funny Публикувано: 17 януари, 2018 Сподели Публикувано: 17 януари, 2018 Олеее, не не . Не сте човеци вие. Аз "планувам" да резервирам за 02-04 февруари. Ама тая година !!! 1 Връзка към коментар
Гост Публикувано: 17 януари, 2018 Сподели Публикувано: 17 януари, 2018 Е, как да не се обичам, значи! Довлякох си дупето до едно от най-очарователните кътчета, които са виждали "скромните" ми очи - старата Сиракуза - Ortigia, където съм се настанила най-нахално в най-прелестната й част. Къщата е на незнамколкостотин години - припаднах от кеф! (Както и в Палермо, и Трапани...). Припаднах от кеф и докато паркирах (Паркирането в Ното също си го биваше...) Бях наясно, че ще е драма, но исках да спя в Стария Пловдив, а не в Тракия, примерно Собственичката на къщата хептен припадна, като й казах къде съм паркирала - имам предвид правилно паркиране (платен подземен частен паркинг) - такова уважение сързях в погледа й и в думите й, не е истина! Преди това направих едно шантаво шофиране и до класическия Ното, а след като възхитих прекрасната си домакиня, възхитих и себе си, като се бухнах в изключителната тратория, препоръчана от видна магеланка. Mamma mia! Изобщо... пир на сетивата е тук... Глазурката на черешката на бишкотката на тортата! Връзка към коментар
Гост Публикувано: 17 януари, 2018 Сподели Публикувано: 17 януари, 2018 И щото разни приятели все ритат за подробности относно италианците , да оставя едно литературно - подчертавам! - експозе по темата... Тази порода мъже е световно- уникално-особена за мен. Те не просто обичат жените, а ги издигат на сетивен пиедестал. Погледът им - без грам нахалство, колкото и еклектично да звучи - къса копчетата на ризата, без да уврежда плата и ни кара да се чувстваме много жени. И разбира се, целта е същата - древна като света, и слава Богу!, дано поостанат мъже на тази земя, но едно е да пропътуваш пътя с тях в ретро кабриолет през Рим, друго - с влак през Каспичан... И разбира се, верността при тях е фамозно-красиво-рядка. Каквито са те самите... Да се върнем на Сиракуза предлагам Море, архитектура, история, уникална сицилианска храна, пазар, разтапящи ухания и вкусове... Спирам до тук. Mia Sicilia. Дано да ви е харесала... И дано моите драсканици са ви дали нещо. Връзка към коментар
Mary Публикувано: 17 януари, 2018 Сподели Публикувано: 17 януари, 2018 преди 2 минути , Rainy каза: И щото разни приятели все ритат за подробности относно италианците , Да беше понаснимала малко италианци за отсъстващите! Хм ... не за мен, за другите магеланки питам! 2 3 Връзка към коментар
Tedy Публикувано: 17 януари, 2018 Сподели Публикувано: 17 януари, 2018 преди 5 часа, Rainy каза: Апропо, италианците са изключителни джентълмени (и любовници). Още в началото прикова вниманието ми. Щом си го написала официално, разчитам че е 150% проверена информация. Нали знаеш, магеланци/ки следваме съветите на тези преди нас. 2 4 Връзка към коментар
Гост Публикувано: 17 януари, 2018 Сподели Публикувано: 17 януари, 2018 (редактирано) преди 8 минути , Tedy каза: Още в началото прикова вниманието ми. Щом си го написала официално, разчитам че е 150% проверена информация. Нали знаеш, магеланци/ки следваме съветите на тези преди нас. И 101% е достатъчно математически издържано и надеждно... преди 9 минути , Mary каза: Да беше понаснимала малко италианци за отсъстващите! Хм ... не за мен, за другите магеланки питам! @Mary, под твоята уравновесена външна проявеност винаги се е таила една калпазанка! Редактирано 17 януари, 2018 от Гост Връзка към коментар
