Прескочи до съдържание

Най-добрите условия за кредитна карта за често пътуващи хора (само български банки)

Препоръчани мнения

преди 57 минути , Zdravko Nestorov каза:

Буквално накрая ми беше казано от служителката в банката, че "не заслужавам такава карта, абсолютно не разбирам каква ѝ е целта и, че ще съжалявам, че си слагам такива лимити" (цитат), при условие, че аз им обясних какво точно представлява този техен продукт. 

Ами това доказва, че има правила и се спазват. Лелята може да мисли, че не заслужаваш, но не тази леля решава (и освен да се поизложи, май друго не може да направи), а някой друг в картовият отдел, който е пределно наясно какво, как и за кога се предлага...

• Харесвам 5
Връзка към коментар

Да споделя не лош бекъп вариант за втора кредитна карта за често пътуващи. Става дума за кредитна карта на ПроКредит Банк. По картата няма кеш бек, няма и безплатен достъп до салони или друг тип привилегии. В същото време обаче кредитната карта е без годишна такса за притежателите на разплащателна банкова сметка ProGreen. Този тип сметка е с месечна такса от 10 лева, но всички операции (преводи, теглене, внасяне и т.н.) са напълно безплатни. Единственото неудобство е, че от ПроКредит не предлагат директен дебит и се налага всеки месец да се извършва превод между собствени сметки за погасяване на задължението по кредитната карта...

• Благодаря 1
Връзка към коментар

Ако нямаш сметка в Прокредитбанк не ми се струва добър вариант за втора кредитна карта. 120 лв. на година такса без никакви екстри. По-добре си е iCard в евро. Такса 20 евро на година, но превалутирането е по фиксинга на БНБ, така че няма значение дали плащаш в евро или лева. Аз даже я използвам да си обръщам левове в евро с Револют откакто на последните им станаха дървени курсовете. Зареждам в Революта евро и погасявам iCard с левове.

Ако не си клиент на Пощенска, УниКредит или ДСК, това са банките с най-големи такси и печалби от тях, следвани от ОББ и ПИБ, не си заслужават техните услуги.

Връзка към коментар
преди 2 минути , Captain45 каза:

Ако нямаш сметка в Прокредитбанк не ми се струва добър вариант за втора кредитна карта.

Разбира се, мислех, че се подразбира от написаното от мен. Не просто клиент на банката, а клиент с активна ProGreen сметка, иначе е напълно безсмислена тази кредитна карта...

• Харесвам 1
Връзка към коментар

След "премеждията" в ЦКБ, където на втория ден ме попитаха искам ли да си прехвърля ипотеката към тях(отказах) и след още седмица мотане ми отказаха поради несериозна причина, искам да похваля Fibank, при които попълних заявлението и на 15-тата минута получих смс за одобрение за VISA Platinum, и то с по-голям лимит от този в ЦКБ. Нито доходите ми, нито кредитната ми история са се променили, нито съм прехвърлил превода си на заплата към тях, така че явно онази промоционална карта на ЦКБ определено има нотка на "кой ще реши да я издаде". 

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 52 минути , Kosta Grudov каза:

След "премеждията" в ЦКБ, където на втория ден ме попитаха искам ли да си прехвърля ипотеката към тях(отказах) и след още седмица мотане ми отказаха поради несериозна причина, искам да похваля Fibank, при които попълних заявлението и на 15-тата минута получих смс за одобрение за VISA Platinum, и то с по-голям лимит от този в ЦКБ. Нито доходите ми, нито кредитната ми история са се променили, нито съм прехвърлил превода си на заплата към тях, така че явно онази промоционална карта на ЦКБ определено има нотка на "кой ще реши да я издаде". 

@Kosta Grudov - беше коментирано няколко пъти, че ЦКБ са банка и си спазват своите правила, НО... абсолютно съм съгласен с написаното. Колкото повече проучвам по темата, стигам до същите изводи - няма голямо значение дали си или не си потребител на банката, а просто кой ти одобрява молбата. Има доста примери как при някои хора проблеми няма, но при други... просто излизат с това, че не отговарят на условията.

Важното е, че си си извадил успешно платинена карта към ПИБ. С пожелание за много и интересни полети и по-малко взимане-даване с тези банки 😄 

• Благодаря 1
Връзка към коментар
  • 5 седмици по-късно ...

На някой, ползващ VISA Platinum от ЦКБ, случайно вече да са му възстановили сумите за lounge key от предишния месец? При мен още се бавят (знам, че срокът е до 15-то число, но предни месеци е било по-рано).

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Здравейте ,

и аз желая да попитам нещо свързано с VISA Platinum от ЦКБ. Кои клон на банката ползвахте за откриването на картата , аз вече два посетих и служителите бяха тотално неадекватни, сякаш исках да си купя самолет , а не просто да си извадя КК. Говорят ми за някакви специални разрешения , одобрения и т.н.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 2 часа, jorrro каза:

На някой, ползващ VISA Platinum от ЦКБ, случайно вече да са му възстановили сумите за lounge key от предишния месец? При мен още се бавят (знам, че срокът е до 15-то число, но предни месеци е било по-рано).

На мен не. Утре ще им звънна.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

На мен миналия месец ми възстановиха платените суми за салони от предходния точно на 15-то число, когато им е срокът. Очаквам и този месец да е така.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 6 часа, jorrro каза:

@jorrro - това го дискутирах със служители в 2-3 клона на банката, както и няколко пъти с техните оператори и слагам линк към повече информация по темата (общо взето след доста недомлъвки е доста вероятно това да се случи точно на датата, а не по-рано):

преди 6 часа, Tesh каза:

Здравейте ,

и аз желая да попитам нещо свързано с VISA Platinum от ЦКБ. Кои клон на банката ползвахте за откриването на картата , аз вече два посетих и служителите бяха тотално неадекватни, сякаш исках да си купя самолет , а не просто да си извадя КК. Говорят ми за някакви специални разрешения , одобрения и т.н.

@Tesh - тъй като доста време си блъсках главата с тази карта, обикаляйки по всякакви офиси и много дискусии по телефона, бих препоръчал офиса в Дружба, в близост до Кауфланд (става дума за София). Както и на всички други места, служителите са доста груби, но поне там имаха някаква идея за тези салони и защо и какво ти дава тази карта. Но дори въпреки това, се наложи да им посочвам в техния сайт и условия защо не са прави за няколко неща. Но... в този офис наистина бяха най-доволен (или най-малко недоволен). Ето едно мнение по темата, което е доста важно:

Връзка към коментар
На 14.11.2024 г. в 12:52, Eva eva каза:

На мен не. Утре ще им звънна.

При мен и днес не ги възстановиха. Не знам при вас какво е положението, но ще им пиша в понеделник, ако няма нищо до обяд.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 1 минута , jorrro каза:

При мен и днес не ги възстановиха. Не знам при вас какво е положението, но ще им пиша в понеделник, ако няма нищо до обяд.

Да, и аз нямам превод. Забравих да звънна днес. Понеделник няма да ги забравя 😈

• Смея се 1
Връзка към коментар
На 14.11.2024 г. в 9:06, Tesh каза:

Здравейте ,

KYC(know your customer)-все повече присъства в който и да е бранш,било то банков,финансов и т.н.поради очевдино немалките измами.

Hито един финансов институт в Европа или Америка  не работи с България ,докато за Румъния няма проблеми -извода всеки може да си го направи.

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.