Прескочи до съдържание

Alitalia - новини и бързи въпроси

Препоръчани мнения

Здравейте, не намерих тема на Алиталия. 

Имам полет с тях на 26 януари на най-ниската тарифа. Можете ли да ми кажете дали трябва да се чекирам предварително като при лоукоста или мога да си отида на летището директно, без да се занимавам онлайн?

Редактирано от Loverboy
сгрешен месец
Връзка към коментар
6 minutes ago, Loverboy said:

Здравейте, не намерих тема на Алиталия. 

Имам полет с тях на 26 декември на най-ниската тарифа. Можете ли да ми кажете дали трябва да се чекирам предварително като при лоукоста или мога да си отида на летището директно, без да се занимавам онлайн?

Онлайн чекин има само 24 часа преди полета, като при най-ниската тарифа ако искаш да си купиш багаж е препоръчително да го направиш онлайн.

Аз лично в момента най-малко бих се притеснявал как мога да се чекирам за Алиталия в края на 2018-та година. Алиталия е в процедура по несъстоятелност и до тогава може изобщо авиокомпанията да я няма, може и да я приватизират, като орежат много линии и т.н. При евентуална приватизация на активите още не е ясно как и при какви условия ще признаят билетите издадени от страта Алиталия и т.н.

Прочети темата и долната статия и се информирай редовно за актуалните новини, защото има вариант да трябва да купуваш нов билет от друга авиокомпания..

Lufthansa поставя условия, за да купи Alitalia

Германската авиокомпания настоява за намаляване на персонала и флотата на италианския превозвач

https://www.capital.bg/biznes/kompanii/2018/01/16/3113240_lufthansa_postavia_usloviia_za_da_kupi_alitalia/

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Става дума за полет на 26.01 и това непрекъснато говорене за фалит със сигурност е отказало немалко хора от изгодни оферти на Алиталия. Добре е да сме информирани,  но всяването на паника едва ли е много коректно. 

Фалита го чакаме от октомври,  ноември 2017 ...  вече спрях да чета кога ще настъпи. 

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Грешката е моя, бях написал без да искам декември, вместо януари. Става дума за полет на 26.01. Надявам се да го изпълнят, като гледам са си изпълнявали последните полети SOF-FCO. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Ако помня правилно от другата тема, правителството на Италия е отпуснало пари за летене до април. Много е вероятно да си изпълняват полетите, докато има пари - ако това е някакъв ориентир....

Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...

Какво представлява въпросното развлечение в самолета? Да очаквам ли възможност за игра на игри, избор на филм/сериал, както при катарците или просто ще ни пуснат по един филм?

Връзка към коментар
преди 5 часа, luoni каза:

Какво представлява въпросното развлечение в самолета? Да очаквам ли възможност за игра на игри, избор на филм/сериал, както при катарците или просто ще ни пуснат по един филм?

Зависи от самолета на който ще летиш. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 2 минути , luoni каза:

Благодаря, значи си е на късмет.

Ами не точно :) Знаейки самолета, може да провериш и каква точно е системата за забавление на него. Просто като вкарват нова система става поетапно и не е задължително да са унифицирани предложенията на всички самолети. Все пак ако знаеш докъде ще летиш, може да видим какви самолети изпълняват маршрута най-често и каква система има на него. Аз летях 2012 последно с тях, до САЩ на Боинг 777 и системата им си беше абсолютно нормална и адекватна с индивидуално екранче, филми и всичко. Конкретно за игри не помня, но обикновено индивидуалните системи винаги имат разни просто игри за занимавка на деца. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 6 месеца по-късно ...

Правителството чака инвеститор за 50% от Алиталия, но за сега няма такъв и си ги дотират. До декември обаче трябва да върнат към 800 милиона евро помощ, така че до тогава залагам, че ще ги има. А и след декември ще намерят начин да ги спасят.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 6 месеца по-късно ...

