Прескочи до съдържание

Болоня-Верона-Гарда-Бергамо-Монца-Милано


bibi

Препоръчани мнения

Здравейте, след като Райън отмениха Тревизо и карнавалът пропадна, летим с Уиз до Болоня и се връщаме с Райън от Малпенса. Пусакам темата и прогамата, за да дадете акъл изпускам ли нещо must visit в региона ?

Това може би е пъровто ми tips and tricks магеланско пътуване, защото билетите ми са 0 лева и пътуваме само с ръчен багаж ... в Италия ! (Господи, дай ми сили да устискам да не си купя куфар ! :lol:)

Та ето в кратце замисъла:

ден първи - кацане в Болоня вечерта, вечеря, хотел .Тук сме били и имаме опорни точки.

ден втори- взимане на рент а кар и пътуване до Верона , нощувка във Верона. Колебанието тук е да включа ли и Ферара или нещо друго по тътя ?

ден трети - пътуване до Пескиера дал Гарда и обиколка около езерото Гарда. Обмислям лифт до Монте Балдо. Други идеи ?

ден четвърти - Бергамо и Монца (пистата, може би тест драйв за мъжа ми). Оставаме колата .Нощувка в Милано (до Мапленза)

Програмата е лежерна, разстоянията не са големи и мисля, че може да поеме още нещо.

Благодаря на включилите се ! 

  • Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 4 минути , bibi каза:

пътуваме само с ръчен багаж ... в Италия ! (Господи, дай ми сили да устискам да не си купя куфар ! )

 

Трудна задача! Аз винаги си го обещавам преди Италия, но рядко го спазвам.

В резултат - доста куфари и чанти, закупени в Италия. След това ги подарявам.

Вече се разширява географията на тази лудост. Миналата година купих 3 куфара в Азия при 2 пътувания. 

Извинявам се за отклонението!

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Включете и Сирмионе, в най-южната част на езерото Гарда се намира. Старата част е чаровна, и сега не би трябвало да има навалица. Там може да видите средновековната крепост и да се разходите до върха на полуострова. Старата част е пешеходна, но никак не е голяма. Успех! :) 

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Ден трети. Не, че е непостижимо, но за 1 ден най-много да успеете да видите 2-3 градчета около Гарда и то основно на юг. Ние за 2 пълни дни с кола не успяхме да го обиколим. На север природата е много красива - отвесни скали, разчленен бряг. Сирмионе и Малчезине, евентуално.

Редактирано от lesy
допълнение
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Благодаря ! За Гарда: Нощувката ни е в Пескиера дал Гарда и ще тръгнем към Сирмионе. Ще въртим по посока на часовника, макар, че препоръчват обратното. Лифтът към Монте Балдо е точно от Малчезине. Може би 5-6 градчета ще можем да обиколим, а ако се замотаем, четох, че има и фериботи. 

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Хич не е лежерна програмата, според мен. Все пак са само 4 дни. 

Щом сте били в Болоня, всяко от останалите - Верона, Гарда, Бергамо+ Монца поотделно си заслужава 3 дневно наистина лежерно прекарване.

Много положителни емоции ви желая, каквото и да планирате!

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Кога са ви полетите? Ние летим 1-4 февруари, до и от Болоня, и си взехме от промобилетите на italotreno по 5 евро до Верона. В първата неделя от месеца повечето интересни обекти във Верона са почти безплатни (входове по 1 евро на обект). В предишните два дни смятаме да отскочим до Мантуа и до Сирмионе. Повече ми се ще Малчезине, но е по-далеч, а ние разчитаме изцяло на обществения транспорт.

 

Редактирано от master_of_germs
Връзка към коментар
преди 3 минути , bibi каза:

01.02 - 05.02. Във Верона ще сме на 02.02, а около Гарда на 03.02.^_^

Е, на отиване ще летим заедно :) В Мантуа единият от дворците също е с безплатен вход в неделята на 4-ти, но вие явно вече ще сте отпрашили. Но и нашата програма търпи промени. Спокойно можем да направим Верона и Сирмионе на 2-ри и 3-ти, а на 40ти да се прибираме през Мантуа и Модена към Болоня. Нашата първа нощувка е в Болоня, после две във Верона. 

