Прескочи до съдържание

4 дена в Порто-Португалия


don

Препоръчани мнения

Здравейте,след като се сдобих с няколко билета от промоцията с евтините билети от черния петък,края на другата седмица ми предстои и пътуването до Порто.Моля за съвети какво да се наблегне да се посети и най важното за мене къде може да се похапне хубави ястия от португалската кухня и също морски дарове.

Редактирано от don
Връзка към коментар

Здравей, според мен това, което е задължително : стария квартал Рибейра, уникална атмосфера , леко уморително , приготви се за много катерене и спускане , но това е част от чара. Вземете си корабче и се разходете по река Дуеро. Корабчетата стигат до мястото на вливане в Атлантическия океан. Билетът фервруари 2017 беше 18 € , но включваше и вход за църквата Сан Франсишко . Тя е впечатляваща, защото почти цялата е покрита със злато- спомен от Великите географски открития и колониалното минало на Португалия. В цената влиза и дегустация на портвайн в една от избите на отсрещния бряг на реката. Внимавай с работното им време, защото не всички работят до късно. Пак там можете да похапнете . Не си спомням цени, което значи, че не е било скъпо. Не пропускайте централната гара Сао Бенто, цялата е в плочки азулежу , много впечатляващо. Кулата Клеригош,  била  е най високата през Средновековието. Може да се изкачи, билета беше около 6€ . Целият квартал е прекрасен за разходки. Имате достатъчно време да отскочите и до Брага и Гимараеш . Влаковете се движат от гара Сао Бенто и са на пренебрежимо ниски цени....каквото и да правите всъщност сигурна съм , че ще си изкарате страхотно.

  • Харесвам 2
  • Браво 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.