Прескочи до съдържание

Ню Йорк или Бостън за разходка с малки деца?

annie_to

Препоръчани мнения

Публикувано:

Здравейте,

Аз не съм голям пътешественик и за първи път пиша във вашия форум. Ще ви разкажа защо съм тук накратко в тази тема, за да не разхвърлям въпросите си из всички раздели. Така...

Както казах, аз и мъжа ми не сме големи пътешественици. Пътуваме само с кола, а откакто имаме две деца ходим само до морето (Черното и Бялото). През май тази година ни предстои да емигрираме в САЩ със зелена карта и тръгнах да търся самолетни билети. И ето първия ми въпрос: ползвах търсачката на Гугъл google.bg/flights, стори ми се много удобна, особено новата й бета версия, но виждам, че вие ползвате други търсачки. Те по-добри ли са? Да продължа ли с гугълската?

Започнах първо с еднопосочните полети до ЛА (там ще се заселваме), като гледах само традиционни западни компании (Луфтханза, КЛМ, Бритиш и Ер Франс). На мен това ще ми е второ пътуване със самолет и първо презокеанско, така че не исках да експериментирам ;). Обаче хич не ми харесаха тези полети. Всички са или много скъпи и/или са с нощувка и/или тръгват в безбожно ранен час, а си представям ако вдигна децата в 3 през нощта какво ще ми причинят те после през цялото пътуване ;).

Така че реших, че ще е по-добре да летим до източното крайбрежие, да останем няколко дни там, да си починем и да летим към ЛА. Втори въпрос: има ли на летището някакви сейфове, в които можем да си оставим големите куфари за няколко дни? Ако трябва да разнасяме куфарите по такситата, варианта с почивката определено отпада.

Най-изгодни през май са билетите до Бостън и Ню Йорк на Бритиш. Предполагам заради студентите, които се прибират в УК. Въпрос: Има ли опасност тези полети да са препълнени в посока САЩ? Цените са за двупосочен билет, но си мисля, че голямата тълпа ще се прибира в Европа и ние ще пътуваме по-спокойно. Права ли съм? И сега идва ред на основния ми въпрос:

През май (максимално широката рамка е 20 април-20 юни, но аз си го представям около 15 май) аз, мъжа ми и двете ни малки момиченца (на 5 и на 2,5 години) ще пътуваме за ЛА и по пътя ще спрем за 5-15 дни в Ню Йорк или Бостън. Кой от двата града да изберем? И какво да посетим? Няма да разглеждаме музеи и да ходим по ресторанти, но бихме посетили някакви забележителности, паркове, аквариуми и т.н. неща подходящи за малки деца. От другите теми оставам с впечатлението, че Бостън е по-спокоен и красив град, но пък в Ню Йорк има повече какво да се види. А и като за първи път в Америка, Ню Йорк е по-впечатляващ, ми се струва. Единственото ми притеснение е да не е прекалено голям и натъпкан и децата вместо да си починат, да се изнервят още повече.

И последния ми въпрос засега ;) е: С градски транспорт ли да се придвижваме или да наемем кола?

Благодаря ви, че прочетохте този дълъг пост :) и ще се радвам на всякакви съвети за предстоящото ни пътуване.

Публикувано: (редактирано)

Здравей и добре дошла :)

Да ти отговоря на някои от въпросите :

1. Относно търсачките - те са много. Ползвай която ти е удобна , но преглеждай и другите, както и директните сайтове на авиокомпаниите за сверяване :)

2. Относно полета/тите - ако искаш да видиш и нискотарифните комбинации, погледни например www.azair.com . Tам може да си зададеш критериите ( например при зададени критерии - еднопосочен до ЛА за периода 01-31 май , излизат цени от по 220-250 евро най-ниски). Но... трябва да имаш в предвид че това е без багажа , а като се сложи и той цената ще скочи значително. Така че моята препоръка е все пак да се ориентираш към редовна авиокомпания (всъщност зависи колко е "много" цената на билета с редовна компания).

3. Ню Йорк / Бостън като първа спирка ... - ти се притесняваш от цената на билета до ЛА а в същото време включваш един не малък стоп (5-15 дни) в някой от тези градове, което значително повече ще утежни бюджета ви. Не на последно място след като сега си пренасяте живота в САЩ, може би е удачно да спестите всеки възможен лев/долар за да посрещнете първоначалните разходи на новото място, а те никак няма да са малко.

Успех с новото начинание :)

Редактирано от funny
  • Харесвам 3
Публикувано:

Моите 5 цента

1. Ползвай търсачката, която на теб ти е удобна и която работи най-добре за теб - гугъл, каяк, оподо, орбитс, експдия, ...

2. На източното крайбрежие има доста летища, до които стигат полети от Европа - Бостън, Нюбърг, Джей Еф Кей, Нюарк, Филаделфия, Балтимор, Дълес, Шарлът, Форд Лодърдейл, Маями (това са по-големите на най-първо четене). Сигурно на някои от тях има такива хранилища за куфари, но хич няма да е евтино. Ако сте цялото семейство, си наемете Убер или Лифт и си вземете куфарите с вас.

3. Месец май е началото на туристическия сезон и полетите между 2-те страни на Атлантика се пукат по шевовете. Дори някой полет да е препълнен, ще ви качат на друг, а в Европа ще ви дадат и хотел, закуска, вечеря, ваучери за такси и каквото друго се налага.

4. Много зависи какво искате да видите... Но и двата града са доста скъпи. Дори ЕрБНБ да си вземете, пак ще е скъпо. Ню Йорк е по-жив, по-шумен, по-шарен, по-интересен (заради плетората от крайности, които събира в себе си). Бостън е университетски град на брега на океана - спокойно и желерно място.

5. Ако сте относително в центъра и на 2-та града, има удобен градски транспорт. Ако сте в покрайнините, няма да минете без кола.

Нещо, което според мен е по-важно да помислите, е дали сте ок да платите по 400-500 долара на човек билет "transcon"- от едното до другот крайбрежие. Тук е мястото да отбележа, че в САЩ само Саутуест от големите компании предлага включен безплатен багаж. При другите се доплаща - по около 50 долара на парче. С това сметката ще скочи още повече. А разликата не е толкова много - ако до източното крайбрежие летите 7-8-9 часа, до западното ще е 2-3 часа отгоре макс. Един малко краен пример - Лондон до ЛА е 11 часа и 10 минути целия полет, ако може да се вярва на Гугъл. От Виена до Нюарк е 10 часа и 5 минути.

Ако ще емигрирате, помислете за еднопосочни билети - може да излезне някоя промо с Катар или Турците. Така пътуването ще е по-дълго, но зависи кое оптимизирате - разходи, време или удобство.

Успех в новото начинание!

• Харесвам 2
  • Браво 1
Публикувано:

Друга опция за евтини еднопосочни е Norwegian - имат полежи между Лондон и ЛА около в рамките на 300-350 долара с куфар. 

И аз мисля, че е добра идея да отидете и да се установите направо в ЛА и да оставите пътешествията за по-напред във времето. И в Калифорния, и в съседните щати има чудесни места за семейни пътувания, а и съм убеден, че първоначално всичко ще ви е малко стресиращо. Стресът е противопоказателен на приятното пътуване :) За това отидете, настанете се, нека минат месец-два, пък после няма да избягат и Ню Йорк, и Бостън. 

