П.Кръстев Публикувано: 21 януари, 2018 Сподели Публикувано: 21 януари, 2018 (редактирано) Дойде време да планираме и следващото по-голямо пътуване, като този път има и по-специален повод. Т.к. не искаме да се запратим на другия край на света и да лежим само на плаж, решихме да комбинираме тези две дестинации. Япония ни е мечта от доста време и имаме намерение да обиколим и видим колкото може повече. Бали също ни беше в списъка преди време, но го оставихме за по-късен период. Стартирам темата с малко общи въпроси за самолетните билети и най-подходящото време. - Колко време е оптималния вариант за посещение на двете дестинации? Според мен 10-12 дни Япония и 7-8 дни Бали ? - Кога е най-подходящия период? Мислех си за началото на Септември ? - Гледах билети за 01.09 - 21.09 директно от сайта на Qatar, цената за двама души е 2229лв. (SOF-HND, DPS-SOF) Мислите ли, че това е добра цена и дали сега е подходящ момент за купуване на билети или е добре да се изчака ? На първо време това са въпросите, след като взема билетите ще се четат и безбройните теми за 2те дестинации, които има тук във форума Редактирано 21 януари, 2018 от П.Кръстев Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 21 януари, 2018 Сподели Публикувано: 21 януари, 2018 Според мен 12 дни за Япония и 7-8 за Бали са добър избор. Не съм следил OJ полети , но София - Япония на нормални промоции често може да се купи за около 400€, а София - Бали за 450-500 €, мисля цената която намираш сега не е атрактивна и ще е налична и по-късно. Аз бих изчакал за промоции, септември е далеч. 3 Връзка към коментар
П.Кръстев Публикувано: 22 януари, 2018 Автор Сподели Публикувано: 22 януари, 2018 Има ли други мнения по въпроса? Междувременно успях да оптимизирам възможностите още малко. Открих, че има полет на 31.08 вечерта (петък), което ни дава още един допълнителен пълен ден и отново връщане на 21.09 (но с по-дълго прикачване в Доха) и цената пада до 2090лв за двама души return, което са около 530 евро на човек. Не е страхотна оферта, но се чудя да не би да се вдигне прекалено много в следващите месеци, вместо да спадне с 40-50 евро и да се попрецакам... Доста тънък момент Връзка към коментар
Георги Матеев Публикувано: 22 януари, 2018 Сподели Публикувано: 22 януари, 2018 (редактирано) преди 16 минути , П.Кръстев каза: Има ли други мнения по въпроса? Междувременно успях да оптимизирам възможностите още малко. Открих, че има полет на 31.08 вечерта (петък), което ни дава още един допълнителен пълен ден и отново връщане на 21.09 (но с по-дълго прикачване в Доха) и цената пада до 2090лв за двама души return, което са около 530 евро на човек. Не е страхотна оферта, но се чудя да не би да се вдигне прекалено много в следващите месеци, вместо да спадне с 40-50 евро и да се попрецакам... Доста тънък момент Цената за такъв OJ трудно ще падне под 450-470 евро - и това при условие, че Токио и Бали се уцелят да са в промоция по едно и също време, което невинаги се случва. Ако специалният повод е този, който си мисля - моето мнение е да вземеш сега билетите за да си спокоен и да не го мислиш повече. 200-ина лева разлика надали ще ви променят кардинално бюджета. P.S. За сваляне на цената търси директно в www.budgetair.lv (виж скриншота). €500 на билет за твоите дати и то с кратките връзки. Ако решиш да взимаш от там драсни да ти пратя един код за допълнително намаление от €7.50. Редактирано 22 януари, 2018 от Георги Матеев 2 1 Връзка към коментар
funny Публикувано: 22 януари, 2018 Сподели Публикувано: 22 януари, 2018 Ако не успееш през сайта посочен от Матеев, поне мини през https://www.topcashback.co.uk/qatar-airways/ за да вземеш 2.1% кешбек 2 Връзка към коментар
П.Кръстев Публикувано: 22 януари, 2018 Автор Сподели Публикувано: 22 януари, 2018 преди 3 часа, Георги Матеев каза: P.S. За сваляне на цената търси директно в www.budgetair.lv (виж скриншота). €500 на билет за твоите дати и то с кратките връзки. Ако решиш да взимаш от там драсни да ти пратя един код за допълнително намаление от €7.50. Благодаря ти за предложението. Знаеш, и в други теми сме дискутирали този въпрос, аз съм от тези, които никога не са пазарували от посредници и винаги купуват директно от сайтовете на авиокомпаниите. Сигурно някога бих пробвал, но на някой по-простичък полет в Европа. Точно за това пътуване не ми се пробва, а и има много време до Септември, т.е. вероятността за промяна на разписанието е по-голяма и не искам да контактувам с 3-ти лица за при нужда от промени. @funny през topcashback-a обаче ще се пусна 1 Връзка към коментар
П.Кръстев Публикувано: 22 януари, 2018 Автор Сподели Публикувано: 22 януари, 2018 преди 4 часа, funny каза: Ако не успееш през сайта посочен от Матеев, поне мини през https://www.topcashback.co.uk/qatar-airways/ за да вземеш 2.1% кешбек Един допълнителен въпрос, който е в страни от основната тема. Ако вляза през този сайт и после платя с Дайнърс ще получа ли кешбек и на двете места ? Връзка към коментар
funny Публикувано: 22 януари, 2018 Сподели Публикувано: 22 януари, 2018 преди 11 минути , П.Кръстев каза: Един допълнителен въпрос, който е в страни от основната тема. Ако вляза през този сайт и после платя с Дайнърс ще получа ли кешбек и на двете места ? Защо не При Тези се дава кешбек ако минеш през сайта им, а при Дайнерс при натрупан оборот за период . Връзка към коментар
Георги Матеев Публикувано: 22 януари, 2018 Сподели Публикувано: 22 януари, 2018 (редактирано) Преди 1 час, П.Кръстев каза: Благодаря ти за предложението. Знаеш, и в други теми сме дискутирали този въпрос, аз съм от тези, които никога не са пазарували от посредници и винаги купуват директно от сайтовете на авиокомпаниите. Сигурно някога бих пробвал, но на някой по-простичък полет в Европа. Точно за това пътуване не ми се пробва, а и има много време до Септември, т.е. вероятността за промяна на разписанието е по-голяма и не искам да контактувам с 3-ти лица за при нужда от промени. @funny през topcashback-a обаче ще се пусна Чисто информативно - при последните 2-3 катарски размествания после винаги контактувах със софийския офис и правех промените директно с тях, а билетите бяха купувани от посредници, тоест в това отношение няма никакъв проблем. В случая можеш лесно да спестиш едни 70-80 евро, но ти си знаеш най-добре преди 54 минути , П.Кръстев каза: Един допълнителен въпрос, който е в страни от основната тема. Ако вляза през този сайт и после платя с Дайнърс ще получа ли кешбек и на двете места ? Ще получиш кешбек и на двете места. Едното няма нищо общо с другото Редактирано 22 януари, 2018 от Георги Матеев 2 Връзка към коментар
П.Кръстев Публикувано: 22 януари, 2018 Автор Сподели Публикувано: 22 януари, 2018 (редактирано) Аз добре ги нагласих билетите, но явно не съм се информирал достатъчно добре за времето. За Бали знаех, че е ОК, но не бях прочел за Япония, че Септември е пика на тайфуните. Някой пътувал ли е в Япония в този период за да даде малко повечко информация относно опасността от сериозни тропически бури ? Редактирано 22 януари, 2018 от П.Кръстев Връзка към коментар
samuraika Публикувано: 22 януари, 2018 Сподели Публикувано: 22 януари, 2018 Тайфуните звучат страшно, но най-много да пообъркат и разместят някой полет и да имате дъждовен ден. Не е болка за умиране. Според мен септември е много добър период. Оттичат се летните тълпи, падат цените на нощувките, времето не е толкова жегаво. Като заделено време за двете дестинации също звучи много добре, като цени на билети - също. Аз също давам един глас за на Жоро предложението и потвърждавам че и аз си контактувах директно с превозвача относно промяна на полети купени от посредник - никакви грижи. Успех с планирането на специалното пътешествие, звучи прекрасно! 1 Връзка към коментар
П.Кръстев Публикувано: 1 февруари, 2018 Автор Сподели Публикувано: 1 февруари, 2018 (редактирано) Така, вече билетите са взети, като размених поредността на дестинациите и периода. Сега остава само да купя и междинния полет Денпасар - Токио. Кацаме в Бали на 21.09 сутринта, а от Токио излитаме в 00:01 на 13.10. Според мен опциите за полет са три: 1. 29.09 в 22:55, каца в Токио на следващия ден в 07:10. Цена 100 евро. Това ни оставя г/д 9 пълни дни в Бали и 13 в Япония. 2. 30.09 полетът е с прикачване в Банкок, а цената е почти двойна. Доста неудобно. Дните ще са 10 на 12. 3. Същия полет като този на 29.09, но на 01.10. Цената е същата, но тогава дните са по 11 на двете места. Може ли някой по-опитен с двете дестинации да посъветва кой полет би бил оптимален ? Ако на 30.09 имаше директен полет сигурно щях да избера него без да се замислям, но в момента съм пред дилема... ПП. И трите опции са с Indonesia Air Asia X, някой има ли впечатления? За съжаление по тази линия нямаме алтернатива, всички останали възможности са с прикачване и на 4-на цена. Редактирано 1 февруари, 2018 от П.Кръстев Връзка към коментар
mililia Публикувано: 1 февруари, 2018 Сподели Публикувано: 1 февруари, 2018 Аз бих избрала първия вариант. За първо посещение на Бали времето е достатъчно. За Япония имаш повече време, а за там ще ти трябва такова. 2 Връзка към коментар
samuraika Публикувано: 1 февруари, 2018 Сподели Публикувано: 1 февруари, 2018 Аз съм летяла с Air Asia X - перфектни, никакви забележки, хем летях с три деца. Но според мен подхождаш грешно - свързващият полет е по-добре да е Демпасар-Осака, а не Токио. Аз съм летяла точно по тази дестинация с тях, с прекачване в К.Л. Дори бих те посъветвала да си направиш поне един ден стоп оувър в Куала Лумпур. Мога да ти препоръчам апартамент на airbnb - хоста ни уреди шофьор да ни вземе от летището на много добра цена, апартамента беше с идеална локация и на покрива имаше инфинити бацейн с гледка към кулите и града - изкарахме си страхотно! От Осака си разглеждаш всичко наоколо - Хирошима, Химеджи, Киото, Нара и после потегляш към Токио. Дори може и да избегнеш JR пасовете ако вземеш някой регионален пас и комбинираш с евтин вътрешен полет. К.Л.-Осака беше нощен полет и мина много леко. Предполагам ще имаш и повече опции за дати и часове. 2 Връзка към коментар
П.Кръстев Публикувано: 1 февруари, 2018 Автор Сподели Публикувано: 1 февруари, 2018 (редактирано) преди 40 минути , samuraika каза: Аз съм летяла с Air Asia X - перфектни, никакви забележки, хем летях с три деца. Но според мен подхождаш грешно - свързващият полет е по-добре да е Демпасар-Осака, а не Токио. Аз съм летяла точно по тази дестинация с тях, с прекачване в К.Л. Дори бих те посъветвала да си направиш поне един ден стоп оувър в Куала Лумпур. Мога да ти препоръчам апартамент на airbnb - хоста ни уреди шофьор да ни вземе от летището на много добра цена, апартамента беше с идеална локация и на покрива имаше инфинити бацейн с гледка към кулите и града - изкарахме си страхотно! От Осака си разглеждаш всичко наоколо - Хирошима, Химеджи, Киото, Нара и после потегляш към Токио. Дори може и да избегнеш JR пасовете ако вземеш някой регионален пас и комбинираш с евтин вътрешен полет. К.Л.-Осака беше нощен полет и мина много леко. Предполагам ще имаш и повече опции за дати и часове. Определено ще премисля и тази опция, гледах и полетите Денпасар - Осака, но се отказах заради прикачването. Струва ли си обаче да губя време в допълнителни часове полети и 1 ден в КЛ? DPS - KUL и KUL - KIX на два отделни полета с г/д 24ч престой излиза около 160 евро, кацане в KUL около 11:00 на 30.09 и излитане 14:40 на 01.10. При това положение ще разполагаме с 9 дни в Бали, 1 Куала Лумпур и 11 за Япония. Не знам дали това ще бъде достатъчно, но т.к. не съм бил на нито едно от посочените места разчитам на вашата експертиза. И по конкретно на твоята за Япония, имам и доста теми да изчета след като си фиксирам и последните полети П.С. Може ли да пуснеш линк към апартамента, който спомена, звучи много добре Редактирано 1 февруари, 2018 от П.Кръстев Връзка към коментар
samuraika Публикувано: 2 февруари, 2018 Сподели Публикувано: 2 февруари, 2018 Ами за Япония ... 11 дни ще ви стигнат за основните неща - Токио, Киото и околностите, без препускане. Ако държите да включите и неща извън основния остров - Шикоку, Фукуока и т.н. - тогава е друго, но предполагам, че не сте чаак толкова максималисти. Има много теми с програми от по 10-12 дена от които да си откраднете идеи. За Бали и К.Л. ето ти моята тема, там съм дала и апартамента и шофьора, който ни взе и ни върна от летището, като ни направи и малко турче на града преди това. Лично мое мнение - според мен си струва да се остане ден в К.Л. и да се види нощните фонтани и района на кулите и на другия ден - историческия център и площада по път за летището, аз лично така бих направила. Успех в планирането! 2 Връзка към коментар
П.Кръстев Публикувано: 2 февруари, 2018 Автор Сподели Публикувано: 2 февруари, 2018 Може би преди това трябва да си избистря плана за Япония. Да направя пълната програма и на база на това да преценя колко нощувки да отделим. Със сигурност предпочитам да си оползотворим времето там, а да не се ограничаваме за да може да вмъкнем един ден за КЛ, него така или иначе може да го посетим при следващо пътуване до Азия. Не съм го споменавал до сега, но Хирошима за мен специално е задължителна. Не знам в действителност дали има толкова какво да се види, но аз имам голям интерес към ВСВ и бих се радвал да го включим за ден. Постижимо ли е с day trip от Осака или трябва да си предвидим поне 1 нощувка там? Също така, ако приемем, че кацаме в Осака, как е най-добре да постъпим, да се базираме на едно място и от там да пътуваме с JR pass до Kyoto, Nara и т.н. или да си отделим нощувки за различните места? Ако по-добрия вариант е да се базираме, то може би бих предпочел да е на някое по-спокойно и красиво място, а не в огромен град като Осака. Все пак ще завършим пътуването си в Токио и ще имаме достатъчно време да разгледаме един мегаполис, нямаме нужда от втори такъв. През останалта част от пътуването ми се иска да видим "провинцията" на Япония, може би селца, храмове, спокойствие... 1 Връзка към коментар
lesy Публикувано: 2 февруари, 2018 Сподели Публикувано: 2 февруари, 2018 Не стигнах до Осака, но от стандартната обиколка Токио, Йокохама, Нико, Нара, Киото времето не ми стигна за Киото. Надявам се някой ден да се върна там. За 1 ден от там отидохме до Химеджи и до Окаяма. В Киото е Япония, за която сме чели и имахме някаква представа от филмите. Токио 2 дни, третия - Йокохама. Относно Куала Лумпур - мисля, че е по-добре да минете през него при следващо пътуване. Дори и да е по-скъп директния полет. Япония е толкова различна и впечатляваща. Ако трябва да избирам 1 ден в Япония за сметка на КЛ, въобще няма да се колебая. Връзка към коментар
chandni Публикувано: 3 февруари, 2018 Сподели Публикувано: 3 февруари, 2018 (редактирано) преди 5 часа, П.Кръстев каза: Постижимо ли е с day trip от Осака или трябва да си предвидим поне 1 нощувка там? На 1/26/2018 в 10:07, chandni каза: Osaka - Hiroshima сме го правили в един ден (пътят с шинкансен е 2 часа) - ставане сутрин рано и до обяд бяхме приключили с разглеждането на Hiroshima-jo, атомния купол, мемориала на Sadako Sasaki и Peace memorial-a. В ранния следобед се върнахме в Осака и разглеждахме там. Относно нощувките... В Киото нощувките са скъпи. Ние се базирахме в Осака и от там с JR pass-a обикаляхме. Киото ти е на половин час път с шинкансен от Осака, Хирошима - на 2. До Нара също си за час. Най-удобно би било настаняване около Shin Osaka, от където минават шинкансен влаковете, но и около Осака стейшън да сте, пътят до Шин ви е една спирка на влака и 5 минути. Редактирано 3 февруари, 2018 от chandni 2 Връзка към коментар
samuraika Публикувано: 3 февруари, 2018 Сподели Публикувано: 3 февруари, 2018 преди 11 часа, П.Кръстев каза: Може би преди това трябва да си избистря плана за Япония. Точно тата, като си подредиш програмата ще видиш кое-как. Кобе-Осака-Киото-Нара са много добре свързани помежду си и образуват конгломерат - много хора работят на едно от тези места и живеят на друго. Безсмислено е да се местите за нощувки и да губите време в чекин и чекаут за места, които са на 30-40 минути път едно от друго. Отседнете в Киото и разглеждайте, до Хирошима стигате за два часа, нямате нужда от нощувка там. 1 Връзка към коментар
П.Кръстев Публикувано: 17 август, 2018 Автор Сподели Публикувано: 17 август, 2018 (редактирано) Пускам финалната програма, която избистрихме и ще приложим след месец. Няма да влизам в дейтали за конкретните забележителности на различните места. Индонезия 19.09 22:00 - Излитане от София 20.09 - Престой в Доха, разглеждане на града и излитане към Бали в 17:10 21.09 - Настаняване в Убуд 22-24.09 - Убуд и околностите. Намерихме шофьор, с който ще направим някакви дей трипове за 500к IDR на ден за цялата кола. 25.09 - Оставяме чекирания багаж в Санур ( www.balistoreluggage.com ) и хващаме вътрешен полет за Yogyakarta, пристигане в 15:10, настаняване около Malioboro Str. и разглеждане в района. 26.09 - Отново с шофьор обиколкна на Боробудур и Прамбанан с междунно спиране в близост до вулкана Мерапи. 27.09 - Обратно в Бали, взимаме си багажа и настаняване в Санур. 28.09-30.09 - Санур, с 2 дей трипа до Нуса Пенида и Южната част на Бали. Япония 01.10 - Полет за Осака през Куала Лумпур. 02.10 - 05:40 пристигане в Осака, активиране на 7-дневен JR pass и трансфер до Киото. 03-06.10 - престой в Киото. Дей трипове до Нара, Хирошима, Осака? 07.10 - Киото -> Токио, настаняване и разглеждане на околностите. 08.10 - Дей трип до езерото Kawaguchiko. JR Pass-а ще изтече в края на деня. 09.10-12.10 - Токио. 13.10 в 00:01ч обратно към София през Haneda Airport. Един въпрос за Япония: - Като се има предвид програмата, къде е по-добре да отседнем, в момента имаме запазени 2 хотела с безплатна анулация - в близост до гара Уено и в близост до Шинджуко? Отворен съм към всякакви предложения, които могат да подобрят програмата 🙂 Редактирано 17 август, 2018 от П.Кръстев 1 Връзка към коментар
samuraika Публикувано: 17 август, 2018 Сподели Публикувано: 17 август, 2018 Хубава програма. За Япония - 3 дни в Киото са малко, но в деня за Нара сложете Фушими инари, а на връщане от Хирошима направете едно нощно Кобе. В Токио по принцип Шинджуку е по-удобно място с оглед излитането от Ханеда и ходенето до езерото. Весело да си изкарате! 2 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега