Прескочи до съдържание

Спечелете "Енциклопедия на пътешественика: Европа"

Препоръчани мнения

Имам безброй любими места!!Когато бях млада, бях влюбена в Будапеща!!!После се влюбих във Виена!!! След време Остров Тасос ме плени и исках да остана там завинаги!!! Преди седмица се влюбих в Дубровник !! И Котор!!! А малкото градче Кратово в Македония, наглед съвсем обикновено, а с такава история и очарование!!!Обичам го!!!

Обичам безкрайно много Париж!!!! Там учи малката ми дъщеря и всяка среща  с нея там ми носи безкрайно душевно спокойствие, надежди и мечти!!!!

Но в крайна сметка градът, в който премина по-голямата част от живота ми и на когото винаги мога да разчитам, защото тук са приятелите и семейството ми е БЛАГОЕВГРАД!! Където и да отида в Европа, се връщам тук- ТОВА е моят ДОМ , моята любов , моят покрив , убежище и надежда!!!Благоевград-завинаги!!!

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Любим град в Европа засега е Рим. Харесват ми католическите църкви и стила на архитектура на останалите сгради в този град. Там се почувствах все едно съм в България.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Четейки постовете осъзнавам колко наистина е шарен светът и колко страхотно е това. Има доста места които никога не бих ги наредил сред най-красивите в предпочитанията си , а със сигурност част от моите няма да се харесват на другите .

Най-общо единственото нещо на север което поставям сред фаворитите си е Лондон - наистина цяла Вселена !!!

Трудно е да посоча фаворити , но сред столиците номер едно ми е Рим. 

Сред държавите без съмнение Италия , Франция и Испания.

Изумително красиви намирам Барселона, Флоренция, Венеция , Париж , цялата френска Ривиера , Севиля ,   Брюге , Делфт ( ето , че все пак имам нещо харесано и на север :-)

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Здравейте! Любимо място ми е Амстердам - заради букет от спомени, емоции и атмосферата. Друго любимо - Флоренция. Друго любимо - Малта: заради духа и близостта с Африка :)

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Моето любимо място в Европа, е...Европа. Да, вярно е, че не съм излизал извън нашия континент, но поне на този етап и не виждам причина да го правя. Ще отговоря с думите на един случайно срещнат us американски младеж в едно кафене в Барселона преди около 3 седмици, които и на мен самият са ми били "личния пътеводител", и мотив да пътувам: "Човече, тук в Европа е събрано толкова много на такава малка площ! Замъци, мостове, музеи, планини, лозя. Архитектура, забавления и природа. Събудиш се в Париж, пиеш едно кафе с кроасан. Качваш се на самолета и обядваш най-вкусната пица на земята в Неапол. Поразтъпчеш се малко из глъчката на неаполитанските улички, и вечерта спокойно може да си на най-откаченото парти в Краков, или Будапеща в изоставена сграда или склад. Дремнеш няколко часа във влак или автобус, и на другия ден по обяд се снимаш пред Checkpoint Charlie в Берлин.  А вечерта си готов за разходка по Карловия мост в Прага на път към някоя уютна бирария, или пък на опера във Виена...".

Само кимах утвърдително. Накрая му казах, че ето затова толкова години все още обикалям из Европа - от север на юг, и от изток на запад. И всеки път намирам нещо ново, и интересно. И навсякъде се чувствам като у дома си. Не знам дали заради късите разстояния, или заради нагласата ми, и начина на възприемане и отношение към света. И въпреки това има още толкова места в малката Европа, които ме очакват.