• Харесвам 1
Публикувано:

Благодаря ви за съветите! Като за първо голямо пътуване мисля да се ориентираме към редовните компании. Някой друг път може да изпробваме нискотарифните или разни през другата половина на земното кълбо :)

10 hours ago, funny said:

ти се притесняваш от цената на билета до ЛА а в същото време включваш един не малък стоп (5-15 дни) в някой от тези градове, което значително повече ще утежни бюджета ви

6 hours ago, akair said:

Но и двата града са доста скъпи. Дори ЕрБНБ да си вземете, пак ще е скъпо

Проблемът е, че реално не можем да избегнем ЕрБНБ-то поне за първите 2-3 седмици в Америка. В Лос Анджелис ние не се "прибираме вкъщи" и там ще трябва да наемем хотел или квартира поне докато ни дойдат секюрити номерата, защото без тях мъжа ми не може да получи договор за работа, а без работа ще е много трудно да намерим дългосрочно жилище под наем. Иначе работата му е осигурена и не е необходимо да сме в ЛА докато чакаме да станат документите. Затова си мислех, че в началото и без това ще бъдем като туристи, поне да разгледаме някой друг град. Доколкото видях ЕрБНБ в НЙ и Бостън са на същите цени като в ЛА.

6 hours ago, akair said:

Нещо, което според мен е по-важно да помислите, е дали сте ок да платите по 400-500 долара на човек билет "transcon"- от едното до другот крайбрежие

Тука вече ме притесни. Като гледам в Гугъл еднопосочен билет за 2 възрастни и 2 деца от Бостън до ЛА е 494 долара общо (с Юнайтед и Американ), вероятно без багаж, но все пак за 4 куфара по 20 кг едва ли ще е повече от +200 долара?

Директните полети до ЛА за четиримата ми излизат от 6100 долара нагоре и тръгват в 6:30 сутринта или са с преспиване (пак казвам - това е само с Луфтханза, Бритиш, КЛМ или Ер Франс, защото искам този полет да бъде максимално уреден, без загубен багаж, без тичане по летищата, изпускане на полети, спане по пейките и дори без сърдити стюардеси :) )

Полета до Бостън е от 2228 долара с Бритиш и тръгва в 14:00 от София с 3 часа престой в Лондон

Полета до Ню Йорк е 2466 долара и пак е удобен като горния

Така че сметката ми е, че вместо 6100 долара за директен и среднощен полет до Лос Анджелис ще похарчим 2466 + 696 = 3162 долара за пътуване с кратка ваканция на източното крайбрежие.

Може би е глупаво да питам, но наистина нищо не разбирам от самолети: полетите до Бостън и Ню Йорк са двупосочни. Билета за връщане си го избирам произволно и просто не го ползвам, нали?

И накрая да отговоря и на това

6 hours ago, akair said:

зависи кое оптимизирате - разходи, време или удобство

В общи линии, както се вижда, оптимизираме удобството. Нямам предвид лукс, но да ни е приятно преселването. Като ваканция, а не като "започване отначало" или подобни имигрантски нагласи. Смятам, че ако пристигнем без стрес ще ни бъде по-лесна и адаптацията. Още повече, че мъжът ми от 15 години работи за тази фирма и ежедневно говори с хората, в чийто офис ще работи в Америка. Мисля, че няма да имаме големи притеснения след като пристигнем.

Най-малко оптимизираме времето. Затова писах, че можем да останем 5 до 15 дни на източния бряг. SSN излизат за до 3 седмици (обикновено по-бързо, но все пак не стават за същия ден), така че времето не е проблем, ако има какво да правим.

Разходите също оптимизираме, разбира се, но не е фатално ако изхарчим малко повече за по-голямо удобство.

Пак написах цял роман :) може пък да почна да пиша пътеписи, сега като съм и аз Магеланец ;)

Публикувано:

Както @Георги по-нагоре е написал - Norwegian има добри цени до ЛА. 

Времето което ще чакате ССН със сигурност (мое мнение) е по-добре да го прекарате там отколкото на разходка. Вие тепърва ще трябва да избирате жилище, което не е много бърз процес, ще обикаляте, ще гледате, договаряте.... Отделно ще ви е от полза да се ориентирате в районите там, как ще стигате от харесаните от вас квартали за живеене до работата. Евентуално ще се нуждаете от кола, която също ще трябва да потърсите. Хубаво е да запазите часове за изкарване на шофьорска/и книжка/и и да прегледате и правилника за движение.

