме до Монополи, Матера, Алберобело, Остуни, Мартина Франка и т.н. За нас градчето беше много удобно за база, но е на хълм с малки, тесни, криволичещи улички (старата част), както ти сам се изрази - много чаровно, но според мен не особено подходящо за количка. Градчето е малко, но има и  "нова част", извън историческия център, която си е напълно ок за количка, но далеч не е толкова чаровна :(  Според мен е добра идея да се позиционирате на едно място и да пътувате всеки ден. Ние бяхме с кола под наем и по спомен пътищата са предимно от селски тип, но изключително спокойни, така че пътуването се оказа много приятно и лежерно. Не мисля, че с градски транспорт ще ви е по-удобно, още повече, че колата под наем беше на повече от прилична цена и едва ли едно столче за кола ще я оскъпи кой знае колко. Иначе, ако трябва да избираш дали да имаш или не нощувка в Матера, аз съм с две ръце за нощувка там - просто атмосферата на това градче трябва да се усети през нощта, само ме притеснява да не е леко призрачно през този период от годината.

Редактирано от Roberto Baggio
Връзка към коментар

За конкретната дестинация не мога да дам идея, но като родител на две 5 годишни деца моят опит е, че с кола или с круиз е приятно да се пътува с малки деца. Другият вариант е да се завреш в един хотел и да не мърдаш. Има и държави които са много добре достъпни с инвалидни и бебешки колички, но Италия не е сред тях.

Връзка към коментар

Аз също бих те посъветвала да изберете едно място за всички нощувки, а ако ще ползвате обществен транспорт, мястото трябва да е логистично удобно. За мен такова място е Бари, района около гарата. Близко до автобуса от летището и до жп гарите за Матера и др. части.

Матера е чудна, но с количката ще е трудно. Ние спахме там една нощувка в края на февруари и вечер в старата част няма много отворени заведения. Така че по скоро отидете там за дневен трип.

Връзка към коментар

С количка из района няма да е удобно, по-скоро за бебето е по-добре някакво кенгуру/раница. Иначе и аз съм на мнение за повече време време в Матера, заслужава си да се види и по тъмно. Ако по някаква причина се откажете от кола, имайте предвид, че имаше директни автобуси между Матера и летището в Бари, т.е. възможна опция е да се направят и трите нощувки в Матера. 

Редактирано от logist13
Връзка към коментар
преди 9 минути , logist13 каза:

Ако по някаква причина се откажете от кола, имайте предвид, че имаше директни автобуси между Матера и летището в Бари, т.е. възможна опция е да се направят и трите нощувки в Матера. 

Е да - от Бари има, ама ако искат да отидат до Алберобело, Мартина Франка или Полиняно, дали няма да трябва да пътуват обратно до Бари и от там да хващат? Това е логистичният проблем, ако са без кола

Връзка към коментар

Матера е красива нощем и рано сутрин,но старата част за количка ще е много  трудно.Паркирането в старата чест е трудно,а и носенето на багаж  и дете е проблем според мен там.Тази пролет бяхме там и спахме в апартамент в старата част,но паркирахме на около 30 мин от мястото и собственика ни вози с неговата кола.При тези обстоятелства като че ли е по добре дневен трип да изберете.Бари ни изненада много приятно нас.

Връзка към коментар

ОК, хубаво е когато има почти пълно единодушие :)

 

Със сигурност ще сме с кола, количката си остава в България - ще караме с ергономична раница. Имахме лека дилема дали да си носим нашето столче или да вземем под наем, в крайна сметка май ще се спрем на втория вариант.

