Прескочи до съдържание

Най-добрите условия за кредитна карта за често пътуващи хора (само български банки)

Препоръчани мнения

преди 51 минути , Kosta Grudov каза:

Благодаря, ще разгледам темата за Дайнърса, живот и здраве някой ден мога дори да се възползвам от това да вляза в някой lounge 😄

Ако имаш моят късмет - за 8 месеца с Дайнърс, имам едно влизане в софийския салон, преди да го ремонтират, и то мина през Мастъркард частта 😄 
Иначе, определено я препоръчвам за пътуващи. Превалутирането в ДСК прецаква повечето от бонусите им 

• Браво 1
  • Смея се 1
Връзка към коментар
  • 2 месеца по-късно ...

Имам по-малко от 2 седмици до следващото пътуване. Каква карта бихте препоръчали да си поръчам, която да се случи за това време. 

На какви условия да отговаря? Ми не знам точно, няма да се ползва като кредитна, по-скоро като дебитна. Ако може да ми позволява достъп до салони по летищата би било добре. Важно е да мога да ползвам застраховка пътуване 🙂

Връзка към коментар

Gold и World Debit Mastecard също дават застраховка+достъп до салоните по програмата на Mastercard.

Пощенска и ПИБ по мое мнение ободбряват и издават картите най-бързо, като при Пощенска става и за 15 минути издаването.

Връзка към коментар
  • 1 година по-късно ...

С каква КК бихте заменили Дайнърс?

Като че ли най-удобно( и мързеливо) ще ми е да избера такава от ПИБ. През годините все предлагаха да ми издадат някоя от техните, но любезно отказвах, не съм и задълбавала. Сега зарзглеждам тяхната Виза Класик:

image.png.1df7ff152f775ad335676f56dbbb38af.png

Имат застраховка''Пътуване в чужбина", но не виждам каква е сумата на покритието. Кешбека е 0,5%, до 250лв за 6 месеца.

Предполагам, че 17,90% е лихвата при плащане на ПОС, но когато имаш просрочие?

Ако имате други предложения, ще се радвам да споделите. Салоните не са ми важни, но предпочитам картата да има кешбек и да няма нагли такси от рода на превалутиране и връщане на суми по картата.

• Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 3 минути , iMari каза:

С каква КК бихте заместили Дайнърс?

Като че ли най-удобно( и мързеливо) ще ми е да избера такава от ПИБ. През годините все предлагаха да ми издадат някоя от техните, но любезно отказвах, не съм и задълбавала. Сега зарзглеждам тяхната Виза Класик:

Имат застраховка''Пътуване в чужбина", но не виждам каква е сумата на покритието. Кешбека е 0,5%, до 250лв за 6 месеца.

Ако имате други предложения, ще се радвам да споделите. Салоните не са ми важни, но предпочитам картата да има кешбек и да няма нагли такси от рода на превалутиране и връщане на суми по картата.

Аз смених на златна Мастъркард от Фибанк. Няма такса за първата година, а в последствие при 14,400лв (от 2024 мисля, че увеличиха сумата) изхарчени отново няма такса. 0.75% кешбек и няколко лаунджа включени. 

• Харесвам 1
  • Благодаря 2
Връзка към коментар
преди 16 минути , iMari каза:

С каква КК бихте заместили Дайнърс?

Не коментирахме ли с теб каква да си издадеш? При мен теста мина успешно така, че бих я препоръчал.

Връзка към коментар
преди 1 минута , Jorro каза:

Не коментирахме ли с теб каква да си издадеш? При мен теста мина успешно така, че бих я препоръчал.

Не, не е било с мен. 🙂 Аз доста се забавих с проучването.

На Виза Класик ли си се спрял? Какво е покритието на застраховката. Сега разглеждам и сайта на Generali, въобще не излиза Виза Класик сред картите на ПИБ, които имат застраховка.

image.png.9ad91659dca5d02e517c40cdedd6b739.png

Връзка към коментар
преди 6 минути , iMari каза:

Сега разглеждам и сайта на Generali, въобще не излиза Виза Класик сред картите на ПИБ, които имат застраховка.

Visa PayWave е класик и има застраховка:

FA5021D0-8C0F-470B-9B10-713E3F1189A4.jpeg

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Има ли КК без такса превалутиране? Имам на Париба , тя е без такса и такса превалутиране, но няма нормално интернет банкиране и малко зор да хванеш края с транзакции.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 27 минути , Redyred каза:

Аз смених на златна Мастъркард от Фибанк. Няма такса за първата година, а в последствие при 14,400лв (от 2024 мисля, че увеличиха сумата) изхарчени отново няма такса. 0.75% кешбек и няколко лаунджа включени. 

точно така ще направя и аз, смятам да си закрия дългогодишната стандартна кредитна MC от ПИБ и да поискам издаване на златната, даже не знам защо още не съм го направила, май седя и чакам да ми се обадят заради закриването на дайнърса и тогава да им кажа избора си

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 23 минути , antea каза:

точно така ще направя и аз, смятам да си закрия дългогодишната стандартна кредитна MC от ПИБ и да поискам издаване на златната, даже не знам защо още не съм го направила, май седя и чакам да ми се обадят заради закриването на дайнърса и тогава да им кажа избора си

Салоните стандартните ли са София, Виена, Белград,Скопие Истанбул ?

Връзка към коментар
преди 33 минути , iMari каза:

С Кк на ПиБ има ли възможност да се плащат комунални услуги през сайт/приложението и да се трупа по този начин кешбек?

да, разбира се, и през сайта, и през апп - самото приложение е много добро и функционално - преводи, плащане на сметки, контрол върху картите /лимити, замразяване, блокиране/

• Благодаря 2
Връзка към коментар
преди 18 минути , antea каза:

да, разбира се, и през сайта, и през апп - самото приложение е много добро и функционално - преводи, плащане на сметки, контрол върху картите /лимити, замразяване, блокиране/

и настина се получава кешбек? Top 🍻

Връзка към коментар
преди 1 час, iMari каза:

Не, не е било с мен. 🙂 Аз доста се забавих с проучването.

На Виза Класик ли си се спрял? Какво е покритието на застраховката. Сега разглеждам и сайта на Generali, въобще не излиза Виза Класик сред картите на ПИБ, които имат застраховка.

А случайно да има карта с медицинска застраховка от типа на Дайнърс?

Връзка към коментар
преди 8 минути , boogy83 каза:

А случайно да има карта с медицинска застраховка от типа на Дайнърс?

Тези на ПИБ също включват медицински разходи, но са доста по-скоромни от тези на Дайнърс. Зависи от картата, Visa и MC Platinum са с най-високо покритие. Тук може да се видят: https://www.generali.bg/zastrahovane/produkti/zastrahovki-kartodarjateli/uslovia-pib/

• Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 3 часа, Marisha каза:

Има ли КК без такса превалутиране? Имам на Париба , тя е без такса и такса превалутиране, но няма нормално интернет банкиране и малко зор да хванеш края с транзакции.

Аз ползвам от няколко години КК от iCard в евро. Първата година е без такса, а всяка следваща по 20 евро. Картата ми е в евро. Превалутирането е по фиксинга на БНБ. Нямат такса .

• Харесвам 5
Връзка към коментар
  • 4 седмици по-късно ...

Не е писано за БАКБ, а изглежда много примамливо на първо четене, без такси и пр.

Как са курсовете при плащане в чужда валута и зареждането към Револют е интересно за мен.

https://www.bacb.bg/bg/individualni-klienti/smetki/ch-ista-smetka-s-karta-visa

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 13 часа, Alexander каза:

Не е писано за БАКБ, а изглежда много примамливо на първо четене, без такси и пр.

Как са курсовете при плащане в чужда валута и зареждането към Револют е интересно за мен.

https://www.bacb.bg/bg/individualni-klienti/smetki/ch-ista-smetka-s-karta-visa

Аз използвам тази сметка със златна Виза и за сега съм много доволна . Давала само такса при превод - 1.00 лв. Даже вече имам и доходност от тримесечното им олихвяване.

Курсът на доларът е близо до фиксинга на БНБ , но еврото е с по-кофити курс, но затова си имам Curve.

Ще я пробвам в Баку. Смятам да погледна и КК която предлагат.

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Едно леко лирическо отклонение от моя страна.

А защо вместо КК не се ползва просто някой от платените планове на Рево. Като цяло ще излиза малко по-скъпо абонамента спрямо кредитната карта. И там има някакъв умрял кешбек (най-вече за плащане извън европа), имате застраховка. Отделно намалена цена на доста лаунджове, нормални курсове на обмяна (тук мисля бият всяка 1 БГ банка) и отделно може да теглите не малко пари без такса. Както знаем на не малко места кеша си е цар.

Отделно за мен КК освен за рент-а-кар не виждам за какво толкова би ми трябвала като цяло. Интересно ми Вие да споделите вашите гледни точки.

ПС Рево попринцип предлагат КК, но не и за БГ в момента.

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.