Аз съм свикнал хората да мене да ме определят като препускащ и другите да не ми насмоггват на темпото, но ти наричаш лежерно това, което аз бих нарекъл нормална програма, само ако пътувам сам :) За Бергамо и Монца не мога да дам съвет, но понеже основна цел на нашето пътуване е Мантуа, пък вие сте мобилни, мисля, че може да ѝ отделите малко от графика си на път за Верона.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Лежерно, в смисъл, че е извън сезон, без деца сме и градовете не са тип Флоренция, Венеция, Рим. Ето, че можем да вмъкнем Ферара и Мантуа. Ако можем да сме полезни с колата, пиши на лични.

Редактирано от bibi
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Включването на Ферара е добра идея, тъй като е от градовете, които обикновено предлагат повече от очакваното. Дори ако е икономически обосновано може би след като нямате планове за Болоня е по-удобно да си вземете колата от летището и да направите първата нощувка във Ферара. Във Ферара има наистина много места, които заслужават да бъдат посетени, но най-впечатляващи при ограничено време са  Castello Estense

http://www.castelloestense.it/en/the-castle/the-history/the-este-family#null

и музея на катедралата, както и самата катедрала разбира се, които са централно разположени и много близо едни до други. Обикновено опашки има само за Castello Estense, но не винаги. В такъв случай е по-добре да се купи двудневна карта MyFe (дори и да се ползва само за няколко часа)

http://www.ferraraterraeacqua.it/en/myfecard?set_language=en

от музея на катедралата например (струва EUR 12) и така се избягват опашките, а ако решите да посетите повече места - наистина спестява пари. Ако имате повече време и проявявате интерес към гръцки грънци от V век (и не само) - Археологическият музей също има сравнително богата експозиция и е включен. Интерес могат да представляват Palazzo dei Diamanti, Palazzo Schifanoia, Museum of Casa Romei и още няколко места. Освен това ако имате нощувка във Ферара и сте си купили карта MyFe не плащате градска такса в хотела. Изобщо Ferrara за мен се оказа едно приятно място с неочаквано много интересни опции.

Също така мога да ви предложа по пътя от Ферара към Верона да посетите Castello di Monselice.

http://www.castellodimonselice.it/

Не е много на път, в смисъл, че ще се отлконите общо около 40-50 минути от най-прекия път, но според мен ако имате достатъчно време си заслужава. Замъкът е съвсем истински, частен е и е много добре възстановен. Собственикът е подредил част от богатата си колекция средновековни оръжия и е успял да направи много добра обиколка, която както благодарение на съдържанието, така и на качествата на гидовете осигурява запомнящо се преживяване. Рискът е само да няма достатъчно чужденци в групата и тогава ще ви разказват само на италиански (но дори и в такъв случай ако разбирате поне малко италиански предполагам ще останете удовлетворени).

Около езерото Гарда каквото и да си набележите и да посетите мисля, че все ще сте доволни. Затова ще отбележа само едно изключение. Едно от най-популярните и странно за мен най-харесвани места е Виториалето над Гардоне Ривера

http://www.vittoriale.it/

Не че е лошо, има някои интересни идеи и разнородни експонати (дори "биещи се" едни с други съдържания, някои от които граничат с кича) но на мен почти ми развали усещането за атмосферата на района около езерото. Без да съм сигурен, че и на останалите би въздействало по същия начин просто не бих го препоръчал.

А лифтът към Монте Балдо също е добра идея, но само при хубаво и ясно време, иначе няма смисъл според мен.

  • Харесвам 5
Връзка към коментар

Wiliko, аз резервирам само от Бъджет (Скъпо, ама сигурно. Може и да не съм права, но в тази област съм праволинейна :)) - директно или през холидейауто. Таксата за връщане на друго място е 54 евро. И на нас ще ни е за сефте това упражнение.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.