Прескочи до съдържание

Спечелете "Енциклопедия на пътешественика: Европа"

Препоръчани мнения

На 11 октомври излиза нова книга на българския пазар - "Енциклопедия на пътешественика: Европа". Издателска къща "Хермес" е така любезна да предостави едно копие подарък за потребителите на magelanci.com. За да участвате в томболата, единственото, което се иска от вас, е да отговорите с коментар под тази статия (или в съответната тема във форума) на въпроса "Кое е любимото ви място в Европа и защо?". Ако нямате регистрация, става за секунди, като натиснете бутона за регистриране горе вдясно на екрана ви.

Ето и повече информация за самата книга от издателя.

Публикувано изображение

луксозно издание

обем: 224 стр.

цена: 29,99 лв.

ISBN: 978-954-26-1218-6Пътеводител на най-популярните туристически дестинации в Европа

Тази енциклопедия ще ви разкрие уникалната красота на най-впечатляващите природни и архитектурни забележителност в Европа – от грандиозните дворци на величествения Санкт Петебург и историческите пластове на хилолетния Пловдив до дивата красота на Пиринеите и внушителните фиорди на Норвегия.

• Предложения с най-атрактивните забележителности и най-подходящото време за посещение
  • Полезна карта на района
  • Практически съвети
  • Любопитна информация и богат снимков материал
За автора

Майк Джерард е британски пътеписец, който е получил няколко награди за работата си. Има публикации във вестници и списания по цял свят, сред които „Таймс“, „Уондърлъст“, „Уошингтън Поуст“ и „Острелиън“. Автор е и на повече от тридесет пътеводители за водещи издателства, като е писал за Гърция, Франция, Испания, Италия, Нидерландия и Обединеното кралство. За пръв път Майк пътува до континентална Европа на 11 години, когато отива на училищна екскурзия до река Рейн в Германия. Оттогава той непрестанно кръстосва Европа. Той е изминал разстоянието от Прага до Виена на велосипед, пътувал е до Северната полярна окръжност с влак, обиколил е лозята на Бордо и работил като сервитьор в гръцка таверна. Майк е прекосил Стария континент от Португалия до Северната полярна окръжност, от Северна Ирландия до Истанбул.

За енциклопедията

Вдъхновяващ пътеводител, който ви дава нов поглед към най-предпочитаните дестинации и ви помага да решите коя от тях искате да посетите. Европа е разнолик континент. На неговата територия се намират някои от любимите туристически дестинации – Древният Рим, Барселона на Гауди, новият Берлин, – където изобилстват забележителности, които очакват всички, интересуващи се от история, култура и архитектура.

Тази енциклопедия ще ви отведе на обиколка из най-прекрасните кътчета на Европа: най-хубавите градове, замъци, катедрали, планини, езера, гори и брегове.

Всяка глава е посветена на определена дестинация и описва особеностите й, превръщащи я в атракцията, която обезателно трябва да се види. Картите поставят местата в географския им контекст, а зашеметяващите фотографии ги отличават едно от друго. Ако вече сте били в някои от тези места, енциклопедията ще ви накара да пожелаете да ги видите отново. Ако пък възнамерявате да отидете там, ще откриете множество практични съвети, както и важна информация. А ако знаете, че никога няма да ги посетите, описанията и илюстрациите в Енциклопедия на пътешественика: Европа ще ви накарат да изпитате чувството, че сте били там.

Доставката на наградата ще е за сметка на издателството на територията на България, а ако спечелилият участник е извън страната, лично поемам отговорност да стигне до него. Членове на екипа на magelanci.com, както и техните роднини, нямат право на участие.

Краен срок за записване за участие: неделя, 20.10.2013, 23:59 часа българско време. Жребият ще бъде изтеглен в понеделник, 21.10.2013, в 12:00 на обяд, чрез генератора на случайни числа random.org

Печелившият ще бъде уведомен с лично съобщение във форума, за да предостави адрес/контакти за доставка. При липса на отговор в продължение на една седмица, наградата ще отиде във вторият участник.

