Прескочи до съдържание

Идея за май 2018

Препоръчани мнения

Здравейте, скъпи магеланци,

надявам се, че с Вашия голям опит, натрупан с многото и разнообразни пътувания, ще ми помогнете при генерирането на идеи.

Кои варианти бихте пропоръчали за ексурзия извън нашата скъпа Европа през месец май?

Става дума за 10ина дни, които да бъдат  в рамките на първите три седмици на май 2018.

Бюджетът е около 2500 лв на човек.

Желанието ми би било повече да имам досег до различна култура и се опитвам да избегна тривиалността на повечето очевидни дестинации -включващи плажните опции?

Бях се насочил например към Перу , но за там бюджетът ми ще е за съжаление крайно недотатъчен.

Виетнам и Камбоджа също изглеждат вълнуващо, но май сезонът няма да е подходящ?

Опитах се да генерирам идеи и от различни туристически агеции, но там се предлагат главно почивки на море/океан :)

Благодаря ви за отделеното време.

Поздрави :)

Връзка към коментар

Какво ще кажеш за Непал? Със сигурност не е тривиална дестинация, а освен Катманду за по-различната култура ще може да направите и някой от трековете. Май до колкото знам е чудесен сезон за там. 

Има съседна тема, в която се правят планове за съвместно пътуване: 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Аз бих препоръчала полет с КЛМ до Сингапур и от там каквото ви е на душа -Бали, Ява, Куала Лумпур и нещо от Малайзия. 

С КЛМ имаше много добри цени до скоро, предполагам, че още се намират такива.

Връзка към коментар

Грузия + Армения евентуално. Може да се стигне с law cost. Грузия има много какво да предложи. История, прекрасна природа, вкусна храна и вино, интересни хора, и все още не толкова туристическа. Евтина и много подценявана дестинация. На нас 7 дни въобще не ни стигнаха.

или

Израел + Йордания. Тук не съм била, но проучвах Йордания. История, пустиня, море и дори рифове /за 2 дни може да се прежалите/. Не знам дали ще ви стигне бюджета, но също има не толкова скъпи полети до Тел Авив.

Или си набележете няколко чакани дестинации и ако излезат евтини билети - действайте.

Вариант е да чакате за промоция в последния момент за някъде от Европа, но трябва да добавите билет до началната точка в последния момент. Тук препоръчвам Мексико с някой от чуждестраннитуе туроператорите /например Томас Кук/. Там не е само море. Отново красива природа, история, мили хора.

Редактирано от lesy
добавяне
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.