Това е пък личният ми отговор - най-любимото място в Европа, е това, което още не съм посетил. Без значение дали е град в България, френско село, фиордите на Норвегия, или двореца в Петербург. Любимо ми е не само заради новите гледки и хора, които ще видя и срещна там. Но и заради чувствата и емоцията, които винаги ме изпълват, когато посетя град за първи път. Винаги ще помня първите пъти, когато съм стъпвал някъде. Колкото и да обикалям, и да повтарям градове, никога няма да забравя усещането, което ме изпълни като видях за първи път рекламата на Piccadilly Circus, Триумфалната арка, Саграда фамилия, катедралата Св. Вит в Прага, моста Маргит между Буда и Пеща, Свети Стефан във Виена, или Dam и Rembrandtplein в Амстердам. Няма как, а и не искам да определям кой град или държава са ми най-любими. Ако кажа Лондон, ще ощетя Париж, Ако избера Амстердам, ще обидя Брюксел. Ако се спра на Копенхаген, ще пренебрегна Стокхолм. Ако предпочета Барселона ще "ядосам" неаполитанците. И така нататък, да не изреждам всички...

Затова, без да се замислям казвам цяла Европа, пък ако ще да наруша правилата и условието за участие! :)

Редактирано от wilks
  • Харесвам 15
Връзка към коментар

Без колебание казвам Малта! Приказно място с уникална атмосфера, екзотика, история и още нещо, което който иска да го разбере - нека отиде и да го намери сам :)

Връзка към коментар

Из Европа има наистина много прекрасни места, които човек трябва да посети. Но има един град, който ми направи огромно впечатление и това е... Виена. Изключително уреден и чист град с готини, добри хора, уважаващи града си, законите, прирадата и забележителностите си. Столица със страхотна архитектура и много история. Просто няма как да не се върна там, трябва да го посетя отново :) От всичките ми пътешествия насам-натам, Виена най-много ме е впечатлила :)

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Здравейте, моето любимо място е Барселона. Защо, ми защотоооо (както казват малките деца) ми е любимия град и си живея в него с удоволствие. Обичам всичко от този град, дори и комшийката (върла каталунка).

Редактирано от ilkosem
  • Харесвам 4
Връзка към коментар

Поздравления за маркетинговия отдел на издателската къща. Съвсем нормално е да си предлагат продукта, макар че, мисля, това нарушава етичното споразумение на "магеланци.ком".

Дали ще е книга от издателска къща, самолетен билет от бюро или туристически пакет от туристическа агенция, тук прозира скрит комерсиализъм. Не беше ли Хермес бог на търговците в античната литература?

А сега в БГ нима има нещо по-въздействащо от есенните Родопи. Ах, тези Родопи от Асеновград през Хвойна и Чепеларе, през Смолян та чак до Смилян...

Фотографите да ме извинят за лошия фотос:

Редактирано от maialearrosto
  • Харесвам 10
Връзка към коментар

И аз си намерих подарък за рождения ден, зависи от късмета :-)

Иначе ще отговоря с Португалия, само защото това е единственото място, което толкова много силно мечтая да посетя и знам, че ще ми хареса от първото посещение и ще искам да се връщам отново, и отново.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Волгоград- с велика река, с много история от велика и позабравена в последните години война. С паметници, които пазят спомена и благодарността на поколения към загиналите! Мамаев курган е монумент, на който усещаш подвига на шепа хора, преобърнал съдбините на света........... И колко малко е нужно, мирът и спокойствието да бъдат погубени!

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Поздравления за маркетинговия отдел на издателската къща. Съвсем нормално е да си предлагат продукта, макар че, мисля, това нарушава етичното споразумение на "магеланци.ком".

Дали ще е книга от издателска къща, самолетен билет от бюро или туристически пакет от туристическа агенция, тук прозира скрит комерсиализъм. Не беше ли Хермес бог на търговците в античната литература?

Няма такова нещо. И съжалявам, че си мислиш, че промотиране на уебсайта, чрез добре таргетиран продукт е проблем. Но аз не се трепя за да коментираме тук 50 човека, всичко под четирикратно увеличаване на трафика по това време догодина ще го считам за провал. А за да стане това се изисква някакъв вид реклама, или както ти му казваш "комерсиализъм". Дали ще закачи някой да стане постоянен член на форума или всички са тук само заради книжката ще видим, експеримент е от моя страна също, ще анализирам резултатите внимателно.

В случая това е книга, която макар и не много обемна (аз лично не бих нарекъл нещо от 220 страници Енциклопедия, особено с навлизането на интернет, в днешно време енциклопедии са само Британика и Уикипедия) промотира места из континента, а не фирми и съмнителни услуги. Без да съм я разглеждал в детайли смятам, че тази книга е от моята/нашата страна на барикадата. Защото хиляди пъти е за предпочитане да черпиш информация от подобни източници, от колкото от брошурите на агенциите. (Естествено, още по-добре е да черпиш информация от тук, съмнявам се в книгата написаното за Рим да стъпи на малкия пръст на написаното от теб, но нали все пак трябва да пуснем някакво мостче, по което да минат хората?)

Колкото до това къде се слага чертата, няма твърда граница, оставете на мен да я определям къде е, смятам, че се справям добре. Днес ще е книгата, утре някой ще му пречат промоциите на уиз, в други ден трети ще каже, че в момента банките рекламираме в една тема във форума. И винаги някой ще може да направи паралел, че със всеки линк към букинг.ком например едва ли не е равносилно на реклама на пакет на най-изпадналата бг агенция с продънен автобус без климатик. И нямам нерви и сили да го водя тоя разговор със всеки и да обяснявам къде според мен е разликата. Просто ще трябва да ми имате доверие, че съзнателно не бих направил нищо в ущърб на форума или посетителите му. 

Ако имаш желание да продължиш дискусията нека пуснем отделна тема, да не ровим тук, пък и други да си кажат мнението. 

• Харесвам 5
Връзка към коментар

"Музо, възпей оня гибелен гняв на Георги Пенин,

който донесе безбройни беди на войските ахейски,

прати в подземното царство душите на много герои,

тях пък самите предаде за плячка на стръвните псета..." "Илиада", Омир

Жоре, като дойде време да се решава за победителя, вземи и я прати в някой дом за изоставени деца, че и там има свестни деца, които мечтаят да пътуват, но нямат книжки, или я вземи я прати на моя приятел Димо Падалски, знаеш му адреса: София, НПМГ, ул. "Бигла".

Не се сърди, приятелю, знаеш за топлите ми чувства към теб! :)

• Харесвам 2
Връзка към коментар

"Музо, възпей оня гибелен гняв на Георги Пенин,

който донесе безбройни беди на войските ахейски,

прати в подземното царство душите на много герои,

тях пък самите предаде за плячка на стръвните псета..." "Илиада", Омир

Жоре, като дойде време да се решава за победителя, вземи и я прати в някой дом за изоставени деца, че и там има свестни деца, които мечтаят да пътуват, но нямат книжки, или я вземи я прати на моя приятел Димо Падалски, знаеш му адреса: София, НПМГ, ул. "Бигла".

Не се сърди, приятелю, знаеш за топлите ми чувства към теб! :)

Не се сърдя, напротив, валидна дискусия е и може би трябва да я проведем на отделно място. Моите амбиции за форума са големи, огромни, и с порастването ще има подобни мини търкания и несъгласия, особено след като се появят неразбирателтва в сплотения колектив, които е неизбежно ще дойдат, когато има повече хора. Ще има и несъгласни, както има несъгласни фенове, когато някоя група излезе от мазетата и почне да прави концертни турнета по стадиони. 

Няма проблем, подготвен съм за всичко, смятам. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Любимо - силно казано, за мен любимо е място, където вероятността да останеш е над 100%, а за да разбера къде е трябва да ги разгледам всички. Иначе Франция ме привлича, не знам защо, но не онази комерсиална част, а може би някой средновековен замък сред природата (ще го търся в енциклопедията :)). Иначе не се сдържам да напиша и родния Ахтопол, по точно околностите, далеч от панаирите и ......Обичам височината на скалите  там,  шумът на вълните, чувството за свобода, когато разбира се тълпата е по кръчмите.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.