Купих билети от Alitalia с включен багаж, но ми трябва още един чекиран багаж. Пробвах през сайта им, но не става. Някой знае ли как мога да добавя втори чекиран багаж? Благодаря 

Връзка към коментар
  • 5 седмици по-късно ...

Налага се да променя връщането на едни билети от сутрешен на следобеден полет. Някой правил ли е промяна на полет с Alitalia и ако да каква е тарифата? Билетите са ми Economy Classic. Дестинацията е София - Рим за 3ма човека. Благодаря.

Връзка към коментар

Ако не го пише в условията на билета ти,  намери същия полет примерно с ItaMatrix и ги виж там. 

Примерно :

https://matrix.itasoftware.com/#view-rules:research=SOFFCO-FCOSOF;solution=0ZPv7PENByO0UvF1qDydcGG/Zf9Cdq67EDFMWwq1e1fPiG001;fare-key=0/0

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...
  • 4 седмици по-късно ...

Здравейте,

Нова съм в този форум, но понеже главно тук успявам да намеря полезна информация за бъдещите ни пътувания, реших да се присъединя. Обръщам се точно в тази тема, понеже следващата седмица ще пътуваме към Рим, на отиване сме  с Райнейр, но на връщане ще бъдем с Алиталия (economy). До сега не сме пътували с тях и нямаме информация как стой въпроса с ръчния багаж. В интернет успях да намеря следното: имаме право на един нормален куфар (55х35х25см) и аксесоар по избор: Чанта за документи/Лаптоп/Ръчна чанта. Но никъде не намирам конкретни размери на тази втора чанта (аскесоар). 

Дали някой от вас има опит и знае какъв размер е позволен? Тъй като при райнейр сме приорити и имаме право на втора чанта с размерите (40х20х25см), ми се иска да знам предварително дали такъв размер е позволен за втора чанта и при Алиталия. 🙂 

Връзка към коментар
преди 10 часа, enesheva каза:

Здравейте,

Нова съм в този форум, но понеже главно тук успявам да намеря полезна информация за бъдещите ни пътувания, реших да се присъединя. Обръщам се точно в тази тема, понеже следващата седмица ще пътуваме към Рим, на отиване сме  с Райнейр, но на връщане ще бъдем с Алиталия (economy). До сега не сме пътували с тях и нямаме информация как стой въпроса с ръчния багаж. В интернет успях да намеря следното: имаме право на един нормален куфар (55х35х25см) и аксесоар по избор: Чанта за документи/Лаптоп/Ръчна чанта. Но никъде не намирам конкретни размери на тази втора чанта (аскесоар). 

Дали някой от вас има опит и знае какъв размер е позволен? Тъй като при райнейр сме приорити и имаме право на втора чанта с размерите (40х20х25см), ми се иска да знам предварително дали такъв размер е позволен за втора чанта и при Алиталия. 🙂 

Чанта за документи/Лаптоп/Ръчна чанта: Височина не повече от 36 см., ширина 45 см. и дебелина 20 см.

Поставя се под предната седалка и се маркира с  етикет “Under the seat“.

Връзка към коментар
  • 3 месеца по-късно ...

AZ са обявили нова дестинация - Сан Франциско. Полетите ще бъдат изпълнявани в дни понеделник, четвъртък и неделя. Първи полет - на първи юни 2020. Самолет - Боинг 777-200ЕР:

AZ640 FCO0915 - 1315 SFO 772 147
AZ641 SFO1515 - 1215(+1)FCO 772 147

https://www.alitalia.com/it_it/volare-alitalia/news-e-attivita/nuovi-voli/san-francisco.html

Връзка към коментар
  • 4 месеца по-късно ...

Не знам дали това е правилно място, но не открих специална тема за Ал Италия. Та, компанията закрива два маршрута - Сеул, Южна Корея и Сантяго, Чили. Полети ще се изпълняват до края на март.

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.