Прескочи до съдържание

Колко време за Верона и Мантуа?

mary_shery

Препоръчани мнения

Използвам тази тема, защото планираме едно пътуване в тази част на Италия като още се обсъждат някои неща, за които се надявам някои по-опитни магеланци да ми помогнат. :) Колко време според вас е нужно, за да се разгледа Верона и колко за Мантуа? В Мантуа искаме да посетим поне единия дворец. Във Верона освен центъра, ми се иска да можем и да се качим за гледка на хълмовете оттатък реката.

Връзка към коментар

Здравей,

Във Верона бяхме лани на връщане от Доломитите. За два дни. Що-годе ни беше достатъчно. А за гледката предлагам да се качите до "Santuario Madonna di Lourdes". От моста Гарибалди, край църквата "San Giorgio" и нагоре. Има и бус до горе, но по-добре да се качите пеша. Между ponte Pietra i ponte Nuovo има много приятни ресторантчета, препоръчвам за вечеря, далеч от туристопотока в центъра. 

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Бяхме в началото на ноември във Верона и Мантуа. Колко време трябва за разглеждане на Верона? Зависи. На нас два дни не ни стигнаха. Вечеряхме в чудесен ресторант, препоръчан от собственика на хотела. Едва го намерихме, на около петдесетина метра е от Порта Леони, но закътан в странична уличка, зад завоя. Хубава кухня, заради пастата с трюфели се върнахме и следващата вечер. Десертите също бяха много вкусни. Мога да напиша едно-друго за Верона, но вероятно на 1.01. следобед. Дано не ти е късно.

В Мантуа бяхме за няколко часа, в проливен дъжд. Не успяхме да разгледаме двореца. Дадоха ни билет с час на влизане за след час и половина и оставаше малко време до влака за Милано. Почти навсякъде, откъдето минахме от гарата до центъра, беше разкопано. Половинът е разочарован от Мантуа, но аз имам някакво странно усещане, че трябва да се върнем за повторна среща с тоя град. Поне ще разгледаме палацото. И може да срещна отново красавеца Макс. / Макс е ирландски сетер. Аз по непознати мъже не се заглеждам, поне не така явно :biggrin:/

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Във Верона има комбиниран билет за забележителностите - 18 Е за два дни и 21Е / или 23, не помня точно/. Поотделно са :

Арена ди Верона - 6.50Е, Кастел Векио - 6Е, Театро романо - 5 или 6Е. Има няколко църкви,които са с платен вход и за които има комбиниран билет. Не съм съвсем сигурна те включени ли са в горните 18 и 21Е. Логично е, но проверете на място. На нас не ни стигна времето да влезем и там.

Останахме доволни от храната в Osteria da Ugo, както и от хотела - Residenza Elisabetta. 

Бях си харесала също Residence Antico San Zeno и доста се двоумих, но го оставих за следващия път.

За Палацо дукале в Мантуа билетът беше с час на влизане. Когато ние ходихме, имаше много туристи. Беше първата неделя от месеца с безплатен вход за посетители, може затова да беше навалицата. От гарата до двореца е 20-30 мин пешком. На гарата няма гардероб, оставихме си ръчния багаж във втория хотел срещу гарата. В първия администраторът ни изгледа така, сякаш го помолихме да подържи куфара с бомбата. После, пребелял и леко заекващ, докато решаваше да бяга или да заляга, каза - не, не , невъзможно. В другия хотел една оправна буля се нави срещу 5 кинта за двете куфарчета и копие на личните ни карти. Казвам му на половинът да бръсне тая брада поне като пътуваме, ама нали е упорит балкански субект :girlcrazy:...

• Смея се 3
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.