stebal Публикувано: 17 януари, 2018 Сподели Публикувано: 17 януари, 2018 Аз рядко губя дар слово, но повярвай ми Rainy в момента не знам как точно да ти благодаря. Само ще кажа, че направи деня ми по хубав,...грешка- много по хубав. Като чета реакциите на другите във форума, не само моя... P.S. Ако си забравила да отвориш тема за някое друго пътуване, не се стеснявай , сега е момента . 5 Връзка към коментар
Гост Публикувано: 17 януари, 2018 Сподели Публикувано: 17 януари, 2018 Хахахаха... @stebal, сега ти направи деня ми! Много ти благодаря! Връзка към коментар
dikrasteva Публикувано: 17 януари, 2018 Сподели Публикувано: 17 януари, 2018 Ех, откога го чаках това, вече се бях отказала! Благодаря ти за прекрастите емоции! Връзка към коментар
Гост Публикувано: 17 януари, 2018 Сподели Публикувано: 17 януари, 2018 преди 1 минута , dikrasteva каза: Ех, откога го чаках това, вече се бях отказала! Благодаря ти за прекрастите емоции! Ама ритай ме по кокалчетата бе, чеде! Аз благодаря! Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 17 януари, 2018 Сподели Публикувано: 17 януари, 2018 преди 1 час, stebal каза: P.S. Ако си забравила да отвориш тема за някое друго пътуване, не се стеснявай , сега е момента . Аз се сещам за едно пътуване дето остана без пътепис, ама не е хубаво да се насилват музите. Когато тогава 3 Връзка към коментар
Гост Публикувано: 17 януари, 2018 Сподели Публикувано: 17 януари, 2018 В момента, neuromancer каза: Аз се сещам за едно пътуване дето остана без пътепис, ама не е хубаво да се насилват музите. Когато тогава Аргххххх... Четеш ми мислите! Отворила съм го... На кота нула още Там все ме тегли към дълбокото, та... Да се надявам, че ще го музицирам преди следвщото по същия повод. А ти си един същински муз за писателското ми его Благодаря! П.П. Май две са пътуванията... арггхххх... взимам си бележка! Връзка към коментар
Lyubina Публикувано: 17 януари, 2018 Сподели Публикувано: 17 януари, 2018 преди 7 часа, Rainy каза: Специално за Сицилия пуснах предложение - макар да знам, че стилът ми едва ли ще пасне на всеки, което е нормално, обаче ни звук, ни вопъл, ни стон от никого. А, дължа извинение, пропуснала съм/проспала съм го. Посипвам си веднага главата с пепел. Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 18 януари, 2018 Сподели Публикувано: 18 януари, 2018 (редактирано) Рейни, искрено се радвам на възторга ти от Сицилия! Любимо за нас място, където се връщаме отново, отново и отново, та сега през юни, за девети път:)))) И колко съм чувала приказки: “ Абе, вие кво и харесвате на тая Сицилия?Не ви ли е страх от Мафията?И кво ядете там?” Или пък:” Бяхме за два дни и не само не ни хареса, ми чак и възхищение...” А аз наистина се възхищавам от тази земя и тези хора! Как пък, за толкова години един не ме погледна накриво и сумтящо,как пък, един не си поиска бакшиш? Как да не се кефи човек, като на стоте ми години и стоте ми кила, навсякъде съм белла сеньора? Което пък води до безразборно раздаване, щото и храната навсякъде е вкусна, и хората са усмихнати, пък и като съм толкова белла:)))) Но аз, определено смятам, че трябва човек да има определени сетива, за да попие тази красота. Много ти се радвам! П.П.Ние попиваме бавно и на глътки, а ти - лакомо и като един тайфун - за кратко време си видяла ужасно много. Редактирано 18 януари, 2018 от AlexandraKo 17 Връзка към коментар
