Mistela Публикувано: 11 януари, 2018 Сподели Публикувано: 11 януари, 2018 Здравейте, замислям семейна почивка през юни. Точни дати нямаме. Търся дестинация с море, но да става за къпане, водата да е топла и да има за шнорхелинг. Давайте идеи. Бюджета ще бъде определен в последствие, но не повече от 3500€ за 4-ри членно семейство. Връзка към коментар
mary_shery Публикувано: 11 януари, 2018 Сподели Публикувано: 11 януари, 2018 Според мен Пулия е не лош вариант за такава почивка. Времето е добро, водата би трябвало да е топла, има пясъчни плажове, а и неща, които можете да разгледате по пътя. Приятелка, с която бяхме каза, че и подводен живот имало, но аз не се гмуркам и видях само няколко шарени рибки. Има големи пясъчни плажове с борове, които пазят сянка около Галиполи. Ходихме и на плаж и в Торе дел Орсо, а наблизо има уникални скални арки и скални ниши в Торе Сант Андреа, които са лесно достъпни, а също и Грота дела Поезия, която не е много подходяща за малки деца да скачат вътре, макар че имаше и такива, но пък е красиво място, което можете да видите отгоре, да поплувате вътре, пък ако има някой смелчак, може и да скочи. Може да летите до Бари, има обществен транспорт до всички тези места, макар и да не е много редовен. В Хърватска също има морски живот и за шнорхелинг е подходяща, но се стига по-трудно, ако не сте с кола. Аз която изобщо не плувам и не се гмуркам, видях голяма морска звезда на плиткото в един от малкото пясъчни плажове, който намерихме на остров Хвар. Като цяло обаче пясъчни плажове почти няма и тъй като на повечето места се влиза в морето от каменни или бетонни платформи или пък от скалите, не бих я препоръчала като дестинация за деца. Връзка към коментар
lesy Публикувано: 11 януари, 2018 Сподели Публикувано: 11 януари, 2018 Най-традиционно - Гърция. Колкото по на юг, толкова по-добре. Не сте писали с кола или самолет. Иначе и южна Италия, Сицилия, Липарските острови - също, но там ако не сте били може да не е почивка, а екскурзия. И едно малко по-екзотично предложение - Мексико - пакети през испански сайтове, но не знам дали ще влезете в бюджета. Трябва да проверите за децата дали има намаление. Тръгването е от Мадрид. На Ривиера Мая има рифове и доста добър шнорхелинг. 1 Връзка към коментар
Георги Публикувано: 11 януари, 2018 Сподели Публикувано: 11 януари, 2018 А за колко време? Че това влияе и на дистанцията, която си заслужава да се пропътува и на бюджета Връзка към коментар
Mistela Публикувано: 11 януари, 2018 Автор Сподели Публикувано: 11 януари, 2018 преди 3 часа, Георги каза: А за колко време? Че това влияе и на дистанцията, която си заслужава да се пропътува и на бюджета Времето е определено от бюджета, ако излязат билети на сметка може и по дълго време да останем някъде. Относно мястото - определено със самолет, но там където ще идем да е с добре организиран вътрешен транспорт. От една страна да е почивка, но да има и къде да мръднем в страни. Миналата година ги водихме до Дубай и Абу Даби и това им беше най дългият полет. Нямаме нищо в предвид тъй като изобщо не сме планирали почивка през юни, затова сега ще съберем идеи, ще разгледаме районите за нещо допълнително и ще решим. А това за шнорхелинга го написах тъй като децата като видяха подводните снимки от Малдивите им обещахме че ще ги заведем да се гмуркат и те. Връзка към коментар
Георги Публикувано: 15 януари, 2018 Сподели Публикувано: 15 януари, 2018 Според мен Канарските острови са удачни при така поставените условия. Или по на юг в средиземноморието, може би Крит, Кипър. При този бюджет не мисля, че можете да постигнете място далече от Европа. 4х400 евро за билет + 10 дни (минимум за по-далечна дестинация) х 100 евро за нощувки и остават 90 евро на ден за храна и всичко останало, което за четирима с включени шнорхелинги и т.н. може и да не е достатъчно. Така поне мисля аз. 1 Връзка към коментар
Mistela Публикувано: 15 януари, 2018 Автор Сподели Публикувано: 15 януари, 2018 И аз така си мислех. Гледах и някакви комбинации за Азорските острови, някои магеланци четох че са ходили. Така както виждам нещата най вероятно ще е Ларнака и като цяло острова. Гледах и билети на Уиз до Малага. Благодаря за включването. Връзка към коментар
Гост Публикувано: 15 януари, 2018 Сподели Публикувано: 15 януари, 2018 На 11/01/2018 в 14:05, Mistela каза: Здравейте, замислям семейна почивка през юни. Точни дати нямаме. Търся дестинация с море, но да става за къпане, водата да е топла и да има за шнорхелинг. Давайте идеи. Бюджета ще бъде определен в последствие, но не повече от 3500€ за 4-ри членно семейство. Египет - Шарм'ел Шейх Изпълнява всички условия. И вярвам, бюджетът ще стигне. Връзка към коментар
Mistela Публикувано: 15 януари, 2018 Автор Сподели Публикувано: 15 януари, 2018 преди 5 минути , Rainy каза: Египет - Шарм'ел Шейх Изпълнява всички условия. И вярвам, бюджетът ще стигне. Лично за мен едно голямо Да, но половинката иска да избягваме места където има опасност от терористи. Аз Април до Истанбул за празника на лалетата от две години не мога да го заведа :-) Връзка към коментар
lesy Публикувано: 15 януари, 2018 Сподели Публикувано: 15 януари, 2018 Миналата година ходихме до Липарските острови, на север от Сицилия в началото на април. Много ми харесаха. Прекрасна природа, можете да стигнете лесно - София-Катания после около 40-50 евро двупосочен ферибот, черни пясъци, Стромболи с вулкана, малки лодки с местни, които предлагат разходки около островите, разчленено крайбрежие. Смятам да се върна там за почивка. 1 Връзка към коментар
Mistela Публикувано: 15 януари, 2018 Автор Сподели Публикувано: 15 януари, 2018 преди 9 минути , lesy каза: Миналата година ходихме до Липарските острови, на север от Сицилия в началото на април. Много ми харесаха. Прекрасна природа, можете да стигнете лесно - София-Катания после около 40-50 евро двупосочен ферибот, черни пясъци, Стромболи с вулкана, малки лодки с местни, които предлагат разходки около островите, разчленено крайбрежие. Смятам да се върна там за почивка. Пуснала ли си пътепис или по подробна тема с вашето пътуване? Връзка към коментар
lesy Публикувано: 15 януари, 2018 Сподели Публикувано: 15 януари, 2018 (редактирано) Не. Ние ходихме с цел качване на Стромболи за 4 дни София - Катания в началото на април. Бяхме там около 30 часа. Фериботът тръгва от Милацо /Сицилия/, пътува около 3-4 часа като мина покрай повече острови, на някои от тях спира. Като стигнахме Стромболи беше около 17-18 градуса, но имаше няколко туристи легнали на черния пясък. Към 16.30 поехме нагоре към върха, съседен на действащия вулкан и около 22.30 се върнахме. На другата сутрин поехме обратно към Сицилия. Островите са по-популярни сред италианците. Давам ги като идея - красиво, интересно, има активности, може да отидете на 2 или 3 острова. Малко снимки: Редактирано 15 януари, 2018 от lesy грешка 8 Връзка към коментар
lesy Публикувано: 21 януари, 2018 Сподели Публикувано: 21 януари, 2018 https://www.fly4free.com/flight-deals/europe/june-7-night-stay-in-top-rated-hotel-in-mauritius-flights-from-germany-from-e475/ Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега