Loverboy Публикувано: 21 януари, 2018 Сподели Публикувано: 21 януари, 2018 (редактирано) Здравейте, не намерих тема на Алиталия. Имам полет с тях на 26 януари на най-ниската тарифа. Можете ли да ми кажете дали трябва да се чекирам предварително като при лоукоста или мога да си отида на летището директно, без да се занимавам онлайн? Редактирано 21 януари, 2018 от Loverboy сгрешен месец Връзка към коментар
Гост Публикувано: 21 януари, 2018 Сподели Публикувано: 21 януари, 2018 @Loverboy, можеш и на летището - AlItalia не са нискотарифна компания, но с online чекиране можеш да си избереш по-рано място - ако държиш на това, разбира се. Връзка към коментар
Loverboy Публикувано: 21 януари, 2018 Автор Сподели Публикувано: 21 януари, 2018 Така си и мислех, благодаря! Връзка към коментар
Topfly Публикувано: 21 януари, 2018 Сподели Публикувано: 21 януари, 2018 6 minutes ago, Loverboy said: Здравейте, не намерих тема на Алиталия. Имам полет с тях на 26 декември на най-ниската тарифа. Можете ли да ми кажете дали трябва да се чекирам предварително като при лоукоста или мога да си отида на летището директно, без да се занимавам онлайн? Онлайн чекин има само 24 часа преди полета, като при най-ниската тарифа ако искаш да си купиш багаж е препоръчително да го направиш онлайн. Аз лично в момента най-малко бих се притеснявал как мога да се чекирам за Алиталия в края на 2018-та година. Алиталия е в процедура по несъстоятелност и до тогава може изобщо авиокомпанията да я няма, може и да я приватизират, като орежат много линии и т.н. При евентуална приватизация на активите още не е ясно как и при какви условия ще признаят билетите издадени от страта Алиталия и т.н. Прочети темата и долната статия и се информирай редовно за актуалните новини, защото има вариант да трябва да купуваш нов билет от друга авиокомпания.. Lufthansa поставя условия, за да купи Alitalia Германската авиокомпания настоява за намаляване на персонала и флотата на италианския превозвач https://www.capital.bg/biznes/kompanii/2018/01/16/3113240_lufthansa_postavia_usloviia_za_da_kupi_alitalia/ 1 Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 21 януари, 2018 Сподели Публикувано: 21 януари, 2018 Става дума за полет на 26.01 и това непрекъснато говорене за фалит със сигурност е отказало немалко хора от изгодни оферти на Алиталия. Добре е да сме информирани, но всяването на паника едва ли е много коректно. Фалита го чакаме от октомври, ноември 2017 ... вече спрях да чета кога ще настъпи. 4 Връзка към коментар
Loverboy Публикувано: 21 януари, 2018 Автор Сподели Публикувано: 21 януари, 2018 Грешката е моя, бях написал без да искам декември, вместо януари. Става дума за полет на 26.01. Надявам се да го изпълнят, като гледам са си изпълнявали последните полети SOF-FCO. 1 Връзка към коментар
akair Публикувано: 22 януари, 2018 Сподели Публикувано: 22 януари, 2018 Ако помня правилно от другата тема, правителството на Италия е отпуснало пари за летене до април. Много е вероятно да си изпълняват полетите, докато има пари - ако това е някакъв ориентир.... Връзка към коментар
luoni Публикувано: 7 февруари, 2018 Сподели Публикувано: 7 февруари, 2018 Какво представлява въпросното развлечение в самолета? Да очаквам ли възможност за игра на игри, избор на филм/сериал, както при катарците или просто ще ни пуснат по един филм? Връзка към коментар
Георги Публикувано: 7 февруари, 2018 Сподели Публикувано: 7 февруари, 2018 преди 5 часа, luoni каза: Какво представлява въпросното развлечение в самолета? Да очаквам ли възможност за игра на игри, избор на филм/сериал, както при катарците или просто ще ни пуснат по един филм? Зависи от самолета на който ще летиш. 1 Връзка към коментар
luoni Публикувано: 7 февруари, 2018 Сподели Публикувано: 7 февруари, 2018 16 minutes ago, Георги said: Зависи от самолета на който ще летиш. Благодаря, значи си е на късмет. Връзка към коментар
Георги Публикувано: 7 февруари, 2018 Сподели Публикувано: 7 февруари, 2018 преди 2 минути , luoni каза: Благодаря, значи си е на късмет. Ами не точно Знаейки самолета, може да провериш и каква точно е системата за забавление на него. Просто като вкарват нова система става поетапно и не е задължително да са унифицирани предложенията на всички самолети. Все пак ако знаеш докъде ще летиш, може да видим какви самолети изпълняват маршрута най-често и каква система има на него. Аз летях 2012 последно с тях, до САЩ на Боинг 777 и системата им си беше абсолютно нормална и адекватна с индивидуално екранче, филми и всичко. Конкретно за игри не помня, но обикновено индивидуалните системи винаги имат разни просто игри за занимавка на деца. 1 Връзка към коментар
savagejo Публикувано: 25 август, 2018 Сподели Публикувано: 25 август, 2018 Някой има ли информация какво става с Алиталия? Продължават да продават билети, а май трябваше да са фалирали досега? 🙄 Връзка към коментар
adreno Публикувано: 25 август, 2018 Сподели Публикувано: 25 август, 2018 Правителството чака инвеститор за 50% от Алиталия, но за сега няма такъв и си ги дотират. До декември обаче трябва да върнат към 800 милиона евро помощ, така че до тогава залагам, че ще ги има. А и след декември ще намерят начин да ги спасят. 1 Връзка към коментар
Йосиф Милчов Публикувано: 14 март, 2019 Сподели Публикувано: 14 март, 2019 Купих билети от Alitalia с включен багаж, но ми трябва още един чекиран багаж. Пробвах през сайта им, но не става. Някой знае ли как мога да добавя втори чекиран багаж? Благодаря Връзка към коментар
aleksandrina Публикувано: 14 март, 2019 Сподели Публикувано: 14 март, 2019 ПОМОЩ От България: (02) 9802212 Връзка към коментар
Йосиф Милчов Публикувано: 14 април, 2019 Сподели Публикувано: 14 април, 2019 Налага се да променя връщането на едни билети от сутрешен на следобеден полет. Някой правил ли е промяна на полет с Alitalia и ако да каква е тарифата? Билетите са ми Economy Classic. Дестинацията е София - Рим за 3ма човека. Благодаря. Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 14 април, 2019 Сподели Публикувано: 14 април, 2019 Ако не го пише в условията на билета ти, намери същия полет примерно с ItaMatrix и ги виж там. Примерно : https://matrix.itasoftware.com/#view-rules:research=SOFFCO-FCOSOF;solution=0ZPv7PENByO0UvF1qDydcGG/Zf9Cdq67EDFMWwq1e1fPiG001;fare-key=0/0 1 Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 5 май, 2019 Сподели Публикувано: 5 май, 2019 (редактирано) Alitalia докараха Папата, едва ли ще фалират 😉 Редактирано 5 май, 2019 от stanimir 2 4 Връзка към коментар
akair Публикувано: 5 май, 2019 Сподели Публикувано: 5 май, 2019 10 hours ago, stanimir said: Alitalia докараха Папата, едва ли ще фалират 😉 Това може би обяснява защо възкръсват толкова пъти... 3 8 Връзка към коментар
enesheva Публикувано: 3 юни, 2019 Сподели Публикувано: 3 юни, 2019 Здравейте, Нова съм в този форум, но понеже главно тук успявам да намеря полезна информация за бъдещите ни пътувания, реших да се присъединя. Обръщам се точно в тази тема, понеже следващата седмица ще пътуваме към Рим, на отиване сме с Райнейр, но на връщане ще бъдем с Алиталия (economy). До сега не сме пътували с тях и нямаме информация как стой въпроса с ръчния багаж. В интернет успях да намеря следното: имаме право на един нормален куфар (55х35х25см) и аксесоар по избор: Чанта за документи/Лаптоп/Ръчна чанта. Но никъде не намирам конкретни размери на тази втора чанта (аскесоар). Дали някой от вас има опит и знае какъв размер е позволен? Тъй като при райнейр сме приорити и имаме право на втора чанта с размерите (40х20х25см), ми се иска да знам предварително дали такъв размер е позволен за втора чанта и при Алиталия. 🙂 Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 3 юни, 2019 Сподели Публикувано: 3 юни, 2019 те не са чак толкова стриктни като Райънеър и не проверяват размерите най-верочтно ще сте си ок с чантата, която е минала в Райън 2 Връзка към коментар
Doctor Who Публикувано: 3 юни, 2019 Сподели Публикувано: 3 юни, 2019 преди 10 часа, enesheva каза: Здравейте, Нова съм в този форум, но понеже главно тук успявам да намеря полезна информация за бъдещите ни пътувания, реших да се присъединя. Обръщам се точно в тази тема, понеже следващата седмица ще пътуваме към Рим, на отиване сме с Райнейр, но на връщане ще бъдем с Алиталия (economy). До сега не сме пътували с тях и нямаме информация как стой въпроса с ръчния багаж. В интернет успях да намеря следното: имаме право на един нормален куфар (55х35х25см) и аксесоар по избор: Чанта за документи/Лаптоп/Ръчна чанта. Но никъде не намирам конкретни размери на тази втора чанта (аскесоар). Дали някой от вас има опит и знае какъв размер е позволен? Тъй като при райнейр сме приорити и имаме право на втора чанта с размерите (40х20х25см), ми се иска да знам предварително дали такъв размер е позволен за втора чанта и при Алиталия. 🙂 Чанта за документи/Лаптоп/Ръчна чанта: Височина не повече от 36 см., ширина 45 см. и дебелина 20 см. Поставя се под предната седалка и се маркира с етикет “Under the seat“. Връзка към коментар
tougherty Публикувано: 3 юни, 2019 Сподели Публикувано: 3 юни, 2019 А докъде го докараха Алиталия с несъстоятелността? Има ли шанс да хлопнат кепенците скоро? Връзка към коментар
akair Публикувано: 1 октомври, 2019 Сподели Публикувано: 1 октомври, 2019 AZ са обявили нова дестинация - Сан Франциско. Полетите ще бъдат изпълнявани в дни понеделник, четвъртък и неделя. Първи полет - на първи юни 2020. Самолет - Боинг 777-200ЕР: AZ640 FCO0915 - 1315 SFO 772 147 AZ641 SFO1515 - 1215(+1)FCO 772 147 https://www.alitalia.com/it_it/volare-alitalia/news-e-attivita/nuovi-voli/san-francisco.html Връзка към коментар
Guinness Публикувано: 24 февруари, 2020 Сподели Публикувано: 24 февруари, 2020 Не знам дали това е правилно място, но не открих специална тема за Ал Италия. Та, компанията закрива два маршрута - Сеул, Южна Корея и Сантяго, Чили. Полети ще се изпълняват до края на март. Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега