Прескочи до съдържание

Съвет за остров Бали


Monika12

Препоръчани мнения

Здравейте, прочетох много неща за Бали във форума, но все още имам въпроси. Първият е: Кога е по-подходящо да се отиде там? Септември или октомври, защото четох за дъждовният им сезон. Другия ми въпрос е горе-долу какви джобни ще ми трябват за да посетим някои, но не всички забележителности. И последния ми въпрос е каква е храната рам, както и какви са цените? Благодаря ви предварително и се извинявам, ако вече има отговори на тези въпроси, но не ги открих.

Връзка към коментар

Септември е границата между сухия и дъждовния период, така че според мен е по-добър за посещение. През октомври вече вали. Обаче това е време и са възможни всякакви обрати.

Това с джобните е много относително. Една е цената за храм и съвсем различна за птичия парк, например.

Храната зависи от това, къде я ядете. Ако е среден клас туристически ресторант около 100000 рупии на човек за ястие с риба и бира. Пилешкото около 60-70000 рупии. Има и по-евтини заведения, но средно около 10-12 долара на ден на човек отиват. Това разбира се, ако не се ходи в скъпи заведения и не се пие доста. Алкохолът там е скъп.

На мен храната ми хареса в средния клас заведения.

Връзка към коментар

Много ви благодаря. Бяхте ми много полезна. Бих искала да си задам последен въпрос. Кой град да изберем, за да можем да ходим на плаж и да ни е отправна точка за най-важните забележителности. :) 

Връзка към коментар

За плаж са по удобни Нуса Дуа (в по голямата си част са ол инклузив резорти) и Санур (внимавайте с избора на хотел и дали има топла вода). Забележителностите са по близо до Убуд, но с оглед изискването за плаж бих избирала между първите две.

Мое предпочитание беше Убуд и ползването на басейна на хотела, но за мен Бали не е плажна дестинация.

 

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.