 

Колебанията са, че тези столчета не се знае в какво хигиенично състояние са, колко деца са повръщали върху тях, дали са поддържани добре, а може и да са участвали в инцидент, което общо взето ги прави непригодни, а се съмнявам фирмите за коли под наем да са толкова стриктни и да ги изхвърлят. В допълнение, изглежда че съдействието което предлагат от фирмите е минимално - просто ти дават столчето (което дори не е гарантирано!) и се оправяш сам, не искат да помагат с поставянето за да не е тяхна отгоровност после. Ако имаш късмет да има ръководство е супер, тези столчета често се поставят доста пинизчийски и си трябва време. Черешката на тортата е цената - 25€ на ден! Мисля, че доста по-лесно щях да преглътна наем от 35€ на ден за кола и 5€ за столче, отколкото 15€ за кола и 25€ за столче. 

 

От друга страна пък, чекирането на нашето столче също носи рискове от прекалено нахъсани служители по летищата и може да бъде ударено и с нарушена цялост без дори да разберем. Та пред риска да ни счупят нашето столче и да попаднем на счупено при наема...май предпочитаме втория вариант. Ще вземем кола от Europcar, цената им не е много по-различна от на лоу костовете и просто ще стискаме палци някой там да се отнася отговорно със столчетата. 

 

Иначе се спираме и на варианта с една база за всички нощувки, само да видим къде ще е. Все пак ми се ще да е в по-урбанизирана зона, ако самото място няма закуска (airbnb апартамент, предпочитам го особено за пътуване с бебе), то да има на лесен достъп до закусвалня наблизо и т.н. Борбата продължава. 

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

И моите 5ст. по темата. :) 

 

Една база е супер. Аз бих избрала Бари - достатъчно магазини, ресторанти, пекарни и т.н. И лечебни заведения - това за мен е важно при пътуване с дете.

С малко дете не бих пътувала без количка.

Единствено в Матера - стария град няма да можете да обикаляте с количката, но е вариант да се редувате - единия да вози детето, а другият, ако иска да се впусне да разгледа тесните улички по стария град и после да се размените.

Централните улици на Матера стават за количка.

 

В останалите градчета не мисля че ще има проблем за количката. Още повече, че вашата не е с малки гуми, които да се затрудняват с всяко препятствие.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

В този район не сме били, но в Рим и Сицилия носехме и раница, и количка. Въпреки тесните калдъръмени улички и неособено големите гуми на нашата т.нар. лятна количка (една част, лесносгъваема), се разхождахме почти без проблеми навсякъде. Проблем са главно стълбите, но идеята на Мари с редуването е добра. Ако количката е лесна за сгъване, може и да се сгъне и носи, за да се мине по стълби, а сме виждали и родители с количка-чадър, които просто я носеха отворена по стълбите нагоре.  Ние в Модика оставихме нашата количка под едни огромни стълби, за да се качим до тамошната катедрала и я разгледаме. Естествено, има риск да я откраднат, но никой не я беше докоснал.

 

Винаги взимаме столче от компанията под наем. Повечето са били неизпрани. Но то и самолетите не са особено чисти, така че приемаме, че по време на пътуването детето ще гради имунитет. Избърсвам с мокри кърпи и постилам пелена, но хигиената не може да се сравни със собствено столче и кола. Винаги ние ги поставяме, с колан, а не изофикс, става лесно. 

  • Харесвам 1
  • Браво 1
Връзка към коментар

Линк към нашата къща. Ние по план трябваше да сме ходили вече там, но по стачките се получи канселиране и сега чакаме за 5ти януари втори опит. Иначе мястото е стратегическо в центъра на всичко горе долу. 

 

https://www.airbnb.com/rooms/20467626?eal_exp=1515942179&eal_sig=d01489565f8b66eac400fccb6deabf65c26eaa56952671438ffbe3290ee933ce&eal_uid=27299090&eluid=1&euid=2f900099-b668-bc45-9e7c-f3595937a293&%243p=e_eml&%24deeplink_path=airbnb%3A%2F%2Fd%2Flisting%3Fid%3D20467626&%24original_url=https%3A%2F%2Fwww.airbnb.com%2Frooms%2F20467626%3Feal_exp%3D1515942179%26eal_sig%3Dd01489565f8b66eac400fccb6deabf65c26eaa56952671438ffbe3290ee933ce%26eal_uid%3D27299090%26eluid%3D1%26euid%3D2f900099-b668-bc45-9e7c-f3595937a293&campaign=rookery&_branch_match_id=475980889571361008

 

Засега отзивите за Луиджи (собственика) са страхотни. Успя да ни премести резервацията, въпреки че стана ясно, че няма да летим съвсем в последния момент. Говори само италиански, но превежда през гугъл, точно както и аз правя с неговия италиански.

 

Ето и как съм организирал дните, може да ти е от помощ, ние сме с 2 малки деца, т.е. не сме се хвърляли да видим всичко. Има си и километрите между всяко място. Има и доста ресторанти, които съм търсил из трип адвайзър, като основно са в евтиния/среден сегмент.

 

14:55 - 15:20

15:55 - 18:10

 

1 day , move to house Castelana Grotte

 

Restaurants

  1. Non Solo Carni - Gastronomia - italian

  2. Trattoria Dell'arco - italian

  3. Terredipuglia - italian, pizza, mediterranean

  4. Cesarino 36 - italian, mediterranean, seafood

 

2 day

Arberobello - 15km - coffee, Gelateria Gentile - icecream

Locorotondo - for out of city photo - 9km (on the way anyway)

Ostuni - Cicinedda Fruit Bistrot - 27km, Osteria Piazzetta Cattedrale italian, seafood, La Pastasciutta - italian, fastfood

Polignano A mare - Mint Cucina Fresca -49km, La Focacceria di Delle Noci Marco - italian

  • Ristorante Hotel Grotta Palazzese - you have no doubt seen this all over Pinterest and likely had no idea it was in Puglia.  Well, it is, and it lives up to the hype (exceeds it, even).  It is truly magical beyond words and views aside, the food is to die for.  I cannot recommend it enough.  They have two seatings per day, one at 7:30 and one at 10:30.  Book the 7:30 so you can catch the sunset.  Make reservations and do it as early as possible - they do sell out.  You can book them here

  • Mint Cucina Fresca - a healthy, meatless restaurant rated #2 on TripAdvisor in Polignano and for good reason! It was delicious and the decor is absolutely adorable.  You may want to make reservations as it does fill up and keep in mind they are closed on Mondays

  • Il Pescato - we did not actually make it here since it was closed the day we tried to go (Monday) but the owner of our Airbnb recommended it and said it’s wonderful

  • Luna Cafe - for a quick breakfast. We walked here every morning for a croissant, coffee, and fresh orange juice

  • ManVi Ortofrutta - for fresh fruit and juices!  It’s a small market, great for grabbing healthy snacks pre-road trip

 

22km

 

3 day

Matera - 61 - cheap: AltraPizza  - italian, pizza, mediterranean, L'Antica Credenza - italian, vegetarian, lunch, prosciutto, sandwiches, Kapunto - fresh pasta, ravioli; Cremes Bureau - deserts

Altamura - 20 - Pein Assutt - italian, soups, Teatro del Gusto  5 stars rating, italian, Al Vecchio Ponte - best pizza in town, Gelateria Aurora - ice cream.

Castel de Monte - 60

100

 

4 day

Trani or Castel de Monte - 100km

Bari Airport - 50km

1st October - 31st March   9.00 - 18,30 (the ticket office closes at 18:00) - 3 euro admission, 1.5 for kids

the local speciality pezzetti te cavallu (a slow-cooked dish of tender horse meat in a tomato sauce) isn’t quite your thing, Lecce osteria Alle Due Corti (Corte dei Giugni 1) also serves incredible stuffed aubergines, pasta and spring lamb. Wash it down with a drop of primitivo di manduria, Puglia’s answer to zinfandel.

Where to eat in Puglia with Kids:

Porto Rosso (Monopoli): A great pizzeria with a wonderful view in Monopoli. We enjoyed some beautiful salads and pastas as well, along with its impressive Puglian wine list. You can enjoy dessert on the terrace overlooking the sea and even pop down to the little beach between courses (warning: it can get very crowded in the summer).

Taverna dei Amici (Castellana): Given its location just outside the grotto di Castellana, this restaurant should be much more touristy than it is. Sit in one of three areas depending on your mood and enjoy a light sandwich or snack before or after your trip to the caves.

Lido Bizarro (Torre Canne): There are a bunch of lidos on the Torre Canne strip and we picked Lido Bizarro because it seemed to be kid-friendly but also have good food. It was a good choice. We rented chairs in front of the restaurant so were able to go back and forth easily to the beach. There is also a little playground at the back, a kiosk serving coffee and ice creams and an outdoor shower.

Ristorante Fidelio (Alberobello): A charming little restaurant with a beautiful outdoor garden will serve up decent Italian fare and homely, warm service. That’s always a plus for us. Better to go for dinner in the summer months.


 

 

Надявам се като се върнем на 8ми да мога да споделя повече.

  • Харесвам 5
Връзка към коментар
On 2017. 12. 30. at 11:15 PM, Георги said:

От друга страна пък, чекирането на нашето столче също носи рискове от прекалено нахъсани служители по летищата и може да бъде ударено и с нарушена цялост без дори да разберем. Та пред риска да ни счупят нашето столче и да попаднем на счупено при наема...май предпочитаме втория вариант. Ще вземем кола от Europcar, цената им не е много по-различна от на лоу костовете и просто ще стискаме палци някой там да се отнася отговорно със столчетата.

Не съм превозвал бебешко столче със самолет, но до колкото знам чекирането не е безплатно, а само превоза в пътническия салон, като детето сяда вързано във собственото си столче. Някои компании имат и изброени точно кои марки столчета приемат за превоз.

 

За по големи деца (4-12 години) идеалният вариант е това столче-раничка https://www.trunki.co.uk/collections/boostapak/products/boostapak-green

Редактирано от Topfly
Връзка към коментар

Мисля, че и чекирането е безплатно, но не съм го ползвал, а само чел доста отдавна. От компанията също зависи вероятно, в случая предполагам Уиз? Може да се пита.

преди 37 минути , Topfly каза:

За по големи деца (4-12 години) идеалният вариант е това столче-раничка https://www.trunki.co.uk/collections/boostapak/products/boostapak-green

Такива имам две и смятам, че са прекрасна опция за пътуващи хора. Дори може да се използва за постоянно столче от 3та група (когато всичките столчета са само подложка). Обаче на Георги бебето е доста по-малко и не става за него все още. Недостатък е, че няма странична защита и не е удобно за спане, главата клюмва страшно. В такива случаи е добре да се ползва възглавница около врата може би...

 

Единствения път, когато наемах кола със столче (от Херц в Рио де Жанейро), столчето изглеждаше, като че ли е стояло 1 година в някое мазе...

 

ПП. на всички столчета, които съм виждал, инструкциите за поставяне са написани и на самото столче. Разбира се ако е ползвано няколко години може да са се загубили, но не мисля, че е много трудно поставянето.

Връзка към коментар

Вземете кошче за кола на борда!

Ще трябва да закупите допълнително място на обичайна цена, за да вземете на борда кошче за кола, в което бебето ви може да пътува с допълнително удобство.  

Изисквания за кошчетата за кола 

  • на борда могат да бъдат вземани само „гледащи назад“ седалки за кола за децата
  • трябва да бъдат оборудвани с прикрепящ елемент, който да позволява стабилното закопчаване с колана на мястото за пътници

От съображения за безопасност пръстеновидният колан трябва да бъде използван при излитане, кацане и винаги когато означението за закопчани колани е включено. Пръстеновидният колан ще бъде предоставян от Wizz Air при качването на борда и трябва да бъде върнат след полета

https://wizzair.com/bg-bg/informatsiya-i-uslugi/putnicheska-informatsiya/patuvane-s-bebeta-i-malki-detsa#/

Връзка към коментар

С всяка компания имаш право на 2 безплатни неща за деца. Ние вземаме винаги нашия стол, до сега не е имало поражения. 2 пъти сме наемали и изобщо не бяхме доволни. И двата пъти не беше ясно дали са правилно инсталирани, за хигиената няма да говоря, пък за цената -изобщо. 

 

Връзка към коментар

Възможно е безплатният ви паркинг да бъде на 500-1000 м от мястото на настаняване. Това ни се случи в Матера. 

Едната ни нощувка беше в много хубава вила в регоина на Бари, с голям двор за паркиране. Влади и Теди може да дадат координати.

Повечето градчета са достъпни за колички, в някаква степен, но подсигуряване и с кенгуру не би навредило. 

Връзка към коментар
преди 26 минути , БраниB каза:

С всяка компания имаш право на 2 безплатни неща за деца. Ние вземаме винаги нашия стол, до сега не е имало поражения. 2 пъти сме наемали и изобщо не бяхме доволни. И двата пъти не беше ясно дали са правилно инсталирани, за хигиената няма да говоря, пък за цената -изобщо. 

 

Не при всички е възможно. Уиз позволяват само един - бебешко креватче или количка. За това винаги е важно да се проверят условията на съотвентата компания.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар
Преди 1 час, Masmiya каза:

Не при всички е възможно. Уиз позволяват само един - бебешко креватче или количка. За това винаги е важно да се проверят условията на съотвентата компания.

Да, човек винаги трябва да проверява. С Уиз никога не съм пътувала, но при всички останали не Vueling, Norwegian Air, Ryanair са 2 неща безплатно...

Редактирано от БраниB
Връзка към коментар

И аз като Mary с толкова малко дете не тръгвам без количка. Раница може също да ползвате, но количката на нас винаги ни е била много удобна, защото в нея спи по пътя, в заведения, като се умори сяда и не трябва да си чупя кръста да го нося. 

Купихме една количка тип чадър за стотина лева и я ползваме само за летене.

По отношение на кошчето - преди време в minene имаше калъфи за столчета, които се слагаха много лесно и така бебето се пази от столчето и столчето се опазва от бебето. 

Имам такъв калъф за най-бебешките столчета - мога да дам на заем. :)

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Всъщност се оказа, че на беба, понеже е сравнително дребна (1г6м, около 10 кг и 80 см), все още ѝ става на най-високата степен бебешката кошница за кола на Peg Perego, която е до 13 кг и кликва на шасито на количката ни. Така че ще ѝ купим място в самолета, за да си пътува с нея и после ще я ползваме в колата. Още се чудя има ли смисъл да взимаме количката, не за друго, а за да не ни я строшат в самолета. Иначе ще е удобно да я ползваме като количка за багаж по летищата - да не влачим едновременно кошницата, багажа и бебето. Пък ако в Италия не ни влезе в употреба, просто ще си стои в багажника. Иначе беба може да си спи и в раницата, свикнала е, носим я ежедневно, та не съм убедена, че имаме истинска нужда от количка, при положение, че можем да се сменяме кой да я носи.

Връзка към коментар
преди 4 часа, Пожето каза:

Още се чудя има ли смисъл да взимаме количката

Хич не се чуди. Без количка (разбирай транспорт, сигурно място с колани за буйни деца :), гардероб за окачване на ваши и негови неща и т.н.) ще се изръмбите от мъкнене. Лятна сгъваема количка с падащ гръб е най-подходящо според мен. В самолета я давате на ръкава и готово. Вемете си дъждобран (служи и за опаковане).

Връзка към коментар

Явно ще е балансиране на предимства/недостатъци. На мен нещо не ми се нрави опцията да разглеждаме на парчета поотделно недостъпните места и да не можем да щъкнем по някоя малка уличка, стълби и т.н. Ама ще го мислим :) 

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.