В случай че записвате децата на градина/училище ще трябва и там да пообиколите, говорите.... както и да направите съответните медицински прегледи (ако изискват такива)

Изобщо, пак казвам мое мнение, според мен ориентацията ви на място ще е по-полезна за вас в този период на изчакване.

• Харесвам 2
Публикувано:

Хм, за презокеанския не искам да коментирам, ти ще си намериш опцията, която предпочитате повече. С оглед на това, че пътувате с малки дечица, по-добре звучи полет до Източното крайбрежие, НО този директно до LAX не е кой знае колко по-дълъг. От това, което си изписала личи, че наистина искате да посетите някой от големите градове и да си изкарате добре. Мога да дам обективни мнения и за 2та града - Ню Йорк е гигантски, космополитен и динамичен град, но е огромен и зает, хора щъкат навсякъде. Разбира се, че е задължително да се види. Бостън е по-улегнал, малко по европейски ако щеш. По-спокоен, по-тих, но и по-различен от Голямата ябълка. Аз съм влюбен и в двата и не мога да ти препоръчам единия пред другия. Като цяло рейсчето от NYC до Boston е няколко часа и не струва толкова много пари. Реално може да си разгледате NYC и да скокнете после и до Бостън за 2-3 дена. 

За вътрешните полети разгледай американските компании, има много предложения и не скъпи. Аз съм фен на JetBlue, ама вие сте със сто кила дисаги, не знам дали те са най-удачния избор. 

Понеже съм човек, който обича природата (а и не видях някой да е дал предложение) - около Los Angeles имате цели 3 природни парка в относителна близост (относителна близост в американски термини): Joshua Tree National Park, Sequoia National Park (задължително) и малко по-далеч е Death Valley National Park. Ако все пак решите да си летите до Калифорния тези паркове могат да внесат разнообразие и да си попътувате. Друг вариант ви е примерно Сан Франциско или Сан Хосе, до тях е Yosemite National Park, също много препоръчвам.

Това са, разбира се, варианти и предложения. Какво ще си изберете накрая си зависи от вас. В Щатите наистина не е евтино, но не е и кой знае колко скъпо, ако човек е разумен и знае как адекватно да си управлява финансите. Щом съпругът ти има солидни дългогодишни връзки с хората там сигурно те ще ви предложат да ви разкарат насам-натам и да ви покажат това-онова, възможно е да включат и някой природен парк.

Винаги съм "за" пътуването и разглеждането на нови дестинации, но си прегледайте подробно и от каква документация имате нужда и какво трябва да приготвяте на място. @funny горе е изброила немалко неща. 

Каквото и да избереш и за каквото и да се чудиш - питай, отбелязвай каквото ти е на душата, критикувай. Ние сме тук, за да даваме мнения и да помогнем с каквото можем. Водим си дискусията и накрая ще имаш много полезна информация :)

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 54 минути , funny каза:

Времето което ще чакате ССН със сигурност (мое мнение) е по-добре да го прекарате там отколкото на разходка. Вие тепърва ще трябва да избирате жилище, което не е много бърз процес, ще обикаляте, ще гледате, договаряте.... Отделно ще ви е от полза да се ориентирате в районите там, как ще стигате от харесаните от вас квартали за живеене до работата. Евентуално ще се нуждаете от кола, която също ще трябва да потърсите. Хубаво е да запазите часове за изкарване на шофьорска/и книжка/и и да прегледате и правилника за движение.

В случай че записвате децата на градина/училище ще трябва и там да пообиколите, говорите.... както и да направите съответните медицински прегледи (ако изискват такива)

Изобщо, пак казвам мое мнение, според мен ориентацията ви на място ще е по-полезна за вас в този период на изчакване.

Много добри съвети от @funny

Успех на новото място :)

Публикувано:

Ако още не сте финализирали планирането, опитайте да издърпате пътуването възможно най-рано през май - колкото повече влизате в месеца, толкова по-скъпи ще стават билетите. Аз погледнах за 2-ри май - има по 847 долара на човек с ЛОТ, с час и 10 минути престой във Вършава. с тръгване по обяд от София. Това се връзва към 3400 за 4-ма, с включени куфари. (Гледах в Каяк, ако това има значение)

Ако съпругът ти работи за фирмата от дълги години, нека ги пита за жилище за временно настаняване - някои фирми имат такива екстри. Или поне имат препоръки къде да отседнете с отстъпка. В ЛА задължително ще ви трябва кола.

Да не всявам излишен смут и паника, но винаги може да ви загубят багажа, без значение коя е авиокомпанията и колко директни са полетите. А стрес ще има и то немалко - вкл. докато свикнете с досадните битовизми тип кое къде се намира в магазина за храна, какво е движението, как е организирана образователната и здравната система, ...

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 7 минути , akair каза:

Аз погледнах за 2-ри май - има по 847 долара на човек с ЛОТ, с час и 10 минути престой във Вършава. с тръгване по обяд от София. Това се връзва към 3400 за 4-ма, с включени куфари. (Гледах в Каяк, ако това има значение)

В този вариант не е ли по-добре да си вземат двупосочен ( например пак ЛОТ - 02.05 с връщане 30.05 ) за около 570 евро ( skyscanner) . Поне им е по-евтин билета :)

• Харесвам 1
Публикувано:
44 minutes ago, funny said:

В този вариант не е ли по-добре да си вземат двупосочен ( например пак ЛОТ - 02.05 с връщане 30.05 ) за около 570 евро ( skyscanner) . Поне им е по-евтин билета :)

Това е още по-добра идея. 570 евро са около 700 долара, което е ще свали биетите до под 3000 долара.

• Харесвам 1
Публикувано:

Благодаря, @funny, @Rainy, @Георги и всички, които се притесняват за настаняването ни в ЛА :) . Все още не съм убедена, че е толкова спешно да се установим там. Да, колкото по-рано си намерим квартира и кола, толкова повече ще спестим от ЕрБНБ и кола под наем, но това не е чак толкова много. В тази връзка, забелязах, че наемите на дългосрочни жилища (дето ти проверяват и майчиното мляко преди да ти дадат да го наемеш) са доста сходни с краткосрочните в ЕрБНБ... много странно ми се стори. Пак ще гледам, но ако някой живее в САЩ може би ще може да ме просветли, защо така се получава - къща за 3000 долара на месец в zillow и къща за 100 долара на ден в Airbnb. В един и същ квартал... 

По другите въпроси - децата няма да ходят още на детска градина. През септември голямата ще трябва да тръгне на предучилищна. Затова и мисля да не бързаме с наема на постоянно жилище, защото първо трябва да сме сигурни в кое училище искаме да я запишем (в Америка е задължително да учиш в кварталното училище) и ако наистина се окаже че наемите са сходни, може няколко месеца да останем на Ербнб-то.

Кола ще купим след като вземем книжка, защото застраховката била по-прилична с американска книжка. А американска книжка ще вземем след получаване на SSN :)

7 hours ago, Eager_Traveler_Paul said:

С оглед на това, че пътувате с малки дечица, по-добре звучи полет до Източното крайбрежие, НО този директно до LAX не е кой знае колко по-дълъг. От това, което си изписала личи, че наистина искате да посетите някой от големите градове и да си изкарате добре.

@Eager_Traveler_Paul е описал най-добре ситуацията. Искаме да си изкараме добре :) И времето не е от значение. Можем да изместим пътуването за началото на май, можем и да седим по-дълго някъде извън ЛА. Не сме на зор мъжа ми да получи първия чек възможно най-рано, имаме спестявания за една година.

Колкото до природните паркове - със сигурност ще ги посетим някой ден, но сега не са ни на път, а целта е да направим конкретно това пътуване от София до ЛА възможно най-приятно за нас и за децата.

Виждам, че предлагате ЛОТ. Аз ги бях изключила защото ми се сториха малко като Балкан. Добри ли са? Сравними ли са с Луфтханза и т.н.?

Публикувано:

ЛА е вторият по население град в САЩ - след Ню Йорк и преди Чикаго. "Всичко живо иска да се набута да живее там". А това е защото Калифорния е богат щат, има работа и времето е мечтано от мнозина - един сезон през цялата година, само количествата валежи се сменят... По този повод къщите не остават празни - винаги ще се намерят квартиранти. И тъй като наемите са адски високи (споменатите 3к долара), а средните хотели не са много над 100-120 долара, наемите и ЕрБНБ няма как да са много различни. Само проверете колко е таксата за почистване и данъците.

За кола - можете от сега да почнете да оглеждате какво би ви свършило работа, а после само да дебнете за оферти. Много е вероятно да има оферти за Memorial Day (края на май). Марката е въпрос на вкус, но погледнете коя марка колко бързо си губи стойността.

ЛОТ e печеливша компания с изключитлно млад флот. До САЩ летят с Боинг 787, в алианса на Луфтханза са и май Луфти държи някакъв процент в ЛОТ.

Ако държите на спиране на източното крайбрежие, помислете за полет до Вашингтон, ДЦ. В ДЦ също има какво да се види. След това от Балтимор има полети до Лонг Бийч по 240 долара на човек със  Southwest, които включват в цената по 2 чекирани куфара, 1 ръчн багаж и един "personal item" (тип раница за лаптоп). От Вашингтон до Балтимор се стига лесно - те са една metropolitan area. Същото е и с Long Beach, Burbank и LAX. В ДЦ си наемете ЕрБНБ къща в  Dupont Circle и ползвайте градски транспорт за разходки из града (или по-добре Убер - ще ви излезне по-евтино за 4-ма). от ДЦ има автобус до NYC, който пътува 4 часа - можете да отскочите за 1-2 дни.

• Харесвам 3
Публикувано:

Тогава аз бих препоръчал Ню Йорк, един вид "Добре дошли в Америка", не мога да си представя по-добър град за целта. Да видите всички тези неща, които сте гледали само филмите - Таймс скуер, Статуята на свободата, Бруклин Бридж, жълтите таксита, небостъргачите, трафикът, правите улици на Манхатън, Бродуей (една от малкото, които не са прави :)) и т.н. Особено като нямате богат пътешественически опит тези неща силно ще ви впечатлят и ще вкарат добър старт на началото на новия ви живот. 

До колкото знам по летищата няма къде да се оставят куфари, от мерки за безопасност. Поне за JFK беше така. В центъра имаше 1-2 склада, бях ги намерил по ревюта в trip advisor, даже леко съмнително изглеждаха, но свършиха работа :) Но при положение, че ще сте няколко дни, направо се замъквайте с тежките куфари на първоначално избрания хотел/апартамент в Ню Йорк и така :)

• Харесвам 2
Публикувано: (редактирано)
преди 11 минути , Георги каза:

До колкото знам по летищата няма къде да се оставят куфари, от мерки за безопасност. Поне за JFK беше така. :)

Сега не е така - по-скоро през октомври 2015, когато оставих багажа си за един ден, не беше така. Информацията я получих от Магеланци :)Не е self-locker, а с човек, който прави checking. Откровено казано, бях изумена колко мършави storages има на това огромно летище, но пак хубаво, че ги има. Не съм убедена дали са подходящи за дълъг период от време и голям обем. Не знам и какъв е настоящия статус, но може да се провери... 

П.П. При положение, че бюджетът не е проблем, и азпредлагам NYC :)

Редактирано от Гост
Публикувано:

@annie_to, Здравей и успех с преместването в Щатите! :) 

Аз също планирам пътуване началото на Май и съм се насочила към Ню Йорк. Следя двупосочни билети и до момента ЛОТ даваха най-добра цена. Въпреки, че промоцията им свършва след два часа и вече се поизравняват с останалите. Гледах всички възможни варианти на нискотарифни полети от западна европа и трябва да призная, че не си струва хамалогията. Или е 1:1, или дори малко по-скъпо в сравнение, ако си тръгнете директно от София с нормална авиокомпания + чекиран багаж разбира се. Летенето с толкова малки деца не си е лека задача, така че във вашия случай е задължително редовна компания.

Ще ви имам предвид като проучвам цените и ще ти сигнализирам. Чакам аз промоция от Турците, ама да видим дали ще ни огрее. :)

• Харесвам 2
Публикувано:

Супер, много ви благодаря!

А нещо за децата да предложите? Подозирам, че те няма да се впечатлят много от Статуята на свободата или Бродуей ;). Там ще идем за собствено удоволствие. Къде си разхождат американците техните малки деца? Някой зоопарк или нещо подобно?

Исках да питам тези, които пътуват из САЩ, но не живеят там - как си държите парите? В брой или плащате с някоя българска карта?

Мерси, Iliana_t :) Аз също следя твоята тема, въпреки че маршрутът ти е много натоварен за нашите възможности.

Публикувано:
преди 3 минути , annie_to каза:

Исках да питам тези, които пътуват из САЩ, но не живеят там - как си държите парите? В брой или плащате с някоя българска карта?

Картата е масово разплащателно средство и можеш да се справиш с нея навсякъде. Моята не е българска - английска е (говоря за Visa), но не е американска, което ти имаш предвид. Дребни долари в брой за хот-дог по Бродуей и уникалната храна на пазарчето до кея за статуята за Свободата :) 

Публикувано:

@annie_to, аз съм само за 1 седмица и съм сама, затова и програмата е богата.

Исках много да посетя и зоологическата градина в Централ Парк, но няма да ми остане време за нея.

Имат детски отдел и мисля, че ще допадне много на принцесите, заедно с разходка из парка.

Ето линк да разгледате възможностите: https://centralparkzoo.com/

Имало и аквариум, ама нещо не намерих инфо за него.

Публикувано:

Ами за по-малкото е трудно да се предложи нещо, едва ли се впечатлява от пътувания :) Но за по-голямото на прима виста се сещам за магазина на Лего, близо до сградата на Рокфелер, както и за магазина на Hersheys на Таймс Скуер.

Друга идея е Рузвелтския лифт - https://en.wikipedia.org/wiki/Roosevelt_Island_Tramway.

В още по-друга посока, Natural History Museum - динозаврите, синия кит и ще са интересни не само на децата. 

А и винаги имате Централ Парк, ако времето е хубаво :)

• Харесвам 2
Публикувано:

Мерси за предложенията :) ще разгледам.

А за банковата карта, четох, че българските правели проблем в САЩ. Аз плащам с моята виза в американския Амазон примерно, но не знам дали няма някаква разлика във физическите магазини. Ще питам в банката, но благодаря за отговора.

Публикувано:
преди 3 минути , annie_to каза:

Мерси за предложенията :) ще разгледам.

А за банковата карта, четох, че българските правели проблем в САЩ. Аз плащам с моята виза в американския Амазон примерно, но не знам дали няма някаква разлика във физическите магазини. Ще питам в банката, но благодаря за отговора.

И преди години , а и миналата година, когато бях в САЩ без проблем използвах БГ карта- дебитна и кредитна. 

Ако все пак се притесняваш - извади си един Revolut и ще имаш на разположение и английска.

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.