Гост Публикувано: 18 януари, 2018 Сподели Публикувано: 18 януари, 2018 @AlexandraKo, ще ме извиниш, ама италианците са познавачи и ти наистина си bella - е, не се вписваме в стандартите на третия пол, ама слава Богу, има още и от нормалния Аз не мога да разбера как може да не се хареса Сицилия... Също така твърдя, че т.нар. опасно шофиране е съвършен мит - хората са изключително внимателни към останалите шофьори, стига шофьорите да не се държат като задници Като си усмихнат - предизикваш усмивки - железен закон. Покрай бразилеро и неговото елегантно напомняне за липсващ пътепис от Бразилия си спомних как ни пазеха като рохки яйца и там - усмихнеш се, размахаш ръка през прозореца - пуснат те на секундата. Че даже не бяхме спазили едни неписани правила по магистралата, ама не ни крякаха. Същото е и в Сицилия. Изключително толерантни - стига и ти да си толерантен, а не арогантно копеле. Не знам поради що този ужасен стрес от шофирането там. Много благодаря за милите думи! Връзка към коментар
Иван Попов Публикувано: 21 януари, 2018 Сподели Публикувано: 21 януари, 2018 (редактирано) Аз съм без думи..... @Rainy много ти благодаря за написаното и споделената емоция! Вече и аз се замислям за Сицилия, от както четох @AlexandraKo сега и теб направонямам търпетие за там, ама все не мога да се доредя и това време все не стига.Ама дано да дойде и моето време за там. За снимките какво да кажа, те са повече от перфектни. Редактирано 21 януари, 2018 от Иван Попов Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 31 юли, 2019 Сподели Публикувано: 31 юли, 2019 Нямам никакво обяснение това, цялото, как съм го пропуснал до момента. А имайки предвид твърдо очертаващата се августова София … нещата трябваше да си останат така. Последните 15-20 минути си бяха един истински, много болезнен мазохизъм. Страхотно @Rainy. Благодаря! 2 Връзка към коментар
Гост Публикувано: 31 юли, 2019 Сподели Публикувано: 31 юли, 2019 преди 16 минути , ven62 каза: Нямам никакво обяснение това, цялото, как съм го пропуснал до момента. А имайки предвид твърдо очертаващата се августова София … нещата трябваше да си останат така. Последните 15-20 минути си бяха един истински, много болезнен мазохизъм. Страхотно @Rainy. Благодаря! Ето едни такива думи и цялото усилие да зарадваш някого се осмислят 🙂 Благодаря ти много! На 21.01.2018 г. в 12:56, Иван Попов каза: Аз съм без думи..... @Rainy много ти благодаря за написаното и споделената емоция! Вече и аз се замислям за Сицилия, от както четох @AlexandraKo сега и теб направонямам търпетие за там, ама все не мога да се доредя и това време все не стига.Ама дано да дойде и моето време за там. За снимките какво да кажа, те са повече от перфектни. Благодаря ти, Ванка! Като затръгваш за Сицилия, ще имаш немалко съветници 🙂 Връзка към коментар
Иван Попов Публикувано: 2 август, 2019 Сподели Публикувано: 2 август, 2019 На 1.08.2019 г. в 1:23, Rainy каза: Благодаря ти, Ванка! Като затръгваш за Сицилия, ще имаш немалко съветници Ами така както гледам графика няма да е преди 2020/2021 година, но благодаря ти, ще го имам предвид. 🙂🙂 Надявам се да стигана и аз до там, така де до тези красоти..... 🤗 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 3 август, 2019 Сподели Публикувано: 3 август, 2019 Хехе, това лято, пак ме застреляха с умен въпрос, та замигах на еееееедри парцали: Една дама, дето е много важна, тоест - държи да бъде възприемана като важна личност, ми вика: ” Абе, вие какво правите на тая Сицилия? Та всяка година ходите. Мъжът ми ходи за два дена и каза, че плажът бил само камъни, нямало какво да се яде и било адска жега...” Нищо не казах, само се усмихнах...Ама си помислих, де: ”о, свещена простота...” Първо, ми прозвуча, като тъпото оплакване:”Боли ме зъбЪТ / като че ли, имаме само, по един- единствен/ и второ - Сицилия не е място, за хора, без сетива - това пък е, личното ми мнение. 7 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега