sandeto Публикувано: 11 януари, 2018 Публикувано: 11 януари, 2018 (редактирано) Здравейте, в първият си пост имам няколко може би глупави въпроси но все пак... С приятелката ми планираме следващият месец 4 дни в Неапол.Особоно внимание искаме да обърнем на Позитано.Та въпросите ми са по-скоро логистични. Бил съм 2 пъти в Рим и доколкото разбирам в центъра на Неапол е централната им гара нещо като Термини в Рим.За да стигнем до Позитано (нямаме намерение да вземаме рена а кар) какво трябва да направим.От гарата на Неапол , през Соренто и от там ... влакче , рейс , корабче ... идеи , предложения .Някакво ориентировачно време до последния автобус примерно.Много , много ще съм ви благодарен ! Благодаря Редактирано 11 януари, 2018 от sandeto
Светославов Публикувано: 11 януари, 2018 Публикувано: 11 януари, 2018 Аз съм обещал на благоверната за м. май, та съм посъбрал малко инфо. Картинката е за транспорт от Рим/Неапол до Соренто. От там има бус(Sitabus) и фери до Позитано. Влакче от Соренто до Позитано няма. Ще се опитам да дам линкове
Светославов Публикувано: 11 януари, 2018 Публикувано: 11 януари, 2018 (редактирано) https://caprionline.us1.list-manage.com/track/click?u=3a79876309deb35c0ea9a7cbd&id=8ce6f86848&e=35133ef68b https://caprionline.us1.list-manage.com/track/click?u=3a79876309deb35c0ea9a7cbd&id=2edb6f3f2a&e=35133ef68b https://caprionline.us1.list-manage.com/track/click?u=3a79876309deb35c0ea9a7cbd&id=2efc5fc06f&e=35133ef68b Линкове за разписанията на влакчето Неапол-СОренто, феритата и автобусите. Дано се отварят. Пробвах, отварят се. Редактирано 11 януари, 2018 от Светославов 1
sandeto Публикувано: 11 януари, 2018 Автор Публикувано: 11 януари, 2018 Доста полезно , тенкю ! Някой ако може да се включи с приятно местенце за спане в близост до гарата в Неапол ще е топ !
pepi:) Публикувано: 27 януари, 2018 Публикувано: 27 януари, 2018 (редактирано) В края на февруари ни предстои пътуване (със самолет), с междинна спирка Неапол. Ще трябва някак да "убием" времето от 9ч до около 14:30ч. Първото ми питане е - има ли къде да оставим багажа за няколко часа на летището? Само с ръчен багаж ще сме, но все пак... Второто - дали ще е удачно да направим една кратка разходка в центъра на града. Попрочетох по диагонал информация в нета - за придвижването до и от града трябва да отделим грубо час, т.е. ни остават 4-4:30ч за разходка и хапване. Мисля да вземем автобус ANM 3S до площад Гарибалди и там да се разходим по уличките и да потърсим някоя пицария (приемам съвети за конкретни места). Wizz, по направление Неапол-София, от терминал 2 ли излитат? И имате ли представа как става придвижването между двата терминала на летището в Неапол? Благодаря предварително! Редактирано 27 януари, 2018 от pepi:)
Alexander Публикувано: 27 януари, 2018 Публикувано: 27 януари, 2018 Не знам как ги смяташ тия часове, но ето моята сметка. Ако кацаш в 9:00 и идваш от страна извън Шенген, може да отидат 30-40+мин докато излезеш от летището, като цяло ще имаш максимум 3,5 часа, ако предположим, че искаш да си на летището между 13 и 13:30. Този автобус ANM 3S за мен е непознат, не знам от къде го гледаш и дали е активен в момента, за мен по-скоро не. От летището вариантите са с Алибус 5 евро в посока, тръгват на всеки 15-20 мин и стигат за още около 20 мин до централната част, та двупосочно става 1,5 часа, откъдето следва, че ви остават не повече от 2 часа за разходка. Другия вариант, който съм ползвал два пъти е линия 182 за 1,10 евро в посока, ако се купи предварително билет, спирката е на 10мин пеш от летището, но преди седмица имах лошо преживяване с тях. Имай предвид, че разписанието се спазва както в Бг по комунизма, може и 1 час да чакаш и да не дойде автобус. При толкова малко време, аз не бих рискувал с тях, та ви остава опцията с Алибус за 10евро на човек и ще имат около 2 часа за разходка. 1
pepi:) Публикувано: 27 януари, 2018 Публикувано: 27 януари, 2018 Благодаря за споделеното! Всъщност, по разписание кацаме в Неапол (от Франция) в 8:50ч. А летим към София в 15:35ч. За този автобус 3S проччетох в няколко разказа на пътешественици ;-). Но пък така или иначе остава опцията с Alibus.
Alexander Публикувано: 27 януари, 2018 Публикувано: 27 януари, 2018 Аз имах малко по-голяма дупка, като идвах също от Шенген и пътувах със същия полет на Уиз към София. В такъв случай е по-добре, може да се разходите, повечето кръчми отварят в 12 часа, което значи, че не трябва да се застоявате много, понеже самото връщане ще ви е поне 1 час, освен ако не ядете някъде около спирката на алибус. Миналата неделя имаше доста голяма опашка на паспортния им контрол след скенерите, хем за случая си носех и паспорт, но и 3-те коридора с машини за самостоятелна проверка на паспорти не работеха! 1
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега