Nati Публикувано: 22 януари, 2018 Сподели Публикувано: 22 януари, 2018 Здравейте, моля отново за съвет Опитвам се да направя някаква програма за Мексико, но както винаги не ми стигат дните То е ясно, че не мога да видя всичко, но ме хваща яд, че ще трябва да пропусна много хубави неща и да ги оставя за някой ден в живота. Идеята, която имам за програмата, е тя да е съчетание между всичко - културо-исторически обекти, плажове, природа... Пътуването ще е през май месец. Трябва да купя вътрешните полети, че няма време. Затова, ще се радвам ако погледнете програмата, която съм измислила и си кажете мнението: 07.05 - 18:20 - пристигане в Мексико сити 08.05 - Teotihuacan, нощувка Мексико сити 09.05 - полет много рано сутринта до Канкун; Юкатан почти цял ден 10.05, 11.05, 12.05 - Юкатан (много неща съм си избрала, но има време да ги наместя кое кой ден и въобще кое ще можем да видим - в списъка са: Playa del Carmen, Akumal, Tulum, Chichen Itza, Las Coloradas, Xel-ha, Uxmal, Campeche, Merida) 13.05 - полет Канкун - Ла Паз (11:30-17:43) 14.05, 15.05 - около Ла Паз - Кабо сан Лукас 16.05 - полет Ла Паз - Гуадалахара (18:28 - 21:11) 17.05 - Гуадалахара 18.05 - Guanajuato 19.05 - San Miguel de Allende 20.05 - Мексико сити, полет към Париж - 20:50 Градовете, които си бях харесала, но ще пропусна този път са: Puerto Vallarta, Puebla, Taxco, Oaxaca, San Cristobal de las Casas Ако мислете, че нещо си заслужава много повече, а друго трябва да пропусна - моля да споделите. Склонна съм да преосмисля програмата и да я направя тотално по различен начин Връзка към коментар
lesy Публикувано: 22 януари, 2018 Сподели Публикувано: 22 януари, 2018 преди 8 минути , Nati каза: 10.05, 11.05, 12.05 - Юкатан (много неща съм си избрала, но има време да ги наместя кое кой ден и въобще кое ще можем да видим - в списъка са: Playa del Carmen, Akumal, Tulum, Chichen Itza, Las Coloradas, Xel-ha, Uxmal, Campeche, Merida) Ние за 10 дни не успяхме да стигнем до Мерида. Оставихме я за следващ път. Uxmal и Campeche дори не ги планирахме. Моят съвет е да видите типичното за този район: 1. Градовете на маите / Chichen Itza, Тулум / 2. Не сте включили сеноте? Поне 1 посетете с къпане. Работят до рано. Около 17ч. най-късно затварят. 3. Плажовете - Акумал задължително заради костенурките, всеки друг е плюс, като поне до 1 риф с лодка отидете /около 2 часа/. 4. Залез от плажа на Канкун. Невероятните цветове на Карибско море. Това може първия ден или последния преди полета/. Иначе за логистиката: 1 ден - Чичен Ица, Валядолид /не го виждам в списъка, а е колониален град/ и евентуално сеноте. 2 ден - Тулум, Акумал и вечерта може Плая дел Кармен. и остава 1 ден, в който трябва да отидете и да се върнете до ...? Ние се съсредоточихме на юг от Канкун и оставихме Мерида и другото крайбрежие за следващо ходене. 2 Връзка към коментар
Nati Публикувано: 22 януари, 2018 Автор Сподели Публикувано: 22 януари, 2018 Благодаря много, lesy! Да, някое сеноте ще има. Но, още не съм проучвала кое е най-хубаво - само съм си отбелязала Ik Kil и Grand Cenote. Вие кое посетихте? Vallodolid също е в списъка Но, доколото разбрах, само около площада е интересно. Та, за 1-2 часа ще го разгледаме. Мисля да наемем кола, за да стане по-бързо и да не се съобразяваме с нищо и никой. Мерида е включена, защото някъде прочетох, че местните излизали петък и събота вечер и в централната част се оживявало и било интересно. Връзка към коментар
ruwenzogy Публикувано: 22 януари, 2018 Сподели Публикувано: 22 януари, 2018 Виж моята тема за Мексико. На четвърта страница е програмата. Може да си откраднеш нещо от частта за Мексико. Поздравления за включването , макар и за малко на Баха Калифорния. За мен най-хубавите места бяха точно Баха Калифорния и щата Чиапас Да, Юкатан за три дни с кола е добре. Гранд Сеноте - не. Валядолид и Мерида са готини , са по около два часа всеки. Толкова и за Тулум. всъщност какво на мен ми харесва пише в темата , с времена и цени.. 2 Връзка към коментар
Nati Публикувано: 22 януари, 2018 Автор Сподели Публикувано: 22 януари, 2018 Благодаря! Да, ще си открадна със сигурност нещичко от твоята програма За Баха Калифорния ми се искаше повече време, но пък така или иначе няма да има китове по това време на година, та си мисля да разгледаме някой плаж, градче, да видим тюлените и нещо друго по пътя - та докъдето стигнем. Мисля и тук да наемем кола. Чиапас ми беше в списъка с места, на които трябва да ида. Но, ако включа него, ще трябва да махна Юкатан.... и май се отказах от него. A, Guanajuato заслужава ли си? Ако не, то тогава мога да махна Гуадалахара, Guanajuato, San Miguel de Allende и да включа Чиапас. Връзка към коментар
ruwenzogy Публикувано: 22 януари, 2018 Сподели Публикувано: 22 януари, 2018 преди 3 минути , Nati каза: Благодаря! Да, ще си открадна със сигурност нещичко от твоята програма A, Guanajuato заслужава ли си? Ако не, то тогава мога да махна Гуадалахара, Guanajuato, San Miguel de Allende и да включа Чиапас. и трите града си заслужават. хубава колониална архитектура , цветно, красиво. но, ако имаш възможност задължително включи Чиапас , вместо тях... 1 Връзка към коментар
Nati Публикувано: 22 януари, 2018 Автор Сподели Публикувано: 22 януари, 2018 Да, още не съм купила вътрешните полети, та може да се промени програмата. Ще обмисля този вариант. Благодаря много, ruwenzogy! Връзка към коментар
ruwenzogy Публикувано: 22 януари, 2018 Сподели Публикувано: 22 януари, 2018 Сега си чета темата за Мексико и си гледам снимките. Много си се кефя. Ако имаш време прочети - има доста практическа информация.... Връзка към коментар
Nati Публикувано: 22 януари, 2018 Автор Сподели Публикувано: 22 януари, 2018 Да, на всяка цена, ще я прочета и ще си извадя някои неща от там. Видях, че дори и цени има, което е супер. Много, много благодаря 1 Връзка към коментар
mililia Публикувано: 23 януари, 2018 Сподели Публикувано: 23 януари, 2018 преди 18 часа, lesy каза: 3. Плажовете - Акумал задължително заради костенурките, всеки друг е плюс, като поне до 1 риф с лодка отидете /около 2 часа/. Леси, моля за инфо, къде да търсим риф с лодка? Около Козумел или Плая дел Кармен? Връзка към коментар
lesy Публикувано: 23 януари, 2018 Сподели Публикувано: 23 януари, 2018 Навсякъде има лодки. Дори и от плажа на Тулум. Puerto Morelos, X’calcel, Xpu Ha и Paamul са подходящи за шнорхелинг, Sian Ka’an Biosphere е незастроен резерват. На Козумел - също. Плая дел Кармен е град. Не препоръчвам за плаж, а по-скоро за някоя вечер. 2 Връзка към коментар
Nati Публикувано: 19 февруари, 2018 Автор Сподели Публикувано: 19 февруари, 2018 Здравейте, имам едно питане Позволено ли е с раница 40л. да се вози човек на метрото в Мексико сити? Или е прекалено голям багаж? Ако може, дали трябва да се взима билет / да се вкарват пари в картата и за раницата (както е в България). До каква степен е ок да стои човек с раница в метрото, тъй като знам, че стават много грабежи в метрото? Според програмата, която измислям, последният ден пристигаме към 11:30 на автогара Norte, от там мисля да ползваме метрото до центъра, където да се поразходим, тъй като полета е чак в 20:00. Но, багажът ще трябва да го носим с нас. Друг вариант е да хванем метробус-а и с него до центъра. Трети вариант - да пристигнем в Мексико сити предната вечер, на другия ден да оставим багажа в хотела и да се разходим, след което да се върнем до хотела и после към летището. А, колко по-рано трябва да тръгнем към летището за полет в 20:00? 16:00 часа ок ли е? Става въпрос за понеделник. Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега