Прескочи до съдържание

Здравейте и от мен - Мариета :)

Препоръчани мнения

Публикувано:

Здравейте,

Казвам се Мариета - женена, с деца и т.н. Но това грам не сломява пътешественическите ми мераци, само чакам малкият да поотрасне и пак да опознавам света :)

Поздравявам Георги за хубавия блог, който открих наскоро, но вече съм фен! А идеята за този форум е направо супер...

Била съм основно в Европа и два пъти в Ботсвана. Голямата ми любов е Африка, но не отказвам и други предложения :) Предпочитам неорганизираните пътувания и общуването с местните на местата, където ходя...

Вярвам, че ще сме си взаимно полезни и ще следя с огромен интерес писанията ви!

• Харесвам 2
Публикувано:

Африка ми е някакъв голям мит на мен, нереално ми изглежда. За Танзания се гласих по едно време, но разходите ме отказаха, не съвсем естествено, но на този етап. 

В Ботсвана има ли го застъпено като туризъм да идеш на края на света и да метнеш празна бутилка от кока-кола? :)

• Харесвам 1
Публикувано: (редактирано)

Мен този филм ме запали за Ботсвана, мислихме да сме 7-10 дни там, но цените ме отказаха, има кемпове в делтата на Окаванго на цена 4400$ на вечер!!! Изобщо под 1000$ и то не точно в делтата е мираж. За това компромисно ще имаме 2 дни в Чобе в края на месеца.

Редактирано от Oshko
Публикувано:

Наскоро се върнах от Кения и Танзания. Доста места могат да се видят, невероятни природни гледки, мизерия и спамъри по улиците - абе Африка :) 

Тези държави печелят от нациоланлните си паркове като главна туристическа атракция и затова не може да им се сърдим, че цените са високи. Серенгети - 60 $ на ден, спане в къмпих още 30-40$ (в Lodge-oвете нощувките са над 300$). Подобни са цените и за изкачване на Килиманджаро, само че там без екип от гайд, готвач и носачи не разрешават. 

Публикувано:

Точно това ме отказа и мен, имах евтин билет, но всички други разходи бяха големи. Естествено няма какво да им се сърдим, а аз като виден хейтър на всичко организирано не бих посмял да влезна в Серенгети или да качвам Килиманджаро без водач :)

Публикувано:

Да, слизането в Нгоронгоро мисля, че беше 200$ на джип, като входна такса само. Но въпреки всичко не могат да достигнат цените на Ботсвана. Между другото с изненада открих, че брутния вътрешен продукт на глава от населението на Ботсвана е с 50% над ЮАР.

Публикувано:

Я, цяла дискусия за Африка се заформила :)

Георги, не само бутилки, но и много кенове можеш да мяташ в Ботсвана, но не знам дали още има бушмен дето да ти се върже :P  Иначе местенцето е готино и много неща могат да се видят, но за съжаление е една от най-скъпите държави в Африка от туристическа гледна точка. Затова реших да я посетя не като турист, а като доброволец...

В плановете ми идните години е Замбия и водопадите Виктория, както и северна Ботсвана (Чобе и Окаванго), които не успях да посетя.

Публикувано:

Ами някой ден, дано! Доста хора очакват Африка да е евтин континент, но е точно обратното...

Публикувано:

Потвърждавам мнението за скъпотията в Африка, главно за туристи. Моите планове са насочени също към Ботсуана. но и основно Намибия, но се е бая соленичко

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.