Прескочи до съдържание

Здравейте пътешественици!

Препоръчани мнения

Радвам се, че открих този сайт, където можем да се срещнем хора със сходни влечения към пътешествията!

Казвам се Красен, и в момента живея в Китай. Преди да се установя тук, Китай също беше за мен една от привлекателните и екзотични дестинации (или по-точно съвкупност от дестинации- Китай е толкова голям и тук има всякакви видове дестинации, може би само без вулкани). Сега града, в който живея, вече ми е втори дом, и съответно не ми е толкова екзотичен. Но както казах Китай е толкова голям, че цялата му останала територия е пълна с предизвикателства. Както разбира се и целия останал свят.

Да, всички знаем, че живота е така устроен, че като че ли всичко е против пътешествията- семейство, работа, няма време, няма пари, едни или други проблеми и т.н. И за да успеем да отидем на пътешествие, трябва преди това да решим всички тези проблеми. Но за тези, които обичат пътешествията, начини все се намират.

Така, балансирайки между влечението към пътешествия, и ежедневния обикновен живот, се опитвам да "завладявам" нови и нови земи. Не съм ходил много, само из Китай, Виетнам, Индонезия, както и из България, Гърция, Турция и Македония, така че определено се чувствам като "начинаещ".

. И ще се радвам да обменим опит чрез това, което споделяме тук. А кой знае, може с някои от вас да се срещнем и на живо, и заедно да отидем на някоя експедиция. :)

200808单车旅行 005.jpg

DSC00184.JPG

3255.jpg

3479.jpg

DSC02190.JPG

DSC02873.JPG

20160811_104121.jpg

20160811_120309.jpg

20160812_171230.jpg

20160816_164954.jpg

• Харесвам 28
  • Благодаря 1
  • Браво 1
Връзка към коментар

Добре дошъл, Красене! 2 месеца съм обикаляла из Китай и това е много любима моя дестинация и както каза - необятна. Надявам се тази година да посетя и трети път като целта са западните провинции. :) -

• Харесвам 1
Връзка към коментар
15 minutes ago, Tedy said:

Добре дошъл, Красене! 2 месеца съм обикаляла из Китай и това е много любима моя дестинация и както каза - необятна. Надявам се тази година да посетя и трети път като целта са западните провинции. :) -

Здравей Теди! Желая ти да дойдеш в Китай и тази година. И западните провинции определено са много интересни и красиви. Ако дойдеш, има доста места и маршрути, които бих ти препоръчал. :)

Благодаря за топлото посрещане! :)

Да, въпреки че съм сложил някои снимки от разни места, пак се считам за начинаещ... поне според моите разбирания, имайки предвид на още колко места и маршрути искам да отида, а още не съм отишъл. :biggrin:

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Добре дошъл и наистина няма какво да чакаш за да почнеш да разказваш. Погледът от хора, които са прекарали повече време на дадено място често е доста по-различен от този на пътешественика минал за седмица, две, дори и месец :)

Връзка към коментар
2 hours ago, Георги said:

Добре дошъл и наистина няма какво да чакаш за да почнеш да разказваш. Погледът от хора, които са прекарали повече време на дадено място често е доста по-различен от този на пътешественика минал за седмица, две, дори и месец :)

Благодаря :) Да, това наистина е така. Аз не съм турист по принцип. Има разлика между турист, пътешественик, изследовател или просто дълго време пребиваващ в далечна страна. Любимите ми предмети в училище винаги са били география и история (а също и етнология и физика). И за мен е наистина вълнуващо да ги изучавам на живо, да ги "виждам" с очите си. Туризма не може да предложи почти нищо от това (на туристите им се показват обикновено само "маски" на нещата). Но истинските пътешествия или пребивавания в дадена страна могат... :)

И с удоволствие смятам да разказвам за местата, на които съм бил- макар и сега да не са много, но се надявам да бъдат все повече. :victory:

• Харесвам 6
Връзка към коментар

Красен, много се развълнувах като четох представянето и пътеписа ти. Китай ми е много голяма любов, мъжът ми живя 2 години в Макао и обичаме да пътуваме натам. Имам доста приятели китайци и продължавам да уча езика. Много ще се радвам да пишеш още за пътешествията ти из Китай.  

• Харесвам 2
Връзка към коментар
1 hour ago, Ushakal said:

Красен, много се развълнувах като четох представянето и пътеписа ти. Китай ми е много голяма любов, мъжът ми живя 2 години в Макао и обичаме да пътуваме натам. Имам доста приятели китайци и продължавам да уча езика. Много ще се радвам да пишеш още за пътешествията ти из Китай.  

Здравей!

Да, Китай и на мен продължава да ми е голяма любов. Китайския език всъщност не е труден, особено за човек, на когото му е интересно, а този език е наистина интересен.

Щом обичате да пътувате към Китай, може някой ден да се засечем и на живо, ще се радвам, аз живея близо до Макао, в тази част на Китай.

А иначе да- предстои да публикувам и следващия пътепис- за нашето второ пътуване в Тибет през 2017. И непременно смятам да пиша и още. :)

17 minutes ago, Tedy said:

За туристите и пътешествениците съм съгласна. Вторите се срещат много рядко.

Да, вярно е- пътешествениците се срещат много рядко. Аз лично се радвам, когато намеря такъв човек, а особено ако се случи да пътуваме заедно. :)

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Вчера водих спор за Китай с човек, който не е ходил, но имаше мега негативно мнение изградено бог знае как. А за мен това е най-изумителната държава за пътуване. Необятна и има толкова много за гледане и усещане. Красене, стискай палци да ми се случи събитието, което чакам, тогава 3 седмици ще се вея в Уйгурската провинция. :)

• Харесвам 5
Връзка към коментар
3 minutes ago, Tedy said:

Вчера водих спор за Китай с човек, който не е ходил, но имаше мега негативно мнение изградено бог знае как. А за мен това е най-изумителната държава за пътуване. Необятна и има толкова много за гледане и усещане. Красене, стискай палци да ми се случи събитието, което чакам, тогава 3 седмици ще се вея в Уйгурската провинция. :)

Предполагам, че си водила спор именно с човек турист, а не пътешественик :biggrin:

Искрено ти желая да ти се отвори тази възможност, а Уйгурската провинция е една от най-красивите земи на света! Още не съм ходил там, но лятото, август, мислим да отидем и там, така че ако и твоето време за Синдзян Уйгурия е тогава- може и заедно да се веем там! :)

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Моето би трябвало да е през септември. Поводът е покана за фотофорум. Трябваше да ходя последния септември, но отмениха събитието с 1 г. Та горе - долу може да се нацелим.

Ако знаеш как ти се радвам, че ще пускаш инфо за КИтай. Повечето хора обикалят Пекин - Сиан - Шанхай, а има толкова по-интересни места.

Редактирано от Tedy
Връзка към коментар
1 minute ago, Tedy said:

Моето би трябвало да е през септември. Поводът е покана за фотофорум. Трябваше да ходя последния септември, но отмениха събитието с 1 г. Та горе - долу може да се нацелим.

Да, напълно възможно е да се нацелим, и аз ако ходя натам, ще е края на август началото на септември.

Ще държим връзка дотогава.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.