Ами това е, давайте, кое ви е любимото място в Европа и защо? :)

Кликнете тук, за да видите тази статия

• Харесвам 1
Връзка към коментар
Извинявам се малко за кашата, точно сега коментарите решиха да не се синхронизират. Наложи се да изтрия статията и да я направя наново. Прехвърлям коментарите, които изпаднаха, в резултат на това. Ще участват и те в томболата :)

Чудесна инициатива, пожелавам успех на всички  :)
А любимото ми място в Европа е Истанбул именно защото не е само в Европа.

Чудесна книга, благодаря че споделяш за нея! И да не я спечеля ще си я подаря сама за рождения си ден.

Моето любимо място в Европа е Прага - заради духа който носи, заради историята, архитектурата и чудните павирани улички. Заради красивите мостове окъпани с мъгла сутрин и огрени от слънцето по обед. Заради хората, постигнали свободата и независимостта си, за което можем само да им завиждаме. И не на последно място заради бирата!

Бергамо, Италия. Честно казано не мога да обясня защо точно, но умирам да се разхождам по уличките му, да обикалям около крепостната стена на стария град и да се разхождам с часове мога там...Вчера тъкмо стана въпрос и броих колко пъти съм била, оказаха се 14. И някак все ме тегли натам. :)

Лондон, защото е............Лондон!
Връзка към коментар

Аз имам много любими, затова ще кажа кое е последното такова :) И това е Синтра, Португалия, защото е приказно място. Обикаляйки от дворец към дворец, там се пренасяш в друга епоха, красотата е навсякъде около теб :)

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Болоня. Вторият най-запазен средновековен град в Европа. Пълен с живот, за разлика от първия. Подходящ за посещение дори през зимата заради многото пасажи. Уникална атмосфера. Чудесна отправна точка към цяла северна Италия и най-вече областта Емилия-Романя.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Имам няколко любими местенца, едно от които е Прага - слънчева и топла, с цвят на злато. Но най-любима винаги ще си остане София, единствено тук се чувствам наистина у дома.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Любимото ми място в Европа за сега е Гранада, Андалусия. Място с неповторима атмосфера, страхотна архитектура, мащабно, изпълнено с живот. А Алхамбра....ах, Алхамбра......!!!

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Венеция. Колкото и да е противоречива, това е моето място. Защото е Италия, ренесансова и на море. А може и в предишния си живот да съм била венецианка! И Côte d'Azur!

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Моето любимо място в Европа обикновено е това, което съм посетила последно. Всяко едно място е уникално и всяко едно място има своя чар и привлекателност, стига да си отворен да приемаш новото, непознатото и различното. И в този дух на мисли последното място, което посетих и чувствата, предизвикани от него са още действащи, беше Испания и по-конкретно южна Испания с Андалусия.

Иначе винаги посещавам с голямо удоволствие Италия. Лондон също е уникален с атмосферата си.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Трудно е да се избере едно място. 

Севиля ми е на сърцето с тесните улички на Санта Круз, уличните музиканти с тяхната интерпретация на "Гуантанамера", която още ми е в съзнанието, и най-вече с хората!

Нещото, което ме впечатли много силно напоследък като вътрешно усещане, е колоната на кан Омуртаг, където заведох сина си, където са написани вечните думи

"Човек и добре да живее, умира и друг се ражда. нека родения по-късно, като гледа този надпис, да си спомни за оногова, който го е направил. А името на архонта е Омуртаг, канас юбиги. Нека Бог го удостои да преживее сто години". 

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Много обичам северните европейски градове! Норвежкият Берген не прилича на нито едно друго място, на което съм била. Очарователен град, където непрекъснато се връщам в мислите си.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Италия и по точно Наполи..... град който събира различни народи, култури, изкуство,архитектура и  цели епохи... и естествено най- вкусната за мен пицата Маргарита.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.